» »

Novosti iz Appla

Novosti iz Appla

Novi iPodi salutirajo.

vir: Apple
MacRumors.com - Na današnji predstavitvi je Steve Jobs ponovno postregel z nekaj jabolčnimi novostmi, za začetek so predstavili novo linijo iPodov:
  • iPod je dobil nove igre, svetlejši zaslon in zmogljivejše baterije. Ponujajo modela s 30 ter 80 GB, oba v beli oziroma črni barvi.
  • iPod nano je poleg boljših zaslonov in baterij dobil tudi barve. Tako boste lahko kupili model z 2 GB prostora v srebrni barvi, 4 GB model v modri, roza, zeleni ali srebrni ter 8 GB model v črni barvi. Pri vseh obljubljajo kar 24-urno delovanje baterije z enim polnjenjem.
  • iPod shuffle je sedaj na voljo v novi obliki, precej podobni Apple Remote-u, infrardečemu daljinskemu upravljalniku za Mace. Nov model je dosti manjši od starega, uporabna novost pa je tudi to, da je ohišje zasnovano kot sponka, ki jo lahko pripnemo na oblačila. Na voljo je le en model s kapaciteto 1 GB.
Hkrati je bila predstavljena tudi nova, sedma verzija programa iTunes, ki prinaša bolj intiutivno delo s CD-ji (virtualni pregled po ovitkih, pregled pesmi po CD-jih), možnost kupovanja iger za iPod-e v iTunes Store, možnost iskanja ovitkov za CD-je (žal le za uporabnike iTunes Store) in nakup filmov v trgovini. Slednje je tudi privedlo k spremembi imena iz Music Store v samo Store. Znotraj samega programa so spremenili tudi izbiro playlist na levi, ki je zdaj bolj pregledna, in omogočili predvajanje glasbe brez slišnihpreskokov med pesmimi (gapless playback), ki bo mogoče tudi na novih iPod-ih.

Apple je predstavil še nov HTPC z začasnim imenom iTV, ki naj bi ga priklopili na TV in bi se brezžično povezal z vašim računalnikom (tako Mac kot PC) ter na TVju prikazoval avdio/video vsebino z vaše delovne postaje, izid naprave pa je predviden v začetku 2007.

Več lahko preberete na macrumors, kjer je vsak nov izdelek opisan v svoji novici, pa tudi na uradni strani Apple.com.

23 komentarjev

Marc` ::

Manjka pa IMO zelo pomembna informacija, nanoti so od zdaj naprej v aluminjastem ohišju, kot pri ipod miniju, skratka zakon:D.

christooss ::

Kolk se pa kej ekrančki praskajo

A mi lahko nekdo pove katere igre so na Ipodu. Men stran neki ne dela :(
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

Matek ::

Izvoli seznam:
* Bejeweled — Match jewels to clear the board
* Tetris — Rotate falling bricks to clear rows
* PAC-MAN — Get the ghosts
* Vortex — Shoot on through to the other side
* Zuma — Slide balls of the same color together
* Texas Hold ‘Em — Practice your poker face
* Mini Golf — Make a hole in one (or five)
* Mahjong — Arrange tiles just so
* Cubis 2 — Match cubes in colorful arrays

Glede ekrančkov pa, hja, upam, da so se na izkušnjah kaj naučili :D .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

sidd ::

mene pa tisti HTPC nekak zanima...pa sej, nanota bi tud mel, samo trenutno so druge prioritete.
no idea for signature
signed
I

klemen22 ::

O fak saj ni res pa je. Apple je presegel samega sebe in nateguje folk z novostmi ki jih ostali konkurentje vključijo brez velikega pompa. Opa SVETLEJši ekran, novo ohišje za Nanota (ja itak če je bilo pa prejšnje APEN), vav Shuffle ma celo sponko za okol pasa. Pa sej to ni res. TOliko novosti v enem dnevu. Fak men se blede. ... naiven folk pa danes že mokro sanja:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

blue ::

Takoj si bi nabavil enega Nanota, samo ne prebavljam iTunes..
Zadeva pokuri očitno preveč resorsov za predvajalnik muzike.
Edina stvar, ki mi je v itunes vredu je DAAP
A je 7ka kaj boljša ?

