» »

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno

«
1
2

SHARK ::

Me zanima če kdo pozna kakšen pameten / premeten način kako se izogniti služenju vojske. Meni se namreč čez mesec dni izteče pripravništvo (edini razlog ki me še opravičuje da mi ni treba v vojsko). Potem pa nimam več nobenih ťuradnihŤ razlogov, da odlagam služenje. Ali ima kdo kakšen predlog kaj storiti, da dočakam junij 2004 ne da me vpokličejo? Itak, da bom takrat ko bo dobil poziv dal prošnjo za civilno služenje; ampak jaz tudi civilno nebi šel (pomanjkanje $$ med služenjem, prekinitev delovnega razmerja, nazadovanje v karieri itd.). Redno se na faks ne morem vpisati ker sem zaposlen, lahko se vpišem izredno na kak faks vendar ne dobim statusa izrednega študenta ker sem zaposlen.

Vsak nasvet je dobrodošel.

Lp.

Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

l_jst ::

Mislm d bi mogu na zdravniških testih če si jih že mu mau zašpilat d ti kj fali
Če jih pa še maš si pa na hitr zrihti eno asmo ob naporu boš leto na test kjer je treba neki udihavat in tm lepo mal pokašli al pa ful mal izdihn pa boš verjetn oproščen

P.S: Osebnih izkušn drgač nimam sam moj frend je tko naredu in je dubu 2 leti odloga

kivi113 ::

ce se nisi imel psiho testov oz. jih bos moral se enkrat delat, lahko tam mal "nakladas", ces da si ful v bedu in da te dajejo depresije, pa te ziher ne bojo dal not. Ker so ze delal samomore v vojski in si ne morejo privoscit psihicno zmedenih ;)

Ponavadi te spoznajo za zacasno nesposobnega za 2 leti, kar je v tem primeru dovolj ;)

misso ::

ko bos mogu it v civilno sluzbo se spremisli da bi su rad v navadno vojsko, itd.. :D (pa zavlacuj s priporoceno posto postarju zatezi da ti da potrdilo kao da te nejblu doma potem pa cez 15 na posto + 15 dni odgovora pa mas en mesec prsparanga :D )

ABX ::

Pri zdravniku nakladaj da te boli hrbet ali vrat, sploh če dviguješ kaj težjega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Blup ::

Če ti je vsaj mal vseeno kaj si kdo misli o tebi, potem ti predlagam, da psihiatru rečeš, da bo on kriv k boš ti koga ubiu v vojski, ko dobiš orožje v roke...

... takih zihr ne pošlejo v vojsko :D (baje je to en res reku in so ga pol pustil pr miru)

Blup
:\

undefined ::

> Če ti je vsaj mal vseeno kaj si kdo misli o tebi, potem ti predlagam, da psihiatru rečeš, da bo on kriv k boš ti koga ubiu v vojski, ko dobiš orožje v roke...

Kaj pa si ma pri tem kdo mislit o tebi? Saj je čisto prav povedal. Vsi tisti, ki so ga spravili v to, so ključni krivci. >:D

Blup ::

Sej dejstvo je, da so tvoji zdravniški podatki zaupni (tut ti sam ne smeš gledat v svojo kartoteko), tko da ne bo noben vedu zakaj nisi šou v vojsko... zdravnik ti je pa edina pot iz vojska, pa naj bo to psihiater al pa urolog... :8)

Blup
:\

largie ::

sej ne bom nič novega napisal v bistvu. obisk psihiatra. odpor do orožja in avtoritete, depresije ob misli da bi moral za 7 mesecev od doma in nenadoma spremeniti način življenja in predvsem načrte. verjemite ali ne (mi je vseeno), niti lagat ali si kaj zmišljevat mi ni blo treba. diagnoza: nesposobnost prilagoditve.
verjemi, če nočeš v vojsko, te ne bo noben prisilil, raje take pustijo lepo pri miru kot pa da bi spet meli tako sranje kot julija lani.

