» »

Lycos v. spammerji - 1:1?

Lycos v. spammerji - 1:1?

Microsoft software Forum Network - Pred nekaj dnevi je Lycos izdal ohranjevalnik zaslona "Make Love Not Spam" ki pošilja veliko zahtevkov na strežnike ki se oglašujejo v spam sporočilih, oziroma izvaja nekakšen omejen DDoS napad nanje.

"Nekakšen omejen" napad zato, ker naj bi Lycos samo upočasnjeval njihovo delovanje, saj naj bi preverjal da strežnik ni slučajno že klonil pod težo napada, čeprav je BBC News poročal, da sta kljub temu dva strežnika zaradi omenjenega "ohranjevalnika zaslona" že prenehala delovati.

No, ena izmed napadenih spletnih strani ( www.moretgage.info, ki je sicer registrirana na Poljskem) pa je začela vse zahtevke preusmerjati na Lycosovo makelovenotspam.com, ki je zato trenutno v stanju "STAY TUNED".

Se nam obeta nova kibervojna?

Na novico nas je opozoril Delfi.

35 komentarjev

mchaber ::

Hehe preusmerjat promet:D
.

Apple ::

Ta je low :D

Kdor drugemu jamo koplje... :D :D

Hehe, a bojo launchali popravek za screen saver? :D
LP, Apple

Highlag ::

Hm se ne zastopim ravno najbolje na tole. Bi lahko Lycos ponovno preusmerjal zahtevke na naslov strani, ki pošilja spam? Potem bi se zadeva zaciklala? :D Me zanima kdo bi prej odpovedal.
Never trust a computer you can't throw out a window

WarpedGone ::

Llycos je osrednja točka te zadeve zato se jo da onesposobit in borba pade.

Treba je narest rahlo drugače. Program, ki obiskuje strani katere mu poda juzer sam, recimo v obliki mailboxa v katerega spamfilter preusmerja prepoznan spam.

En juzer sam zase ne bo naredu opaznega efekta. Če pa bo ta program pri 10000 juzerjih, ki bojo v mejl dobil isti link in se nanj odzval z recimo 100imi obiski pa bo tisti ki je v linku omenjen to kr občutu.

Spamsajti pa se tako nimajo proti komu borit. Promet lahk preuserjajo kamor čjo pa ne bo pomagal. Pomagal bo sam če bojo nehal spammat.
Zbogom in hvala za vse ribe

Microsoft ::

Ma DDoS program bi mogl integrirat v kako mulo al pa kaj takega, pa ne bi blo problema z stevilom.:D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

darkolord ::

Kdor drugemu jamo koplje...

Je grobar :D

RejZoR ::

Sploh mi ni jasno kaj drugače komplicirajo z legalnostjo tega početja. Kot da je spam sploh za kaj uporaben. Zddosat bi mogl vse take serverje pa bi blo. Ne vem zakaj se sploh sprašujejo o moralnosti takega početja... kar pa se tiče te preusmeritve nazaj hehe :) No dobr so jih zafrknil :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

swar ::

Upam da zrihtajo zadevo nazaj.I wanna ddos@home >:D

Jst ::

> Bi lahko Lycos ponovno preusmerjal zahtevke na naslov strani, ki pošilja spam?

Lahko bi.


> Potem bi se zadeva zaciklala?

V bistvu se ne bi, zaradi headerja IP pakettka, kateri vsebuje TTL (time to live) informacijo in se in se z vsakim routom zmanjšuje.


Popravite me, če se motim.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

CWIZO ::

Mi loh en pove če dejansko obstaja kak folk ki SPAM reklame bere in recimo dejansko kupuje kaj, in če se zadeve ki jih oglašujejo dejansko da kupiti sploh?
Ker men se to največji nesmisel zdi no...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

NoUse4AName ::

Kupujejo. Predvsem naivneži, ki nimajo veliko izkušenj z internetom.

WarpedGone ::

> Kupujejo. Predvsem naivneži, ki nimajo veliko izkušenj z internetom.

Točno tako. Tisti, ki se odzovejo na spam potem tut precej verjetno kej dejansko nabavjo. Ljudje, ki se na spam ne odzivajo in ga filtrirajo so itak za spammerje 'neciljna' skupina in jim z 'neobiskom' povečujejo profit.

Treba se je začet ODZIVAT na spam in NIČ kupovat, da jim bo profit začel padat.

