» »

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode

1
2
»

antonija ::

Ce je ze tolk nujo clanek brat: Vecina clanka govori predvsem o zvocnikih kolk so oh-in-sploh (sej za tak dnar ze morjo bit). Vmes pa veckrat pove tud da ma iPod zanic izhod za slusalke (neka popacenja pri basih, ponucal so line out), da ma probleme z nekompresiranim zapisom ker ma buffer velik 32MB, njihovi wavi so bli pa tud do 50MB veliki. Seveda pa nikol ne pozabijo omenit da si lahko dokupite se veliko dodatkov za izboljsanje funkcionalnosti vasega iPoda. Skratka povedal so da so zvocniki super za tolk kokr stanejo, sam taprave (drage ko pes) kable je se treba met.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stepni Volk ::

Glede na trditve avdiofilov je najbolj prodajani mp3-player, Applov IPod, res vrhunski izdelek. Še posebej za Applov digitalni glasbeni format, ki naj bi bil neprimerljivo boljši od mp3-jev.
Vir : Mladina

Govora je o brezizgubnih formatih:
- Apple losseles
- wav
- aiff
KLIK

Applova prednost na tem področju, je kot rečeno, velika izbira dodatkov, ki proizvod naredijo še bolj zanimiv:
povezav do Hi-Fija
povezava do avtoradijev
itd.

antonija ::

mp3 format je bil patentiran leta 1989 (koncan je bil leto prej), istega leta je padel berlinski zid. Primerjat programske resitve iz tistega casa z danasnjimi brezizgubnimi formati je neumnost.

Itak pa MORA bit kvaliteta brezizgubnega formata boljsa od izgubne kompresirane oblike.

Ta velika izbira dodatkov je po eni strani super stvar (ce se pac odlocis kupit _core_ sistem in potem placevat dodatke), velika izbira in veliko moznosti, po drugi strani pa za te dodatke drugje ni potrebno placati, ker so ze intergrirani, je pa izbira zato omejena.

Ze veckrat omenjeni marketing in pogodbe z zunan jimi izvajalci pa iPod zacementirajo na listi najpopularnejsih predvajalnikov, ker imas zanj vse kar hoces; od oblek z zepi za iPoda, do oblek za Ipoda, cele vrste add-on dodatkov (tud FM radio, ja), alternativne programske resitve,... In ko enkrat vidis na MTVju svojega pop idola z belimi slusalkami v usesih ti pac ne preostane drugega, kot da sam kupis in vidis kako dela. Neglede na ceno.

Pa se enkrat: Noben ni reku da je iPod zanic (seveda sem pa trdil da ni nic kaj boljsi od drugih, ponekod tudi slabsi). To da obstaja miljon dodatkov za iPod vemo vsi, ampak so vsi dodatki placljivi (drugi playerji imajo vec stvari integriranih).
O tem da audiofili trdijo da je iPod oh-in-sploh pa raje nebi, ce jih poslusam ko se kregajo kolk tezka plosca mora bit da je LP med predvajanjem dovolj stabilna, pa na kaksnih stojalih morajo stat zvocniki da je zvok lep, pa kaksna zracna vlaznost mora bit... Ko pa prides k enemu domov ga pa "glih tisti dan neki zajebava"... Presuh zrak, ni taprav veter, karkol.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stepni Volk ::

Skoraj nikoli na tržišču ne prevlada izdelek ali format, ki je tehnološko na vseh možnih stereoidih. Ravno nasprotno. VHS ni bil tehnično najbolji, a je vseeno prevladal. Podobno PC, Microsoft itd..

Zakaj je uspelo iPodu?
Preprost, analogno uporaben GUI, soliden MP3 predvajalnik.
Pomemben je tudi prvi korak. Lansiran je bil na tržišče le s podporo Mac računalnikom. Lastniki le teh so eni bolj zvestih. Kupovali so tudi Newtne, čeprav je potem dlančnike zares oživel šele Palm. Jabolčniki se imajo tudi za "upornike" in revolucionarje, čeprav so Appleovi računalniki od nekdaj bolj monopolistično ukrojeni in prodajani z višjimi maržami. So pa lepi. V glavnem. :)
Apple je tako poleg tehnične alternative, uvedel "fashion računalnike" in zadel terno. Ostali so v glavnem bili le velike grde kište. Z majhno izjemo tistih nekaj geekov, ki notri tlačijo neonke in razno ostalo navlako, ki žre elektriko in nima nobene privlačnosti za nežni spol. Nič za kar bi se lahko ogrela ozaveščena metropolitanka.
"Sex and the city". Kater računalnik je imela Carry?

Drugi korak je bila podpora PCjem.

Tretji je uvedba iTunes Music Store, ki je omogočila legalen, preprost, hiter in relativno poceni nakup posamezne skladbe preko interneta. Drugi proizvajalci MP3 predvajalnikov se tega niso spomnili.

Zadeva je postala ikona, simbol. Kdor ga nima, ni "in". Ali čisto preprosto, kupiti nekaj, kar nihče nima in potem vedno mozgati kot hudič, da narediš tisto, kar si hotel ali kupiš iPod in ti bo vsak znal svetovati. In roko na srce, vsa konkurenca povečini dela zelo grde predvajalnike.

S prevlado na tržišču se veča tudi podpora v vozilih, avdio/video napravha, dodatkih, nadgradnjah... iPod je referenca. Vse ostalo je senca.
Čeprav je včasih v senci subjektivno veliko lepše.

Stepni Volk ::

iPod je sedaj kompatibilen tudi s poslovnimi oblekami.


Snemanje zvoka v višji kvaliteti
Individualizacija zunanjega izgleda

iPoda nimam. Zakaj?
Čakam na iSex pod version :)
Čisto malce zato, kot že rečeno v drugi novici: Audiofilstvo izumira?, ker sm ugotovil, da veliko premalo poslušam glasbo nasplošno, kaj šele "on the move", da bi bil nakup smiseln.

Američani imajo seveda drugačen problem.

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

antonija ::

No, tko bi moral audiofili testirat svojo opremo in se hvalit kako dobro zna reproducirat zvok, ne pa "s tem kablom je pa zvok tako mehgek in topel kot pri izvirniku". Standardiziran test. Izmeri pa basta.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

J4CK16 ::

Pozdravlejni!
Jaz imam eno vprašanje glede ipod nano, nisem odpiral nove teme, ampak vas bom kar tule uprašal. Imam ipod nano in sem ga enkrat izključil iz USB ko je na ekranu še pisalo do not disconected it! Sedaj pa mi ga računalnik nezazna ko ga priključim na usb8-O Imam vse driverje,SP2,WIN XP,...in ko sem zagnal program ipod updejter, da bi ipod sformatiral al kaj podobnega, mi ga programček tudi nezazna, tako da nevem kaj naj naredim :S
pst. ko imam prikloplenjag na usb se baterija fila in ekran se prižge, samo nič gor nenapiše "DO NOT DISCONECTED IT";((

LEPO BI PROSIL ZA POMOČ HVALA!:)


LP

Road Runner ::

v navodilih ti piše kako ga resetiraš. neko kombinacijo gumbov morš držat...
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

J4CK16 ::

A mogoče kdo ve, ker nenajdem navodil :\

HVALA

Matej_K ::

Verjetno je to TO
... .. .

J4CK16 ::

Matej_K najlepša hvala8-)

lp jaka
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235274 (4412) Sba
»

Majhen in tanek mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
202162 (1804) lotar
»

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6211328 (8896) J4CK16
»

iPod Nano dovzeten za praske

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
346776 (5173) Nejc Pintar

Več podobnih tem