Mercier ::

Po mojih izkušnjah problemi z ortopedijo najboljši način izogibanja. Lahko dobiš kakšno omejitev - recimo pohod se takim v čast preimenuje v sprehod (dolžina ostane nespramenjena). Tudi vid in sluh nista ravno ovira (pač ne zadužiš snajpera, pa ne stražiš ipd.)

Od fizičnih zadev je najbolje, če si omisliš kako štihanje pri srcu. To pali.

Najbolje je pa seveda, če malo razmečeš po podstrešju. Pred vpoklicom, ali takoj na vhodu v vojašnico. Greš garantirano domov. Itak jim je jasno da blefiraš, ampak kaj si čejo pomagat s takim... Je pa treba odigrat brezkompromisnega norca.


Ampak to vse so le moje osebne izkušnje.

||_^_|| ::

nogo si zlom.

blue96 ::

reci, da si ze od nekdaj zelis streljat svoje poveljnike. pa zacni omenjat, da bi rad fental ameriko in sel v samomorilske napade, pa te bodo oznacl za motenga (za vojsko), pa bo.
.

SHARK ::

Zdravniške teste em že imel. Da bi se pa sedaj začel 100 na uro tarnat da sem bolan pa tudi nebi bilo najbolj logično ker že ene 10 let nisem bil pri zdravniku tko da ne vem če bo zdravnik verjel mojim nenadnim zdravstvnim težavam.

Pri psiho doktorju pa se tudi nebi pretvarjal in tarnal da sem v depresiji ipd.

misso - kako je z tem zavlačevanjem s pošto. Na vpoklic tako ali tako ne smem čakat ker potlej ne bom mogel več oddati prošnje za civilno. Z pošto bom lahko zavlačeval potem ko me bodo povabili na razgovor pred komisijo. Zagotovo pa ti oni pošto pošljejo toliko prej da tudi če jo dvigneš zadnji dan zagotovo ujameš predvideni datum za razgovor.

ABX – to bi pa lahko ja…se ne da dokazat ali te res boli ali te ne

largie - a boš potem šel na civilno s tako diagnozo al ka j?

Najbrž si bom moral plačat kakšen izredni študij in potem poslati prošnjo za odložitev služenja za vsaj eno leto – upam da bo to delovalo – sicer bom olajšan za ene 250- 300k ampak kaj hočem; bolje plačat kot pa za 7 mesecev bluzit v armiji ali pa na civilnem. A kdo ve če ima kateri faks šolnino+ vpisnino pod 250k ??


Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

undefined ::

Shark, preberi si svoj podpis. :)

Speedster ::

Će je preteklo že nekaj časa od zdr. pregledov zahtevaj ponovno oceno sposobnosti.
Jaz sem se tako uspešno losal služenja. Sicer sem imel mal sreče tle k sem mel ravno 3 tedne pred komisijo prometno nesrečo in sem prišel z ovratnico. Diagnoza: za dobo 1 leta nesposoben ker pa bom pač prestar ne bom šel v vojsko- njihova izjava.:D

SHARK ::

IceMan - žal v mojem primeru ne vidim nobene elegantne rešitve - zato pa sprašujem vaskakšen nasvet

Speedster - dobra ideja - če ne drugače bi mi ponovna ocena sposobnosti vso stvar zavlekla za mesec ali celo dva. A moram za ponovno oceno dati prošnjo na izpostavo an?

nojus ::

moje dogodovščine::D
nočem v vojsko --> napišem prošnjo za civilno (brez konkretnih arhumentov), ker sem imel veze v eni inštetuciji in bi delal za compom pa mal okol bluzil.
še predem so me povabili na zagovor se je zakon spremenil ( tej inštituciji prepovedo civilno služenje) in janša izjavi da se naborništvo ukine.
ok, grem na zagovor in jim podam samo en argument (vojska je zame zguba cajta in $$$) ---> niso me sprejeli torej sem obravnavan spet kot navaden nabornik. kaj sem pridobil s tem (2 leti muzanja):D
grem h dohtarju -> pol k specialist -> RTG hrbtenice -> pa še nekajkrat k specjalistu -> nesposoben za čas 1 leta + fizioterapija.

