» »

Patološki morilec se sprehaja po Sloveniji

Patološki morilec se sprehaja po Sloveniji

««
«
1 / 10
»»

Vanich ::

Kdo je naslednja žrtev ?
Pred nekaj dnevi so ga namreč zopet oslobodili.
Ni namreč "neposrednih" dokazov za sodelovanje v njegovih
zadnjih ropih.
Navkljub vlomilskemu orodju z njegovimi odtisi, itd....
Čestitamo našemu sodstvu.

Link

Še en link

Pa še en link

Plut po petnajstih letih vnovič moril
Najprej Marjanco, nato še Jasmino

Silvo PlutNiš/Ljubljana - Ko so pred dnevi policisti v Rimskih Toplicah med rutinsko kontrolo prometa ustavili avtomobil, se jim niti sanjalo ni, da imajo opraviti s pravo pošastjo v človeški podobi. Po preverjanju podatkov o tem, kdo bi utegnil biti 37-letni Silvo Plut, se je glasil ukaz: »Takoj v lisice in v pripor!«

V Sloveniji so ga namreč že dve leti iskali s tiralico zaradi oboroženega ropa v Polhovem Gradcu, od konca letošnjega marca pa sta slovenska in srbska policija intenzivno sodelovali pri njegovem iskanju; v Aleksincu je namreč utemeljeno osumljen, da je novembra lani dobesedno zmasakriral 25-letno domačinko Jasmino Djošić. Nad njo naj bi se izživljal kot monstrum iz filma Ko jagenjčki obmolknejo. To pa ni bil njegov prvi podoben greh: v Beli krajini se še kako dobro spomnijo, kaj je Plut davnega leta 1990 storil Marjanci Matjašič.

Človek ali zver?

Vse od 18. novembra lani so se meščani južnosrbskega mesteca Aleksinac nedaleč od Niša z grozo spraševali, kdo se je spravil nad Jasmino Djošić. Tisti, ki so v poznem zvečeru ob poljski poti našli njeno truplo, naj bi namreč bruhali ob strašljivem prizoru. V grmovju je bilo skoraj razkosano Jasminino truplo. Preiskava jepokazala, da naj bi jo morilec najprej udaril po glavi, nato pa, ko je omedlela, se nad njo izživljal. Po vsem telesu naj bi bile sledi močnih ugrizov, z nožem je storilec z nje izrezoval križe, nato pa jo skoraj povsem razkosal.

Njena družina, mama Ljubinka, oče Ljubče in brat Ninoslav, si niso mogli niti predstavljati, kdo bi lahko iznakazil temnolaso in v kraju tako priljubljeno lepotico. Okrog devetih zvečer se je odpravila v službo v trgovsko hišo Vranjanka k Srbi Jovanoviću, s katerim je ravno pričakovala otroka. Od doma je odšla peš in po bližnjici, po poljski poti, imela bi dva kilometra hoje.

»Ob enajstih nas je klicala njena sodelavka, da je ni, zaman smo jo poskušali priklicati po mobilnem telefonu, po polnoči sta jo mož in sin odšla iskat. Srečala sta policiste, ki so jima povedali, kaj se je zgodilo,« nam v joku pripoveduje mama Ljubinka.

Od nas je izvedela, da je domnevni morilec za zapahi v ljubljanskem priporu, potem so jo zlomile solze. »Zakaj je to storil moji punčki? Zakaj jo je moral tako zaklati?« Oglasil se je Jasminin brat. »Ne poznam tega človeka, pardon, te živali. Nikoli nisem slišal zanj. Če so ga vaše oblasti res priprle, jih v imenu svoje družine prosim, naj mu sodijo pošteno, naj ga do smrti vtaknejo za zapahe. To je vse.« Iz ozadja se je zaslišalo vreščanje strte matere: » Povej mu, povej, kaj je počel z njo. Povej mu, da si ne zasluži drugega, kot da isto nekdo stori z njim ...«

Od ropov do umorov

Niški kriminalisti so kar nekaj mesecev po umoru tavali v temi, v njihovih preiskovalnih sobanah se je zamenjalo več deset možnih osumljencev, odločilna pa je bila kapa, ki so jo odkrili ob Jasmininem truplu. Analiza DNK najdenih las je namreč pokazala, da pripadajo človeku, ki naj bi prav na območju Aleksinca že nekaj mesecev prej zakrivil nekaj večjih tatvin in ropov: Slovencu Silvo Plutu.

