» »

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

Racunalnik ::

Zasledil sem ze primere z takimi tezavami in nekateri omenjajo sp2 ipd.Zanima me pa kaj pa v mojem primeru ko je se disk cisto nov in mi na setup cdju Xpjev ponuja formatiranje in postavljanje particij,ampak hkrati disk vidi samo kot 130gb namesto dobrih 180gb.
Disk j ena sata vodilu,plata je asus a8nsli deluxe.

SasoS ::

...integriraš sp2 na inštalacijo ane. takoalitako je to najboljši način za inštalirat sp2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Racunalnik ::

Pa bo sp2 ze pred instalacijo prepoznal disk vec kot 130gb,v bistvu preden ga formatiram?

minirac ::

lej ti sm sp2 nasnem pa boš vidu !!! moglu bi delat k navadni xp-ji baje prepoznajo sm do 120GB. probej! aja po še u biosu poglej kuk ti ga prepozna!

Racunalnik ::

V biosu kaz e200gb.
Nc bom pa zdej probal instalirat xpje nato pa se sp2 pa bomo videli.Samo ni mi jasno ce hoces instalirat xpje,mors formatirat in ce bo formatiral pod 130gb,bom kasneje po instalaciji od kje dobil preostanek diska ce bo ze formatiran??

minirac ::

np ne boj se če ti u biosu kaže 200gb pol je kriv wins. Se ti bo že pokazalu 200gb če pa ne pol pa maš disk maneger v windowsih pa se z unim mal poigrej:D

kopriwa ::

pač formateraš zdejšnih 130GB, instaleraš WinXP, potem SP2, fuknš gor kak program (ni nujno) Particion magic in razširiš obstoječo particijo na 200GB

SasoS ::

a si sploh prebral kaj sem napisal?? SP2 integriraš, slipstreamaš na inštalacijski CD...tako imaš CDjko ki ima SP2 že not in ti ob inštalaciji zazna celih 200gb!

Seveda druga opcija je da disk razdeliš na več particij katere formatiraš po inštalaciji SP2....ampak zakaj ne bi SP2 dal gor že takoj?!?

Racunalnik ::

Ok to je pa drugo ce imam sp2 ze gor in da mi ob instalaciji ze spozna tolk diska.To sem vbistvu tudi hotl slisati,kajti kasnjeje ko so winsi gor se da itak vse delat kar hoces.
Bom porocal.

SebaR ::

po instalaciji sp2 bos se vedno imel 130gb

ti pa bo zaznalo se dodatnih 70 gb
iz teh bos lahko ustvaaril particijo tako da z desnim klikom na mojracunalnik izberes opcijo upravljaj oz. manage potem izberi shramba in upravljanje diskov
opazil bos kvadratek z crnim trakom to je neparticiran prostor
naredi particijo in stvar je resena :D
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Lith ::

ste tečni s tem 'ne prepozna mi xxx diska'
TLE IMAŠ ŠE ENKRAT al pa uporabi iskanje, ker je na forumu že 5x najmanj napisano
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Hammer123 ::

Se strinjam Z LIth-om! Prvo uporabi iskanje!

Racunalnik ::

Ker je bilo spet vec odgovorov o iskanju ipd.Bom odgovoril da je treba samo met xp cd z ze intergriranim sp2,in ko si v setupu ti ze na zacetku prepozna vecje dike tako kot mora.

minirac ::

ja tako nekako!!!

Jakka ::

Tako ali tako je dobro na disku uporabljat več particij, recimo C za sistem in D za podatke. Najmanj problemov ob sesutem sistemu in ponowni inštalaciji winsov.

Tako da ob inštalaciji win narediš C particijo veliko recimo 30GB, za igre in prgrame bo dost. Ostali del pa kasneje spremeniš v eno ali več particij, kot te je želja.

p.s.: tako se izogneš problemom ob sesutju win in rešavanju podatkov pred formatiranjem. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jakka ()

minirac ::

ja no pa dobr je tut igrce pa programe na drugo particijo dajt pa 30gb da bi mel dost za igrce pa programe??? jst mam celih 50gb al pa še več sm za igrce :D

Racunalnik ::

Jest itak delam particije ze 10 let,stos je pa zato ker imam raje ze na zacetku poslihtane racune in ne kasneje.Stem da za kasneje zdej vem da naredis particijo in kasneje ti xpji pokazejo se preostali plac,ampak meni ni nihce povedal od kje.

Sej niam veze.
Ce hocte ze na zacetku ob setupu imeti pravo stevilo GBjev morate imeti intergriran SP2.Ce pa sp2 dqate kasneje ze ko xpji laufajo pa pac naknadno instalirate sp2 in boste pridobili se ostalo skrite gbje.
Morate pa imeti seveda vsaj neko malo particijo na zacetku:recimo c par gb za xpje in kaksne programe.

Jakka ::

50GB Igrc. 8-O 8-O 8-O

Jest mam 30GB za sistem, programe in igre pa mam < 5GB zasedeno. :D

jernejc ::

No pa se bom se jst mal uštulu.No jst pa nimam teh problemov ker mam C na posebi disku 40Gb. Pa pred pol leta sm dal notr WD160Gb,sam mi ga winsi niso zaznali,tko da sm mogu u dosu narest particijo 133Gb pa 15,2Gb ;( (tema). Zdej bi pa se 200Gb kupu,sam jst bi dal to vse v eno particijo z diskom 160Gb. Zdej pa sam prasam.....ce pravte.....no jst mam ze zdej winse gor pa vse,pa ce jst zdej dam gor SP2, bi lahk tud tega 160Gb ze mel samo v eni particiji (148Gb al kok je že)? Morm sam SP2 gor dat da mi bojo winsi zaznal lahko tok velek disk?

jernejc ::

No zdej sm z partition magic zdruzu in mi ga zdej winsi zaznajo 149Gb. Upam da mi bojo tud 200Gb nov disk??
Mam pa se en vprasanje. Sm mel particijo D(133Gb) pa F(15Gb) pa sm zdej jih zdruzu ane, in sm dal da gre F v D in sicer v mapo FF. zdej sm pa vse iz mape FF spravu vn,sam ce jo oznacm se zmer kaze 300Mb da je not ceprov nc ni vidt.K jo hocem zbrisat mi pa napise cannot delete..System drive information.?A lahk to mapo zbrisem kako al more bit?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD 200 GB ata

Oddelek: Pomoč in nasveti
212196 (1977) Gutjerez
»

Problem z zaznavanjem diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
14990 (875) robobobo
»

Disk Hitachi 160 Gb - dostopnih le 137 Gb

Oddelek: Pomoč in nasveti
81846 (1514) Kastrola
»

Kaj porečejo vedilki diski ob formatiranju WinXp+SP2 ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
81330 (1250) BaRtMaN
»

Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584727 (3553) Yamasaki450

Več podobnih tem