» »

Pomnilniška prepustnost

Pomnilniška prepustnost

Overclockers.com.au - Ko šarimo po sistemu v iskanju zadnjih trohic zmogljivosti, slej kot prej naletimo tudi na pomnilniški podsistem. Cilj tako postane čim večja pomnilniška prepustnost. Ampak kaj to sploh je. V tem članku boste našli dobro razlago osnov in dejavnikov, ki jo pogojujejo. Število in raznorodnost vplivov precej otežkočata kvalitetno, ali bolje rečeno celovito, testiranje, razlika med sintetičnimi testi in 'uporabnimi' programi postane v takšnih primerih še očitnejša. Dokaj trdno je zakoreninjeno prepričanje, da je to nekaj slabega, a temu ni nujno vedno tako. Upoštevati je treba deus ex machina. Kaj lahko izide nov gonilnik, ki opazno spremeni rezultate, morebiti presedlate na drug operacijski sistem. Zapletimo stvari še malo. Recimo, da je nov gonilnik nekje hitrejši, spet drugod počasnejši. Kako potem? Sicer ne najbolj reprezentativen, a zato toliko bolj nazoren in vsem poznan, je primer (sintetičnih) grafičnih testov 3D Mark, kjer imata verziji 2001SE in 2003 vsaka svoje 'najljubše' gonilnike. Nikar si ne delajte utvar, pravilo najnovejši je najboljši nikakor ne drži vedno!

Kar se da neodvisen in prenosljiv test bi konec koncev le prišel prav. Podobnih misli je bil tudi avtor omenjenega članka, zato v drugem delu predstavi dva, po krivici, manj poznana sintetična testa, Cache Burst 32 in Bandwidth Burn (neposredna povezava na program!), ki sta s svojo široko paleto testov in nastavitev namenjena najbolj zagretim (in tehnično podkovanim) 'navdušencem'.

Ko boste tako še bolj izpoplnili nastavitve svojega sistema, se z dosežki ne pozabite pobahati na našem forumu. Zaenkrat se merimo 'le' v SiSoft Sandri 2004, morda je čas, da repertoar razširimo.

2 komentarja

DjTonic ::

Tale Bandwidth Burn je kr dober.

OwcA ::

Dovolj prerekanja!
Hvala vsem, ki ste s svojimi konstruktivnimi komentarji pripomogli k odpravi napak in s tem se vrnimo nazaj na temo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kaj

Oddelek: Novice / Procesorji
93371 (2807) Wolfram
»

Nov grafični strežnik za Linux, Mac OS X in prijatelje

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
162550 (2550) MrStein
»

Cluster kot delovna postaja

Oddelek: Novice / Procesorji
443016 (3016) OwcA
»

ATI goljufa

Oddelek: Novice / Grafične kartice
482675 (2675) Karaya 52

Več podobnih tem