» »

Kateri TV sprejemnik imate in katerega mi priporočate

Kateri TV sprejemnik imate in katerega mi priporočate

MELITA ::

Kupujem nov TV sprejemnik pa me zanima katerega mi priporočate v cenovnem razredu do 450 000 sit.

Tomi ::

Hm, ti pa nisi ravno skromna, kar se tiče opreme..
Svetujem ti, da greš kar malo po trgovinah, in si pogledaš, kaj ti je všeč. TV-ji so namreč kar subjektivna zadeva..
metrodusa.blogspot.com

undefined ::

16:9 widescreen TV, s 5.1 Dolby Surround sistemom! :D

Jeronimo ::

Melita: Jaz nimam TV-ja in sem najbolj srečen človek zaradi tega. Nič buljenja v debilne nadaljevanke, nič pranja možganov z neumnimi filmi in nič razburjanja ko poslušaš poročila in vidiš kaj delajo naši politiki. Posvetiš se lahko svojemu partnerju in namesto da buliš v ekran, preživiš svoj čas kvalitetno z ljubeznijo in se ji posvetiš.
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Tr0n ::

Da ne bom bruhal.... 8-O

Matek ::

Ja, Jeronimo OK, samo ona je prašala kateri TV naj si kupi, na pa če si ga naj kupi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

rc-car ::

Daj naj se kdo predlaga, naj si kupi raje radio, al pa samo viderekorder..

Punca prasa kaj nej kupi in pol ji rece, naj si dobi fanta/punco.. :\
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Boeing ::

po moje najboljš kakšen Sonyev 16:9 widescreen, pa zraven en dober 5.1 sistem... oz. za 450K itaq da bo dober :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Jeronimo ::

Ajaaaaaaaa, a ni bila to tema na ljubezen ???? :D

No glede televizorja je pa zadeva popolnoma jasna.
1. SONY
2. Philips

In tudi format mora biti 4:3, ker je vičina signal v tem formatu. Če boš kupila 16:9 boš imela v glavnem priložnost gledat kako se popači slika, ker se ne oddaja pravilen signal. 16:9 mogoče čez 10 let ....
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

cekr ::

Firme:
Loewe , Sony, Philips, Metz.

Najboljša, ki izstopa:
EiNIŠ super flat-trinitron - ima poseben rekereativen dodatek - nima daljinca. Nima problema z barvami, ker je ČB, včasih pa še teh nima.

Tomi ::

Ljudje, malo več resnosti, prosim, če ne bodo sankcije>:D
metrodusa.blogspot.com

SkIDiver ::

Definitivno Loewe

Lucas ::

Zakaj SONY in ne kaj drugega? V kolikor bos kupila TV s "klasično" katodno cevjo je SONY nedvomno referenca za vse ostale. Njihov sistem wega je zakon. Tudi ostali proizvajalci imajo danes zelo dobre TV, tako, da ne bos zgresila z nakupom tudi, če se boš odločila za PHILIPS, LOEWE, SAMSUNG, ali še kaj drugega...seveda, če imajo "raven ekran". Vendar pa je SONY še vedno pred njimi.
Priporočam ti tudi, da vzameš 16:9. Zakaj? Če imaš DVD player imaš praktično vse filme podprte s tem formatom, tako, da lahko zadevo v celoti izkoristiš. Tudi veliko SAT postaj oddaja signal v 16:9 formatu. S časoma bo tega še več...si lahko prepričana.
Kateri model?
KV-32FX60...okoli 421.000 SIT
Lahko pa poiščeš še kaj cenejšega...
Še to...ko sem jaz pred nekaj leti kupil TV sem vzel SONY SuperTrinitron...takrat je bil zakon, in še sedaj sem nad njim navdušen, čeprav je bil malo dražji od ostalih.
Še mal reklame...Z nakupom SONY TV-ja ne moreš zgrešit, to ti bo povedal vsak prodajalec, ki ima kaj v glavi.
I was here...

matter ::

Lih zanč sem bil v Big Bang mega in ti priporočam da ga obiščeš, maš dobre wide screen 16:9 TV z zelo ravno sliko, me je kr presenetlo. Cene nisem gledu tk da ne morem pomagat, firme pa tut ne :(( . Samo mislm da niso ble sony ampak philipz, al kr ena leva firma. Še sam ne vem :(. V lj. u BTC maš Big Bang mega pa koj ko notri prideš maš naprej TV pa DVD inu ostalo. Za TV je res najboljš da v živo vidš predn kupiš zadevo.

[BISI] ::

Pri nas doma imamo Daewoo-jevo in Samsungovo televizijo. Obedve delujeta brez problema. Pri Sony in Philipsu ne mores zgresiti, tako kvalitetno kot tudi financno. Pa Loewe tudi ni slab (nasa prejsnja tv). Pri teh firmah pac placujes se ime. Vse druge azijske firme ne zaostajajo dosti za velikani.

