» »

Tomaž Humar - največji

Tomaž Humar - največji

««
«
1 / 22
»»

Neon87 ::

Danes 1.8.2005 se je v najvišjo steno na svetu(4700m) podal največji in psihično najmočnejši Slovenec na katerega smo lahko zelo ponosni.
Tomaž Humar je steno enkrat že hotel preplezati vendar mu vreme tega ni dopuščalo, upajmo da mu bo to tokrat uspelo.
Po izjavah, ki sem jih slišal tudi od tujih ljudi, ko sem prebiral je to,če mu bo uspelo preplezati in preživiti, je to največji podvig SVETOVNEGA ALPINIZMA doslej.
Držimo pesti da mu bo uspelo, novice in ostalo na www.humar.com
Jaz osebno mislim, da mu bo.
Kaj vi mislite? Se bo vrnil živ? Ali ga bo gora pokopala?

Dajmo Tomaž!!! 8-) 8-)

Vice ::

Jest bi prej mislil da delaš za POP TV :D

PROTOTIP ::

Sej pravim, gora ni nora...:\ Upam da mu bodo razmere naklonjene.:D

whatever ::

Pač vztrajal bo s svojimi podvigi, dokler ga ne bo pokopalo. Beda in butasto.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

ČIP 008 ::

Prevečkrat je hodil po robu in izival usodo in imam občutek, da se tokrat žal za njega ne bo dobro končalo.

IgorGrozni ::

Martin Strel alpinizma.
Če spleza, dobro, ...če ne spleza pa tudi nobene škode.

Pejt ti lepo, Neon naprej brat Novice in ne utrujaj z senzacionalističnimi naslovi iz taistega rumenjaka, povezanimi v stavek. Fuj in fej.

Neon87 ::

IgorGrozni ne razumem tvojega zadnjega stavka, ki si ga povedal Kaj želiš s tem povedati?
Vice zakaj bi delal za PopTV? Meni se zdi to človek na katerega smo lahko vsi ponosni ne le PopTV katerim prinaša precej denarja, če že tako misliš.Aja pa če ne misliš kaj pametnega napisat ti tudi ni treba z bolanimi komentarji uletavat. Verjetno ti je ljubši nogomet po možnosti slovenska 1.liga kjer se po zelenicah podi cel Balkan razen Slovencev.

IgorGrozni:Pač sem odpru temo, kjer bi razpravljali o tem velikem podvigu,Humarjevih možnostih in dogodkih,ki se dogajajo na njegovi poti,... In ne zanikaj da ni to senzacionalističen podvig.

V-i-p ::

Ne morem si pomagat. Grozni, pejt ti raje lepo naprej Cicibana brat. Ko boš ti naredil vsaj 1% za promocijo naše države, kolikor jo je Humar, pa steguj jezik... Kakorkoli vzameš, alpinizem in takšno solo plezanje JE spoštovanja vredno. Mogoče boš celo dojel, ko odrasteš...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Caligula ::

No ja, meni je od zadnjic ta clovek teslo.

Tko na TVju, zraven njegova mala froca in on razlaga kao frajer, da obstaja moznost da ne bo prezivel, froca pa same ucke mezikajoce,..

Kreten.

V-i-p ::

Se je pač zatrdno odločil, kaj hoče doseč in ker ve, da tokrat res obstaja možnost, da se ne vrne, je pač familijo pripravil na to. Meni se to ne zdi napačno, še zmeraj bolje, kot da v kamero laja, samo zato ker so otroci zraven "Ati bo tole miže in z levo roko preplezal, jutri bomo že na sladoledu na blejskem otočku. Pol pa razlagaj otroku, kaj je šlo narobe, da fotra še ni nazaj..."
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

IgorGrozni ::

V-i-p: Glede na to, da za alpinizem ni veliko racionalnih argumentov, s katerimi bi lahko operiral pri razlagi, bom uporabil to, čemur se običajno trudim izogniti - argument izkušenj.

Z alpinizmom se ukvarjam dvajset let, verjetno več kot si ti star, zato meni ne klamfaj o stvareh o katerih nimaš pojma. Pojdi na tečaj, plezaj, pa se slišiva čez dvajset let.

Sedi, ena !

