» »

[DivXviD] Pioneer predvajalniki

[DivXviD] Pioneer predvajalniki

««
«
1 / 11
»»

krneki ::

Na kratko povedano...Pioneerjeva playerja DV-575 in DV-470 sta praktično enaka, s tem, da večji brat 575 podpira še DVD-A (DVD Audio) in SACD (Super Audio CD), kar seka!.

Podpora formatom in codec-om:
Oba playerja podpirata Divx (3,4,5), XviD (brez GMC), mp3, dvd, svcd, vcd, mpg, mp3, wma, ogg, jpg in mogoče še kaj, kar sem pozabil.
Danes sem se še malo igral s playerjem in ugotovil dve zanimivi stvari!
- zadeva predvaja tudi OGM datoteke
- podpira .srt, .sub, .ssa, .smi podnapise in tudi .idx+.sub podnapise, katere releasajo groupe skupaj s divx filmi. Vendar barve niso "taprave", oziroma so beli ampak obroba je zeleno, črno, roza barve :D

Kako pogledate katero verzijo firmwera imate?
- Initial settings, samo postavite se na options in pritisnete display na daljincu.

Firmware
Pioneer je izdal 2.11.2004 uradni firmware 2.09 (posebej za 470 in posebej za 575), ki se ga dobi od lokalnega distributerja brezplačno na CD-ju. Firmwera zato niso objavili na svojih straneh, vendar je to vseeno storil hrvaški Pioneerjev distributer Helikop, a ga je umaknil s svojih strani pred nekaj dnevi. Čez par ur so se že pojavile neurade predelave firmwere-ja, saj uradni podpira le kodno tabelo ISO 8859-1. Zdaj se dobi tudi Windows-1250, torej delujoči čšž-ji. Podnapisi so centrirani in so na sivi podlagi, da se jih vidi tudi v zelo svetlih scenah.

Firmware za DV-470
Firmware za DV-575
Uradna Firmwere se tudi dobita tukaj

Predelane verzije le tega se dobi tu: Neuradni Firmware s podporo šumnikom


DV-575 beli podnapisi s črno obrobo in dolgimi imeni (max 40 znakov).
DV-575 beli podnapisi na prosojni sivi podlagi in dolgimi imeni (max 40 znakov).

Oba firmwera lahko uporabijo tudi lastniki DV-470, le da morajo pred nadgradnjo ime firmweara B4BA2096.BIN (ime firmweara za DV-575) spremeniti v B4FA2096.BIN (ime firmweara za DV-470).Obratno velja, če želijo spet nazaj firmwear za DV-470.

Firmware - Nadgradnja
1.XXXXX.BIN (vse z veliko) je treba zapečt na CD-R/W plošček.
2.Ime ploščka mora biti PIONEER.
3.Vtakneš plošček v enoto
4.Ko te vpraša ali hočeš nadgraditi pritisneš play gumb.
5.CD bo po par sekundah izvrglo in lahko ga vzamemo ven, vendar s tem upgrade še ni končan. Treba je še počakati kakčnih 30 sekund dokler se pladen ne zapre nazaj, kar pomeni, da je firmware naložen.

Firmware - Spreminjanje, modificiranje
Več o tem in potrebnih programskih orodij: [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)
Z MTKRemakerjem in FonCraetorjem se da lepo modificirati firmware in jaz sem si za svojega DV-575 sestavil skupaj tegale, dela super, le da nekateri meniji uporabljajo zdaj novo tabelo fontov in se mogoče kje bolj čudno vidi, ker so pač fonti večji kot originalno, lahko pa to nazaj spremenite s FonCreatorjem in MTKRemakerjem.

