» »

I.link = Firewire

I.link = Firewire

cybermedo ::

Ojla!

Svak je kupil novo Dv kamero (Sony 24E) in ker se sam ne razume na tehniko sploh, je mene poprosil, da mu svetujem in uredim zadeve, da bo lahko kamero uporabljal. Sicer nisem računalniško nepismen, ampak z dv kamerami pa res nimam nobenih izkušenj, zato se obračam na vas, da ne bom kakega kozla ustrelil. Glede sobnega playerja in dvd zapisovalnika itak ni dilem, nisem pa čist ziher glede naslednjega: kolikor vem, je za maksimalni izkoristek kakovosti video na računalnik pretočiti preko Firewire vmesnika (in ne USB-ja). Svakov kompjuter takega vmesnika nima, zato ga bo potrebno kupiti. Priklop na kameri pa ni specificiran kot Firewire, temveč kot i.link (kar je najbrž Sonyjeva ekskluziva). Dejansko je moje vprašanje tole, ali lahko kupim standarden Firewire kabel in navaden Firewire kontroler, ali pa moram kupovati prav I.link kabel in ustrezen kontroler. Sicer se I.link in Firewire vsepovsod uporabljata kot sinonima, vendar sem v navodilih prebral, da bi naj I.link bil v toliko drugačen, da ima 4 pinski konektor, standarden Firewire pa 6 pinskega (pri I.linku manjkata pina za štrom). Skrbi me, da bi nabavil kabel in kotroler (predvsem kabel ni poceni - I.link stane okoli 8k), potem pa zadeve ne bi mogel priklopiti. Skratka tisti, ki uporabljate Sonyjeve Dv-je, na pomoč!

Hvala in LP

Medo

Zorro ::

Ja i-Link in Firewire (tudi IEEE 1394) sta eno in isto. Če FW še nima, bo moral dokupiti kartico. Kabel, ki ga potrebuje za povezavo kamere (Sony) in računalnika, pa zgleda tako:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

cybermedo ::

@Zorro: Ja, kartico bo itak treba kupit, sam me je v bistvu zanimalo, če lahko klasičen Firewire kabel (seveda povezan z Firewire kartico na računalniku) vtaknem v I.link priključek na kameri... če sta torej tudi fizično kompatibilna. Kot napisano namreč kamera ni moja in je tako tudi malce težje vzamem s seboj v trgovino, da bi probal...Sonyjeva licenčna oprema pa je draga ko hudič. No Ok, ti si mi zdaj potrdil, da sta dejansko IEEE 1394 in I.link eno in isto. Hvala za hiter odgovor in LP Medo

Opkow ::

Tukaj ti vse lepo pise... :)

Zorro ::

Navaden FW kabel ima oba konca enaka in sicer kot je levi na zgornji sliki, vendar dvomim, da imaš v kameri režo za takšen priklop. Imam malo starejšo Sony-jevo kamero z i-Linkom in točno tak kabel kot je na sliki, ki se v bistvu skoraj ne razlikuje od navadnega FW kabla. Ne spomnim se več ali sem kabel dobil skupaj s kamero ali s FW kartico. Kakorkoli že, pri izbiri kartice bodi pozoren na priloženo vsebino.

Vikking ::

Če si pogledaš link od Killerja kjer sta sliki, imaš 6 in 4 pinski konektor. Ponavadi imajo Sonyjeve kamere 4 pinski konektor. Firewire Kartica ki jo boš kupil za računalnik ima ponavadi vedno dva priklopa 4 in 6 pinskega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako spraviti posnetek z kamere?

Oddelek: Zvok in slika
163965 (3591) CaqKa
»

Problemi z DV kamero Panasonic NV-GS15

Oddelek: Zvok in slika
121698 (1551) ponky
»

Mini dv kamera kot webcam kako

Oddelek: Zvok in slika
191600 (1464) iMNATA
»

kater miniDV kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
81066 (992) pivmik
»

Gigabyte prvi z KT400

Oddelek: Novice / Matične plošče
62179 (2179) msmiha

Več podobnih tem