» »

iščem ustrezen mikrokrmilnik

iščem ustrezen mikrokrmilnik

jurcc ::

Pozdrav! iščem ustrezen mikrokrmilnik za model tekočega traku oz. transportne linije!
Ali je primeren motorola hc11 ali kak drug hcxx, pic...?
prosim svetujte!


Model linije za transport in razvrščanje simulira vodeno napravo, ki dodeli, oziroma razporedi posamezni tovor iz skladišča ali zaloge različnim postajam, kjer se tovor razloži. Takšna naprava se na primer uporablja pri razdeljevanju različnih pošiljk.

Linija za transport in razvrščanje je sestavljena iz skladišča, ki vsebuje tovor, tekočega traku, treh elektromotorjev na katerih so jpritrjeni trie potisniki in še štiri raztovorne postaje, ki so tik ob tekočem traku.

Najprej se paketi raztovorijo iz skladišča. Naprava za prepoznavanje prepozna vsakega od njih in jih razpošlje po tekočem traku, do ustrezne raztovorne postaje, kjer jih potisniki raztovorijo.
Prepoznavanje paketa deluje tako, da se najnižji paket v skladišču pripelje do naprave za prepoznavanje, kjer je koda paketa prebrana z dvema reed stikaloma. Koda na paketu je sestavljena iz magnetkov, ki so pritrjeni ob strani paketa. Različno število magnetkov pomeni različno kodo. Nato tekoči trak pripelje paket do raztovorne postaje, katera se dotika tekočega traku. Ko je pozicija paketa že prepoznana z induktivnim stikalom, se tekoči trak ustavi in potisnik potisne paket na raztovorno postajo, kjer je paket prepoznan s stikalom z odbojno lečo. Nato se tekoči trak spet prične premikati do naslednje raztovorne postaje, kjer se postopek ponovi. Celoten postopek se zaključi, ko so vse raztovorne postaje polne, oziroma ko ni več paketov v skladišču, kar zaznava svetlobni senzor.

slika -link : http://community.webshots.com/scripts/e...
  • spremenil: jurcc ()

Brane2 ::

Ne se toliko sekirat okrog konkretne družine mikrokrmilnikov, sa je ta verjetno za tvoje namene sekundarni kriterij.

Zate je iMHO bolj pomembno:

- ali ima čip zadosti I/O linij za to, kar rabiš
- ali ima potrebne dodatne vmesnike za morebitno periferijo, ki/če jo misliš priklopit (števci, timerji, serijski porti etc)
- ali ima solidno količino vdelanega FLASHa, da boš lahko spravil program not
- ali so čipi dobavljjivi pri nas brez problemov
- ali se dobi za zadevo sloliden rzvojni SW zastonj
- ali se dobi za zadevo na netu načrt za enostaven programatorček zanjo
- ali je v družini zaosti modelov, da boš lahko med delom prešaltal na večjega ali manjšega, če bo potrebno

PRaktično vsi imajo nekaj takega, kot ti rabiš. Pogledaš lahko recimo Microchipove PICe, Atmelove ARMe, Dallas (kupil ga je Maxim) ima tudi kar nekaj modelov nafriziranih 8051-k, tudi Philips ima veliko tega. STM ima neke svoje družine, ravno tako Texas Instruments, čeprav ima ta tudi zelo zanimive 8051 združljive modele.

Skratka, poggoglaj malo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

16F84 ::

Osebno se v tem primeru ne bi ukvarjal z izdelavo hardwera. Vzel bi Siemensov !Logo - mislim da bi z ustreznim številom razširitvenih modulov zadevo lahko lepo realiziral. Po moji presoji je !logo tudi cenovno ugodna varianta.

16F84 ::

jurcc,

Mogoče bi dodal še to; Ne vem koliko imaš izkušenj z lastnimi mikroporcesorskimi aplikacijami uporabljenih v močno "onesnaženem" elektromagnetnem okolju, kakor v tvojem primeru to vsekakor bo.
Sam sem pred kakimi 10-timi leti izdelal en tak krmilnik takrat še z legendo PIC16C57 z 16 vhodi ter 8 izhodi. Stvar je v delavnici delovala kot sem si zamislil. Ko sem stvar zmontiral na stoj pa so se začele "porodne" težave. Procesor se je resetiral, padal v WDT reset itd...stvar sem po vsemogočem testiranju sicer spravil v pogon ter deluje še danes a moram priznati, da sem skoraj obupal. Največji problem je bilo napajanje. Motnje so prihajale preko omrežja, če prav se je vezje napajalo preko lastnega transformatorja. Na usmerniku je bil 4700uF elektrolit -> ter standardni 5V stabilizator LM7805 neposredno zraven blokirni kondenzatorji 100n. A to očitno ni blo dovolj. Ko stvari nikakor nisem uspel spraviti v pogon sem začel brskat po načrtih obstoječih naprav, ki sem jih imel v podjetju. V oči so mi padle kartice enega takrat dokaj naprednega nemškega stroja na katerih je bilo veliko TTL logike. Poleg vsakega čipa na tiskanini je bil kondenzator 100n prilotan na napajanje. Poskusil sem to narediti pri "mojem" PIC-u. Kondenzator 100n sem prilotal neposredno na napajalne pine PIC-a. Stvar je "zaigrala" - kot sem napisal stroj deluje še danes.

krho ::

@16F84: Hm Jaz sem vedno dajal 100n med pwr/gnd par. Ok Priznam na PPC 405GP ne, ker že tako ni bilo prostora za routanje na 6 plasteh.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BackBlazova statistika: letno odpove 2 % diskov

Oddelek: Novice / Diski
408825 (5663) Miha 333
»

Nepotizem ali meritokracija

Oddelek: Loža
102270 (2103) vostok_1
»

Kako se navaditi delati na tekočem traku?

Oddelek: Loža
406163 (4049) CMpunk
»

Prepoznavanje predmetov s pomočjo kamere

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
372689 (1926) javr
»

Hipoteza: "VODNO HLAJENJE" >>>>resnica čaka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252250 (1677) VASkO

Več podobnih tem