» »

Zaklep androtove teme?

Zaklep androtove teme?

MI_KO ::

Halo

Zanima me, zakaj ste zaklenl androtovo temo o programu za download mp3?

Brad3k konkretno za tebe:
Mp3 ni ilegalna stvar! Kr nekaj je glasbenih skupin, res da manj znanih, ki ponujajo zastonj glasbo in se rešijo anonimnosti. So pa tud legalni avtorski mp3, ki jih je treba plačat!
V temi ni bil nikjer omenjen konkreten primer ilegalnega dl.
Sicer pa:
To temo bi moral zaklenit, ker je bila že nekajkrat obravnavana. Če samo pogledaš tole , boš videl, da celo admini dajejo odgovore!!!
MI_KO

bradek ::

Podpiram legalne mp3je. Podpiram glasbene skupine, ki se s pomocjo tako mocnega medja kot je internet poskusajo prebiti na vrh z uporabo mp3jev. Kot prvo. Podpiram MP3 kodiranje. MP3 ni ilegalen. Ne podpiram/podpiramo kopiranja mp3jev preko sistemov kot so kazaa in podobnih. Ker vsi vemo da je v 99.99% mp3 ki ga presnames ilegalen ker si doma ne lastiš originalnega CDja/kateregakoli medija, drugace ga ne bi snemal. Ce zelis imeti v MP3, imas CD enoto (ce ne drugje, prijatelj jo ima sigurno), skopiraj si. Seveda obstajajo izjeme. Kot drugo, admini dajejo odgovore. Odgovori administratorjev niti v enem primeru niso bili vpleteni v nelegalno razpolaganje z mp3ji, podrobno si preberi threade. In pa ta tema je bila res obravnavana ze tolikokrat da ze vsak, ki je samo enkrat prebral to ve kaj se sme in kaj se ne sme poceti/iskati/menjati na tem forumu. Če se kdo ne ve naj si prebere pravila. Ne vidim pa smisla v iskanju lukenj in takem in drugačnem poskušanju na forumu. Na svetu je malo morje forumov, tam lahko počnete to kar vam tamkajšnja pravila dopuščajo. Tukaj se tega pač ne počne.
Sem bil dovolj jasen?

MI_KO ::

Daj probaj še enkrat TO prebrat pa mi prosim razloži v čem se današnja tema razlikuje od nje! Tukaj so celo omenjeni mp3, katere kvaliteta je blizu cd-jem. Lahko da so androta zanimali mp3 nizke kvalitete, ki pa so skoraj vedno legalni.
A je potem tud tema o poslušanju radia prepovedana?

Moj namen sploh ni provucirat, samo prepričan sm, da je bla tema brezveze zaklenjena! Daj potem se potrudi še malo in zakleni vse teme, kjer je sploh kdo omenu kakšn program ki se ga da kupit (Stavim, da več kot 50% doma nima orginal offica, winsov, autocada,...).

Sicer pa kolk jaz vem posestvovanje piratske programske opreme ni ilegalno ampak je samo prekršek!

bradek ::

Sm prebral, po mojem mnenju bi mogla tista tema bit zaprta. Če je 99.99999% možnost da bo mp3 ki ga bos DLjal ilegalen je zame to dovolj velik razlog za zaklep teme. Audio posnet v mp3, naj bo nizke ali pa visoke kvalitete, in njega poslusanje je ilegalno, ce si ne lastiš originala. Mogoče bi blo bolje če bi namesto da bi zaklenil temo napisal naj uporabi search in naj najde podobno temo. Jaz sem jo zaklenil. In ko bom naletel še na kako temo in bom sklenil da je zrela za zaklep jo bom zaklenil. Tudi vsi ki imamo to pravico imamo svoja mnenja o zadevah in svoje meje, načeloma se pa držimo tega da vse kar je ilegalno ne spada na ta forum. Če ti kaj ni všeč, pojdi drugam. Tema o poslušanju radia ni prepovedana in nevem zakaj bi bla, tudi če se uporablja mp3 kodek za stiskanje podatkov, nekdo ima pravico zakupljeno da lahko to počne. Če se nekdo pogovarja o officu, windowsih, autocadu itd...zakaj se ne bi smel? Vse lepo in prav, dokler se ne začnejo stvari kot "kje bi pa jaz to lahko downloadal" ipd. Sam dobro veš kje je meja in zakaj je tam meja, ni mi pa jasno kaj bi rad dosegel s tem da tukaj povrzočas sive lase meni in še komu. Če imaš kakšno vprašanje, kakšno novo debato za odprt itd, uporabi forum, drugače pa lahko končaš. Hvala.

lp
Brad3K

MI_KO ::

Evo recimo samo dans bi lahk zapr:

Muzka z dvd: ker obstaja sum, da si bo večkrat presnel glasbo. (Dovoljeno je delat samo varnstne kopije!)