Če ne bo u roku mesca kazga tazga proggija ga bom spesnu sam.
RoboVisitor :)
Zbogom in hvala za vse ribe

Poldi112 ::

Ne, treba je filtrirat tako da ne pride do tebe oz. do ljudi, katerih mail je tvoja skrb. In malo zakonsko urediti, kar pa je trenutno bolj utopicno. Vsekakor pa napad nazaj ni prava resitev, ker kot je ze nekdo rekel, ne trpi samo tarca ampak tudi prenosna pot.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WarpedGone ::

Poldi, hočeš rečt da NE SMEM it pogledat kaj lepega mi spammer ponuja? Tko, ene petkrat? Da me mora skrbet, da mu ne bom linije preobremenil?
Zbogom in hvala za vse ribe

MrStein ::

Problem je če preobremeniš sosedovo linijo, ali pa Lycos, kot se je zgodilo.

Pri streljanju moraš pač pazit, da istrelek zadene cilj, ne pa kaj drugega, ker potem si več škode naredil kot koristi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BuDi79 ::

V bistvu ne kupujejo, ker 99,99% zadev iz spama ne moreš kupiti, niti ni v spamu objavljene telefonske, niti emaila kamor se lahko oglasiš za nabavo zadev (preverite, če ne verjamete)

Poldi112 ::

WarpedOne, ne pravim da ne smes, ampak da mislim, da ni lepo. Sploh ce zaradi tega meni internet pocasneje dela (kar mi zaenkrat ne, ne bi bilo pa nemogoce).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WarpedGone ::

MrStein:
>> Problem je če preobremeniš sosedovo linijo, ali pa Lycos, kot se je zgodilo. Pri streljanju moraš pač pazit, da istrelek zadene cilj, ne pa kaj drugega, ker potem si več škode naredil kot koristi.


Kako bom js s svojo bogo ADSL pipco preobremenil soseda s tem ko se bom oglasu na par WEB sajtov? Edina stvar, ki bo obremenjena bodo sajti omenjeni v spammejlih, pri njih se bo tako generiran promet skoncentriral, prej pa bo razpršen.
Točno preber kaj zagovarjam. Vsak email link, ki ga dobim bo moj proggy 5x obiskal v nekajminutnem intervalu. To bo zame recimo 100k dodatnega prometa. Kako točno bom js s tem zabasal soseda? Zabasan bo pa server, ko se bo na isti način odzvalo 10000 žrtev spamma.


BuDi79:
>> V bistvu ne kupujejo, ker 99,99% zadev iz spama ne moreš kupiti, niti ni v spamu objavljene telefonske, niti emaila kamor se lahko oglasiš za nabavo zadev (preverite, če ne verjamete)


Ej, sm zanalašč šel preverit v moj Junk mail folder, kamor mi bayesfilter za outlook meče te reči. Pregledal sem najnovejših 20 zadev. Od tega je blo 8 mejlov z direkt web urljem, emajlom in telefonom kamor se lahk obrnem. Ostalo je bilo pa namenjeno odkrivanju veljavnih email naslovov za preprodajo spammerjem. Če spammerji ne bodo več zainteresiran oglaševat na ta način, tut ne bo več smisla v odkrivanju veljavnih emailov na tak način.

Nihče ne pošilja spamma iz dolgčasa. Zadaj je biznis, ki je profitabilen zato ga je treba narest neprofitabilnega in bo izginil.
Lepo je da obstajajo tut zakoni ampak dokler se neki splača ljudje to počno kadar je le šansa.


Poldi112:
>> WarpedOne, ne pravim da ne smes, ampak da mislim, da ni lepo. Sploh ce zaradi tega meni internet pocasneje dela (kar mi zaenkrat ne, ne bi bilo pa nemogoce).


Ni lepo da uporabljam svojo kapaciteto za katero plačujem svoj denar na tak način kot se mi zljubi? S tem ko bom obiskoval linke, ki mi jih pošiljajo sm kršil katero pravilo? Kje je zakon ki mi to prepoveduje? A download gigabajtnih zadev pa ni grd do sosedov? Pa gre le za lastno korist.
Če bi se spammerjem pokazalo da se ne splača tega počet, ker lahk računajo na ogromne račune, bi mel od tega profit vsi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Poldi112 ::

Dvomim. Po mojem je bolje da pac preprecis spammerju da te spama, kot da ga ti nazaj. In kot sem rekel, ni nic zakonsko narobe, ce mu obremenjujes linijo. Samo po mojem je bolje ce film dol vleces, ker imas vsaj nekaj od tega. Ampak to je pac moj pogled. Ce tebi daje uzitek spamat nazaj se jaz zato ne bom sekiral. Samo mislim da je to tolal waste of bw.Sploh ker spammerji uporabljajo tudi tuje masine, in ko ti to tujo masino nazaj spammas mogoce spammas soseda, ki je bil zrtev kakega trojanca.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

