» »

Razvoj debate

Razvoj debate

Tomi ::

Sicer je bila podobna tema že enkrat obdelana, vendar se je sedaj spet pojavila, recimo v tej temi. Gre namreč za vprašanje, do kod pustiti temo, ki recimo zaide s predpisanega okvirja ( naslova ). Kdaj je tema primerna za zaklep?
Moje mnenje je, da se lahko teme pustijo na svoji poti, ker debate so pač žive in ne morejo biti v okvirjih. Kot naprimer tema o Matjažu Roglju.. Začela se je z navdušenjem ob zmagi, potem pa smo prišlo do vsega drugega. No, in potem, ko ni bilo več niti, je tam utihnila. In prav sem dal takrat svežemu moderatorju Thomasu, da je zaklepal vse sorodne teme, ki so rastle kot gobe po dežju.
Torej, kot sem povedal, moje mnenje je, da lahko tema teče svojo pot, samo da je kultivirana, če ne, pa je upravičena za zaklep.
Torej, kaj menite o tem?
Aja, pa če ne spremljate, tale tema je nekaj drugega, čeprav sta si na prvi pogled enaki..
metrodusa.blogspot.com

MadMax ::

Na splosno in kot vpleten v primer naj povem, da sem proti zaklepanju tem, dokler tecejo debate na vsaj malo kulturni ravni in skladno s pravili foruma.
Vendar pa sem hkrati za to, da se vsaj na zacetku poskusamo drzati teme (vsaj dokler je smiselno).
Znani so primeri, ko npr. nekdo kupuje monitor in ima v zepu le 60kSIT ter ga zanima mnenje kaj kupiti. Se isti dan tece debata okrog 19" in 22" monitorjev... To se mi ne zdi prav, kajti "nekdo" se sploh ni dobil informacij, katere je zelel.

Konkretno o temi, katero si navedel:
1. Hotel sem, da redni uzivalci cocacole napisejo mnenje o doticni zadevi.
2. omas je edini, ki kar nekaj govori o zaklepu.
3. ce se bo debata cez teden dni obrnila v temo okrog odpuscene odgovorne osebe v Vino Brezice ali ker bo Janez umrl zaradi kokakolnega raka ali zakaj voda izpod pipe ni pitna ali......... me ne bo vec zanimalo in ceprav bom dobil odgovor na zastavljeno vprasanje teme ne bom zaklenil!
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moderiranje tem v Z&T - mnenja, pripombe, predlogi (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
774891 (3764) jozek
»

Admin-Diktatura (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
815277 (3557) Mac
»

Zaklep androtove teme?

Oddelek: Slo-Tech
321489 (1074) MadMax

Več podobnih tem