» »

Miška A4Tech X-750BF (OCZ Equalizer)

Miška A4Tech X-750BF (OCZ Equalizer)

neres ::

Po nekaj tednih uporabe sem se odločil da predstavim to miško in podam nekaj vtisov o njej.
Gre se za miško podjetja A4Tech, ki se v drugačni "preobleki" prodaja tudi kot OCZ Equalizer. A4Tech miška stane pri nas 30€.



Ta "kačasta" od A4Tech ima nekoliko nenavadno, hrapavo površino, ampak ni moteča. Umazanija se tudi praktično ne pozna. Ob straneh je bolj običajna, srednje trda plastika. Na območju palca pa so nekakšne gumijaste zareze, najbrž za boljši oprijem pri potenju... Po mojem bi bilo ravno tako dobro če jih ne bi bilo... no, po nekaj tednih sem se že privadil občutku in me ne motijo več.

Ena funkcija, ki precej izstopa je gumb 3xfire. To je preprosto gumb, ki sproži 3 zaporedne pritiske levega gumba. Baje naj bi bilo to uporabno za gamerje, ampak jaz ga v CS:S ne uporabljam. Kako tam deluje: ob enojnem pritisku z avtomatsko puško ustreli 3x in potem se streljanje ustavi, z "hitrimi" pištolami ustreli 3x, z desert eagle pa 2x...
Je pa gumb zame bolj uporaben drugje, npr. namesto dvojnega klika za pognat fajl, čeprav dejansko pritisne 3x, kar ni isto... tega gumba se žal ne da sprogramirat.
Gumb 3xfire je lahko na začetku rahlo v napoto, ampak da bi ga po pomoti pritisnil pa se še ni zgodilo, ker je precej drugačen od levega in višji.

Na levi strani ima še dve tipki. Po defaultu sta za naprej/nazaj, če inštaliraš driverje se jih da sprogramirat. Jaz teh dveh gumbov ne uporabljam in hvala bogu jih sploh ne opazim, niso nič v napoto.

Miška ima zelo tanek kabel. To mi je še najbolj všeč. Mislim da prednost tankega kabla zlahka odtehta potencialno večjo možnost za poškodbe.

Resolucija gre po korakih od 600 do 2500dpi. Sam uporabljam 1600 in mi je dovolj. Gumb za menjavo resolucij je nad koleščkom in je samo en, torej menjavanje gre v krogu.

Driverji so minimalni a jih ne rabiš, dela vse brez, razen če hočeš sprogramirat stranski tipki na levi strani.

USB polling rate ne gre čez default 125mhz.

Kolešček na miški je za razliko od Logitechovih bolj "masten"/"težek" in predvsem tih, praktično neslišen. Za razliko od Logitechovih koleščkov torej preklapljanje ni tako očitno, tudi zato ker ga ne slišiš.

Na splošno sem z miško zadovoljen. Deluje v redu in kvaliteta izdelave je dobra. Ne gre se za poceni plastiko tipa Trust/Genius.


Še en opis za A4Tech (naj opozorim da pri nas ne dobiš dodatnih "nogic" - morda jih dobijo v ZDA...)
Za OCZ Equalizer pa obstaja več opisov.


Pri nas se A4Tech dobi pri biro.si, ki zgleda da so ekskluzivni zastopniki. Trgovina je v Murgle Centru in prepričan sem da lahko tudi prideš tja in primeš miško v roko preden jo kupiš.

Tilen ::

S softwerskih pripomočkov kar na tole. Sicer dvomim, da bi ta 3xfire lahko komu prinesel kakšno občutno prednost. V CSS se za takšne in podobne stvari pač napišejo scripte, če jih že rabiš. Se mi pa zdi, da je ta gumb na zelo nepraktičnem mestu. Sam namreč ne držim miške tako, da imam popolnoma iztegnjen kazalec, kar pa je za uporabo tega 3xfire gumba zgleda nuja.

OCZ drugače poznam kot nekoga, ki dela RAM modeule, napajalnike... No mogoče kdaj tudi kvalitetne miške.



Izgled miške deluje precej ceneno. Prav tako je vsaj zame [na izgled] hrbet miške previsok in mi ne bi dobro sedel v dlan.



Me pa veseli, da ti je všeč.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iščem čimboljso miško z čim več gumbi

Oddelek: Kaj kupiti
101930 (1604) opeter
»

Miška do 40eur

Oddelek: Kaj kupiti
272075 (1585) ;-)
»

Microsoft ali razer? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
586003 (5119) mihajlo carr
»

Naj miška za 40€?

Oddelek: Navijanje
91374 (1152) suntrace1
»

Miši mx518 vs. G5 vs. Genius ergo 525

Oddelek: Kaj kupiti
201875 (1535) PINki

Več podobnih tem