IR Babun ::

Na New scientist-u pa poročajo, da nedelovanje Lycos-a ni posledica kakšnega preusmerjanja prometa: Paul Mutton dismisses the idea that spammers might be rerouting traffic back to Lycos, turning the attack upon itself.
SCREW THE GOVERNMENT

raufnk ::

sam en uporabnik res ne naredi škode ne spammerju, ne sosedu.
ko pa začne tak 'screensaver' uporabljati miljon folka naenkrat, pa sigurno obremenijo recimo vsaj DNS server (seveda če ni vpisan IP), s tem pa že delaš škodo sosedu!
lp raufnk

WarpedGone ::

Itak da ne bo noben normaln dal svoj BW v 'dedicated spam mode'. Ampak če mi ta SpamVisitor spije par kilo medtem ko js surfam in to ne vpliva na 'mojo internetno izkušnjo' me sploh ne mot. Bi pa rad videl da ne dobivam po 30 smeti na uro. To tut žre moj BW. In ponavad takrat ko čakam da mi dol potegne novo pošto.

Tut dostop do DNSov bi bil porazdeljen in jih s tem nebi bistveno bolj obremenjevali. Obremenitev bi se dejansko pokazala šele na cilju, posameznem spammerju.

Pa ne zamenjevat spammerjev z žrtvami trojancev. Če mam js trojanca, ki pošilja mejle, zato še ne oglašujem svojega sajta ampak enga tujega, ki ma od tega profit. In po tem principu bi fasal točno ta, ki ima profit od tega trojanca in ne js, ki sm žrtev trojanca.
Zbogom in hvala za vse ribe

Jux ::

Fantje no, sej noben ne pravi da je nelegalno če ma vsak na svojem računalniku naložen programček, ki dela http requeste. Isto, kot je povsem legalno pingat nekoga z enim velikim paketkom. Ampak, če pa to počne veliko ljudi na enkrat, z namenom da obremenjujejo/onesposobijo določeno stran je pa vprašanje koliko je legalno/legitimno. Sej vam je jasno, da vsak ki dela DDoS uporabi točno ta pristop - veliko računalnikov pošilja requeste drugemu računalniku. In to ni kul. Ni kul, ker je promocija takšnih pristopov k reševanju spodbuja dodatne napetosti in kr na enkrat se bomo znašli v situaciji, ko bo vsak ki mu kakšen pejdž ni všeč enostavno uprabil programček ki izbrani pejž nonstop bere (z razlago, sej to je povsem legalno početje). In prej ali slej se vam bo zgodilo, da boste imeli nek svoj pejdž na netu, se boste zamerili nekomu in vas bo ta nadlegoval - skupaj s svojimi prijatelji recimo (in to povsem legitimno, ker odobravate takšen modus operandi). Jst mislim da bi bilo potrebno lycos kaznovat oz. bi se morala internetna skupnost močno postaviti proti takšnemu načinu reševanja težav - vse skupaj bo samo povod za še več sranja.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

@warpedone - sigurno ne dobiš 30 sporočil na uro, jst mam 6 email naslovov pa mam enga prov specialno za spam (vpisujem ga na raznih kislih pejđih) pa ni šanse da dobim tolk spema. Če si kolkr toliko previden, dobiš po mojih izkušnjah max. 10 sporočil na dan. (seveda so email naslovi na blazno javnih pejđih malo bolj na udaru, ampak to so posebni primeri)
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

WarpedGone ::

Jux: dal si mi prvi utemeljen kontra odgovor.

Očitno maš srečo da te spammerji ne marajo. Na moj služben email sm včeraj dobil 64 mejlov, danes pa je cifra zaenkrat na 40. Ja, pretiraval sem z 30 na uro, sam trije na uro so. Verjetno mi lahk verjameš da svoj služben mejl ne pišem po sumljivih sajtih glih.

Zavedam se da je tak pristop videti nevaren ampak slej ko prej bo do njega prišlo iz preprostega razloga da je enostavno izvedljiv. Morebitna nevarnost za normalne sajte po mojem ni tko huda kot se morda zdi. Kolk je največja organizirana grupa ljudi, ki se lahko realno na nekoga spravjo iz 'političnih razlogov' organizirano? 10, 100, 1000? In vsak lahk prispeva kolk K downloada? 100Kb/s? 2 dni skupi nonstop? To je morda realno za pričakovat če se kak sajt zameri kaki dobro organizirani subkulturi, kar spet pomeni da so batine upravičene. Da pa bi se ljudje neodvisno hkrati spravl na isto stran iz čistega dolgcajta z vsem svojim razpoložljivim BW je pa precej neutemeljen strah.