Plutova pot v Srbijo

Mi smo raziskali, kako je Plut sploh prišel v Srbijo, in odkrili neverjetno in še bolj srhljivo zgodbo. V Aleksinac naj bi se preselil marca predlani in se nastanil pri znancu, ki naj bi nekoč delal v Sloveniji. Plut se je v Srbijo zatekel, ker se je skrival slovenski roki pravice.

Srbski policisti očitno niso vedeli, da ga v domovini iščejo s tiralico, ker naj bi februarja tistega leta skupaj z 39-letnim H. O. oropal pošto v Polhovem Gradcu. Prav zdaj poteka sodni proces proti H. O., Plutu niso mogli soditi, saj je bil vselej na begu. Obtožnica jima očita: H. O. je stražil pred vrati, zamaskiran Plut pa s pištolo v rokah vstopil v pošto. Zagrezil je uslužbenki, iz blagajne je ukradel 623.640 tolarjev. H. O. so nato ujeli, Pluta pač ne.

Osumljenca za rop sta se spoznala na Dobu, kjer sta oba nekaj let prej že sedela zaradi umora. Da, novembrski umor je bil že Plutov drugi in oba sta si – kako srhljivo – na las podobna.

Marjanca kot Jasmina

Kronisti so leta 1990 poročali o strašnem koncu 21-letne Marjance Matjašič iz Božakovega. Bilo je 16. februarja, ko so na obrobju vasi našli zapuščen Marjančin avtomobil. Dekle je bilo tistega večera namenjeno v službo v metliško tovarno Beti. Njeno truplo oziroma tisto, kar je od Marjance sploh ostalo, so našli šele naslednji dan v Kolpi pod vasjo Rosalnice. Preiskava je pokazala, da je takrat 22-letni Plut napadel Marjanco in jo poskušal posiliti, a ker se mu je uprla, jo je z udarcem pobul na tla, izgubila je zavest, nato pa ... Mučil jo je tako, da je z nje počasi rezal koščke mesa in jo naposled skoraj povsem razkosal.

Ljubezenske igrice s sojetniki

Obsodili so ga na petnajst let zapora, sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja so se o njemu z Doba razširile komaj verjetne govorice, ki so jih pravosodne oblasti kmalu potrdile kot vsaj deloma resnične. Kdo ve, kje naj bi si Plut priskrbel prave pravcate zidake in malto ter si na podstrešju zapora zgradil bunker. In to takšnega, da naj ga pazniki ne bi mogli odkriti. Tam naj bi si ustvaril ljubezensko gnezdece in se predajal spolnim užitkom z nekaterimi sojetniki.

V bunker je nekega dne zvlekel tudi 22-letnega soobsojenca E. B., ga začel božati in ljubkovati, vendar naj bi se E. B. prestrašil in mu poskušal pobegniti. Plut naj bi ga nato hotel umoriti in ga zazidati v bunker. Potem naj bi ga le odkrili.

Prestal 15 let in moril naprej

Ko je odslužil kazen, so ga izpustili na prostost. Pravzaprav sploh še ne bi smel biti na svobodi, šele letos bi mu morala preteči kazen za Marjančin umor. A kot vsem obsojencem so očitnu tudi Plutu za kakšno leto skrajšali kazen. Pod svobodnim soncem se ni sprametoval, nadaljeval je življenje zanikrnega kriminalca, ropal je in moril. Mimogrede: umor Jasmine Djošić in ropi niso edini grehi, ki mu jih očitajo v Srbiji. Po njegovem pobegu iz Srbije so policisti malce premetali njegov začasni dom v Aleksincu in odkrili puško, s katero je nekdo približno mesec prej streljal in hudo ranil nekega Aleksinčana ...

