» »

Swap file na RAMDRIVE: ????

Swap file na RAMDRIVE: ????

strel ::

A bi gdo znal to nardit.Zdej ko je RAM poceni bi blo to kr noro.Za finto sem si naredu 16 MB velik RAM drive in noro hiter delajo programčki gor.Edino sranje je ko swap še kr počas dela.ČE pa bi ga lahko nasral, da bi SWAP na RAM delu .....

Če gdo to zna POMOČ !! !

OrlyTM ::

To sm tut jest že razmišljal ... sam jest bi pa na ramdrive OS dal ... sam se hudo bojim, da to ni možno ...

any Ideas ??

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

MoDeR ::

Čaki kaj je pol point? Point swapa je da se programi ali deli kode ki so preveliki za ram ali je pač v njem zmanjkalo prostora napišejo v swap (disk). V swap se pa namestijo po algoritmu least accessed ker pomeni da tisti ki je bil manjkrat dostopan tisti gre na disk. S tem kar sta pa vidva hotela narest ne bi pa naredila nič :( samo kvečjemu bolj zasedla ram in upočasnila sistem.
Lp,
<br>
MoDeR

andrej ::

Zakaj pa bi dal swap v RAM disk?
Kot je Moder reko, se SWAP uporabi ce ni dovolj pomnilnika, ce je dovolj pomnilnika se ta uporabi...

Ce bi ze nekako spravil swap v RAM disk ne bi nic naredil, ampak si stvar se malo upocasnil...

Tr0n ::

Govorita verjetno o ramdrive dos programcku, ki ti iz rama naredi disk (recimo imas 256 rama, vzames 128 rama in iz njega naredis fizicno dostopen disk, na katerem vse laufa uiber hitro, saj direktno dostopa do pomnilnika).

MoDeR ::

Ja jest to ze vem. Samo z 256 mb ne bos nic naredil. S 512 ze mogoce kaj. Je pa tu se problem ko bi v ramu prislo do napak. Ali pa bi se zaradi prehitrega delovanja kaj sesulo ali pa bi prislo do nekompatibilnosti. Samo sem pa ze nekje na netu videl ko so iz cdja zalavfali sistem ki se je nalozil direkt v ram pa iz rama deloval. Samo so imel okoli 2 gb pomnilnika. Pa na unix sistemu je to bilo. Za winxxxx pa dvomim da bi kaj takega delalo. Pa kako bi bios preprical da ve kje zacet bootat. Ideja ni slaba samo sem prepreven da bi testiral :D:D
Lp,
<br>
MoDeR

Igor ::

pa pru problem je, k ma standardni ramrdrive omejitev pod 100 mega (nism cist sigurten samo pomoje je), tko da rabis drug program da ti nardi ramdrive, pol zmerej k bootas se ti pobrise, ce ne botas se ti pa ram ostali tolk za fila de se eventualno stvar sesuje, kar se pa tice botanja na ramdrive ne vidim problema, pac bootas z diskete/cd/diska in ga po lnapotis naprej na ramdrive, poraja se pa vprasanje zakaj bi dajal cel sistem vsaj W** platformo v ram, ker je glomazen in se 3/4 stvari k so v direktoriju(jih)ob zagonu sploh ne nalozi, velik boljsa stvar bi bla nalozit program s katerim mislis delat v ram in to je to ..

Loki ::

Poznam en ramdisk, k podpira swap file, pa tut nima nobenih omejitev glede placa.



Tle je ramdisk za WIn9x/ ME, tle pa za Windows NT/ 2000.



Edin problem je, da ga je treba placat, tko da je tut ta link zlo uporaben.

MoDeR ::

Pa ko smo lih o OS-u govorili. Je tukaj se mini linux in pa qnx ki se ti iz ene diskete nalozi v ram. Minimalne ?!? zahteve so pa 486-ka, 8mb rama pa ne rabis diska samo disketnik.




Mini Linux

QNX

:)
Lp,
<br>
MoDeR

Kovax ::

Kar se mene tice je popolna bedarija tlacit swap file v ramdrive... Kot je blo ze omenjeno... Se swap file zacne polnit potem, ko v ramu zmanjka prostora... In ce bi imel swap na ramdrive-u bi prostora v njem samo se prej zmanjkalo... in potem bi podatke spet tlacil v ram... tokrat na ramdrive... Bedarija!

GodStyler ::

Ja nej bi blo tko, da bi se v swap nalagal, če bi zmankl RAMa, sam jest ga mam 384MB, pa mi winsi še kr komad swapa delajo. Zdele recimo nism nč kj posebnga delou in mam 100MB swapa.:| Kva boš reku, da je fizičnga rama zmankal. Se ne strinjam. Ker kol progi poženem, vsak mi bo pokazou, da je ram skorej prazen. Ja kuko pa to? Preprosto Microsoft SUX SUX SUX. Pa konc debate. Bila bi pa najraj za kej ubesu, k mi ni več do nubene stvari, k si je keša preveč napraskou.

andrej ::

cak malo, a mas ti win9x ali w2k?
ce mas slednjega je SWAP v RAM drive brez veze, ker sistem ze dobro poskrbi da zapolni RAM.
ce pa mas win9x pa bi celo mogoce blo kaj koristi:D

Loki ::

Tist tipo, k je napisalporgram Ramdisk 98/ NT, prav, da ti lahko swap v ramu v nekaterih trenutkih (baje ZELO redko izboljsa performance nekega specificnega programa.

sinko999 ::

Probaj instalirati win2000 pa pol povej koliko ti je ostalo rama fraj pa koliko upororablja swap . Pa pod winsi si nastavi page file na začetnbo velikost 1MB na končno pa 100 Mb pa pol zalaufaj pa en program pa preveri kolko je rama fraj .

LP
Ni? ni ve?no !

andrej ::

Roberto, to bi znalo bit res, ampak res samo pri specificnih programih. Na splosno gledano pa SWAP v RAM-u ne prinasa nic dobrega za obicajne programe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Swap ali pagefile?

Oddelek: Operacijski sistemi
493389 (2191) MrStein
»

windows XP memorija

Oddelek: Operacijski sistemi
121150 (1033) neoto
»

Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
556691 (5665) andrej
»

Uporaba RAMDisk-a v WindowsXP

Oddelek: Programska oprema
181566 (1314) gumby
»

ramdrive

Oddelek: Programska oprema
11887 (722) mmisv

Več podobnih tem