kaj sem pridobil s tem? lepo sem doma na toplem in špilam CC Generals.
sovražim Gargamela.

undefined ::

> kaj sem pridobil s tem? lepo sem doma na toplem in špilam CC Generals

ROFL! Vsekakor pametna odločitev. :D

Speedster ::

Shark- ja najprej pejt h zdravniku pa rec da te pri dvigovanju , ko se zjutraj zbudiš al pa sredi dneva začne boleti hrbet, najbolje je če potem ortoped ugotovi, da je to lumbago- seveda greš privat ortopedu, eden je tle k je vlada v lj, Ko dobiš izvid oz. bolj opis- počakaš, da dobiš poziv za v vojsko in nato zaprosiš za ponovno oceno sposobnosti -daš jim ta opis, ker če jim daš kake grafe al pa slike oni tega ne znajo brat- njihova izjava. Ker to storiš v zadnjem trenutku celotno zadevo premakne za 2 meseca, v tem času pa moraš nujno pridobiti še kake dokaze o tvoji poškodbi oz. bolezni.
Jaz sem sicer imel vse pripravljeno ampak ker sem imel nesrečo, sem jim dal samo izvid iz KC, pa še to mi ni čist verjel- sem mu pokazal policijsko poročilo (so mel samo še pol leta, da me not spravjo, pa so mal bolj name pritiskal).
Če boš tko naredu jim garant uideš. Tam k sem bil na komisiji nas je blo ca 30 kom. samih #nesposobnežev# ampak kakšnih, vsi zdravi, športniki,...:D

Soldier ::

Vsem ki se izogibate vojske, zelim da vam zdravnik da potrdilo za NESPOSOBNEGA ampak s tem vam zelim tudi, da vam v vozniski izpit odvzamejo ali pa onemogocijo da ga dobite.
Drugace mate pa se eno moznost-starim mamikam lahk grete kahle za srat cintrirat. ql a?:D

Bumbar ::

eh...in mi nej bi šli v NATO:D !

En zlo dober primer izogibanja. Kolega je na dan odhoda v vojašnico ročno odnesel prošnjo za civilno služenje direktno do komisije ki mu je dodelila vojašnico. Kr neki ampak mu zdej že eno leto ne morijo. Probi narest enako, mogoče ti uspe.Ne se pa delat bolanga ker te lahko kasneje kej zaj***!

bodom ::

Soldier: ja tocno tako...sej ce se mal zamisls al se splaca it v vojsko za tistih par mescev al pa rajs 'centrirat' kahle starim mamcam.:D so mi kolegi pravli in to ni glih zanimivo baje, hehe>:D

LP

nojus ::

to pa itak da je bolše u vojsko it kot pa civilno.
-spoznaš odtrgan folk (zajebancije, pizdarije itd.) tako da ti je na koncu služenja kr mal bad k se z prjatli razideš. skratka boli te kita za cel svet
-na civilnem pa sedaj moraš biti 24 ur tam (od tega delaš 8-10 ur) pa 1x mesečno frei vikend. u glavnem fuck that shit
sovražim Gargamela.

bodom ::

ja to itak...sam naj mi en to pove...ce ma clovek dolgo cupo...kaj pa pol narest? v vojsko te noben ne pusti, ker mislijo pol da si kak Osama al kej podobnga...:D
LP

Pepe ::

1. Bodi "gej"
2. Greš v vojsko, pa prvi dan prideš v kasarno pijan k svinja in celega prespiš.
3. Barvaj pobarvanko in se delaj, da ti je hudo po mami.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