Thomas ::

Ti bosta Mici pa Barakuda1 že povedala, zakaj je tako najbolj prav. :|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OmegaBlue ::

Fajn.. zelo fajn..
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Keyser Soze ::

OK, nisem prijavljen na Delo in ne morem prebrat še ostalih člankov. Ampak...

Kaj hočeš povedati? Da bi radi vzeli pravico v svoje roke, šli tja in ga linčali? Da je postopek tekel nezakonito? Pač, kazen je odslužil. 15 let, 30 let... Kakorkoli že. Kakšna pa je primerna kazen za umor?

Bo pa pač Thomas povedal kako bi morali biti, da bi bilo najbolj prav. V dani situaciji, času in z razpoložljivimi sredstvi.

Dr Evil ::

Sem proti smrtni kazni,vsekakor sem pa za doživljensko na zdravljenju.Ta tip si jo zasluži.

Thomas ::

Prav. Bo Thomas povedal kaj bi bilo prav.

1) - najti način za njegovo prijetje

2) - policija/tožilstvo naj sprožita preiskavo proti paznikom, kjer je bil tip zaprt, proti sodnikom/policajem/tožilstvu/... kdor je pač z MALOMARNOSTJO zamočil tako, da se takle nevaren osebek svobodno sprehaja okoli

3) - sistemski ukrepi ministrstev

4) - možna dosmrtna ječa za takele primere
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Najti način za prijetje je malo tako tako. Če ne bo naredil nič narobe ali če kakšna zadeva še ni pravnomočno zaključena, ga bodo bolj težko prijeli. Kar na silo pa tudi ne smemo hvatat ljudi po ulici.

Postopek proti sodnikom, tožilcem in policajem zaradi česa? V zadevi umora je bil pač obsojen na 15(??) let. Kolikor so mu skrajšali kazen, dvomim da so jo kar na lastno pest in za liter "šnopca". Kazen je odslužil in v tem primeru je tožilstvo naredilo svoje, ravno tako policija, ter nenazadnje tudi sodišče.

V primeru ropa... Če ni dokazov jih ni. Pričarat jih ne moreš. Priči pa pač ne moreš povedat kaj in kako naj govori.

Sistemski ukrepi ministrstva. Kot kaj?

Dosmrtna ječa. Popolnoma možno. Le še zakonodajalca je treba prepričat.

Thomas ::

> Zakaj paznikom?

Če nekdo v zaporu zida bunker na podstrešju ...

> tožilcem in policajem zaradi česa?

Zaradi tega, ker se niso zmožni zment s Srbijanskimi policaji zaradi umora Jasmine.

So nesposobni uni dol? So naši nesposobni? So obojni? Ne morejo se sklicevati na svojo neprištevnost, po moje.

> Sistemski ukrepi ministrstva. Kot kaj?

Mau reda v policiji in tožilstvu. Ne verjamem, da gre za kaj drugega kot šlamparijo.

> Dosmrtna ječa. Popolnoma možno. Le še zakonodajalca je treba prepričat.

Pa preglasit Amnesty International, ki bo spet čivkala.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

A. Smith ::

Srbom naj ga predajo

Tam mu ne bo pomoči
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Thomas ::

Srbi še unga našga tadruzga (Kamenika) ne znajo zrihtat.|O

Čeprov ... tega mogoče bi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Samo, mi s tem kršimo ustavo, če jim ga šenkamo.

To bi bilo za mnoge (večino?) huje, kot da ta tip podvoji kakšen svoj podvig. Pa ne mislim ropa pošte.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

#000000 ::

Mislim da se mu ne piše nič dobrega 'kar si tud zasluži' srbi bi se v tem primeru lahko zgledovali po izraelcih, pomojem bi slovenski policaji zamižali na obe očesi, če bi ga odpeljali 'ugrabili', navsezadnje so tko hoteli narest italijani, v primeru Josipa L.