O win98 : ker original cd ma vedno setup zravn!

Office in Acad: Ona serialka je sigurno na black listi. Acad pa tud! Če ne bi se pa človk lahko kr na microsoft al pa autodesk obrno!

Zakaj so te odprte, če obstaja oddaljen sum?

bradek ::

A morm res odgovarjat na vse?
Pa še neki, oddaljen sum ni enako 99.99% moznost. Najbrž moraš tudi ti imeti neko predstavo o tem kaj je verjetnost itd. Zdej pa res lahko končaš. Kot sm reku, če ti kej ni všeč, pojdi na drug forum, pravila tukaj so pa taka kot so.

lp
Brad3K

MI_KO ::

Takšne ignorance še nism vido!!

Ti si neki blazni matematik, da si androtovo vprašanje takoj preračunal v 99.99% možnost! (Ta račun ti ne velja, če andro med 100000 dl mp3 samo 2 dl, ki jih že ma doma)

Foruma pa zaenkrat ne mislim menjat, ker se men ne gre za to, da bi zvedo, kje warez al pa muzko dl, ampak me zanima predvsem tehnika.

Daj prosim napiši anex v pravila, da ne smemo omenjat kazee ali bilo česar duzga, tega nism nikjer najdu. (Sam si reko da mp3 ni ilegaln, kazaa pa tud ne!)

bradek ::

Glej, noben ne računa in obrača številk, govoriva o pretiranih cifrah za lažjo predstavitev mojega pogleda na dogajanje. Drži? Upam da se vsaj kle strinjava. Sam pa dovolj dobro veš kaksna je razlika med vprašanjem kje dobiti mp3je in vprašanjem zakaj se mi office sesuva ko poženem word. Ni se potrebno delat neumnega, vsak dobro ve o čem govoriva. Lepo da si povedal svojo pritožbo, pri tem bo pa tudi ostalo. Vredu? Če nočeš zamenjat foruma, prav, uporabljaj tega. MP3 in kazaa sama po sebi nista ilegalna. Povdarek na Sama po sebi. Moj kriterij je pač tak. Povedal si da te moti. Prav. Zdej pa mislim da je tema končana.

lep dan
Brad3K

MI_KO ::

Ne morm verjet na kaj sm naletel, primerjaj tole:

Tema 1 in tema 2

Bodi pozorn na userja, ki je temo odprl!

Vem da ti je že tečno in komaj čakaš, da te kdo drug zamenja (a si edin, ki trenutno nadzoruje forum?) ampak vseeno malo pokomentiraj tole! A tud tukaj vidiš razliko!

bradek ::

Lepa fora, pa še oba je odprl andro. Tam notr sodelujejo ostali moderatorji in se ne mislim mesat v njihove stvari, če bi blo po moje bi temo zaprl. Nevem če sm edini ki nadzoruje, enostavno sm v službi in nimam kej druzga bolj pametnega počet. Drugače si pa andro zasluži že kak naziv. To je moje mnenje. Upam da ne bo več počel tega.

lp
Brad3K

Še dodatek: Kot sm že rekel, za te zadeve obstajajo drugi forumi in mislim da bi bilo lepo če bi se o takih zadevah pogovarjali tam, ne pa na tem forumu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

_Mortal_ ::

Brad3K: Kako ti se še da kregat z njem
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

bradek ::

Noben se ne krega, pogovarjamo se. Samo rad bi razložil ljudem kakšna so pravila in nič drugega. Forum je free for all, dokler se ta pravila spoštujejo.

lep dan
Brad3K

MI_KO ::

Ta je tud dobra.

Da ne boš mislu, da iz tebe izsiljujem odgovore ali te izzivam. Ni ti treba. Malo pač iščem po arhivu, da najdem podobne primerem, mogoče koga druzga zanima. Če ti je preberi in se nasmej, če ne pa tud vredu.:D

MI_KO ::

bradek ::

V teh dveh threadih ki jih tukile naštevaš ne vidim problema. Stvar je v interpretaciji kje je meja med legalnim in nelegalnim (oziroma nelegalnim z veliko verjetnostjo). Mislim pa da lahko zdej počasi res že nehaš, tudi meni se ne da več ukvarjat s tem tukaj ker je stvar že jasna.

lp
Brad3K

MI_KO ::

Zdaj pa res zadnji: (Zaenkrat, kr grem ven)

Kandidat 1

Kandidat 2

Kandidat 3

Kandidat 3

A mogoče pravilnik ne obstaja o začetka? Potem se opravičujem, kr so ti kandidati res malce starejši in jih zarad tega ni bilo potrebno zakleniti.
Da pa ne bom samo pro ampak tudi kontra mam pa en lep primer kot vzor dobrega zaklepanja! (Samo malo pozno je blo!)

bradek ::

Hvala.

