» »

KATEREGA? Canon S2 IS - Panasonic FZ5 - Sony H1

KATEREGA? Canon S2 IS - Panasonic FZ5 - Sony H1

planetek ::

Na strani (http://www.e-fotografija.com/artman/pub... je avtor opisal prednosti in pomanjkljivosti vseh treh a se vseeno ne morem odločiti!!!

Kakšne so vaše izkušnje in kakšne so cene?

OldSkul ::

Hja, tle bo vsak hvalil svojo mašinco. Vsi so dobri modeli :)

Gundolf ::

V to kategorijo spada še vsaj Minolta Z5. Glede na izbrane tri se boš pa moral odločiti glede na to kaj rabiš. Če že imaš fotoaparat potem boš vedel kaj te moti, kaj ti je všeč, kaj pogrešaš.

Moja izbira (glede na tale članek) bi bila recimo S2, ker me majhen zaslon ne moti - večinoma gledam skozi EVF, vrtljiv zaslon - še prevečkrat se zgodi, da je treba fotoaparat držat pod čudnim kotom. Ima tudi veliko ročnih nastavitev, kar je meni pomembno. Lahko da ti je bolj pomemben velik zaslon in lažja uporaba, kjer prednjači Sony. Nenazadnje pa ne gre spregledati odlične slike na FZ5. S tem fotoaparatom lahko narediš lepe slike tudi v veliko slabši svetlobi na ISO 400, medtem ko pri ostalima na ISO 400 raje sploh pomisli ne. Res moraš pri sebi razčistiti kaj ti je bolj pomembno.

bauci ::

Pred mesecem dni sem bil pred isto dilemo kot ti - kaj kupiti?
Odločil sem se za Canon S2, ker ima vrtljiv zaslon (lahko slikaš od zgoraj, od spodaj, iz strani, ...) in ker lahko z njim posnameš zelo kvalitetne filme (FZ5 - slabša kvaliteta) in ker med snemanjem filmov dela tudi zoom (ne dela ne pri FZ5 ne pri H1). SD kartice so cenejše kot Memory stick. Mislim pa, da so slike za "normalnega" uporabnika pri vseh treh dobre kvalitete (do ISO 200). Res pa je, da je pri večjem ISO številu FZ5 boljši.
Če boš snemal filme vedi, da gre na kartico 1G (mora biti ta hitra, da ti video ne cuka) za dobrih 7 minut videa v ta boljši kvaliteti.
lp, Bauci

planetek ::

Ok zdaj pa je konec dilem!!! Jupi!

Postal sem ponosen lastnik Sony-a :)!

Ko sem prvič zagledal tega digitalca, je bila to ljubezen na prvi pogled. Saj so res vsi dobri ampak ta se mi je pa "nekak vsedo v dušo".

Že prej sem imel Canona in Samsunga tako, da vem kaj moram pričakovati od teh kompaktov ;).

No skratka, aparat je pravi biser tako po izgledu kot po tehničnih zmogljivostih.
Čeprav sem se pred tem full nagibal k canonu, mi sedaj niti malo ni žal. :)

calvo ::

ahhh...zdej si me pa razočaral.sony se ti je "vsedel v dušo":) zdej si me spomnil na eno zgodbico...prijateljica je kupila kolo,po njenih besedah je odličen,super itd....ko pa sem jo vprašal kakšno je to kolo (mislil sem jasno v smislu:okvir,oprema,....) mi je rekla: "RDEČE!"
ljudje smo se razvili iz opic...iz koga so se pa opice razvile?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fuji FinePix S5600

Oddelek: Kaj kupiti
101869 (1737) rhabdo
»

Digitalec Sony H1 ali Panasonic FZ5?? NUJNO

Oddelek: Pomoč in nasveti
121427 (1357) globoko grlo
»

Kateri SLR fotoaparat kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
193097 (2656) steev

KAteri fotoaparat bi vi izbrali Canon S2 ali Sony DSC H1?

Oddelek: Zvok in slika
112002 (1852) CaqKa

Več podobnih tem