Sicer mi ni prav da se sodi in toži po kavbojsko, ampak v tem primeru bi naredu izjemo, no mogoče pa ga ujame kak 7.62 pa bo mir. LP

Tear_DR0P ::

in zdej vsi verjamemo pisanju cajtngoval kaj? kaj pa če se je tip dejansko skuliral?
sicer tudi jaz mislim da se ni, sam če smo zajebal, smo zajebal in zdej je prost. pametno bi ga samo bilo met tolk na oku, da ne bo mogu ponovit podviga - sam spet ni nujno da je tak, kakor o njem pišejo mediji
če bojo pa slovenski policaji ponavljal primere kot je kamenik, pol pa tko kot pravi thomas: kazen je za vse malomarne potrebna
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Saladin ::

Naši policisti in tožilci očitno nimajo pojma, kako brez večjih napak končati postopek.
Kar branilci z pridom izkoriščajo.
A sploh obstaja kak primer pri nas, kjer obtoženi NI imel razloga za pritožbo in kasnejšo izpustitev?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Thomas ::

> kaj pa če se je tip dejansko skuliral?

Nima veze. Če se je, mu ne moreš narediti večje usluge, kot da ga ustreliš. Če pa on ne misli tako, se ni skuliral.

Simple.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

#000000 ::

Ma je res treba se je vprašat 'če se je skuliral' ampak to se vprašaš ko odsedi kazen za en umor in ne dela novih sranj, tale pa se obnaša kokr da bi hotu bit skoz v arestu, ko pa je tam pa si želi čimprej ven ??

Mislim da če se prej v 10 letih ni skuleru in je šeu spet morit in ropat ipd. pol se zdele v enem letu kokr je bil notr garant ni, in valjda so priče spremenile izjavo, ker se bojijo 'zgleda da upravičeno' tega pa je kriva policija oz. država ki ne ščiti prič, oz. jih dokler jih potrebuje, ko pa je zadeva končana ali bolje ko pride baraba iz aresta in se priča trese kaj se ji bo zgodlo, takrat pa naše pravosodje total zataji, saj nimajo niti male osnove da bi lahko pričo zaščitili pred maščevanjem.

Ponavad rečejo, dokler se kej ne zgodi ne moremo ukrepat, poznam en primer ko je priča pač zaradi strahu, hotela kupit neprebojni jopič, in uganite kaj, niso ji odobrili nakupa 'sicer bi ji ga prodajalec rade volje prodal' ampak ne sme.

No sem že offtopic. LP

ps. who is next ???

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

JanezekNovak ::

Tole je na splošno zadeva!

Tole glede izraelskega načina je pa ena največjih neumnosti kar jih je. Ena država ima svoja pravila, druga ima svoja pravila oz. zakone. (karikiran primer; Slovenec dl-ja filme, v Slo to ni nezakonito, v ZDA je to smrtna kazen, ali naj potem ZDA pridejo iskati to osebo in ga potem ugrabijo, ter ubijejo?) Če je model Hannibal Lector pa ta opcija ni pravilna.

Kot prvo obstaja sodišče, policija ipd. institucije, če je "pošast" kriva naj naredi policija vse da bo dobila dokaze, naj ji druge policije pomagajo (srbska, Interpol...), potem pa naj gre primer na sodišče in naj sodišče odloči (oz. porota) ali je kriv al ne. Če je človek dokazano kriv, bi za poboje oz. svoja dejanja moral dobiti smrtno kazen in bi bila zadeva urejena.

No ja vmes bi bile še pritožbe, vendar ko bi se zadeva uredila (pritožbe bile zavrnjene ...) bi morala biti izvršena smrtna kazen, pa nej Amnesty International, Varuh človekovih pravic pa še kdo joka pa teži okrog, če hoče ali pa ne.
http://www.euroairsoft.com/