LP.IgorGrozni

V-i-p ::

No, če si pa ti plezalec, pa stresaš takšne smrkave izjave o podvigu, ki bi ti moral biti zelo soroden in bi ga že zaradi tega moral podpirati, potem mi je pa zelo žal, da sploh imamo športnike, tebi podobne. In dragi Grozni: prvič, star sem kar malo več kot 20 let in drugič, če ti lezeš na šmarno goro to ni isto, veš. Kot tretjič ti pa naj povem, da sem bil 4x na triglavu od tega sem enkrat nesel na hrbtu tovor od Pokljuke pa do koče pod triglavom težak 50kg in jaz ga že zaradi tega spoštujem. Vem kako težko je bilo v megli meni laziti gor s tistim zelo težkim tovorom in sem fino trpel, kako je šele njemu. Ampak kot sem rekel, ko boš odrastel, boš verjetno dojel... Upam.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vice ::

Ah Neon tvoj post je na balkanskem nivoju, če nisi sposoben dojeti kaj pomeni smeško oz :D

IgorGrozni ::

Vip: Če si tovoril kot mula na slovensko ˝Šmarno Goro˝, veš kako se počuti mula ko tovori.(na Šmarno Goro).
Mulasto.:D

In to je vse, kar ti o tem veš. Pika.

Thomas ::

Kot sem slišal Humarja pred odhodom na POP TV, je "bil tja povabljen". Povabila ga je gora, tako sem razumel. Zaradi tega in še česa drugega nisem prepričan, da se bo stvar srečno iztekla.

IgorGrozni ::

Neon: Fej in fuj pripomba velja presežnikom...največji, psihično najmočnejši...najvišja stena.. svetovni podvig... kar si povezal v sestavek.

Kje največji ?
Kaj je psihološko močan ?
Kje se začne stena ?
Kaj je svetovni podvig. V primerjavi s čem ?

Ker na ta vprašanja ni enoznačnih odgovorov, je okraševanje tvojega sestavka z takimi presežniki znak, da stvari ne komentiraš po svojem preudarku (ali pač?), ampak po vzoru nekega novinarja rumenega tiska, ki niti najmanj ne razume, ne razmišlja, ne ve in ga ne briga. Zato pa je rumen.

Thomas:
Opletanje z mistiko je ali PR za bralce Misterijev, oboževalce ˝visekov:D ˝= nihal in posvečenih krajev, ali pa pomankanje razuma. Da bi le bil zdrav duh v zdravem telesu , ni pa vedno v zdravem telesu zdrav duh.

IMHO je še najbolj blizu resničnemu odnosu alpinistov do tega športa zaznati v knjigi Sfinga, Anteja Mahkote. Alpinizem je delovanje, ne govorjenje.
Plezanje izvajaš kot delo, realnost-plezanje pa gnete tvoje telo in psiho. V zavednem in nezavednem.
Pointerpretacije pa so bolj odvisne od intelekta in izobrazbe posameznega osebka - alpinista. Subjektivne so.

Uspeh/neuspeh pa je še vedno odvisen od natreniranosti in sreče. Torej ni znamenj. Humar je mogoče celo sposoben to splezati in ima lahko tudi srečo. Kako je to v resnici težko, bo povedal šele prvi ponavljalec ali dva njegove smeri.

Ali pa bo zganjal PR tudi ta.:D

LP. IgorGrozni

Hypno ::

Dej nakladat o psihično najmočnejšem Slovencu pa ne vem kaj. Lepo te prosim!

Pač se rad izpostavlja, mu ni blo dost, da je brez par prstov ostal. Hoče doseči nekaj kar ve, da ga lahko pokoplje, ampak ima tudi v glavi:"Sej mi bojo postavl spomenik, če me gora pobere!"

Ti povem primer psihično močne osebe?

Človek s kostnim rakom, ki se odloči, da bo sam prijel v roke kozarec pijače z mize in ob tem ne jamral, da mu to povzroča obupne bolečine.

Še en primer?

Oseba v terminalni fazi bolezni, ki vseeno gleda naprej z optimizmom, čeprav se zaveda da se bliža konec.

Pač, man with a death wish in a back pocket.
Great are mysteries of the mind ...

Mati ::

Neon87, priznam ljubši mi je nogomet, še posebaj 1. SNL!

Neon87 ::

IgorGrozni, če že želiš odgovore na svoja vprašanja:
Kaj je psihološko močan? V njegovem primeru je to, da se posloviš od domačih od ljubljenih in plezaš v najvišji steni na svetu,kjer lahko samo upaš, da ti na glavo ne pade kakšen serak, da te ne zasuje kakšen plaz, da ti ne zdrsne in da se ti ne zmeša na 8000m kjer ni več veliko kisika, da si ves čas plezanja na robu življenja in smrti.