Podnapisi izgledajo takole (mislim da gre do 50 znakov na vrstico, kar je več pa odreže):

sparklyslo ::

A to kar se vidi na sliki je originalni firmware ali je to tvoj predelan? Zgleda namreč super...

krneki ::

To na sliki je moj. Originalen je zelo podoben le da ne podpira čžš in je manjši.

sparklyslo ::

Kot sem zdajle prebiral po netu sem ugotovil, sta ta oba Pioneerjeva predvajalnika zelo dobra. Bolj sem se osredotočil sicer na dv-470 in videl, da prevzaprav prežveči vse formate.
Zanima pa me, če ima tudi ta model tisto hibo o zginjanju podnapisov v kombinaciji AC3+Xvid?

krneki ::

Bom probal to danes testirati, če zginjajo podnapisi pri XviD+AC3. Zadnje par dni sem samo opazoval podnapise pri enem Xvid+AC3 filmu, samo tam niso izginjali...samo to še ne pomeni, da ne izginjajo, ker je možnih veliko drugih spremeljivk. Pač treba več filmov gledat. Če jaz razumem naj bi izginili tam po 15 minutah?

CaqKa ::

idx/sub >> a to dela tudi ko je .sub zararan?

krneki ::

CaqKa:
Sub ne sme biti zararan.

sparklyslo:
Zdaj sem pogledal še I.Robot.DVDRip.XviD-DoNE in podnapisi niso zginili. Jih bom še par probal in če bo kje nehal kazati podnapise bom to takoj napisal.

Zanimivo je, če zmečeš .sub, .srt in .idx+.sub podnapise v direktorij s filmom, jih vse lepo potegne in se jih da izbirati med filmom, tudi če jih je več kot 10, kar naj bi bila omejitev za firmware 2.09. Samo, če prehitro spreskakuješ med podnapisi zna vseskupaj zamrzniti in je treba še enkrat odpreti film.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

sparklyslo ::

Že imam pioneer DV-470...

Zapekel več filmov na DVD+RW, je prebral brez problemov, ne glede na to ali so bili vsak v svoji mapi ali pa ne.
Podnapisov je lahko res več (srt,sub,smi) in so na sredini ekrana na sivi podlagi. Prikaže do 50 znakov v treh vrsicah. Res so nekoliko premajhni...
Filmi delujejo tekoče, pogon je dovolj tih. V meniju pokaže ime datoteke s 14 znaki, kar je več enostavno odreže. Preskok na določen čas filma deluje dokaj lepo. Xvid + AC3 zaenkrat podnapisi niso izginili.

krneki: a tist link do firewarov, ki si ga dal je za original fireware ali za predelanega s šumniki.

krneki ::

Tista dva linka sta linka do uradnih firmwerov za 575 in 470. Tretji link je pa do firmwera od 575, ki sem ga malo spremenil, za DV-470 pa probaj firmware na tej strani.

cyber ::

Hi

Mene pa zanima, kje se da dobit ta dva modela 470 ter 575 in koliko je cena...?
@§§

krneki ::

kadarkoli.com, avdion.com, JAE.si, mixi.tv, primaline.si....verjetno še kaj

Cena je pa okoli 35k za DV-470 in 45k za DV-575

paps ::

Zdravo!

Lih kupu sem DV 470-s pa sm vidu da ne more prikazovat podnapisev.
Sm downloadal fajl za 470 pa je sam .bin fajl zazipan
ke bi pa dobil CUE

paps ::

imam verzijo 2,09 na dvd-ju sam ne more prikazovat podnapisov

jih ne zazna?

kaj naj storim?!

krneki ::

Hmm...ja pozabil sem zgoraj napisati kako se upgrade firmwera izvede!

[prenesel navodilo na prvi prispevek te teme, LP Moderator]

paps:
V katerem formatu imaš podnapise? Če pritisneš gumb za izbiro podnapisev med igranjem filma ti napiše -/- ali kaj drugega? V katerem formatu so in ali ima ime datoteke s podnapisom enako ime na začetku kot film?

Zgodovina sprememb…

Geronimo11 ::

Danes sem dobil pioneer 575A in me zanima kateri firmware je trenutno najbolj aktualen (mora imeti podporo za šumnike)?

