» »

Kablaši nezadovoljni, kriva država

Kablaši nezadovoljni, kriva država

Finance - Združenje kabelskih operaterjev ( ZKO) je v okviru redne letne skupščine organiziralo okroglo mizo o stanju trga, ki ga obvladujejo kabelski operaterji v Sloveniji. Po njihovi oceni kabelsko televizijo uporablja 250 tisoč gospodinjstev - od tega 60 odstotkov moderniziranih, 15 tisoč pa jih uporablja tudi kabelski internet. Med večjimi ovirami za razvoj telekomunikacijskega trga kajpak niso pozabili omeniti Telekoma Slovenije in dvojne vloge države, ki je po eni strani lastnica kokoši z zlatimi jajci, po drugi strani pa piše zakone o urejanju teletržišča. Kabelska kanalizacija je bojda izključno v lasti monopolista, čeprav naj bi pri gradnji sodelovalo več podjetij. Izvirni novici: 1, 2.

Uporabnike našega spletišča hkrati vljudno prosimo, da ne odpirajo dolgočasnih in žaljivih polemik o delitvi slovenske spletne javnosti na boljše in slabše omrežene.

11 komentarjev

xenon74 ::

|O če je pa res.

Azrael ::

Rečem lahko samo, da bom šel oktobra, ko se izteče pogodba, s kabla na ADSL, če bo imel Telemach še naprej tako ponudbo in kvaliteto. Redni izpadi in hitrost ki je včasih kot na Dial up, včasih pa celo 1 Mbit, ne opravičujejo cene kabelskega Interneta.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Thomas ::

Čimprej broadband WiFi, potem naj pa crknejo:

- Telekom

- kablarji

- t.i. operaterji mobilne telefonije

Sam ne jokat pol, ko to bo. Prej pa govort, da nikol ne bo.

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

mrTwelveTrees ::

mah ja... škoda besed...

telekom ma denar pa je šel v adsl...
kabel. operaterji si pa ne morejo kaj takega privoščit... posodobit - ceneje za več

zdaj je že prepozno...

Jux ::

Men sicer zadnje cajte dela telemach k sus (na nemotu mam download 150-190k/s). Drgac pa ne grem na siol, pa tud ce se karkoli zmislejo, ker ne bom podpiru monopolista k bo unicu cel trg, sej boste vidl vsi ADSLjasi, k bo siol kupu kabelase, pa bo kr na enkrat zacel dvigat cene. Itak vse drzava pozegna in drzava ne bo pljuvala v skledo LDSa. Nastradal boste pa vi vsi. Cimprej si postavt nekje na faksu en wireless router, tko da oni ne vedo in eno hudo anteno, pol pa leechat iz daljave, boste vidl cez 10 let bo sam se na faksu pocen, mi bomo pa brez kokurence preplacval tale internet.

PS: tole je mal mracno razmisljanje, tolk hudo verjetno ne bo, sam vseen se nam nc dobrga ne pise!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

MUC ::

SiOL ali Telekom ne bo niloli kupu nobenega kabla .. pa ne zato, ker ga ne bi hotu, ampak, ker mu zavod za varstvo konkurence ne dovoli.

Eden zadnjih primerov je bil, ko je Telekom hotu kupit Gorenjski kabel .. ponudbo je zavod zavrnil, kupil pa je potem Telemach ..

Res škoda, da ni Telekom, ker tudi jaz sedaj bežim na ADSL in SiOL.

Prej je vse delal SUPER... Astra telekom d.o.o .. 1000 uporabnikov .. mejha firma, mejh dnarja ...pol je kupu Telemach .. velika firma, velik dnarja in vse je šlo strmo navzdol... tko da ne boste mislnli, da kabel zato ne dela, k je premal dnarja.

Problem je v folku na Telemachu, ker dnar je, samo ga spravljajo v narobne žepe .. žep za posodabljanje je že dolgo prazen, pa ne zaradi države, ampak zaradi grabežljivih direktorjev!!

tigrr ::

thomas: a misls da mobi operaterji ne morejo ponudit WiFi-ja?

Azrael ::

MUC se strinjam, Ko je še bil Astra Telekom je bil download vedno 150 - 300 k/s (vsaj taki rezultati so bili v knjižnici), sedaj pa ko je Telemach pa sem lahko srečen, če gre doma čez 80 k/s (rekord je 215 k/s). Poleg hitrosti še redni izpadi ob vikendih in popldnevih (danes spet) kažejo kvaliteto Telemacha.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Narcos Satanicos ::

To pa v prvo slišm da je hotu telekom kupit g-kabel...

Azrael ::

Je res, ampak ni uspelo, zato sedaj lahko na G -kablu vzameš samo ponudnika Telemach, se pravi Perftech S5 net, skleniti novo naročniško razmerje s SIOL pa ni mogoče od lani poleti (no, vsaj tako so mi takrat rekli).

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Narcos Satanicos ::

Od kje ti ta informacija? Drgač pa lahko izbiraš med telemachom in perftechom, to da pa si delita povezave, je pa tehnična zadeva, izbrat siol na kablu je pa katastrofa, tko da zamerm nobeni firmi, če ga ne ponuja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenija na četrtem mestu med državami z največjim deležem tveganih spletnih transak

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
312589 (2589) darkolord
»

Slovenska reakcija na mobilno afero Ericsson

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
62530 (2530) Highlag
»

Uporabniki udrihajo po kablu. Kriv Telemach.

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124565 (4565) xenon74
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548456 (8456) Skubi
»

ADSL & AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
7972 (731) ||_^_||

Več podobnih tem