_sas_ ::

jaz sem sel ortopedu, mi je napisal da nisem sposoben zaradi problemov s hrbtenico (zdaj mi ni nic, sem pa mel pred casom probleme :D ), ... pol sem pa to tja nesel pa so me poslali k njihovemu zdravniku, ki je kao edini pristojen za to in on je pol tam pogledal izvide od specialista in mi za 6 mesecev prestavil vso stvar ... povedal mi je tut, da me bojo klicali na nek njihov pregled, samo me se nic niso pa je ze skoraj mimo teh 6 mesecev ...

da nebom nove teme odpiral: a kdo ve slucajno, kaksne so posledice, ce se ne odzoves pozivu?

nojus ::

če se ne odzoveš plačas kazen (min 30k sit).

drugač sem pa enkrat gledal na netu vse bolezni za katere si definiran kot nesposoben oz. delno sposoben. cca 30 A4 listov texta.

če si gej pa da ne delaš pizdarij si sposoben. če pa otipavaš folk si pa nesposoben. (hehe to sem se zapomnil iz tega "zakona").

sovražim Gargamela.

Sandi79 ::

Tko kot je reku Soldier. Če se delaš šlevastega lahko gre tudi vozniška in še za službe v državnih ustanovah se lahko obrišeš pod nosom. >:D

Meni je bila vojska čisto všeč (Gardni Bataljon) sem Kučkota gledu od zgoraj dol. Pa tudi finančno se ti izplača zdaj dobijo naborniki okrog 33.000 sit mesečno mi smo dobili 4000 sit.

Imaš pa vseeno čas za premislek do zaprisege in če boš hotel na vsak način ven boš tudi prišel. Pri nas je nekdo rekel, da se boji orožja in ga ni nosil in ga ni zadolžil, pred zaprisego so ga dali domov.

Sicer je pa vse skupaj dobra izkušnja za nadaljno življenje.

undefined ::

> Tko kot je reku Soldier. Če se delaš šlevastega lahko gre tudi vozniška in še za službe v državnih ustanovah se lahko obrišeš pod nosom.

Če znaš, se tudi to ne zgodi. Nikjer ne piše, da se bodo tiste kartoteke vlekle nekam naprej, če sam tega ne želiš.

> Sicer je pa vse skupaj dobra izkušnja za nadaljno življenje.

Za ljubezensko življenje? Ali vojno? Za slednje imaš prav, ja. :)

siegmund ::

Sabo vzam kitaro. Sred noči pejd ven, splezi na drevo (če ga ni se used na tla), začni igrat in na glas pet. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: siegmund ()

Blup ::

- vojska je totalna izguba časa ... trazen če ne greš v vojsko takoj po srednji šoli, če še ne veš kaj bi rd počeu u lajfu... vsicer pa je totalno neumnost, da se nekdo tm dere nate, da morš čevle pucat pa postlo pospravlat pr 24 letih npr... bolano skratka...

- če civilno služš ne brišeš riti starim... to počnejo negovalke, ki so v domovih za ostarele!!!

- tvoje zdravniške kartoteke ne sme vidt nihče!!! Če se nrdiš prfuknenga pr psihiatru, tege nihče ne bo in ne sme zvedt!!!!

- če si v službi dobiš VELIKO več k 33k na mesec, pa še mn naporno je!!!

... in še in še bi lahko našteval... zato je pa fajn, da bojo profesionaliziral vojsko... nej gre v vojsko tist k želi in nej pol tm da res vse od sebe, ne pa tko k zdej ta vojska k je... itak so vsi skos pijani al pa zadeti... totalno neresno,... pač niso vsi navduđeni nad vojsko in je neumn, da se jih sil... če se pa odločš it civilno si pa lohka sam mal zrihtaš kam greš in kaj boš delu...

Blup
:\

p.s. jst zihr ne grem v vojsko :D

bodom ::

hmm...odgovora se zmeraj nism dobil...

kako je ce imas dolge lase? je mogoc kak izgovor?