Ali je mogoče že kdo poiskusil firmware iz sledeče strani: " http://www.div.xro.us/ " in če je kdo že poiskusil naj prosim napiše kako se obnese?
Pipi in Melkijad.... ...in odpujsala sta domov. :))))))))

krneki ::

Jaz sem probal Pioneer575_1250_v1_Mtz, samo mi ni bil všeč logotip na začetku (original je čist dovolj zame) in črke so bile prevelike, tako da je drugo vrstico enostavno odrezalo. Baje je z verzijo V2 to popravljeno. Uglavnem nimaš kaj pokvariti, če naložiš katerikoli firmware za DV-575 na http://www.div.xro.us/. Lahko tudi probaš firmware za DV-575 v prvem postu, ki sem ga malo spremenil z FonCreatorjem in MTKRemakerjem (samo malo večje črke in čšž).

paps ::

krneki: podnapisi so v SUB ali SRT formatu in ja napiše mi -/- ko pritisnem subtitle tipko.

fajli podnapisov imajo druga imena kot filmi.

krneki ::

Kot za vse druge predvajalnike se mora začetek imena datotek s podnapisi ujemati z imenom filma ali imeti popolnoma enako ime, razen končnice seveda.

Torej za Pioneerija, če imaš ime filmsko datoteko:

najnovejsi.film.2004-slotech.avi

potem mora biti podnapis:

najnovejsi.film.2004-slotech.srt

ali pa, da se bo videlo na TV-ju kater podnapis je naložen:

najnovejsi.film.2004-slotech.en.srt (angleški),
najnovejsi.film.2004-slotech.cro.srt (hrvaški),
najnovejsi.film.2004-slotech.fr.srt (francoski),
.....
...
.

Slo oznake pa žal ne dojame. Isto velja za sub, smi, ssa. idx+sub podnapisi imajo pa to že integrirano in ni potrebe po teh en, cro, fr "končnicah".

paps ::

Ej hvala lepa za pomoč!
Zej dela sam mal mejhni so.
Sej to je verjetn popravlen u MTZ-jevem firmwaru?

Louis Wu ::

Vceraj sem kupil svoj DV-470... najprej hvala krneki-ju za ekstenziven review in navodila za updatanje firmware, ki je prisel precej prav...
Moram reci, da zadevica deluje precej solidno ze na prvi pogled, meniji so dokaj fini, slika je tudi precej kvalitetna. Zvoka zaradi prekratkega kabla :\ se nisem dovolj preizkusil...
Preizkusil sem oba tukaj omenjena firmware-a, tako default Pioneerjevega 2.09, kot tudi MTZ modifikacijo... moram priznat, da so za moj okus podnapisi pri prvem premajhni, pri drugem pa drugo vrstico spodaj malce odreze (mogoce je za to kriv tudi guerilla testni TV, ki je precej star...)

Me pa pestijo tezave s podnapisi: delujejo mi samo .srt format. Filmi, ki imajo podnapise v .sub formatu mi (kljub enakim filename-om) ne delujejo (kombinacija XviD in MP3 audio, kar tudi ne bi smel biti problem, kolikor razumem...) Ima kdo podobne tezave, oz. se bolje resitev?

@Geronimo11
MTZ firmware je se mi zdi z omenjene strani. Jaz sem preizkusil razlicico za 470ko, pa mi ni prevec vsec... verjetno bom danes poskusil sam narediti eno modifikacijo

@krneki
katere fonte si uporabil za svoj f/w? zgledajo precej fino...

lp, Wu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Louis Wu ()

mare1 ::

Poskusil sem nadgraditi Pioner 470 z 470...v2_Mtz. Ker je datoteka v ISO formatu, ga je ploščkosuk prepoznal kot CD in ni hotel naložiti upgrade. Kako spremeniti ISO v končnico BIN?

krneki ::