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Ma vidm da sem narobe razumljen 'sem mal tud sam kriv' jest sem imel v mislih uporabo metode da se ga privede pred sodišče in obsodi, ne pa da se ga kr fenta.
BTW Italijani so imel celo ekipo svojih ljudi v sloveniji, ki so samo čakali, da se bo Josip L. spozabil ali kako drugače prešel mejo rep. slovenije in bi ga oni 'seveda prek policije drževe v kateri bi bil' prijeli ter uredili za privedbo na Italijansko sodišče. Sicer to ni isto, ker ima tale pri nas zaenkrat mir, če pa mu bo ratalo vroče pa jo bo definitivno popihal nekam ven, takrat pa bi ga lahko čopili npr. v avstriji, in fino odpelal v Srbijo da dobi kar mu pripada. LP

Kaufmann ::

Nč, enega eksekutorja najet da malo počisti nesnago. Potem pa k spovedi h kuratu(zakaj ga pa imamo) pa je stvar zaključena.:D
ni podatka

DominusSLO ::

Na grmado zažgat!! :|

gzibret ::

Ne! Še prej gre na natezalnico, da bo priznal, da je ubil Kenedyja, pretepel Mira Petka, ubijal v Tekačevem....
Vse je za neki dobr!

Vanich ::

Ne! Še prej gre na natezalnico, da bo priznal, da je ubil Kenedyja, pretepel Mira Petka, ubijal v Tekačevem....

gzibert,... v ne tako daljnji prihodnosti ,te vidim aretiranega in zaprtega
zaradi P2P programov in pa piratiziranja avtorske pravice.

Če še malo bolje pogledam v kavno usedlino, te skoraj jasno vidim
na podstrešju neke zgradbe z rešetkami, okoli tebe je pa neorajhan zid in
pa cegli.

A uganeš koga sem še videl v kavni usedlini s tabo na podstrešnem bunkerju zapora ?

gzibret ::

He he he...

Če bo tudi natezalnica na podstrešju, bom priznal marsikaj.....
Vse je za neki dobr!

Vanich ::

Ravnokar berem, da so v SiCG aretirali Švicarja osumljenega trojnega umora
v Bukurešti, Romunija.

Naši pa morilce spustijo domov.
"Saj so naši, ne damo jih nikomur."

In potem ima folk še jajca da se pritožuje nad nedotakljivostjo USA vojakov
v tujih državah.

Tisto so vsaj vojaki, mi pa ščitimo patološke morilce in psihopate. Bravo.

Jst ::

Ker imamo zelo čudno verzijo "dvodomne" parlamentarne demokracije, je sprejetje zakona za takšne primere - da bi jih strpali doživljensko nazaj v zapor, kamor spadajo - skoraj nemogoče v manj kot dveh letih. Torej, če se sedaj zganejo, napišejo osnutek zakona, bo mogoče stopil v veljavo čez par let. Do takrat pa kaj? Hja, lepo bomo čakali ter statistično verjeli, da ne bomo naslednji. Slaba uteha. Sploh za potencialne žrtve in njihove svojce.

Če izluščimo senzacionalno pisanje medijev, ter upoštevamo gola dejstva, potem vsi vidimo, da si tak tip ne želi civiliziranega življenja. AM, Varuh človekovih pravic bi se morali zavzemati za strpanje takšnega osebka v zapor, ne pa obratno. Groza.

Thomas ::

Kolikor pa vem, je en Črnogorec, ki je v Trgovini ubil gospoda Rodmana, tudi v Črni gori, od koder ga ne moremo dobiti.

NE advokatiram trgovine, samo pravim, da ni samo Slovenija tako butasto tozadevno urejena.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jRk0 ::

Ceravno se smesno zdi 160 dosmrtnih jec za mnozicnega morilca...v Sloveniji pa pac downloadas pornice ali pa ubijes 147 ljudi. 30 let ti "grozi" v vsakem primeru =) po 30 letih pa lahko spet ubijes 371 ljudi.
You fuck up once, you loose two teeth.

aljazh ::

Za nelegalni DL v Sloveniji ni mogoče "dobiti" 30 let. Samo v vednost, da ne bo nesporazumov.

Thomas ::

Je luknja, v teh max 30 letih. Trobčev Metod je padel vanjo. Namreč, ko je že skoraj prišel do takratnih max 20 let, je zaklal sodelavca in dobil še nekoliko za povrh.