Kje se začne stena? To sicer ne vem kaj si hotel povedati, pač gora je 9 največja na svetu in ima največjo plezalno steno 4700m, ki je do sedaj ni preplezal še nihče, zato verjetno ni kar tako,..

Kaj je to svetovni podvig? Svetovni podvig je ravno to, da te stene do sedaj ni zmogel še nihče preplezati, da je ta gora že zahtevala veliko smrti in da bo to pomenilo zelo veliko v alpinizmu.

Če si ti IgorGrozni pravi alpinist potem sem jaz astronavt pri NASI, ravno jutri imam polet na 10planet, ki so ga na novo odkrili,..
S takimi negativnimi izjavami na svojega kolega 'alpinista' si me prepričal v to, da se ravno ne zavedaš kaj govoriš ali pa da ne veš kaj je to gora in razmere kjer Tomaž pleza.

Hypno verjem, da ni to tako enostavno, ko greš zavestno tvegati svoje življenje in to še ob tem, da imaš doma svojo družino, ki ves čas čaka nate. In tvoj stavek: saj mi bodo postavili spomenik,če me pobere. - je prav bolan, verjem da se ne tolaži sedaj v gori s tem, da mu bodo postavli lep spomenik! Morda bi ti, ki se mi zdiš tako zelo močna oseba, da te boli k* kdaj umreš in kako dolgo živiš, bi se morda tolažil s tem, da ti bodo postavli spomenik.

Lep pozdrav in držimo pesti za Tomaža, ki se sedaj bori z goro in za svoje življenje. 0:)

CWIZO ::

Modelu dol visi za familijo. Na tisti oddaji je mel froce sabo najbrz sam zaradi "promocije" (kakrsnekoli pac ze).
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CWIZO ()

RookY ::

Takih ljudi, ki vsak dan tvegajo svoja življenja je kar precej na tem svetu.
V športu in vsakdanjem delu.
Saj ne rečem, da ni psihično močan, vendar sam bolj občudujem nekega kitajskega rudarja, ki tvega svoje življenje zato, da preskrbi sebe in svojo familijo.
Humarju pa ni potrebno riniti v smrt in se mi zato njegovo početje zdi strašansko butasto...napihovati svoj ego in tvegati, da njegov otrok ostane brez starša, žena brez moža...jest bi ga prej označil za neodgovornega.
Res pa je da promovira svojo državo...
Juhu juhu spet bom bruhu

CWIZO ::

Njegova žena nima več moža ker sta ločena oz. ne živita več skupej.
Froci pa tut nimajo nič od njega.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Caligula ::

To so stvari, ki se jih dela preden mas druzino. Ko mas male froce ne mores bit kreten.
Clovek je teslo. Brezbrizno po vrhu vsega.

Poldi112 ::

Kaj tebe briga kaj on dela? In kako bi moral ziveti, ce ima druzino? In govoriti da je psihicno sibak in da dela to za spomenik je tudi bedasta izjava. Oz. se popravljam, ne bedasta ampak izjemno nevoscljiva.
Za njega je smisel zivljenja pac alpilizem. Oz. je to tisto kar mu daje zadovoljstvo. Kaj je s tem narobe?

In koliko tistih, ki tako veselo pljuvate po njem, ga dejansko pozna?

Najlazje je biti pameten.
In ce je sosed lepsi od tebe hitro najdi neko hibo in jo oznani celemu svetu. To je dobro za ego.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

IgorGrozni ::

Neon: Na internetni strani www.humar.com. je tale Rupalska stena enkrat 4500 enkrat 4700 m visoka ?!:\
Da je ni nihče preplezal tudi ne drži - omenjeno na isti strani.:| Messner, Kukuzska.

Ne trobezljaj bedastoč, če se še dejstva ne strinjajo s tabo.;((

Caligula ::

Poldi, clovek, ki daje pred dvema malima frocoma, ki jima pomeni vse, take izjave je kreten. In to aroganten kreten. To me vedno "briga".

In nekateri pac nismo ful navduseni nad folkom, ki neke izzive postavlja pred morebitno skrb za potomstvo.

Neon87 ::

IgorGrozni stene ni preplezal po tej steni, ki se je je lotil Tomaž še nihče, ker je to najtežja smer Nange Parbata, zato bo Tomaž prvi, ki bo, če bo goro preplezal v tej smeri.
Mislim, da ni bistvo o tem ali je stena visoka 4500 ali 4700m in ne išči nepomembnih stvari. Maš pa bogat besedni zaklad 'trobezljati bedastoč' :D
Mislim, da ravno to ti delaš s svojimi odgovori na to temo, vsaj kar si v prejšnjih postih napisal, da češ kaj pa je to,da sem kot rumen tisk in ne vem kaj vse še, zraven pa uporabljaš besedne fraze in govoriš stvari kot so npr. to da se 20 let že ukvarjaš z alpinizmom,... :P :P :P

Poldi1128-) vsaj ti znaš razmišljati na tem forumu se mi zdi.