Louis Wu:
z .sub podnapisi se nisem ne vem koliko ukvarjal, ampak pri dveh filmih katera sem sprobal je delal v redu. Ko bo čas bom še malo sprobaval.
Za fonte sem uporabil Tahoma Bold 18 (31 pix) Outline 1. Malo sem se odločal med Tahomo in Arial Narrow, samo sem na koncu uzel Tahomo.

mare1:
Tisti .ISO je CD image, torej ga zapečeš kot katerkoli drug CD image. Lahko pa ga seveda odpreš s kakšnim WinRAR-om in ven pobereš .BIN datoteko, ki jo zapečeš po zgornem postopku.

rhabdo ::

Mene pa zanima, če je kdo tako prijazen, da bi mi posodil ali poslal original cd-firmware za pioneer 575!? Saj vem, da lahko dobim tistega na intrnetu ampak sem pač tak, da bi raje dobil original. A je mogoče kdo, ki bi mi ga poslal po pošti? Seveda mu ga potem lahko pošljem nazaj. Razen če ga ne rabi več.
Že v naprej hvala!:))
Lep pozdrav!

Louis Wu ::

No, na moji 470ki sem uspesno zamenjal font v subtitlih, so pa vseeno dolocene tezave.
Podnapisov v .sub formatu mi ne delujejo, se jih pa da dokaj enostavno konvertirat v .srt z resyncom v vobsubu.
Prav tako ne delujejo podnapisi pri kombinaciji Xvid + AC3. Niso izginili, sploh jih ni bilo (ob uporavi tipke "subtitles" je zadeva gladko napisala -/- . Zgleda jih bo potrebno v tem primeru s kaksnim programckom zapect direkt v video? Ali obstaja mogoce kaksna alternativna resitev za ta ne tako majhen problem, saj so novejsi DVD ripi narejeni ravno s tema codecoma?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Louis Wu ()

krneki ::

Zanimivo, od zadnjega posta sem že probal več filmov s .sub podnapisi in povsod je delalo brez problema (nazadnje riddick-dvl, king.arthur-postx, terminal-alliance, garfield-dvl in cela 1 sezona 24 z xvid-ac3). Vbistvu se mi še ni zgodilo, da podnapisev nebi potegnilo. Še celo to sem ugotovil, da .sub (verjetno tudi drugi) podnapisi delajo tudi v .mpg datotekah.

Si prepričan, da je vse v redu s podnapisi, če jih pregledaš z recimo SubtitleWorkshopom in da se imena ujemajo kot je zgoraj napisano?

sparklyslo ::

Z originalnim 470 firmwarom s podporo za podnapise sigurno delujejo naslednji podnapisi: (SRT,SUB,SMI,SSA)
Ni ČŠŽ -jev,podnapisi so majhni, ampak na sredini in na sivi podlagi.

Ime podnapisov mora biti tako kot je napisal že krneki. imefilma.srt, imefilma.sub, imefilma.smi, imefilma.ssa, imefilma.EN.srt, imefilma.FR.sub.
Vse to lepo dela. Presledki v imenu podnapisov niso priporočeni, pravtako kakšni drugi "čudni znaki".
Sedaj sem sprobal že veliko filmov s takšnimi podnapisi in vse je lepo delovalo, tudiu slika je dobra.

rhabdo ::

A res nihce nima tega cdja (original firmware za pioneer 575)? Jaz imam namrec ta problem, da sem predvajalnik kupil v avstriji in zdaj mi nihce ne more dat tistega k... cdja! Nasi pravijo da to ni njihova stvar, avstrijci pravijo da naj se obrnem na Mediamarkt kjer sem ga kupil (Dunaj)... Skratka nihce mi pa ne da cdja. A torej mi ga nihce vsaj posodit ne more?
Saj samo sprasujem, ce bi kdo slucajno imel!

Hvala!