Samo bo zdej kmalu zunaj in v Horjulu se ga že veselijo. Na sprejemu bo baje govoril župan in plesale mažoretke.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Ah, nikar tako cinično.

Odsedel je svoje, dajmo mu priložnost. Mogoče bo pa zdaj mir.

Tudi če ne bo, mogoče se mu bo pa zalomilo. Da bi recimo strici izvedenci dokazali,d a se je otrok v njemu v ključnem trenutku uprl in da je zato zgrešil srce žrtve ali kaj podobnega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

#000000 ::

1Mogoče bo pa zdaj mir.

2Tudi če ne bo, mogoče se mu bo pa zalomilo.
-----------------------------------------------------

1 Brane a si ti prebral začetek teme, on je ŽE enkrat odsedel, in o kakšnem pretiranem umirjanju se tle ne da govort 'sej je še v arestu hotu ubit človeka' ko pa je prišel ven je začel ropat in morit, in btw 'govori se da tisti umor iz srbije ni edini' ki ga je zagrešil odkar je spet zunaj. Dejstvo je da MF ne da miru nikakor in dela najbolj svinske stvari, 'kere smo bili do sedaj navajani videt le v kakih grozljivkah' s to razliko da se ta sprehaja po ljubljani.

2 tega pa rajš nam komentiral. :|

jRk0 ::

moral bi odlezati. priklenjen na postelji in na tabletah. tako pa zida bunkere in se igra skrivalnice v zaporu...mislim da se ne bo(ni) nic spremenil.
You fuck up once, you loose two teeth.

drejc ::

Pussy je tale naš sodni sistem, res pussy.

I would go midevil on his ass! (natezalnice, šraufi v čelo, ipd...)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

Number Zero,

Midva z Branetom se pogovarjava o Metodu T., ne o glavni zvezdi tega threada.

Čeprav glavna zvezda je IMO pazništvo, ki ni opazilo, da Požar zida bunker na podstrešju zapora. Podobno, kot so na podstrešju Kolditza Angleži delali jadralni avion. Požar pa bunker.

Pazništvu je tesno za petami Sodstvo, temu pa Policija in Tožilstvo.

(Kdo da je večja zvezda, se razume, ne dobesedno. Dobesedno si niso za petami, jasno.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

#0000,jrk0:


Relax. Pozabu sem sedem ustreznih ciničnih smajlijev.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Tear_DR0P ::

men sam ni jasno zakaj se bolj verjame preiskavi novinarja, kot pa preiskavi policistov - sej ne rečem, če bi meli policisti kej od tega, da je tip fraj, tko pa mislim da bi jim bilo ljubše če je v zaporu, prav tako sodišču - sam če mu oni niso zmogl dokazat da je kriv, pole je fraj - kar pa se tiče izmenjavo s srbijo in črno goro, pa naj se po diplomatski poti reši - če se ga naši hočejo znebit, nej srbija vloži pismo za predajo, sej če ni nič kriv bo lahko prišel nazaj, drgač pa nej bo dol kaznovan, pa malo bolje kot pa kamenik - to da je poročen z mašo iz turbo angels pač ni tako huda kazen
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

whatever ::

Od kod tebi, Pepca*Kardelj, te informacije? Saj menda ni bilo nikjer objavljeno? Policija najbrž takih informacij ne daje v javnost?

Thomas ::

Moje informacije so iste, kot od Pepce.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

whatever ::

In od kod vama te informacije? V nobenem od linkov ki so zgoraj navedeni, ne piše da so ga spustili, temveč so zgolj splošne informacije.

krneki0001 ::

In potem ima folk še jajca da se pritožuje nad nedotakljivostjo USA vojakov
v tujih državah.

Tisto so vsaj vojaki, mi pa ščitimo patološke morilce in psihopate. Bravo.


In kakšna je razlika med profesionalnim vojakom in patološkim morilcem in psihopatom. Za moje pojme je razlika edino ta da en pobija v imenu države, drugi pa v svojem imenu - pa razlika je še ta, da en je nagrajen za vse umore in mučenja, drugi pa na državne stroške živi in je v sicer malo omejenem "kurbnhausu" na podstrešju.