Princip je enostavn: večjemu številu ljudi kot se boš zameru, bol boš fasal. Občutnih batin pa ne bo dokler ne boš jezil ogromnega števila ljudi.
Seveda ke nujno da tak proggy ne komunicira z drugimi sebi enakimi in ne širi svoje 'črne liste' naslovov - to bi potem bil DDoS. Vsak je pod totalno kontrolo enega samega juzerja, ki s toliko svojega bandwidtha kolkor si ga še lahko privošči pogrešat, jezi kogarkoli se mu je pač najbolj zameril.
Zbogom in hvala za vse ribe

Jux ::


Jux: dal si mi prvi utemeljen kontra odgovor.

Očitno maš srečo da te spammerji ne marajo. Na moj služben email sm včeraj dobil 64 mejlov, danes pa je cifra zaenkrat na 40. Ja, pretiraval sem z 30 na uro, sam trije na uro so. Verjetno mi lahk verjameš da svoj služben mejl ne pišem po sumljivih sajtih glih.

Verjamem da dobiš dosti spama, verjamem da te to moti. Mene bi tudi. Ampak se da stvar rešit z kakšnim malo boljšim anti-spam programčkom - mogoče lahko prepričaš tistega ki ti provida email naslov da naloži kakšen spam filter na strežnik. Skratka, težavo se da omilit.


Zavedam se da je tak pristop videti nevaren ampak slej ko prej bo do njega prišlo iz preprostega razloga da je enostavno izvedljiv. Morebitna nevarnost za normalne sajte po mojem ni tko huda kot se morda zdi.

Izvedljiv je bil že prej, ampak je bil markiran kot pristop ki ga uporabljajo "hekerji", "the bad guys", skratka kriminalci. Če ga uporabi Lycos ki je kar konkretno podjetje z renomejem potem je cela stvar zame pa zate dosti manj "shady" - za DDoS programček se moraš potrudi da ga pošičeš, naštimaš, itd... - tukaj pa greš na stran svetovno priznanega podjetja in ga snameš dol. Itak si marsikateri uporabnik reče (mogoče ne naglas, misli pa si) - "hej, tale ddos je pa dober način da pokažem tistim ki mi grejo na živce kar jim gre". (poglej si komentarje na prvo novico o make love not spam).


Kolk je največja organizirana grupa ljudi, ki se lahko realno na nekoga spravjo iz 'političnih razlogov' organizirano? 10, 100, 1000? In vsak lahk prispeva kolk K downloada? 100Kb/s? 2 dni skupi nonstop? To je morda realno za pričakovat če se kak sajt zameri kaki dobro organizirani subkulturi, kar spet pomeni da so batine upravičene.

Problem v tem je, da je internet medij za širjenje idej. In pravično je da ima vsak enake zmožnosti za širjenje idej - ni prav da večina dobi orodje s katerim lahko terorizira manjšino, drugače misleče. Ne jst ne ti ne moreva ugotoviti ali so batine upravičene, ker sva lahko pristranska, lahko ne veva dovolj o tematiki, itd...
Pa da ne boš mislil, že en konkreten irc kanal (recimo #slovenija) bi lahko zdosal marsikatero stran.


Da pa bi se ljudje neodvisno hkrati spravl na isto stran iz čistega dolgcajta z vsem svojim razpoložljivim BW je pa precej neutemeljen strah.

Se ti zdi? Pejd na en kanal, se zamer njim, dej jim orodje za dosat, pa bomo vidl kolk časa boš še na netu. Hell, se spričkaš z nekom na ircu pa če nimaš sreče letiš dol z neta v sekundi.


Princip je enostavn: večjemu številu ljudi kot se boš zameru, bol boš fasal. Občutnih batin pa ne bo dokler ne boš jezil ogromnega števila ljudi.

Pa se ti zdi ta način delovanja pravilen? Mislim zdej v dobi demokracije? Zdej, ko naj bi imel vsak pravico do svobodnega izražanja. Ni prav, da delamo iz interneta divji zahod, kjer mamo skupine "čapcev" ki tepejo tiste ki jim niso kul. Narobe si predstavljaš, ko misliš da moraš nekaj slabega naredit da razjeziš ljudi. Lahko jim samo nisi všeč in to je povod za konflikt. In boljša kot so orožja v konfliktu več škode naredijo sprte strani - sebi in okolici.