Lp!

krneki ::

Ne vem, če je sploh kdo šel iskat ta CD (škoda bencina). Sicer pa ne vem česa se bojiš, če enostavno zapečeš originalen firmware na CD, ker je na originalnem gor točno to in nič drugega.

El-Toro ::

Pravkar sem kupil ta player in sem zelo zadovoljen. Špila vse....podnapisi nikoli ne izginejo, slika je zelo lepa in tekoča.
Eno vprašanje za krneki-ja: Ali mi lahko prosim pošlješ svoj firmware na e-mail? Od MTZ-ja se mi ne dopade preveč.

LP

rhabdo ::

Ja, torej upgradam s firmwareom, ki sem ga sam zapekel na cd... kaj pa če gre slučajno kaj narobe ali pa firmware ni ok!? A se da to poštimat oziroma kako je z garancijo ko kaj takšnega počneš? A ve kdo kaj povedat o tem?
Sorry ker morim ampak ne bi rad kaj zaj... Pa še izkušenj nimam s tem!

Hvala!

Lp!

krneki ::

Seveda, marsikaj gre lahko narobe... lahko pride do recimo kakšne čudne napake pri downloadu firmwera z neta, ali pa ti zmanjka elektrike medtem ko se zadeva nadgradujeje. Seveda se to z elektriko lahko zgodi tudi z originalnim CD-jem, kako ja pa potem z garancijo pa žal ne vem. Če originalen firmware 2.09 (zdaj že nekaj dni ne delata tista prva dva linka zaradi nedelujočega freehosting, zato pa se še vedno, da dobiti firmware na tretjem linku pri yahoo newsgrupah, kjer je potrebna registracija) zapečeš in uporabiš po zgoraj omenjenem postopku, so možnosti za zaplet zelo majhne.

BoZo36 ::

Pozdravljeni ! Sem lastnik Pioner DV-575 in me zanima če ima še kdo iste težave. Namreč naložil sem FW od MTZ-ja, vse lepo in prav, dokler nisem ugotovil da pri nekaterih DiVX-ih je slika črnobela. A mi zna kdo pomagat prosim?


LP!
damjan

krneki ::

Samo pri MTZ-jevem firmweru? Bila bi dobrodošla kakšna slikca z najnovejšim Gspot-om oz. če lahko točno poveš kakšen film je to.

BoZo36 ::

Najprej sem naložil FW za 575, ki je podan zraven FW za 470 v tvojem prvem postu in je bila zadeva popolnoma ista. Potem sem dal gor od MTZ-ja. Sledeči filmi so črnobeli: Terminator 3, Charlies Angels, Star wars epizode 1,4, Christmas vacation Sledeči filmi pa barvno: Twister, I Roboot, Master and comander...

krneki ::

Preden si naložil originalen firmware, so se tudi pojavljali črnobeli filmi?
Si potem, ko si naložil nov firmware, ponovno kaj ponastaviljal nastavitve za video/audio izhod, 4:3/16:9 itd...(po novem firmweru se te nastavitve resetirajo)? Se mi res ne sanja kaj bi drugega lahko bilo, ker še nisem imel s tem problemov.

BoZo36 ::

Nažalost sem poskusil samo eden divx predno sem dal originalnega gor in ta je delal vredu. Sprva sem mislil da se je mogoče spremenila nastavitev PAL/NTSC, drugih nastavitev pa še nisem poizkusil spremeniti, ko bom bom javil zaenkrat hvala.
damjan

delfinus ::

Na prvi pogled se mi zdita 470 in 575 ultimativna Divx playerja. Delajo sumniki, centrirano, ne crkuje Xvid + AC3 in krepko ze razmisljam o nakupu enega izmed njih. Pioneer mi nekako vliva zaupanje.