Vanich ::

Bohved, če jih bo počakal ? :

Zločin u Aleksincu, suđenje u Sloveniji
NIŠ - Slovenački državljanin Silvo Plut (38) iz Novog Mesta, koji je optužen da je 18. novembra 2004. godine nadomak aleksinačkih rudnika zverski ubio Jasminu Đošić (25), po svemu sudeći neće umaći ruci pravde i uskoro bi mogao da se nađe u pritvoru. Slovenačko pravosuđe zatražilo je od niškog Okružnog suda da mu ustupi ovaj predmet, pozivajući se na Evropsku konvenciju o prenosu krivičnih postupaka koju su ratifikovale i Slovenija i SCG.


Plut je uhapšen kod Laškog u martu prošle godine po međunarodnoj poternici niškog Okružnog suda, ali je njegovo izručenje Srbiji dospelo u ćorsokak. Slovenija ne izručuje svoje državljane, a po našim zakonima, predmeti za krivična dela za koja je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora ne mogu da se ustupe drugim državama. Tako je Plut, koji je u međuvremenu pred slovenačkim sudom odgovarao za neka blaža krivična dela, krajem prošle godine pušten iz pritvora i trenutno je na slobodi.

- Prema Evropskoj konvenciji, postoji zakonski osnov da se Sloveniji ustupi ovaj predmet. Uslediće pregovori na državnom nivou pa će se, ukoliko se takav dogovor postigne, Plutu suditi u Sloveniji - izjavio je za „Blic“ sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Krstić, kome je dodeljen ovaj predmet.

Sudija Krstić objašnjava da pomenuta konvencija otvara mogućnost i da se Plutu sudi u našoj zemlji, a da posle toga slovenačko pravosuđe preuzme i sprovede presudu.

- Sve zavisi od toga kakav će dogovor biti postignut. Posredstvom slovenačkih pravosudnih organa Plutu će ovih dana biti prvo dostavljena optužnica i poziv za sud. Ukoliko na nju ne odgovori u roku od osam dana, zakazaće se suđenje u Nišu - dodao je Krstić.

Izmasakrirano telo Jasmine Đošić, radnice dragstora „Vranjanka“, pronađeno je pola časa pre ponoći na putu prema aleksinačkim rudnicima. Imala je brojne ubode i krst ucrtan nožem na telu. Monstrumu to nije bilo dovoljno, pa je žrtvu i preklao.

Samson ::

Sicer je tako kolkr se jaz spomnim tega Pluta:

Plut je naceloma iz Metlike, oz. njene okolice. Kakor je tukaj receno, je zverski ubil in razkosal svojo mislim da nekdanjo deklico, ker sta e razsla. Ce me spomin ne vara, se je ta umor zgodil nekje ob Kolpi. Po odsedeni kazni ste tukaj napisali kaj se je dogajal v Srbiji in pozneje. Naceloma je pa tako, da je sedaj tale isti Plut zopet v beli krajini, tocneje v Crnomlju, kjer je po mojih informacijah kupu stanovanje v enemu od blokov. In kakor je bilo slisat, je ena 15 letna deklica bila nadlegovana z njegove strani, nakar jo je zacel lovit in sreco je imela da so bila vrata od njenega bloka priprta, ker drugace se zaklepajo. To naj bi se dogajalo nekako prot veceru slab mesec nazaj, vendar nemorem potrdit da je res...Sej veste kako je v majhnih mestih - rekla kazala. NI pa izkjuceno da ni res mater...Upajmo da vsaj policija dela svoje delo in da ga nadzorujejo vsaj trenutno. Sicer pa bi komot bila najmanj 2 policista non stop mu za petami, ker kle jih dobesedno mrgoli zaradi juzne meje. Upam, da se mu bo zataknila ribja kost v grlu in bo umrl zlo pocasne ampak ziher smrti.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Stepni Volk ::

Teoretično sem proti odpravi smrtne kazni. A ker se jo je vedno izkoriščalo, ter občasno usmtilo kakšnega nedolžnega, zaenkrat ne morem podpirati njene uveljavitve.