Seveda ke nujno da tak proggy ne komunicira z drugimi sebi enakimi in ne širi svoje 'črne liste' naslovov - to bi potem bil DDoS. Vsak je pod totalno kontrolo enega samega juzerja, ki s toliko svojega bandwidtha kolkor si ga še lahko privošči pogrešat, jezi kogarkoli se mu je pač najbolj zameril.

Heh, proggy lahko samo od sebe komunicira z drugimi (če to ne bo standardna oprema, bodi brezskrbi da bodo ljudje že našli nek "hack" da bo to mogoče) oz. lahko z drugimi uporabniki komunicira uporabnik programa. Mogoče manj praktično, ampak cilj bo pa še vedno dosežen isti.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

njok ::

A nebi raje foldali?

nejck ::

naj dodam svoj komentar...

O tem, kako povsem obicajna spletna stran nebi mogla biti tarča napadov:
- vsaka spletna stran bi potemtakem lahko bila DoSSana pod pretvezo da je spam...
- kako prepricati vecjo kolicino uporabnikov s tem programom da je neka stran spam?
- enostavno - nek uporabnik razposlje SPAM sporocilo (ki vkljucuje URL strani) na kako nezasciteno maillisto ali kaj podobnega in glej ga zlomka kaj se zgodi? program prepozna kot spam in ze 100+ ljudi uporablja to stran parkrat na dan ...

Pa naj se gdo rece da se na tak nacin ne da onemogocit "soseda"!


Lpeo vas prosim...
pomislite, kam to lahko pripelje!

WarpedGone ::

Jux, preveč gledaš z vidika DDoS principa. Ta je bad, brez debate, ker gre za (zlo) rabo tujih resourcev za lastne namene. To kar je delal Lycos meji na DDoS, razlika je le njihova trditev da ne gredo do konca, sodelovanje pa je prostovoljno.

Pristop, ki ga zagovarjam js je čisto nekaj drugega. Na razpolago mam in uporabljam le svoj lastni BW na način kot meni paše. Tega BWja nimam velik in vsak dan me jezi neki drugega torej ga bom verjetno usmeril nekam drugam. Potencialni organizirani napadi, kot jih omenjaš (razne irc skupine etc), so hudo omejena zadeva. Misliš, da je realno pričakovat da se bo našlo 1000 ljudi na enem kanalu in se zmenilo da se hkrati spravjo na isti sajt in darujejo komplet svoj BW? Ene par kadarkoli in verjetno nonstop, kaj več je pa utopija.

Ljudje smo preveč heterogen da bi lahko po lastni volji delovali dost usklajeno da bi se to razpoznalo iznad šuma. Uskladi nas lahko le kak zunanji dejavnik, ki pritegne našo pozornost pa še potem ostane veliko šuma.

Recimo da se židi spravjo na kak neofašističen sajt. Ti to zgleda slabo? S tem da takih sajtov je precej in bi bilo rahlo težko pričakovati da se bodo hkrati spravli na istga in ga zadušili. Precej bolj verjetno je da bi se spravili na več njih hkrati, kar avtomatsko pomeni porazdelitev bremena. Strani bi verjetno preživele, bi se pa jim dvignili stroški in vsak mulo pač nebi več križev lepil na svoje sajte če bi hotu prežvet več kot kak teden.

Al pa recimo katoliki na sataniste? Al pa kitajci na CNN? No ta zadnji je prvi primer, kjer je na prvi pogled realna možnost da pride do tega. Potem se pa spomnem da je CNN na kitajskem sploh nedostopen in bi kaj tazga lahk izvedla le vlada. Kar dejanje redefinira kot DDoS in to ni več to kar zagovarjam.

V momentu ko sei začne izkoriščat tuj BW v lastne namene postane to kraja in kriminalno dejanje. Do takrat je to le izražanje lastne besede v svetu interneta na način, ki se sliši, kadar je dovolj enako mislečih. Definicija demokracije je diktatura večine. Spammanje je pač tiranija manjšine.
Zbogom in hvala za vse ribe

Jux ::

Jux, preveč gledaš z vidika DDoS principa. Ta je bad, brez debate, ker gre za (zlo) rabo tujih resourcev za lastne namene. To kar je delal Lycos meji na DDoS, razlika je le njihova trditev da ne gredo do konca, sodelovanje pa je prostovoljno.

Lycos je za moje pojme izvajal DDoS napad, pa če je obremenil stran za 95% ali pa za 100%.