Opazil sem da je razlika med 470 in 575, da ima 575 pac se nekaj priteklin kot so DVD Audio in Super Audio CD. Je se kaksna razlika med njima, ki sem jo morda spregledal. Predvsem mislim na tehnicne karakteristike in zmogljivosti, da 575 odtehta tistih 15.000 SIT vec kot pa je 470? Hvala za vase inpute...

lp, D.

sparklyslo ::

delfincek:

glej tuki so vse karakteristike

za 575

in za 470

delfinus ::

Torej, da neredim eno celotno primerjavo. 575 primerjajmo s 470 modelom. Potem pa se vi povejte svoje izkusnje.

Key features DV-575A-S
DVD-Audio/SACD playback NI
DivX playback ISTO
5.1 channel audio output NI?
PAL Progressive Scan ISTO
Full Speaker (Bass) Management & delay adjustment NI
108 Mhz/12-bit Video D/A Converter ISTO
DVD-R/DVD-RW compatible ISTO

Technical Features DV-575A-S
Playback Discs DVD/SVCD/VCD/CD/CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD-RW/DVD-AUDIO/SACD/SACD MULTI (NI DVD-AUDIO, SACD, SACD MULTI)
Disc Capacity 1 ISTO
DVD-RW recorded in Video Recording Mode Yes ISTO
DVD-R/DVD-RW recorded in Video Mode Yes ISTO
DivX Video Playback Yes ISTO
JPEG Photo Viewer Yes ISTO
MP3 Yes ISTO
WMA Yes
Dual System (PAL/NTSC) (Video output) Yes ISTO

Audio Features DV-575A-S
DVD-Audio Compatibility Yes NI
192 kHz/24-bit D/A Converter Yes (6 ch) NI (6ch)?
Built-in Dolby Digital Decoder (5.1 channel) Yes NI
Built-in DTS Decoder Yes NI
Built-in MPEG Decoder Yes NI
Built-in SACD Decoder Yes NI
Local regulator for Analogue Audio Yes ISTO
Dynamic Range Control Yes ISTO
Bass Management Yes NI
Delay Adjustment Yes NI

Video Features DV-575A-S
PureCinema Progressive Scan: PAL/NTSC Yes/Yes ISTO
Zoom Function Yes ISTO
Video Adjust Yes ISTO
Video Signal D/A Converter 108 MHz/12-bit ISTO

Conveniences DV-575A-S
Advanced GUI (Graphical User Interface) Yes ISTO
Advanced Disc Navigator with moving thumnails Yes ISTO
Set-Up Navigator Yes ISTO
On-Screen Bit Rate Meter Yes ISTO
Resume Function (Stop Key) Yes ISTO
Continue Play Memory (Last Memory) Yes ISTO
Repeat Mode (All, Title/Chapter, A-B) Yes ISTO
Programme Play Yes ISTO
Still Play Yes ISTO
Still/Step Play (Forward/Reverse, DVD Video only Yes ISTO
Slow Play (Forward/Reverse, DVD Video only Yes ISTO
Random Play Yes ISTO
10-Key Direct Search and Play (Chapter/Track) Yes ISTO
Title Search Yes ISTO
Track/Time search Yes ISTO
Page Search (DVD Audio) Yes NI
Remote Control Unit Heads-Up type ISTO
On-Screen Display on/off Yes ISTO
FL Dimmer/off Yes NI
Auto Power-Off Yes ISTO

Terminals DV-575A-S
Euro-SCART 1 ISTO
RGB-Y/C Video Output (on Euro-Scart) Yes ISTO
Component (Y, Pb, Pr) 1 ISTO
S-Video Output 1 ISTO
Video Output 1 ISTO
5.1-Channel Audio Output 1 NI
Audio Output 1 ISTO
Coaxial Digital Output 1 ISTO
Optical Digital Output 1 ISTO

Video Characteristics DV-575A-S
Horizontal Resolution (Lines) (DVD) Over 500 ISTO

