» »

Po ukinitvi električnega avtomobila Apple odpušča

Po ukinitvi električnega avtomobila Apple odpušča

Slo-Tech - Pred poldrugim mesecem je Apple ukinil projekt električnega avtomobila in tedaj je postalo jasno, da bodo nekatere zaposlene s projekta premestili na druge oddelke, drugim pa se bodo morali zahvaliti za sodelovanje. Sedaj so potrdili, da bodo odpustili 700 zaposlenih, večinoma iz Santa Clare, saj je podjetje prijavilo množična odpuščanja po zakonodaji WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification). Gre za obvezno seznanitev zaposlenih, saj imajo s tem zagotovljen 60-dnevni odpovedni rok.

Električni avtomobil ni edini projekt, ki ga je Apple ukinil. Podobna usoda se obeta tudi razvoju zaslonov microLED, kar si je Apple kupil pred desetimi leti s prevzemom podjetja LuxVue. V zadnjih mesecih so bile čedalje glasnejše govorice, da Apple vendarle ne bo proizvajal lastnih zaslonov microLED za svoje pametne ure in kasneje morda telefona. V obvestilu WARN so tudi zaposleni s tega oddelka, torej lahko rečemo, da bo Apple vsaj bistveno poznejši v teh nakanah.

Druga odpuščanja so bolj premestitve, saj je Apple že napovedal zaprtje pisarn za Siri v San Diegu. Tamkajšnji zaposleni se bodo lahko preselili v teksaški Austin, če bodo želeli nadaljevati delo. Na električnem avtomobilu je sicer delalo 2000 ljudi, približno dvema tretjina pa je Apple ponudil delovna mesta v drugih oddelkih, zlasti na področju umetne inteligence. Siri pa konsolidirajo v Teksasu, da bi bil razvoj pomočnice bolj centraliziran, saj v iOS 18 pričakujemo velike spremembe Siri.

2 komentarja

dexterboy ::

Zakaj odpuščati? Imej folk doma na čakanju, denarja imajo dovolj, pa se v prihodnosti sigurno najde drugo delovno mesto za njih... aja, sej res, ti ti gnili kapitalizem... ne, čaki, a ni to komunizem? :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

OutOfTheBox ::

Kaj blodiš?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple ukinil projekt električnega avtomobila

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
374004 (1360) Glugy
»

Razvoja televizorjev LCD je konec

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
1519591 (5946) PlayTheGame
»

Pametne kontaktne leče niso več daleč

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
174589 (2593) GizmoX
»

Apple razmišlja o satelitskem internetu za iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5113787 (10214) AštiriL

Več podobnih tem