christooss ::

Baje se lahko tudi na starejših iPODih poganja igre
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Matrin ::

Hm, shuffle, če bi bila cena prava, bi pa zdaj kar kupil.

fiore ::

Tako boste lahko kupili model z 2 GB prostora v srebrni barvi, 4 GB model v modri, roza, zeleni ali srebrni ter 8 GB model v črni barvi

hmmmm, spet nategujejo z barvami? ce hoces crnega, mores kupit najdrazjo verzijo...

kody ::

hočem dlančnik od Apple

opeter ::

Jaz pa hočem nativnega Photoshopa za Intel Mac-e. Adobe, kaj zamujaš? Kje je še pomlad 2007? :'(
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Witboy ::

@kody: Ja, sej vcasih je mel dlancnike... ampak kot kaze se mu ni splacal bojevat proti palmu, ki je bil takrat gigant naparavem njihovi proizvodnji dlancnikov :)

borchi ::

@witboy: palm je ob predstavitvi Newton-a mel za pokazat... kaj?
l'jga

opeter ::

Problem Apple-ovih Newtonov je bil, da so se pojavili prezgodaj. 1993? Ljudje se še niso privadili na prenosljive napravice. Kje je bil takrat Palm? Nikjer.

Če bi Apple počakal še vsaj leto ali dve, bi bila zgodbica verjetno drugačna. :8)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Rhuantavan ::

Jah, ko bo photoshop CS3 na voljo bom skakal od veselja, ker kot teče CS2 pod rosetto je pravi mali obup.

Drugače vse lepo in prav s temi zadnjimi izdelki, sedaj vse kar rabimo je iTunes Store podprt v sloveniji. Ko bi le bilo mogoče potegnit dol album art brez iTS accounta...;(
http://damjanmozetic.si

Zgodovina sprememb…

Jux ::

O fak saj ni res pa je. Apple je presegel samega sebe in nateguje folk z novostmi ki jih ostali konkurentje vključijo brez velikega pompa. Opa SVETLEJši ekran, novo ohišje za Nanota (ja itak če je bilo pa prejšnje APEN), vav Shuffle ma celo sponko za okol pasa. Pa sej to ni res. TOliko novosti v enem dnevu. Fak men se blede. ... naiven folk pa danes že mokro sanja


Ohisje je manjse, prejsne ni bilo nic crap, avtonomija je 24 ur!!! pa se 8gb je.

Razen ogg podpore ne manjka nic.

PS> prodajam svojega starega 4gb nanota za prijetnih 40k sit - oglas na bolhi
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Fatboyslim ::

Novi ipod shuffli so res zakon za vse ki hočejo mp3 predvajalnik primeren za športanje. Prav tako je zanimivo downloadanje filmov za le 10-15$ :))

Za tiste ki zanima in še ne veste, TUKAJ je posnetek včerajšne predstavitve novosti pri Applu

Stepni Volk ::

Napaka v novici: iTV tudi približno ni HTPC.

Iz moje neobjavljene novice: Nekoliko sploščeni Mac Mini bi se lahko reklo iTVju (v ovlikovnem smislu), ki zaenkrat še nosi interno ime. V osnovi je namenjen priklopu na domači televizor (tudi Hi-FI) in predvajanju iTunes filmov in glasbe. Ima USB, wireless, ethernet, HDMI, video in audio (tudi optičen) izhod za vaš domači kino.

Vir slike: www.gizmodo.com

Ker le usmerja tok podatkov - video streaming, je potreben tudi računalnik, ki hrani in predvaja vse tisto, kar bi vi radi poslušali in gledali v dnevni sobi. Predvidena cena 299 ameriških dolarjev, na policah v prvem četrtletju naslednjega leta, skupaj s pravim komercialnim imenom.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Stepni Volk ::

Še ostalo manjkajoče:

Dogodek je, kot se spodobi, odprl Steve Jobs. Pri tem se je pohvalil, da ima iPod sedaj že preko 3 000 različnih dodatkov, da ima 70% ameriških avtomobilov neke vrste iPod priključek, Nike + iPod športni paket se je v mesecu in pol prodal skoraj v pol milijona primerkov itd...