Digital Audio Characteristics DV-575A-S
Total Harmonic Distortion 0,0020 % ISTO
Frequency Response 48 kHz 4 – 22.000 Hz ISTO
Frequency Response 96 kHz 4 – 44.000 Hz ISTO
Frequency Response 192 kHz 4 – 88.000 Hz ISTO
Signal-to-Noise Ratio 115 dB ISTO
Dynamic Range 101 dB ISTO

Miscellaneous DV-575A-S
Power Requirements 220 – 240 V/ 50/60 Hz ISTO
Power Consumption 12 Watt / Standby Mode: 0.12 Watt ISTO
Dimensions (W x H x D) 420 x 55 x 243 mm ISTO
Weight 2,1 kg ISTO



Kot vidim po primerjavi, 470 nima 5.1 channel audio outputa in nima DTS in Dolby digital decoderja, je temu res tako ali je samo tricky? Prav tako nima MPEG dekoderja, poleg tega pa nima se SADVD in DVD Audio, kar ni tako nujno. 5.1 dekoder in DD in DTS se mi zdijo tehtne funkcije, da bi posegel potem po 575. Povejte svoje se lastniki 470ke.

delfinus ::

Ravno gledam veliko sliko 470ke in na njemu je jasno logo Dolby Digital in DTS. Ampak imam sedaj vprasanje, ali je to samo Virtual DTS in Virtual DD? V uradni specifikaciji tega pac ni omenjeno. Spet en trik multinacionalke, da pac ne omenis pri slabsem modelu tega in posezes po drazjem 575, ki ima to v specifikaciji izpostavljeno.

Pac rabim iz prve roke info to se pravi od vas lasnikov. Po enem testu, ki sem ga prebiral so s 470 celo DVD Audio igrali.... svasta... al so tko nenatancni v teh testih pa vse pobrkajo ali pa ustvarjajo namerno zmedo., da kupis cist tretji DVD divx player.

lp, D.

delfinus ::

Da malo ozivim temo, ker vidim, da je malo zamrla. Pa tudi zato, ker sem v nabavi DV-575. Rabil bi podatek ali najnovejsi firmware 2.09 (vsaj mislim tako da je to zadnji) za DV-575, s podpora za sumnike, odpravlja tudi regijsko zascito? Doma imam namrec kar nekaj DVDjev iz USA regije in bi rad, da bi zadevo player prezvecil.

to KRNEKI: ali lahko prosim postavis vse datoteke s firmwari na eno drugo web lokacijo. Tista, ki jo omenjas v svojem prvem postu namrec ne deluje ze cel teden. Sploh se zanimam za tvojo predelano verzijo, tisto, ki je na tvoji sliki. Font se mi zdi super. S tem firmwarom, ki ga imas lahko gledas tudi filme z drugih regij? Sicer pa ti na ZS posiljam tudi svoj email in te prosim, ce mi ga lahko posljes.

hvala za odgovore! lp, D.

krneki ::

Ker prejšnji linki ne delajo, sem naredil nove.
Uradni firmware za Pioneer DV-470
Uradni firmware za Pioneer DV-575A
Popravljen (dodan win1250 tahoma font 31pix) firmware za Pioneer DV-575A

krneki ::

Glede natančne razlike med 470 in 575, bi res moral nekdo, ki ima 470 povedati, če zna zadeva narediti downmix DTS-a, ker DTS logota na škatlah se razlikujeta. Pri 470 mislim, da piše DTS digital out (kar pomoje pomeni samo DTS preko digitalnega izhoda), pri 575 pa DTS digital surround. Podobno velja za Dolby Digital, vendar sta tu logota enaka. DVD-A in SACD sem pa prepričan, da pri 470 ni možen, že zaradi tega ker nima 5.1 izhodov, ki so pogoj za to (razen pri ultra high price modelih, ki imajo firwire). Mogoče so pri tistem reviewju poslušali DVD-Video del DVD-A plošče.

delfinus ::

Hvala Krneki. Jutri ga bom verjetno ubodel. Danes bom se natancno vse proucil mal po netu kako in kaj je z njim.

