» »

Plačine karice - katera je tista prava ?

Plačine karice - katera je tista prava ?

sash ::

Upam da sem zadel oddelek, ker oddelka ki bi se ukvarjal posebaj s financami nimamo ;)

Do sedaj sem se ubadal zgolj z Aktivo (ki ima neprijateljski odnos z bankomati) in BA karticami (ki pa imajo nekakšne čudne dnevne omejitve). Ko sem se mal razgledal po teh naših (preljubih) bankah sem ugotovil da ponujajo kr nekaj teh kartic Visa, Eurocard pa še kaj bi se našlo. Torej zanima me, za katero plačilno-kreditno karico menite (in jo morda tudi uporabljate), da je najprimernejša za povprečnega človeka na tej strani alp, ki se morda kdaj-pa-kdaj znajde tudi na oni strani :D .
--------------------
Think different...
TOROiD Group
  • zaklenil: Tody ()

Tody ::

hmm za Evrocardom / viso in mogoče še z american express nemoreš falit poznani po celem svetu, če maš še kake bolj eksotične želje maš še srebrno in zlato, za katere moreš met tudi ustrezne pogoje...

ali3n ::

Am. express je vedno manj prisoten; OMV črpalke vem da ga ne jemljejo (ravno 2 dni nazaj je nek možakar hotel plačat bencin z njo).
Glasujem za Eurocard.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Paramedic ::

Najbolje verjetno eurocard ali visa. Moj glas je za viso. Včasih ima katera od teh kako nagradico zraven, ob kaki akciji. Poglej, kaj dobiš 'zraven' preden se za katero odločiš, mislim če imata obe kako zavarovanje zraven ali kaj podobnega.
End transmission.

JXS ::

preglej še kaj ti ponuja diners.

PaJo ::

Jaz uporabljam Eurocard, pa me se ni pustila na cedilu, kolega pa ima Viso pa se tudi ni imel problemov. Mislim, da bi ena od teh dveh lahko bila tvoja izbira.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

BigWhale ::

Visa, Mastercard in Magna

To imam jaz.

PS: Dnevne omejitve so na vseh karticah, tudi mesecne :) Je pa vse odvisno kako se zmenis. :)

sash ::

@ BigWhale kakšne so pa kaj razlike med Viso in Mastercardom, ker kolk sem gledal ni nekak razlike, razen v imenu :\
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Red_Mamba ::

razlika je da eurocard dobiš pri Lj. Banki, Viso pa pri A-Banki :D

jaz imam eurocard pa tudi še ni bilo problemov, uporabil sem jo pa do sedaj samo za kupovanje in podaljševanje domen na netu. ja pa 1x sem kupil knjigo v angliji :D
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

jetam ::

Kot je BigW omenil ima vsaka kartica dnevno omejitev dviga na bankomatu (ce si to mislil s cudnimi omejitvami). Kar pa se samega placevanja tice, ga nima nobena placilna kartica. Vsaj jaz se nisem zasledil, da bi me pri kaksnem znesku omejevali. BA Maestro kartice so odlicna alternativa kesu, ker jih vzamejo skoraj povsod, veljajo pa tako v Sloveniji kot v tujini.

In je razlika med placilno ter posojilno (kreditno) kartico. Vec informacij ti bodo posredovali na izpostavi tvoje banke ali na katerikoli drugi banki.

Ah ps.
Uporabljam predvsem BA Maestro poleg te pa se obcasno Mastercard placilno in Mastercard posojilno.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

sash ::

Tudi Viso lahko dobiš pri Ljubljanski banki - več tukaj

Kar se pa omejitev tiče, pa je zadeva taka, da so mi pred nekaj časa na NKBM kr tako, brez obvestila naredili dnevno limito plačila na, kolk se spomnim 20k na dan - do takrat nisem vedel da to sploh obstaja, in tud na banki, ko sem šou povprašat kaj je s tem so mi sprva trdili da so me o tem obvestili in da so to naredili vsem, kar sem dokazal uslužbenki z dvigom z drugo kartico, na katero sem bil pooblaščen in nato je malo čudno pogledala, potem so še nekaj časa iskali kopije bančnih izpiskov in nato obupali in rekli da so pač pozabli obvestit ;(( - posledica je bila takojšnja zamenjava banke :D .
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Paramedic ::

Eurocard pa lahko dobiš tudi na Abanki Vipa tule. Imajo pa še dosti drugih.

Men je zadost BA Maestro plačilna, ker jo res povsod vzamejo (razen v FRI knjigarni :D).
End transmission.

perci ::

jst glasujem za eurocard/mastercard - tudi drugod po evropi je najpogostejša

ombre ::

Jzt mam American express. Pri americanu nimaš take velike kazni, kot pri recimo eurocardu, če ti kartico ukradejo in pol z njo kupujejo. Pri eurocardu moraš poravnat vse stroške + neko kazen, medtem ko ti pri AMEX-u zaračunajo največ 100 EUR, tudi če tisti porabi miljone. 8-O
Kar se tiče razširjenosti pa je eurocard bolj razširjen po sloveniji. Na hrvaškem sem bolj zasledil AMEX... Tako tako. Odvisno kam greš.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

delfinus ::

Imam Eurocard/Mastercard in potujem po svetu. Nobenih problemov ni bilo s placevanjem v evropskih drzavah in Aziji. Kjerkoli sem zelel placati z njo, sem lahko placal.

lp, D.

