» »

Hosting v tujini + prenos domene

Hosting v tujini + prenos domene

dunker ::

Lepo pozdravljeni!

Ker imam kar nekaj vprašanj, sem se odločil odpreti svojo temo - če koga to blazno moti, mi je zelo žal. ;)

Torej, trenutno imam hosting in domeno zakupljeno pri slovenskem ponudniku, natančneje pri Metalingu. Ker me po eni strani moti relativno visoka cena, po drugi strani me pa še mnogo bolj motijo špartanske količine raznih dobrot (1 domena, 3 baze, pifff - je pa res, da imajo neomejen promet), se oziram po hostingih v tujini, vendar imam par vprašanj.

1. Kateri hosting bi mi priporočili za čim ugodnejši znesek? Rad bi imel recimo 10 domen in 10 baz, prostora ne rabim pretirano (no, vsaj 500 MB), omejitev prometa pa naj bi bila nekje na intervalu [100 GB, neskončno). Gledal sem predvsem tole varianto za "ušivih" 5 dolarjev: http://www.awardspace.com/web_hosting.h...

2. Kako je z načinom plačila (Visa Electron - Abanka Vipa d.d. ?) in z računi? Hosting bo namreč plačevalo računalniško s.p. podjetjece in najbrž rabiš račune, da zadevo pišeš v stroške.

3. Se mogoče kaj negativno pozna pri slovenskih iskalnikih, če imaš hosting v tujini? Te recimo najdi.si redkeje indeksira in si posledično prikrajšan?

4. Kako se izvede prenos domene? Kot rečeno imam sedaj hosting in domeno zakupljeno pri istem ponudniku, sedaj pa bom hosting prekinil, domeno pa bi rad prenesel na novi hosting. Kaj moram storiti?

Res najlepša hvala za odgovore že vnaprej,

Anže

habermas ::

Res je, da so cene pri nas oderuške v primerjavi s tujimi ponudniki. Tam se dejansko ne rabiš obremenjevati z nekimi nerazumljivimi omejitvami kot si jih opisal.

Bolj pomembno se mi zdi za tvoj primer, da najdeš providerja, ki ti bo omogočal zanesljivo delovanje. Čeprav se to sliši zlajnano v praksi, se mi je z enim od hostingov zgodilo, da ko sem nekaj nujno hotel uploadat iz Slovenije na ameriški strežnik zadeva delala zlo počasi oz. sploh ni delala. Zato je to dobro vedet in sprobat PREJ, pred nakupom. Enostavno od supporta zahtevaj, naj ti dajo demo account da boš lahko stestiral histrost.

1. Glede na tvoje potrebe bi ti priporočal hosting, ki ti omogoča več domen (multiple domain hosting) ali pa VPS (virtual private server). Cene se začnejo od $5 naprej za shared, VPS je nekoliko dražji.

Glede na to, da potrebuješ stran za s.p. na tvojem mestu ne bi gledal na vsak tolar (pardon evro:)) in bi nabavil nekaj zanesljivega. Nizke cene hostingov namreč pomenijo tudi nizko kakovost - v tem primeru support. Pri vseh hostingih, ki jih uporabljam zahtevam, da so dosegljivi 24/7 preko live chata ali free linije, ker morš upoštevat časovno razliko. Če majo support samo med delovnim časom (9-12 ur zamika za Us), potem boš moral klicat ponoči, ko je pri njih delovni čas. itd, itd. Support oz. podpora pa je najvažnejša stvar pri hostingu.

http://www.awardspace.com/web_hosting.h... - Tale hosting ni ok. Sicer ga nisem še nikoli prej videl. Ampak če ima hosting na 1. strani Google Adsense, to pomeni da ne zaslužijo dovolj denarja s hostingom in zato skušajo nadomestit z drugimi zadevami. Na tvojem mestu bi šel čim dlje stran od takih in podobnih kvazi-hostingov. Zakaj?

Zato ker je obstaja v ZDA in tudi v Evropi nekaj zelo dobrih ponudnikov hostinga, ki delujejo že mnogo let konstantno in to izjemno dobro. Po enaki ali malo višji ceni kot zgoraj omenjeni. Pa vsaj veš, da se ne boš opekel.