Izak ::

Messner je ni preprezal. Po njim se samo stena imenuje. Njemu je tudi brat umrl na tej gori, vendar ne v tej steni. Drgač pa samo kapo dol pred humarjem.

DOOM_er ::

a mislte da dela to zarad sebe? Kajti jst mislm da dela to zarad denarja:\
Robots will steal your job. But that's OK

V-i-p ::

IgorGrozni, a ne bi raje nehal, ker se vse bolj smešiš s svojimi izjavami. Plezalec, ki pleza že dvajset let, baje da dlje kot sem jaz star, pa tako pljuva po športniku sorodne smeri. Ali lažeš kot pes teče na triglav, ali pa si psihič. BTW, mi poveš, kdaj in kje se uporablja metulj, ter kaj je prusik? Hvala...>:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

crusader ::

Eh to vem tudi jst, pa nisem noben alpinist :\

Poldi112 ::

Valda dela to zaradi sebe.
Imas mogoce obcutek da je bogat? Sploh ves koliko stane, da ti pustijo plezati v steni? In koliko napora je potrebno, da naredis kar kar dela on? S financnega stalisca je plezanje polomija. Konstantno moras iskati sponzorje, da ti gre potem ves kes v opremo, dovoljenja in support.
Poznas kaksnega aplinista, ki je s plezanjem postal res bogat?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

CWIZO ::

Si ti videl v koliksnem casu je naredil bajto ki jo ima?
No ce bi, nebi takalih skladal;)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Poldi112 ::

Ne vem kaksno bajto ima. Vem pa kaj vse je delal da je sel na prve odprave. In da se je posteno polomil ko je delal svojo bajto. Nekako mi to ne gre skupaj z nekom ki pleza iz pohlepa.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

#000000 ::

Vrhunski alpinisti so vsi po vrsti bolj ali maj bogati (beri-da ti ni treba v službo hodit)
Messner al kako že je svetovna zvezda, in verjetno kar obilno bogat, sej verjetno ne gre zastonj po svetu govort o svojem plezanju itd.

To da ti nekdo sponzorira life, ti pa malo lezeš po skalah je pomojem fino, edino od cajta do cajta moraš tudi res kam zlest, da dobiš še dodaten denar. Verjetno ne bi plezali če se jim to ne bi splačal, če pa ima človek še veselje do tega, zakaj pa ne, bolš kot v službo hodit je že, jest grem prec plezat če mi da kdo 150.000 sit na mesec + zavarovanje.

Ni zime takoj in vsake kvatre probam dol udart triglav po turistični poti. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Poldi112 ::

>Verjetno ne bi plezali če se jim to ne bi splačal

Pa kje pobirate take? Zakaj ljudje hodijo v gore, ce se jim ne splaca? Zakaj se ukvarjajo z bungee jumpingom, gobarjenjem, plavanjem, zakaj v koncni fazi sploh imeti zensko in druzijo, ce se ti to ne splaca?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

#000000 ::

Ne vem zate ampak to je moje mnenje, ni pa nujno da drži tudi za Humarja
a mam lahko svoje mnenje ? In kva ma bunĐi Đamping s humarjem ? Se bom še jest obesu na besedo tko k ti he he. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Caligula ::

Ma saj se ne gre za denar. Bi se spodobilo ,da folk, ki promovira domovino,.. ima tudi kaj drugega od ponosa od tega. Koga briga ce ma eno ali deset his.

Mene moti, da je debil. Tisto pred froci je cisto bolno...

Poldi112 ::

Nisem gledal, tako da tezko komentiram. Ampak kaj si potem mislis o mulariji ki nabija gta cele dneve? Zakaj bi bil to manjsi problem?
Koliko so sploh stari njegovi otroci?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

scenic ::

Egoist, ki mu ni para, samo tolk, če bi mu tisti "čeveljček" kej pomenil ... pa ga poznam dlje, kot ste tu mnogi stari.

Scenic

#000000 ::

Jest osebno sem mnenja da on s te gore bo živ prišel le ob zeloo veliki zalogi sreče. Sicer mu ne privoščim tega, ampak tole je samomor kar on dela. (trenutno) in zdej je prišu še en američan (glej sliko v dnevniku) ob stisku roke zgleda humar tko tekmovalno nastrojen oz (egoistično) da je veselje. Že zato ker se bo gnal zna bit še bolj nevarno kot ponavad.