Doživljenjska zaporna kazen tudi stane. Nas davkoplačevalce. Prisilno delo v stilu kitajskih političnih oporečikov ali dokončne rešitve tisočletnega Reicha... Ne, Amesty in EU bodo proti.

Hmm, kot, da je tako težko natakniti takšnim ljudem GSM/GPS tracker. Za njihovo in našo varnost.
Na tak način bi se recimo za pedofile takoj videlo ali se je smukal okoli otroških vrtcev, igrišč, šol...
Slo-tech... veliko tehničnih rešitev obstaja :)

Saladin ::

Prisilno delo je kul rešitev, ampak v spodobnih razmerah.
Tracking tudi, ampak večino poceni rešitev se da enostavno blokirat ali zaobiti.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

donfilipo ::

"Naceloma je pa tako, da je sedaj tale isti Plut zopet v beli krajini, tocneje v Crnomlju, kjer je po mojih informacijah kupu stanovanje v enemu od blokov"

Gospoda, če je vse to res, potem ima mož kapital, ki ga je glede na zgodbo očitno zaslužil v zaporu zidajoč dodatne cellice bunkerje. Punc zgleda ne mara a to ni tak greh v kapitalizmu. Tomas ima načeloma prav, kar je treba priznati. Le da ni vzvoda, ki bi njegove ukrepe pognal. Stvar bi postala morilcu nevarna, če bi katera od žrtev komu res veliko pomenila in bi bil zato pripravljen plačati za pravično sodbo. Večinoma se izkaže, da ima tak denar le država in kriminal. Torej verjamem, da pa sistem po L>:D uciferju vendarle deluje. Prej ali slej bo ostal povsem brez kapitala in potem mu bodo težili še poštarji, da ni plačal sosedovih položnic. Takrat bo stopil pred najhujšega sodnika, ki v njegovem primeru ni superego ampak bolj verjetno superhik. Ta pa ne pozna milosti...Wedlock? GPS tracker...neee to dobijo revne sitne ribice...obubožani drogeraši na pogojni itd. Silvu zdaj sledi Lucifer osebno z obilo ponudb...da pa niso iskrene pa tako ne bo verjel...>:D

BigWhale ::

Ce bi prisilno delo preimenovali v 'obvezno' delo, bi bila stvar precej lepsa. ;)

Zakaj ne bi zaporniki jarkov kopali za avtoceste?

Thomas ::

> Zakaj ne bi zaporniki jarkov kopali za avtoceste?

Ker bi s tem podražili gradnjo avtocest.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Hm, mislis?

Nekaj bi sigurno lahko poceli, da bi bili koristni in ne samo breme za proracun.

Tear_DR0P ::

ja lahko bi prideloval biološko pridelano hrano, s katero bi se potem prehranjeval. kdor pa ne bi želel delat, bi pa jedel gensko spremenjeno hrano - vsaj tisti, ki so obsojeni na deset let ali več, bi imeli takšen tretma :D tak bi mogoče uspel izvedet kakšne so posledice gensko spremenjene hrane
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Spock83 ::

Mislim, kaj takega... take je potrebno zapreti za celo življenje in jih mučiti! Če bi se spravil na kakšno familijo od kakega politika ali sodnika bi bil za večno zaprt.

Res, jaz se kar bojim, ko taki psihopati hodijo okoli. Če bi ga videl bi ga prefulkal in to zato, ker je slovenski zakon nesposoben!
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predvajano nasilje v živo preko facebooka na dolenjskem (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
957162341 (101304) nevone
»

Smrtna kazen (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16912782 (8770) Keyser Soze
»

Novica leta: Bratranec žrtve vtetoviral njeno ime morilcu na čelo...

Oddelek: Loža
343074 (2143) Pegaz
»

Pravni nasvet - rop banke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535924 (4797) Ziga Dolhar
»

Hanžku se je strgal (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
606325 (4832) leinad

Več podobnih tem