Vprasal bi se ali je tvoj multiregijsko odprt ali je RPC-2 verzija? Si ga kupil pri nas? Sicer pa sem na netu vceraj nasel link, kako se ga lahko odpre preko Pocket PCja s Palm OS-om in Total remote programom ali pa IrDA preko PCja. Sicer mal zapleten postopek, ampak da pa se.

Vec informacij kako se odpre DV-575A in DV-470

Se informacija kako se ga odpre preko IrDA

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

krneki ::

Moj 575 kupljen v Nemčiji je že bil odklenjen. Samo tam kjer pogledaš verzijo firmwera še zmeri piše REGION 2, čeprav dvdji regije 1 delajo brez problemov.

loco ::

Eno vprasanje za lastnike modela dv 575a-s:
Ali je mozen pan and scan pri dvdju in pri dvixu, če sploh je ta funkcija?
Recimo kot v power dvd-ju, ko lahko sliko povecas iz originala na 1:85:1 in se naprej. Da se malo znebiš crnega roba. Eni nimamo se 16:9 tv.

hvala za odgovor

loco

krneki ::

Ni custom pan-scan funkcije. Edino je 2x in 4x zoom obstaja. Če imaš 4:3 TV je 2x zoom morda dober pri 2,35:1 filmih, pri 1,85:1 filmih pa odreže tudi nekaj po horizontali (da ne govorim po vertikali). V bistvu je tu še druga opcija, da si nastaviš, da imaš widescreen TV in potem gledaš sliko raztegnjeno po vertikali, torej z manjšimi horizontalnimi črnimi robovi (oz. brez robov če je 16:9 film).

Meni se ne dopade nobena opcija, pa tudi custom pan-scan ne, ker me potem vedno žre, da nisem kaj zamudil v tistih delih filma, ki ga pan-scan odreže. Če gledaš veliko filmov bo treba počasi nabaviti widescreen TV ali pa se sprijazniti z majhno sliko.

krneki ::

Nova firmwera za Pioneer DV-575!

Pioneer DV-575 beli podnapisi s črno obrobo.
Pioneer DV-575 beli podnapisi na prosojni sivi podlagi

Glede na prejšnje firmwere, so meniji kot v originalnem firmweru in so spremenjeni samo podnapisi, tako ni več anomalij v OSD-ju, zaradi prevelikih/premajhnih fontov.

delfinus ::

Hej ho!

To Krneki: To so verjetno fonti brez sumnikov?

Se nekaj bi vprasal. Ali je mozno posneti film na DVD takole in da Pioneer pri tem ne bo imel nobenih tezav pri izbiri fajla ali prikazovanju podnapisov.

Ime Filma CD1.avi
Ime Filma CD1.srt
Ime Filma CD2.avi
Ime Filma CD2.srt

Vse to se nahaja na Root od DVDja

Torej kot vidno s presledki. So kaksne tezave?

hvala za odgovor.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

krneki ::

Fonti imajo šumnike.

S takim poimenovanjem datotek ni problema (ko se konča CD1, se automatično naloži CD2 tako, da je pavze med prvim in drugim delom kake 3 sekunde). Vidno je vse s presledki, razen datotek v katerih so podnapisi ne kaže v browserju, verjetno zaradi tega, da ni preveč gužve z datotekami (ena filmska datoteka ima lahko okoli 10 datotek s podnapisi). Recimo zdaj se igram z enim testnim firmwerom kjer file browser izgleda takole.. Tudi ta bo na voljo kmalu.
««
«
1 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724231 (8845) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524556 (5054) JanezC

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142166 (1906) Stepni Volk
»

[divXvid] Podnapisi izginejo na komponenti

Oddelek: Zvok in slika
116851 (5508) krneki
»

Pioneer Firmware Upgrade

Oddelek: Zvok in slika
91127 (987) krneki

Več podobnih tem