Pristop, ki ga zagovarjam js je čisto nekaj drugega. Na razpolago mam in uporabljam le svoj lastni BW na način kot meni paše. Tega BWja nimam velik in vsak dan me jezi neki drugega torej ga bom verjetno usmeril nekam drugam. Potencialni organizirani napadi, kot jih omenjaš (razne irc skupine etc), so hudo omejena zadeva. Misliš, da je realno pričakovat da se bo našlo 1000 ljudi na enem kanalu in se zmenilo da se hkrati spravjo na isti sajt in darujejo komplet svoj BW? Ene par kadarkoli in verjetno nonstop, kaj več je pa utopija.

Problem je v načinu reševanja sporov. Namesto da bi jih reševali za nas tisti ki so pristojni za to, jih rešujemo sami kot neki "vigilante"-ji. Hello, to ni kul. In če misliš da potrebuješ 1000 uporabnikov za DDos strani, ti že zdej povem da se motiš.


Recimo da se židi spravjo na kak neofašističen sajt. Ti to zgleda slabo? S tem da takih sajtov je precej in bi bilo rahlo težko pričakovati da se bodo hkrati spravli na istga in ga zadušili. Precej bolj verjetno je da bi se spravili na več njih hkrati, kar avtomatsko pomeni porazdelitev bremena. Strani bi verjetno preživele, bi se pa jim dvignili stroški in vsak mulo pač nebi več križev lepil na svoje sajte če bi hotu prežvet več kot kak teden.

Zakaj pa jih nebi smel lepit? Dobro, ko govorimo o fašizmu je sicer težko zagovarjat tematiko, ker velja v splošnem za nekaj zelo slabega. Vendar - a ni prav da ima VSAKDO pravico do izražanja. Danes bodo na tapeti neofašisti, jutri neokomunisti, pojutrijšnem ljudje ki razvijajo gorivno celico, popojutrišnem pa muslimani. Napad je napad, pa ni važno a narediš majhno škodo ali veliko škodo - dokler to pomeni da nekomu onemogočiš svobodno izražanje to ni ok.


Al pa recimo katoliki na sataniste? Al pa kitajci na CNN? No ta zadnji je prvi primer, kjer je na prvi pogled realna možnost da pride do tega. Potem se pa spomnem da je CNN na kitajskem sploh nedostopen in bi kaj tazga lahk izvedla le vlada. Kar dejanje redefinira kot DDoS in to ni več to kar zagovarjam.

Pa dobro, kaj pa američani na al-jazzero (verjetno sem tole narobe črkoval;)) - povsem nemogoče? Ali pa indijci na pakistance? Ta koncept DDoSanja bo samo povod za nove spore.


V momentu ko sei začne izkoriščat tuj BW v lastne namene postane to kraja in kriminalno dejanje. Do takrat je to le izražanje lastne besede v svetu interneta na način, ki se sliši, kadar je dovolj enako mislečih.

Ne, to ni izražanje lastne besede. Izražaš se takrat, ko misel napišeš, objaviš itd... in tako pritegneš ljudi. Uporabljat programček z namenom da obremeniš stran je za moje pojme napad.


Definicija demokracije je diktatura večine. Spammanje je pač tiranija manjšine.

Se mi zdi da malo pretiravaš. V vsakem primeru se strinjam s tabo da je spam stvar, ki požre veliko živcev, časa in bw. AMPAK. Za reševanje problema je mnogo drugih načinov (uvedba mikroplačil za pošto, zaostritev zakonov, dobri antispam filtri itd.), ki so mnogo bolj primerni kot "DoS" napadi mene ali pa tebe.

Pa ja veš tist pregovor "Hate comes back at you. .uoy ta kcab semoc etaH"
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jeebs ::

Ampak eni pa mate srečo. Mislm, okol 62 kosov pošte na dan. Jst uporablam svoj mail že kaka 4 leta, pa dobim okol 150 kosov pošte že samo, če grem recimo ob 22h spat pa vstanem ob 7h zjutri.:\ :(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Poldi112 ::

Nauci se filter nastimat.

Glede tega, da bodo strani trpele, je pa trepa pomislit na to, da bo do zaradi vas, ki jih sovrazite, imele vec prometa. In posledicno bodo vec zasluzile z reklamami. A je to mozno? In glede na to da jih nikoli ne sesujes, jim v bistvu koristis. :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Jeebs ::

Sej mam filter naštiman, tolko dobim vsega skupaj.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

WarpedGone ::

(SNIP)
>> Problem je v načinu reševanja sporov. Namesto da bi jih reševali za nas tisti ki so pristojni za to, jih rešujemo sami kot neki "vigilante"-ji. Hello, to ni kul. In če misliš da potrebuješ 1000 uporabnikov za DDos strani, ti že zdej povem da se motiš.