Vseeno upam da se moja domneva ne uresniči, ampak bo teška. LP

Tilen ::

Jaz ga podpiram in mu zelim vse dobro ter sem mnenja da mu bo uspelo.

Se slisi kr pravljicno ane? :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

#000000 ::

Tole sm vidu na njegovi strani

Tomaž na 5700 metrih. Je izjemno izčrpan, zato nas je prosil, da mu preko postaje beremo vaše želje, spodbude, predvajamo glasbo

Bivak je uspel skopati tik pred temo in pravi, da so razmere težke, skuhal bo bolj težko, saj je skopal precej premajhno luknjo in ni nima prostora za kuhalnik, ves je premočen, saj je v steni polno vode in od povsod kar teče.

Nujno je, da se ogreje, obleke ter opremo bo dal v spalko, sebe pa zavil v bivak vrečo ter si tako, pod skalo v bivaku - luknji, odpočil in za kak čas tudi zaspal.

Ko se bo pričelo daniti, predvidoma okoli 04.00 ure zjutraj, bo plezal naprej.

Mater tud jest mu prvoščim da mu rata, še bolj pa da mu rata varno spelat vso zadevo. Sem se zamislu, tip leži nekje ve eni lukni ves premočen lačen itd. jest pa fino za kompom gledam kaj bo iz vsega tega, in zraven srkam fino ohlajeno pivce, bog ve kaj zdele razmišlja ker spi pomoje ne, itak pa čez pol ure štarta napraj.

Jebemu dec dej se drž in pazi nase. LP

Sycroft ::

men se njegova stran bere kot kaksna kriminalka. vedno blizje vrhuncu a, se vedno zavita v skrivnost kjer ne ves kaj se bo v resnici zgodilo z glavnim junakom. lahko umre, lahko pa ima sreco in dovolj moci in znanja da zadevo spelje do konca.
ce si skusam priblizno predstavljat kako je tam gor lahko recem le da je tip car, hkrati pa moras biti malo poseben da se tja sploh odpravis. ampak kot je ze nekdo zgoraj omenil... zakaj je nekomu do bungeeja, plavanja, vseh moznih stvari:) vsakemu nekaj

naj se mu srečno uspe vrniti v bazo.

Caligula ::

Naj mu le rata. Pa naj pol za darilo se dobi kako knjigo o odgovornem starsevstvu pa bo vse OK.

Trubadur ::

Tipični Janezi (= slovenci). Pljuvat kjer se da (po možnosti po domačem), sami pa doma viset in nč narest.

Da vas ni sram...potem je vsak neodgovoren starš tisti, ki doma pred otroci pije pivo, kadi, lenari, pijan vozi itd.?
Berite Thomasa!

Caligula ::

az nisem ne Slovencelj in mi grejo posteno na jetra. Me blazno veseli, ce kdo v tej dezelci naredi kaj pametnega in izjemnega. Od Slovencljev mi pa gre bolj na jetra folk, ki je tak retard kakor se mi je v tistem momentu zazdel on.

Samo slovencelj gre kaj takega pocet. Samo druga stran istega lista.

Ze ce nebi pred froci takih stvari gobcal bi bilo veliko boljse.

V-i-p ::

Se ti ne zdi, da je čisto njegova stvar, kaj govori pred otroci? Saj so njegovi, ne tvoji. Mogoče se pač njemu to ne zdi nič nenavadnega, jebat ga. In če se o smrti, ali kakorkoli že v familiji odkrito pogovarja, glede na to kaj počne, je to po mojem čisto vredu.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

whatever ::

Ni, ker otroci ne dojemajo smrti tako kot odrasli ljudje. Lahko jim govori kar hoče; če bo umrl in ko bojo otroci dojeli, da ateka ne bo več nikoli nazaj, pa bo druga pesem.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Maria ::

Tomaž, vso srečo.

Maria
««
«
1 / 22
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alpinizem kot igra na srečo

Oddelek: Loža
214643 (2936) Smrekar1
»

Pehota - pull out

Oddelek: Loža
173148 (2070) mailer
»

Šola Vožnje (Mnenja)

Oddelek: Na cesti
258347 (7452) Axbcd
»

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10324690 (21475) Utk

Humar je odšel .

Oddelek: Loža
71387 (1081) c0dehunter

Več podobnih tem