» »

razdelitev TV kabla

razdelitev TV kabla

Phil ::

Zanima me kako lahko razdelim TV kabel na dva dela. Kabel je običajen kaoksialen. Lahko uporabim samo razdelilec. Ali moram kupiti še ojačevalnik da ne bo signal prešibek (beri: megla na obeh TV)?
LP

RealSlimShady ::

Ce rabis razdelit sam kabel, je najbolj elegantna in preprosta resitev, da na koncu kabla namontiras "koaksialno" TV/R vticnico (take kot so v zidu), pol pa tam vn dva kabla...

Drugace pa lahko kupis navaden razdelilc signala ali pa za drugo tv potegnes kabel kar iz R izhoda(ce je prost), samo konektor na kablu moras zamenjat.

Ce mas kabelsko pa vsaj malo spodobnega ponudnika, bi morala biti slika na obeh tv cisto ok (mogoce rahle tezave pri ttx ce je predolg kabel).

Azrael ::

Odvisno od moči signala in dolžine obeh koncev iz razdelilca. Če imaš bolj šibak signal, pri kabelski pa je priporočljivo, raje uporabi razdelilec za satelitsko TV, ker imajo manjše izgube(manj dB), kot navadni za TV. Tisti razdelilci za satelitsko imajo F konektorje, navadni za TV pa direkten priklop oz. take konektorje kot so na TV. Glede kabla pa je bolje da narediš s kablom (bele barve), ki ima noter še folijo, in se uporablja za inštalacije SAT anten.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Cowboy6 ::

a se da naredit drgač kakšen ojačevalnik za to. kr jst mam potegnjen kabl iz dnevne sobe v mojo sobo, cirka 15m, in je lepa slika sam na slo1-2, pa poptv, vsi ostali pa so za en k**c. al pa če se da kupit vsaj to, pa kaka je kej cena.
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Phoebus ::

Cowboy: lahko vzameš filter, ojačevalec, ali aktiven splitter. Najbolš da greš v trgovino z elektromaterialom in poveš da ti na eni veji slabš dela pa kaj ti lohk dajo da bo bolš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako na internetni kabel priklopit TV kartico

Oddelek: Omrežja in internet
164061 (2627) Brainstorm
»

Kabelski internetni ponudnik teleing

Oddelek: Omrežja in internet
247355 (5199) aabb
»

Ojačevalec kabelskega TV signala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2214002 (11339) boysta
»

tv - antena

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
193691 (3123) Alexius Heristalski
»

kabelski internet +tv?

Oddelek: Omrežja in internet
153225 (2998) Jakka

Več podobnih tem