» »

Ameriška šola preko kamere na šolskih prenosnikih vohunila za svojimi dijaki

1
2
»

poweroff ::

Tear_DR0P je izjavil:

Jst bi zaprl vse, ki so imeli prste vmes.

upam da govoris o vseh dijakih, ki so jih s tem nadzorom dobili pri necednem pocetju - matthai in ti pridigas da kamere ne koristijo - tukaj so nekaj kriminalcev celo dobili

Ja, saj se vdam. Pa one agente Mossada zadnjič so tudi razkrinkale. :D

Matthai, sicer za maca ne znam povedat, ampak logitech kamercam lahko na linux drajverju rečeš ali bo dioda svetila, utripala ali "molčala" ko so vklopljene ;)

Prepovedat Linux! :D

Skype so razvozlali chat protokol 8in sicer neki Kitajci), voice pa menda ne. Menda.

Kršenje zasebnosti na delovnem mestu je ena stvar. Tam zaposleni nadzoruje tvoje delo oz. "svojo opremo". Nobenega ne briga KAJ ti delaš, ampak KAKO delaš. Ne mi pa govorit da je isto če ti podturijo vohunski pc, in te nadzorujejo v TVOJEM domu KAJ delaš in te zaradi tega naknadno še kazensko preganjajo.

FAIL!
Tle šola nadzoruje SVOJO opremo, zanima pa jih KAKO dobro delajo njihovi dijaki. Jasno da jim je v interesu, da ne hodijo zadeti v šolo. In zadeva je prekleto ista kot če ti podjetje da prenosnik ali mobilni telefon na uporabo.
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

Daj resno, če bi mel ti dva prenosnika, od katerega lahko samo enega uporabljaš v šoli, a bi uporabljal tudi drugega?

ne vem kako ti živiš, ampak jaz uporabljam redno uporabljam več računalnikov odvisno od tega kaj delam. bookmarke si shranjujem na delicious, da so dostopni od povsod, emaile berem preko IMAP protokola, dokumente shranjujem na googledocs ali strežnike v službi, domače dokumente na domač server ... za vsakodnevno pisarniško delo uporabljam en laptop, na potovanjih drugega (lažjega, z bolj zmogljivo baterijo, manj podatki za ukradit), za resno delo pa uporabljam workstation oziroma več njih - ampak to da lahko uporabljaš različne računalnike v različnih okoljih ni problem te teme.

problem je še vedno v tem, da je to prihodnost nadzora. in še enkrat, ko vam tle gor razlagamo zakaj so določene nadzorne tehnologije zlobne, kakšne možnosti prinašajo, smo večinoma označeni za teroriste. ampak v dotičnem primeru se pa vsi zgražate, čeprav ni nobene razlike od nadzora na delovnem mestu. vseeno gre le za neko organizacijo, ki svoje člane nadzira samo kako uporabljajo opremo organizacije - nihče jim ni zapovedal da doma morajo nonstop uporabljati šolske računalnike, med tem ko je normalno da v šolo ne smeš nosit svojih laptopov in mobitelov tudi pri nas.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

rand ::

Tear_DROP upam da s takšnim razmišljanjem nikoli ne prideš do delovnega mesta kjer boš odločal o nadzornih sistemih, kaj šele do pomembne politične pozicije. Niti približno ti ni jasno da pri nadzornih sistemih prihaja do ZLORAB. Vse za lastne interese in izkoriščanje čoveka.
while(1)fork();

Tear_DR0P ::

@rand - upam da s tvojim bralnim znanjem in kognitivnimi sposobnostmi nikoli ne prideš iskat dela k meni :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odkrit prvi rootkit za UEFI

Oddelek: Novice / Varnost
186719 (4545) atepej
»

Nemški šolski trojanec

Oddelek: Novice / Varnost
195306 (3400) techfreak :)
»

Ameriška šola preko kamere na šolskih prenosnikih vohunila za svojimi dijaki (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5313650 (11690) Tear_DR0P
»

Vdor v računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
5611125 (8803) techfreak :)
»

Računalniki v šolah slabši kot papir in svinčnik?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
82774 (2774) Pyr0Beast

Več podobnih tem