LP

undefined ::

> kako je ce imas dolge lase? je mogoc kak izgovor?

Enako, kot če imaš dolge nohte: NE! Lahko pa dobiš brezplačno striženje do nule. :)

R33D3M33R ::

Včasih so si kak prst odrezali al pa kaj zlomli, samo mislim da tega ne boš hotel prakticirati :D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

sidney ::

moja stara mama je rekla: kdor ni za v vojsko, tut za punce ni ...
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Yohan del Sud ::

V vojski sem se spoznal z mamili, na koncu vojske sem bil diler...

Vsekakor, pojdi v vojsko, odpre obzorja, škodit ne more... :|

Zdaj sem malo starejši, take (slovenske) vojske kot sem jo služil sam ne rabimo in te povsem razumem...

Zlomi si nogo... :(

Phil ::

sidney: čist BTW, ti si že bil v vojski ane. Ali pač ne?
LP

Kolos ::

Sem služil in mi ni čisto nič žal tistih par mesecev, no če bi tisti čas dobil 33 jurjev bi še kaj prišparal.
Ne vem, kdo zaboga straši s to vojsko ponavadi so to tisti, ki so služili v zaledni četi in lupili krompir.
Ko sem spomnim nazaj mi stopijo solze v oči, res eden izmed najlepših časov; brez skrbi, dobra družba, še boljša žurka v 3 urah izhoda...

Fantje, če ste še mladi in ne greste študirat ne takoj v službo pojdite raje v vojsko tam je žurka.
Pa en nasvet, ne vsega resno jemat: skozi eno uho noter skozi drugo ven.

ABX ::

BTW: So koga po opravljenem vojaškem roku poklicali na kak meeting?

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX ::

Kolos: Jaz sem 7 mesec bil, pohal in spal, res prav koristno. Še taborniki bi preživeli več časa v gozdu kot pa pehota iz Vipave.

P.s: Če delate pizdarije je velika možnost da končate v Vipavo ne glede na to kaj vam trobijo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

largie ::

SHARK, rešen sem služenja za vedno, niti civilno mi ni treba. no, itak sem malo po tem juliju nardil tisti frdamani izpit in sem letos spet redni študent, mogoče so si celo premislili in spremenili začasno v dokončno ker sem dostavil potrdilo o vpisu malo preden so mi sporočili kako in kaj.
glede čupe pa v bistvu ne bi vedel (jaz mam tudi 4 leta brez striženja :D), kolko vem more bit urejena in ne sme motit, lahko pa si to seveda vsak po svoje razlaga...

||_^_|| ::

sidney: tko pač stare mame govorijo..še en star bulšit:) podoben tistemu:"ženske moramo rodit, moški morte pa v vojsko".

>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

kunz ::

jest sem cas vojske prezivel pravtako odlicno kot zgoraj navduseni (kolos itd.).sam to je bilo pri mojih 19 -ih letih. ce pomislim sedaj na to da bi moral iti v vojsko nebi sel res ne gre le prevec casa ki ti res prekine recmo neko ustvarjeno zivljenje sploh ce si glih zacel sluzit kruh ustvarjat familijo ali kaj druzga..........

Je pa tud res ce si recmo ze naredu faks mas nek primern poklic si pa lahka dzomba od prvega dene vojske. Pr nas sta bla dva starejsa en zobozdravnik ki je vec ali majn prezivljal vojsko v ambulanti in en racunalnicar ki je skos delal na poveljstvu.......tak da ni vsee crno in ni vse belo.....

drugac pa ti predlagam da prides na civilno komisijo z ribo v zepu in se pred vsemi ravnodusno zacnes cesat z njo.............saj smo gledali ta film ne.

naredi kar mislis da je prav;( :\ :)
Bi mel pa nimam, kaj je to?

undefined ::