BigHugo ::

lukatom: "Še mal reklame...Z nakupom SONY TV-ja ne moreš zgrešit, to ti bo povedal vsak prodajalec, ki ima kaj v glavi."
Jaz pa ti povem iz prve roke, da z nakupom določenih modelov SONY lahko še kako zgrešiš. A si že kdaj slišal za tovarniške skrite napake. Kako bi se ti počutil, če bi ti čez leto dni ali pa kak mesec kasneje crknil ekran (seveda po izteku garancije). To se žal pri določenih modelih Sonyja dogaja. Sicer pa za denar, ki ga moraš odštet za Sony TV in funkcije, ki jih nudi, ni najboljši nakup.
Če bi se jaz sedaj odločal, bi definitivno kupil Loewe ali pa Panasonica (seveda 100Hz z advance digital tehnologijo). Cenovni razred pa je tu nekje okrog 500.000 SIT za 70cm. Ekvivalentni Sonyjev TV stane žal krepko več (cca 800.000 SIT).
Sicer pa kako gre že on stari pregovor: za malo denarja malo muzike.

LP BigHugo

LP BigHugo

Lucas ::

BigHugo: A imaš TRDEN dokaz, da gre za namensko tovarniško napako? Če ga imaš, toži prodajalca, zastopnika in nenazadnje multinacionalko!
Če ga pa nimaš, potem ne nakladaj neumnosti!
I was here...

BigHugo ::

lukatom, prosim, če bi se lahko malo umiril. Tega, da gre za namensko tovarniško napako, jaz nisem rekel. Rekel sem samo, da imajo nekateri Sonyjevi modeli tovarniško napako. Prečitaj si še enkrat.
Za to, kar trdim, pa seveda imam trden dokaz, saj posedujem tudi uradne service manuale, kjer je normalno vse razloženo, tudi postopki odprave znanih napak. Če še te zanima, gre za določene modele (50Hz), ki so se pred časom prodajali v cenovnem razredu okrog 170.000 SIT. S tem ne mislim strašit ljudi, ampak jih samo opozorit, da Sony ni vsemogočen, kot nekateri očitno mislite.
Glede tožbe, ki jo omenjaš, pa očitno ne veš, kako se tej reči streže. Mimogrede, a si že kdaj slišal, da je kakšna avtomobilska tovarna pozvala vse kupce na brezplačni servis, kjer so odkrite napake tudi popravili. A morda veš zakaj? Zato, ker je bil izdelek (v tem primeru avto) smrtno nevaren. Podobno bi lahko bilo pri avdio vizualni tehniki, ker pa žal v veliki večini primerov te napake niso smrtno nevarne, proizvajalce boli ku*** za odpravo teh napak. Seveda pa v takih primerih, če zelo dobro poznaš Sonyjevega pooblaščenega serviserja, ti tako napako tudi brezplačno odpravijo.
Žal brez napak v današnjem času pač ne gre.

LP BigHugo

P.S.: A si si kdaj prečital katero izmed Microsoftovih licenčnih pogodb? V njej je zapisano, da Microsoft ne odgovarja za izgubo podatkov, ki nastanejo z uporabo njihovih produktov. Zato pa tudi nastajajo razni Service packi (brezplačni!), ki take odkrite napake tudi popravijo. Če teh napak ne bi brezplačno popravljali, bi propadli.
LP BigHugo

Tr0n ::

Sony KV-21FX30 v akcijski ponudbi (BigBang, Merkur,...) za 85k SIT. 55 diagonala, WEGA, 50 Hz, 4:3 (16:9 modus), 2 scart.

kuky ::

kupi samsung 63cm 25". zanjo sem dal 78k sit.
sliko ima boljso kot sony iste velicine s ceno 144k sit.
je sicer 50hz ampak slika za ta denar je zakon!

Lucas ::

BigHugo:
Očitno je prišlo do nesporazuma. Tvoje prejšnje spročilo sem razumel, kot, da trdiš da imajo nekateri SONY TV ji namensko tovarniško napako. Očitno nisi mislil tako. Tudi sam ne izključujem možnosti, da do tovarniških napak pride pri kateri seriji, ne samo TV jev, pač pa česarkoli. In to se ne dogaja le pri SONY ju, pač pa tudi drugim. Da smo si na jasnem. "Žal brez napak v današnjem času pač ne gre" kot si zapisal.
Tudi ne mislim, da je SONY vsemogočen. Prepričan pa sem, da ima TV aparate zelo kvalitetne in da jih lahko v večini primerov postavijo kot referenca drugim. Za nekatere druge stvari, ki jih izdeluje temu seveda ni tako.
Nadaljni odgovor glede tožbe mislim da ni potreben, ker se nanaša na moje napačno tolamčenje tvojega prejšnjega zapisa. Vem pa kako se stvari streže, in tudi licenčno pogodbo sem že prebral, ne samo Microsoftovo!
Mislim, da je nadaljna debata o tem nepotrebna, ker je deklca vprašala za nasvet o TV in ne o tahničnih napakah...

P.S.: Sem zelo miren, brez skrbi...:)
I was here...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22637470 (19913) mrheker
»

Sony TV

Oddelek: Kaj kupiti
51069 (1009) d.k.
»

TV Sony ali Philips?

Oddelek: Kaj kupiti
282367 (1979) mravljinec
»

Kateri TV

Oddelek: Kaj kupiti
252041 (1685) OldSkul
»

Kateri TV kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
342518 (2059) AtaStrumf

Več podobnih tem