Ribicija ::

ombre: Kaj ti to o kazni. Če ti kartico ukradejo in delajo z njo promet ne rabiš poravnati nič. Preverjeno s strani Zavoda za varstvo potrošnikov. Vse stroške nosi banka in prodajno mesto na katerem je bilo s kartico kupovano. Na prodajnem mestu morajo namreč ob vsakem plačilu, preveriti istovetnost podpisa in po potrebi tudi identiteto.
Aja pa stroškov ne kriješ, tudi če je bil nakup narejen še pred tvojo prijavo ukradene kartice.

ginekolog ::

jaz pa sem v grćiji izgubil eurcard, javil 5 dni kasneje (rekel sem da je ukradena) in so mi rekli, da sem še 24h po prijavi sam odogovoren za nastalo škodo, torej da sam krijem stroške.

Kdo ima sedaj prav, zavod ali banke ???

Ravno zarad tega mi EC ni všeč, ker ne zahtevajo vnašanja pina kot pri maestro, kje brez pina že težko kupuješ. (kar je dobro)

Sem si pa limit pri maestru konkreno povečal iz mizernih 10k na dosti več. Tako da nimam blemov tukaj niti v tujini. 1 leto nazaj v novem nakupovalnem centru seiersberg niso hoteli sprejeti EC, le maestro...
Divers do it deeper.

sash ::

Kaj EC/MC nima PIN-a ? 8-O
--------------------
Think different...
TOROiD Group

perci ::

seveda ga ima - za dvigovanje na avtomatih

sash ::

kaj pa za plačevanje v štacunah ?
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

perci ::

To pa afaik ne - vsaj meni se še ni zgodilo, da bi moral vtipkat pin - še dobro, če pomislim, da ga sploh ne znam na pamet ;)).

Matty ::

Visa/Mastercard sta najbolj podprti v Sloveniji.

Najmanj stane Visa pri Abanki, medtem ko so Visa, Mastercard (oz. Eurocard) pri NLB skoraj enkrat vec (moram priznati, da mi je abanet glede kreditne zelo vsec, saj imas moznost vpogleda preko interneta v cakalnico placil, to kar zaenkrat v kliku ni). Res pa je, da imas maximum na NLB ze v zacetku visji kot na Abanki... Krijes 24ur od prijave. Viso sem uporabil ze veckrat v juzni ameriki, po celi EU, v nekaj drzavah Afrike in zadnjic na Kubi... Nobenih problemov tudi pri placevanju preko neta. Isto ne dela problemov Mastercard. Ce hoces dvigniti denar v tujini te pride cirka 400SIT + 1(ali 2)% provizije od zneska.

Sedaj pa American Express... Uporabljal sem potovalne ceke, pa sem imel vedno dobre izkusnje. Problem je v temu, da firma v Sloveniji ni prevec podprta, vsaj na bankomatih ne (je en kolega iz tujine prisel, pa nikjer ni mogel dvigniti denarja). Ima pa zato AMEX druge ugodnosti, ki so omenjene malo prej...

Kot nadomestilo BA kartice v tujini je mozna tudi Visa Electron. Je brezplacna in deluje tako kot BA kartica - torej ti trga takoj in samo toliko kot je na racunu. Uporabljas jo lahko na vecini bankomatov, poleg tega lahko placujes na veliko mestih (ne pa povsod!). Maximum si dolocis sam... Dvig na bankomatu v tujini te pride isto kot pri Visa kartici (fiksen del), z razliko da ne placas provizije v %...

Priporocilo? Visa ali Mastercard... isti smorn... verjetno bi izbral Viso, kartica pri Abanki lepse zgleda ;)

ssitcm ::

Imamo plačilne/debetne in kreditne kartice. Pri nas najbolj znana plačilna kartica je Maestro. Lastnik le-te je MASTERCARD (ste vedeli ?). Ob uporabi te kartice se osebni račun takoj obremeni z zneskom plačila. Z uporabo kreditne kartice (Mastercard, Visa, AE) se osebni račun obremeni na dan (8. ,18. ali 28. v mesecu) kot ste se dogovorili v banki, s skupnim zneskom prometa.

danielka84 ::

No jst bi tud rabil kartico za placevanja prek neta, mora pa bit debetna. Pri banki celje imajo samo maestro/activa card(atero ze imam-bancna kartica) ter VISA Electron, zanima me slednja, samo me zanima ce lahko z to VISA Electron placujes v prodajalnah oznacenih z VISA napisom? naprimer preko spleta, kjer imajo tudi napis VISA alo morajo imet napis VISA Electron?

Tody ::

Uh uporabi samo eno temo ta je starejša in se bo zaklenila....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika med Plačilno, debetno in kreditno kartico

Oddelek: Loža
1323165 (17162) St235
»

SKB Visa debetna kartica namesto Maestro - WTF? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8024252 (15784) Magic1
»

Denar za potovanje po Indiji

Oddelek: Loža
205346 (4629) manaay
»

Nujno, security code na maestro

Oddelek: Loža
2719577 (18673) T0RN4D0
»

Mnenje o kreditnih karticah!

Oddelek: Loža
385365 (3799) flipflop

Več podobnih tem