2. Glede načina plačila: kreditna kartica je edini resni način plačila za hosting. Če maš VISO Electron pol je kul. Pri nekaterih je možno plačati tudi z PayPalom in drugimi elektronskimi valutami, vendar je to prej izjema kot pravilo. Sicer pa je kreditna kartica tut najbolj varen način plačila - obremenitev lahko tudi zavrneš v določenem roku, če ti začne hosting provider kaj po glavi sra**.
Hm glede računov je pa tko: hosting provider je podjetje registrirano npr. v ZDA in za njihove državljane oni beležijo podatke za davčno. Pri nas pa davčna sistema (SLO-US) nista povezana in bi ti znalo to povzročit več problemov kot koristi (probal na lastni koži). Sicer pa dobiš račun v elektronski obliki in ga lahko natisneš.

3. Najdi.si in ostali iskalniki se čisto nič ne obremenjujejo s tem, kje se strežnik nahaja. Pomembna je vsebina, ki mora bit v slovenskem jeziku (za Najdi). Tako da je tvoj strah odveč.

4. Prenos domene je precej enostavna zadeva. Ne vem pa če si točno to mislil. Če želiš ohraniti domene pri obstoječem ponudniku, fajle pa prenest na nov server, boš moral samo dnsje vpisat od novega streznika. Če pa boš fizično domene prenesel na nov hosting, potem te bo to pa še nekaj stalo. Priporočam ti prvo opcijo.

Če te zanimajo konkretni hostingi, ki jih uporabljam mi lahko pošlješ pm ali mejl. Če pa še kaj rabiš pa kar vpraš.

Pa srečno 2007!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: habermas ()

dunker ::

Habermas, res 1000x hvala za tako obširen odgovor, čaka te pa tudi en PM. ;)

Anže

rkasteli ::

Če misliš plačevat v tujini si nabavi paypal račun ker je dosti bolj varen od ostalih alterantiv,še posebaj obrazcev kjer moraš vpisovat številko svoje kreditne kartice.Kar se pa tiče samega plačila z paypalom bi te pa habermas mal popravu,vsaka resna firma v tujini ima paypal možnost plačevanja tako da ne ga srat stem da je to prej izjema kakor pravilo.:\
rkasteli

habermas ::

Ne zdi se mi fer, da strašiš ljudi z nevarnostjo plačevanja s kreditnimi karticami preko spleta, ker to enostavno ni res. Sam dnevno uporabljam kreditno kartico za različne nakupe preko spleta pri nas in v tujini in nisem še nikoli ostal brez denarja. Tudi v primeru, ko je lansko leto prišlo do kraje večjega števila kreditnih kartic je podjetje (MasterCard) zavarovalo svoje stranke in ni nihče utrpel izgub. Meni so kartico brezplačno nadomestili z novo. Tako da to glede nevarnosti plačevanja s kreditno kartico je iz "trte zvito", ker si tako velika podjetja kaj takega ne smejo in ne morejo privoščiti.

2. Glede Paypala - nikakor ga ne podcenjujem. Uporabljam Paypal, zdi se mi super platforma, vendar je v osnovi namenjen plačevanju komurkoli z emailom, v mislim da 103 državah. Pa tudi Paypal je treba "napolniti" s kreditno kartico.

Uporabljajo ga nekateri hosting providerji - predvsem v Godaddyjevi mreži.

Nič ne "serjem" s tem ko pravim da je to bolj izjema kot pravilo. Tu imaš copy/paste 10 največjih svetovnih hostingov razporejenih glede na tržni delež (na izvirni strani jih imaš 50) in poskusi pri njih plačati s Paypalom. Kot rečeno, večina resellerjev od Godaddyja uporablja PayPal, ostali pa ne.

|ime|država|tržni delež|št. gostujočih domen|
1 WILDWESTDOMAINS.COM United States 12.5097 % 9,800,768
2 ENOM.COM United States 3.3999 % 2,663,697
3 YAHOO.COM United States 2.8539 % 2,235,876
4 NETWORKSOLUTIONS.COM United States 2.8122 % 2,203,208
5 REGISTER.COM United States 2.1321 % 1,670,378
6 ONEANDONE.COM United States 1.9025 % 1,490,506
7 MALTUZIHOLDINGS.COM United States 1.2215 % 956,978
8 SEDOPARKING.COM Germany 1.2206 % 956,306
9 FABULOUS.COM Australia 1.0702 % 838,434
10 DNSNAMESERVER.ORG United States 0.9806 % 768,244

VIR:
http://www.webhosting.info/webhosts/top...