Ne, kateri film je to? :)

slawc ::

ce zdravniske kartoteke ne sme vidit nihce zakaj sploh obstaja? Dj dj... kaksne neumnosti. Seveda jo lahko. Seveda ne vsak ampak ravno tiste osebe, ki odlocajo kaj bo s tabo npr. delodajalec te poslje na zdravniski pregled, zahteva oceno labilnosti, zdravnik to vidi in nazaj vrne oceno. bu

LP, Slawc

Tr0n ::

Seveda :). Delodajalec MORA vedeti, kaksnega cloveka zaposli in ali bo lahko izpolnjeval kriterije. Nekateri temu posvecajo vecjo pozornost, spet drugi nobene (odvisno od dejanskega dela in poklica). Odlocitev je pa seveda tvoja, ce zelis riskirat.

Moj predlog: ce ti ne bo uspelo predstavit roka in si res ze probal vse kar je mozno, ga enostavno odsluzi. Odklopi mozgane za tistih 7 mescov, ne obremenjuj se prevec z vso to propagando in vzami zadevo kot dodatno izkusnjo, ki je nikoli (upajmo) ne bos potreboval.

SHARK ::

Blup - zelo zelo dobro si to napisal. Se podpišem pod tvoj post.

Dejstvo da naborniki dobijo 33k SIT mi ni v nikakršno tolažbo..heh...kaj pa naj z 33 k SIT.

Včeraj sem oddal prijavo za izredni študij; žal mi to 100% še ne odloži služenja za eno leto saj ne bom dobil statusa izrednega študenta ker sem zaposlen. Lahko pa bom zaprosil za eno letno odlaganje služenja zaradi tega ker študiram. Upam da bodo moji prošnji ugodili.

A kdo ve ali je takrat ko dobiš poziv oziroma vpoklic na služenje že prepozno za oddajo prošnje za civilno? Sem nekaj slišal da je prepozno.

Solider - po mojem mnenju je tvoje razmišljanje jako staromodno

sidney - LOL

largie - katerega psihiatra pa si to obiskal? Kakšnega privat ali tistega k je prov za vojaško sceno

Speedster - a misliš da me nebi razkrinkali da se le pretvarjam. K jaz nimam dosedaj nobene zdravniške kartoteke (mislim mam jo samo je prazna bolj kot ne)

nojus - a imaš mogoče kakšen link so tistega tekst

TrOn - sedem mesecev je predolga doba. Trenutno namreč delam od 12 - 14 ur na dan, lahko rečem da delo relativno rad opravljam in mi je v veselje; poelg tega pridobivam mnogo novega znanja itd. Temu se jaz nebi odrekel če se bo le dalo ne. Pa tudi brez $$ bi sedem mesecev težko zdržal.


Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SHARK ()

nojus ::

imaš na mailu
sovražim Gargamela.

undefined ::

TrOn, a si že odslužil? Si vzel Notebook sabo za Doom 3 Alpha? ;)

_sas_ ::

A kdo ve ali je takrat ko dobiš poziv oziroma vpoklic na služenje že prepozno za oddajo prošnje za civilno? Sem nekaj slišal da je prepozno.

ko dobis poziv lahko oddas prosnjo za civilno sluzenje v roku 8 dni.

meni je se sicer tisti informator tam povedal, da lahko das tudi ko prides v vojsko prvi dan ... samo si vseeno tam kaksna 2 tedna ...

ce se hoces res izognit vojski se bos ... pac mutis, vse zivo probavas, itd.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izogibanje vojaškemu roku z opravljanjem pripravništva ???

Oddelek: Loža
371772 (1060) Leo
»

Dobil sem poziv v vojsko - WTF?!

Oddelek: Loža
433025 (2108) SHARK
»

Kaj napisat v prošnji za civilno služenje?

Oddelek: Loža
212176 (1852) Zax
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817179 (5705) Andor
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453131 (2384) miha

Več podobnih tem