Kdo pa je v globalu zadolžen za reševanje internetnih problemov? Kdo je pristojen za VES internet? Vse internetne strežnike? 200 al kolikor je pač v tem trenutku držav na tem svetu. Pričakuješ da se bodo vse zmenile za primerljiv če že ne enoten pristop k spamu? Dokler bo ena država, ki bo dopuščala ta princip poslovanja bo spam obstajal na celem svetu, če bo le prinašal profit seveda. Čakanje, da bo spam odpravljen z zakonodajo, je čakanje Godota...

Praviš da je dost manj kot 1000 homejuzerjev da se spije ena večja stran? Mam 1Mb ADSL linijo. V trenutku besa bi recimo temu cuzanju posvetil komplet BW ampak čez par minut bi pa ta BW potreboval še za kej druzga. Tko da realno več kot nekaj kilo na dalše obdobje za to nebi namenil sploh. Če bi bil pa na modem liniji pa še tolk ne. In sajtov, ki me jezijo je veliko, se pravi bi teh nekaj kilo še porazdelil med mnogo njih.
Res si ne predstavljam da bi se folk v dost velikih cifrah spravljal na nek sajt, brez da bi jim ta sajt dajal en dost dober razlog za to. Kot na primer sajti, ki se oglašujejo preko spama.

(SNIP)
>> Zakaj pa jih nebi smel lepit? Dobro, ko govorimo o fašizmu je sicer težko zagovarjat tematiko, ker velja v splošnem za nekaj zelo slabega. Vendar - a ni prav da ima VSAKDO pravico do izražanja. Danes bodo na tapeti neofašisti, jutri neokomunisti, pojutrijšnem ljudje ki razvijajo gorivno celico, popojutrišnem pa muslimani. Napad je napad, pa ni važno a narediš majhno škodo ali veliko škodo - dokler to pomeni da nekomu onemogočiš svobodno izražanje to ni ok.

Pravica do izražanja in vpitje meni na ušesa sta dve povsem različni zadevi. Absolutno nič nimam proti temu da prodajajo svoje viagre. Imam pa veliko proti temu, da me zasipajo z mejli proti moji volji.

Glede omejevanja svobode izražanja na tak način pa pretiravaš. Zakaj bi se grmada ljudi spravla na nekoga, ki razvija gorivne celice? Povsem realen pa je kak DDoS napad s strani kake korporacije, to pa ja.

Pozabljaš da bo vsak ki bo to počel moral neki v to investirat - svoj lasten BW. Ta dušilka bo zelo omejila efekt ki ga bo imel posameznik. Nevarnost da bi se organizirano spravljali na en sajt ker jim njegova vsebina ne bo pasal, niti ni realna. Enostavno preveč je takih sajtov, ki komu ne pašejo. Le sajti, ki resno in očitno jezijo mnogo ljudi hkrati bi občutili pritisk. Pa še to le dokler nebi prenehal z izzivanjem.

Človeka redkokdaj jezi nekaj kar obstaja tam na drugem koncu sveta in mu da mir. Jezit ga začne šele ko mu to začne viseti pred nosom in noče it stran. Ala spam.


(SNIP)
>> Pa dobro, kaj pa američani na al-jazzero (verjetno sem tole narobe črkoval;)) - povsem nemogoče? Ali pa indijci na pakistance? Ta koncept DDoSanja bo samo povod za nove spore.

Pretiravaš.


(SNIP)
>> Ne, to ni izražanje lastne besede. Izražaš se takrat, ko misel napišeš, objaviš itd... in tako pritegneš ljudi. Uporabljat programček z namenom da obremeniš stran je za moje pojme napad.

Kaj pa če ta programček sploh nebi bil programček? Kaj pa če začnem propagirat da je traba vsak link v mejlu v enem varnem browserju odpret in počakat da se komplet naloada? Je to napad?


(SNIP)
>> Pa ja veš tist pregovor "Hate comes back at you. .uoy ta kcab semoc etaH"

To je žal res.
Žal je pa res tudi to da živimo u svetu kjer moto 'nastavi še drugo lice' pomeni le da boš še bol fasal.
Zanašanje na zakonodajo in pristojne etc je praktično nastavljanje še drugega lica...