Vir slike: www.gizmodo.com

Kako je stvar potekala naprej, si preberite na na CNet strani... ali berite naprej, če vas zanimajo samo novosti. Modno osveščeni so opazili, da Steve tokrat nosi srajico (glej sliko).

Nano 2G

Vir slike: www.gizmodo.com

Nano je nekoliko shujšal, ne optično zaradi novih barv ohišja. Čisto zares ima tanjše aluminijasto ohišje. Izboljšali so mu tudi baterije, ekran in povečali maksimalno kapaciteto. Na voljo so trije modeli: 2 GiB za 149 dolarjev le v srebrni, 8 GiB za 249 dolajrev le v črni in 4GiB za 199 dolarjev v srebrni, zeleni, modri in roza barvi.

iPod 6G

vir slike: www.blogsmithmedia.com

Nove so slušalke. Hec, novo je tudi programje, ekran in baterije, ki naj bi sedaj zdržale do štiri ure in pol video predvajanja. Programje sedaj omogoča poslušanje glasbe brez vmesnih predahov, tekstovno iskanje (glej sliko), kontrolo svetilnosti ekrana, ter mali paket novih iger: Bejeweled, Cubis 2, Mahjong, Mini Golf, Pac Man, Tetris, Texas Hold 'Em, Vortex in Zuma. Lastniki prejšnje, 5 generacije iPodov si jih lahko omislite preko iTunes za 5 zelencev. Nekoliko nižje naj bi bile tudi cene samih iPodov. Na voljo sta dva modela v črni ali beli barvi: 30 GiB za 250 in novi 80GiB za 350 dolarjev.

Shuffle

Vir slike: www.gizmodo.com

Je nekoliko spremenjenih dimenzij, razmerij stranic 3:4 in ne 6:1 kot do sedaj. Vse skupaj v aluminijastem ohišju z vgrajenim zatičem in le velikosti 1GiB. Na voljo za 79 ameriških dolarjev nekje od oktobra naprej. Seveda na oni strani luže.

iTunes 7
Kot se je šepetalo, se je dodalo možnost vleke filmov na domače računalo. Tu je tudi razširitev ponudbe televizijskih serije, ter športnih tekem. Povečala se je tudi ločljivost video materiala na VHS/VGA sprejemljivih 640 x 480 točk. Preko iTunes si sedaj lahko omislite glasbo, filme, TV šove, podcaste, radio in audio knjige. Omogočeni so različni pogledi v samem GUIju. Na voljo od danes naprej, brezplačno.

Več različnih virov novic. Slike: Gizmodo.

Že pišem pismo Božičku in Dedku Mrazu za vsak slučaj. A kaj, ko ne vem, če sem bil dovolj priden?
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

kanzyani ::

damn jst bi nucu sam baterijo za mojga nanota kr ne drži dost cajta za moj okus. tistih 24 ur bi blo kr kul.

in bdw nimam nobenih problemov z spraskanim ekrančkom ker pač če malo paziš nanj potem se ti ne spraska zlo...

sam baje se je pa zdej dalo u US kupit star model shuffla 1gb za 15$ ker je pršu tale nov vn :)

blue ::

@kanzyani kje se bi dalo nabaviti shuffle za $15 ?

Pomoje apple ne spusti cene kr tako.

christooss ::

OSnews

Tukaj so dali pet predlogov za igre na iPODu. Najboljša je tista s formulo. "Saj ima KOLEŠČEK"

Nevem sicer kako se wheele prevede
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Sba ::

Me veseli, da bodo spustili cene. Sedaj pa se pojavi težava 8 GB iPod nano, ali 30 GB iPod? Pri 8 GB bi bilo potrebno delati selekcijo glasbe, je pa manjši, lahko ga obesiš okoli vratu ... Medtem ko pri 30 GB ne bi bilo potrebno varčevati s prostorom, lahko predvaja filme, a ga ne moreš spraviti v vsak žep ...
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5 svečk iPoda in novorojenček Apple MacBook Core 2 Duo

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
64088 (3399) Luka Percic
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235258 (4396) Sba
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
173063 (2394) Stepni Volk
»

Novi produkti iz Apple-ovih logov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
579808 (8002) BladE_
»

Obilo novosti iz Appla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
518215 (6825) Nejc Pintar

Več podobnih tem