Tomi ::

V to temo lahko napišem samo še nekaj povzetkov:
1.) Večina ima preveč časa in možnost, da visite 24/7 na liniji.
2.) Pravila so bila na začetku bolj ohlapna.
3.) Kaj se tolerira in kaj ne, je tema, kateri na vsakem sestanku teama posvečamo vsaj pol ure.
4.) Vsak moderator/admin ima svoj kriterij, kaj se smatra kot kršenje pravil in kaj ne.
5.) Mp3 so red thin line.

Upam, da je sedaj slika malo bolj jasna.
metrodusa.blogspot.com

Ziga Dolhar ::

6.) Ko Brad3k natipka "lep dan, Brad3k", to nekaj pomeni. Morebiti pretirano dobro voljo.

MI_KO ::

Vidim, da smo še vedno kolk tolkaktualni.

Saj ga razumem, brad3k pač že na daleč skancla vse teme, ki se nagibajo v ilegalo. Mu pač punca nagaja, pa slabo vreme je, pa še sergio bi mu nogo vtrgal ko bi vidu kake teme mi tu sekamo (ironično)8-) . Saj mu ne gre zamerit. (Razn morda onega "poišči si drug forum")

Aja, tu nism bil 24/7 ampak kvečemu nekaj ur, kr sem mel druge stvari za delat. (ki so se nekaj časa same delale, jaz sm pa lahko počival)

Pa lep dan želim:D
MI_KO

MadMax ::

Brad3K:

Nevem če sm edini ki nadzoruje, enostavno sm v službi in nimam kej druzga bolj pametnega počet.

A se zavedas, da je tako pocetje protizakonito???

Pa se javno gres to povedat... Jao...

btw: ce se ze igras policaja, se vsaj delaj pametnega: malo vec casa posveti slovnici, ce sploh ves, kaj to je...


Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Sergio ::

MadMax, in ti se obesas na slovnico? Jao...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

MadMax ::

Jp, moram se jaz pisker pristavit, a ne? ;)

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Tomi ::

To ni več res.
Včasih sem bil jaz veliki zmaj, ker sem težil glede katastrofalne uporabe slovničnih pravil, sedaj pa vidim, da so me že povozili.
Kam drvi ta svet?
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

MadMax ::

Hehe, Tomi, verjetno zato, ker se tudi tebi ne da vec gledat, kam postavis kaksno crko (recimo s namesto z ;) ).

Pa saj se ne obesam na vsak post, nekateri userji me pa le pripravijo do kaksne kritike.

Kam drvi ta svet? Glede na tvoj podpis (pa tudi drugace) na bolje, saj na slabse vec ne more8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ziga Dolhar ::

Res je. Po novih jezikovnih standardih (ahem) očitno tudi smeškoti nadomeščajo vlogo pike kot končnega ločila. :))

MadMax ::

Toporisic ima to ze vkljuceno v beta izdaji svojega service-pack-a :))

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ziga Dolhar ::

Okej :-).

Čist tako, 'generično' rečeno. Kako za vraga je možno, da nekateri še po toliko letih nimajo šumnikov na računalu??? Resno.

Gandalfar ::

Ziggga: mogoce iz principa, ker nam angleska tipkovnica sede :) Šumniki sicer so in jih tudi znamo slepo tipkat toda čšž je še vedno manj praktično imeti na tistem delu kako :[\ znake. Mi vsaj ni treba lomit prstov z Alt-Gr sekvencami. Pa tudi hitreje je samo tipkanje, ker mi ni treba iskati sumnikom nekje offkeyboard skoraj..

MadMax ::

Zaradi kolicinske kompenzacije:
Nekateri si namrec prizadevajo vkljuciti ć,đ,... med 25 crk nase abecede.

(ne, le prevec sem se navezan na sir Clive Sinclairja in njegova racunala, ki pa niso imela sumnikov:D )


Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ziga Dolhar ::

Torej smo Slovenci ter govorimo, da nam nekateri želijo vsiliti šumnike? Zanimivo :-).

BTW, Gandalfar -- poskusi pisati samo s črko "a". Gre fula hitreje!

Gandalfar ::

Aaaaaa: Aaa aaaaa aa aaaa aa, aaaa aa aaaaaa aaa aaaa aaaaa :)

MadMax ::

:D

Ampak s crko "b" gre se hitreje: "b" in presledek z levo roko, "enter" pa z desno. Preverjeno hitreje;)


Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Do 3 leta zaporne kazni za P2P uporabnike

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
232444 (2444) Jeebs
»

WinXP & user accounts & screen resolution

Oddelek: Pomoč in nasveti
121196 (1072) andrej
»

Izginotje teme - nenavadno!?!

Oddelek: Slo-Tech
261467 (995) Tomi
»

Stare Igre !!!

Oddelek: Igre
91023 (721) Kaboom

Več podobnih tem