Lp

Poldi112 ::

In katere slovenske bi ti priporočil (če imaš izkušnje).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

rkasteli ::

Jest sm definitivno za paypal,če firma v tujini nima paypala in dobrih referenc na paypalu grem enostavno naprej. Sicer pa nebom se spušču spet v debato stabo glede hostinga pr nas in v tujini k smo že dost o tem povedal na temu forumu. Lohk pa rečem to da imaš tud na temu forumu fante k majo svoje serverje v Sloveniji in se da znjimi vse zment.
rkasteli

ferjan ::

Eto, da mal obudim tole temo.

Ravnokar se mi izteka hosting plan pri bluehostu in mal gledam naokoli, če bi slučajno našel kaj boljšega. Z bluehostom sem bil sicer izredno zadovoljen saj so na skoraj vseh področjih presegl moja pričakovanja, zapuščam pa jih zaradi 200pinga (pač Amerika). Glede na dosedanjo uporabo potrebujem sledeče storitve.

pod 50ms pinga (max 100ms)
vsaj 2domeni
vsaj 1GB placa
vsaj 10 Mysql baz
phpmyadmin
cronjobe
support v slo/hr/ang jeziku
ssh dostop (ni nujno)

hvala za priporočila

OldSkul ::

Jst bi priporočil servage.net
Imajo 250GB prostora, pinga je 45ms, support super-odgovorijo v 5min, včasih še prej, panel imajo custom in tam urejaš svašta. Imaš tudi zastonj 1 domeno. Drugače pa podpira vse tvoje zahteve, razn za ssh dostop nism zihr!
Če te zanima uporabi moj kuponček, oba dobiva še 25GB+ prostora :D
http://www.servage.net/?coupon=cust29027

ferjan ::

hvala za predlog.

Tuki sm mal bral izkušnje uporabnikov (ter spam) in morm rečt, da me najbolj skrbi omenjena omejitev 72000 mysql querijev na uro, ki bi znala predstavljat resen problem pri večjem prometu. Svoje rešitve gradim na Drupalu in sem šel zdajle narest vzorčno statistiko ter ugotovil, da registriran uporabnik pri povprečnem obisku portala izvrši cca 2000 querijev, kar pomeni, da me bo Servage pustil na cedilu, če bo portal v eni uri obiskalo 36 registriranih uporabnikov ...in to je samo en portal.

Če ti ni odveč bi te prosil, da navedeš še tvoje dosedanje izkušnje.
Zanima me:
koliko časa gostuješ pri njih
groba ocena števila vseh naloženih strani (pageloads) na mesec
povezave do strani, ki jih gostuješ
morebitne dosedanje omejitve na katere si naletel (npr.: prevelika poraba procesne moči, ...)

že vnaprej hvala za pomoč.

____
Aja zanima me tudi kakšne izkušnje imate kej s Slo ponudnikom Hitrost.com? Vem, da na papirju sicer ni primerljiv s tujo konkurenco, ampak "prapir" žal prenese kar veliko.

rkasteli ::

Če misliš met kakor toliko resno stran se izogibaj Servage gostovanja...mal pobrskej po forumu je blo že kar neki napisanega okol tega...drugač pa nimajo samo omejitve pri mysql querijih ampak tud pri prenosu podatkov v kolikor boš mel okoli 50 Gb prenosa mesečno ti bodo brez predhodnega obvestila zaprl račun + da ne omenjam da njihovi števci prenosa podatkov lažejo (pokažejo ti 3x več kakor dejansko porabiš)
rkasteli

ferjan ::

rkasteli hvala za opozorilo. Sm pobrskal in našel to temo
http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=240205

rkasteli ::

Tiste linke na koncu teme si poglej,marsikaj zanimivega zveš :\ Drugač pa k sm biu jest pr njih je blo prvih par mescov k smo stran postavlal zlo dobr in nam je tud njihov suport dost pomagu,čez to nimam kej rečt...problem pa je bil pol k smo stran odprl in je po njihovih števcih žrla prov nenormalno,pol še mysql queriji...skratka štale...
rkasteli

gforce ::

upam, da mi avtor teme ne zameri, ker mu jo "kradem" :\

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s tem ponudnikom, ker je ponudba res ugodna...

www.maxiehost.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gforce ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376286910 (10202) hariscorale
»

Spletna trgovina z enim izdelkom

Oddelek: Izdelava spletišč
4614229 (11886) Vice
»

Nakup gostovanja spletnih strani

Oddelek: Omrežja in internet
71701 (1495) gforce
»

Izkušnje z WebHostingom Servage

Oddelek: Izdelava spletišč
81970 (1658) Brilko
»

Kateri Web Host?

Oddelek: Omrežja in internet
132026 (1515) ferjan

Več podobnih tem