» »

Brezplačni iPodi angleškim študentom

Brezplačni iPodi angleškim študentom

BBC - Na kolidžu South Kent so uvedli zanimivo novo učno metodo. 250-im študentom, ki redno oddajajo naloge in so prisotni pri pouku, so razdelili brezplačne iPod-e Nano, obenem pa jim je na voljo tudi veliko učnih gradiv v obliki podcastov. Tako lahko v primeru, da so manjkali na predavanju, študentje enostavno nadoknadijo zamujeno snov s poslušanjem posnetka. Nekateri se zgražajo nad potezo in komentirajo, da je to zelo slab način za porabo 25.000 funtov davkoplačevalskega denarja, a avtorji projekta so prepričani, da bo dolgoročno prinesel pozitivne finančne rezultate. Poroča BBC.

9 komentarjev

m0LN4r ::

No, študenti z čajem za zajtrk, zdaj pa še z brezplačnim iPodom. Glede cene pri nas in revščine ljudi, bi verjetno res bili pripravljeni se učiti za taksno zadevco. Vsaj jaz.

Pri nas bi nekaj nagrad, tudi kaj pripomoglo k učenju. Še za tekmovanja, ki so v sloveniji so zeelooo revne nagrade. Tu pa brez tekmovanj dobijo darila. eh eh eh fuj
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Oxford ::

Zanimiv način stimuliranja študentov. Edinole tisto o pozitivnih finančnih rezultatih mi ni jasno. Očitno imajo tam tak sistem, ki plačuje kolidž / profesorje po obiskanosti predavanj??


P.S.: Direkten LINK na Wikipedio - brez preusmeritve.

Matek ::

Oxford - če pritegnejo več študentov, bodo pokasirali več šolnin ;) .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jaka83 ::

m0LN4r: A na štipendije si pa kar pozabil.

Men se po eni strani zdi super ideja, po drugi pa očitno nevede hočjo dosečt, da se ti študenti poslabšajo in na nek način podpirajo lenobo. Primer: Se pogovarja klapa da grejo na pjačo ali kam drugam, pa ta vzoren študent reče da ne more, ker mora na predavanje, da ne bo kaj zamudil. S tem novim gizmotom bo pa rekel "Hell yeah, sej mam iPod-a s podcastom, si bom že pol enkrat predvajal predavanje, who gives a sh**.".

No ja, mogoče se pa motim.

Oxford ::

Oxford - če pritegnejo več študentov, bodo pokasirali več šolnin

Ja, verjetno bo držalo, toda šolnine so pogojene s številom vpisanih študentov na začetku leta. Tako da bo tale akcija prinesla sadove šele drugo leto, ko bodo privabili več študentov, ki bi se radi izkazali z 'vestnim obiskovanjem predavanj'. Za letos pa imajo študentov, kolikor jih pač imajo.
Ampak pustimo malenkosti! Važno je, da se bo nekaj študentom obrestovalo vztrajanje - tudi na dolgočasnih predavanjih. |O

Jaka83 ::

... a avtorji projekta so prepričani, da bodo dolgoročno prinesel pozitivne finančne rezultate.

Oxford, sej piše tako.

nuky ::

Jaka83: Stipendije pri nas niso omembe vredne :| :(

jlpktnst ::

imo niti ni tako noro. Skrajni čas da gre tudi izobraževanje malo v korak s časom.

klemen22 ::

Eh pa sem mislu po novici sodeč da bi to lahko bilo v Ameriki. Pa kaj imajo tam eno šolanje da je morala že tako nizka da je potrebno študente podkupovat da bodo trosili čas na predavanjih. Hecen način vsega skupaj.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235265 (4403) Sba
»

Brezplačni iPodi angleškim študentom

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
92956 (2513) klemen22
»

Cvetke na nacionalki

Oddelek: Sedem umetnosti
222391 (1718) WarpedGone
»

Mozilla Thunderbird 1.5

Oddelek: Novice / Brskalniki
466801 (5041) krho
»

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
124107 (3350) CaqKa

Več podobnih tem