Še glede oglaševanja:

S tem početjem bi hit-ratio sajtov, ki kej oglašujejo, dejansko zrasel. Ampak profit sponzorjev pa ne, ta bi kvečjemu padel. Koliko časa bi sponzorji sajtom še plačevali za take 'prazne oglede' reklam?
3 mesece? Js jim nebi niti toliko...
Zbogom in hvala za vse ribe

Jux ::


Kdo pa je v globalu zadolžen za reševanje internetnih problemov? Kdo je pristojen za VES internet? Vse internetne strežnike? 200 al kolikor je pač v tem trenutku držav na tem svetu. Pričakuješ da se bodo vse zmenile za primerljiv če že ne enoten pristop k spamu? Dokler bo ena država, ki bo dopuščala ta princip poslovanja bo spam obstajal na celem svetu, če bo le prinašal profit seveda. Čakanje, da bo spam odpravljen z zakonodajo, je čakanje Godota...


Zakonodaja ni edini način za preprečevanje spama, poleg tega pa se da z izjemno represivno zakonodajo v državah ki prozivedejo največ spama veliko narest (pomoje). Enkrat sem zasledil podatek da 90% spama zgenerirajo 3 države.

Res si ne predstavljam da bi se folk v dost velikih cifrah spravljal na nek sajt, brez da bi jim ta sajt dajal en dost dober razlog za to. Kot na primer sajti, ki se oglašujejo preko spama.


1. Kar se tiče tega da dostopnost orodja spromovira uporabo:
Optimist. Že samo moja izkušnja na ircu je bila drugačna. Kr nekaj časa nazaj (kaj pa vem 3-4 leta) je prišel namreč ven en programček (nuke95 al neki tazga), ki je bil blazno preprost za uporabo in si ga lahko snel z neta. Rezultat je bil to, da čim si koga narobe pogledal si 100% letel dol z irca.

2. Kar se tiče dobrih razlogov:
A pa je pomembno kakšen razlog imaš? Se ti zdi, da ti kakšen razlog da pravico da kaznuješ nekoga? Tako kot v reallife, tudi na netu ni kul da si ljudje tako stvari začnejo razlagat. Kam bi pa prišli, če bi vsak namesto da bi počakal na policijo kar sam začel opravljati z tistimi, ki so ga oškodovali.

Pozabljaš da bo vsak ki bo to počel moral neki v to investirat - svoj lasten BW. Ta dušilka bo zelo omejila efekt ki ga bo imel posameznik.

Če nisi glih nek jaki izmenjevalec datotek, maš BW več kot preveč. Če sam nebi uporabljal BitTorrenta, bi imel vedno na voljo vsaj 20k uploada in 100k downloada. (ostalo recimo porabim za surfanje). Eni strani komot zgeneriram mesečno 30gb prometa. Poglej si mal webhosting pakete, v slo je 50gb al pa 100gb prenosa že kr velika številka. Ni važno če uporabnik v resnici ne zDoS-a strani, lahko jo enostavno naredi predrago da bi jo lahko avtor imel. In s tem efektivno prepreči avtorju da objavlja svoje tekste. Jst mislim, da bi deset do petnajst ljudi, ki so v moji družbi dejansko lahko uničilo kakšno manjšo stran.

SNIP>> Pa dobro, kaj pa američani na al-jazzero (verjetno sem tole narobe črkoval;)) - povsem nemogoče? Ali pa indijci na pakistance? Ta koncept DDoSanja bo samo povod za nove spore.
pretiravaš


Hočem karikirat izjavo, ki si jo ti podal v prejšnem postu. Skratka ni povsem nemogoče.

To je žal res.
Žal je pa res tudi to da živimo u svetu kjer moto 'nastavi še drugo lice' pomeni le da boš še bol fasal.
Zanašanje na zakonodajo in pristojne etc je praktično nastavljanje še drugega lica...


Vse je odvisno od tega, koliko pritisneš na odgovorne. Če bodo uporabniki pritisnili na tiste, ki omogočajo spam, pa na proizvajalce poštnih programov, pa na ISPje, pa na velike izdelovalce SW opreme, se bo stvar spremenila. Sej sam vidiš da se kolesa sicer počasi (ampak se!!!) vrtijo na bolje.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI RADEON SAPPHIRE HD 2600 PRO 512 AGP

Oddelek: Strojna oprema
91903 (1576) thebaloh
»

Skype krivi Windows posodobitve za 48-urni izpad

Oddelek: Novice / Varnost
305378 (3627) MTm2H37rqt7B
»

Prva sodba v primeru enega večjih naročenih DDoS napadov v ZDA

Oddelek: Novice / Varnost
63271 (2996) Kami
»

Ohranjevalnik zaslona omogoča upočasnitev spammerskih spletnih strežnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
687152 (4990) BigWhale
»

Popravek varnostnega problema v Os X

Oddelek: Novice / Varnost
82716 (2716) ragnarock

Več podobnih tem