» »

AMDjevi načrti

AMDjevi načrti

X-Bit Labs - Pred kratkim je AMD objavil svoje poslovne rezultate tretjega četrtletja letos, ki niso ravno najbolj vzpodbudni, saj so pridelali kar nekaj milijonv izgube. Kakorkoli že, AMD ima že pripravljene nove načrte in zamisli za prihodnje leto, kako se izvleči iz izgube. Pa poglejmo.

V prvem četrtletju prihodnjega leta se AMD namerava nekoliko bolj osredotočiti na strežniški trg. Tako bo v začetku izdal Athlone MP na Barton jedru, kasneje pa namerava v 150.000 izvodih izdati še svoje 64-bitne procesorje, Opteron imenovane, primerne za najzmogljivejše ter najbolj obremenjene strežnike.

Na "sceni" namiznih računalnikov nameravajo z Athloni XP na Barton jedru (s 512 KB L2 predpomnilnika ter zunanjim vodilom na 333 MHz) konkurirati Intelovim Pentiumom 4. Izdati nameravajo še ClawHammerja, ki bo neposredni tekmec najmočnejšima Pentium 4 procesorjema, 3.06 ter 3.20 GHz izvedenki. 64-bitni ClawHammerji naj bi se pojavili še ob koncu prvega četrtetja, a v zelo omejenih količnah (spet papirna izdaja?), medtem ko naj bi z masovno prodajo začeli v začetku tretjega četrtletja vzporedno z Intelovo predstavitvijo Pentiuma 4 na Prescott jedru.

Kot vidite, ima AMD zelo drzne načrte za prihodnje leto, videli pa bomo, ali mu bo le-te tudi uspelo izpeljati. Klik!

1 komentar

AtaStrumf ::

Zdej so zgleda prilagodili taktiko temu, da imajo katastrofalne izkoristke pri proizvodnji, tako da bojo prodajal low volume/ high price procesorje, torej Opterone, namesto Athlon Hammerjev, kot je bilo sprva predvideno in je bilo že v navadi najprej desktop pol pa serverji. Toktat pa bo šlo obratno. Men se zdi še najpametnejša poteza kar so jih lahko naredili v tej situaciji.

Sam nej že enkrat začnejo prodajat 2400+ in 2600+, da si pridobijo nazaj vsaj malo kredibilnosti. Pa, da si ga jaz nabavim :D!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Sempron 3100+

Oddelek: Navijanje
51559 (1104) Spajky
»

Kako bomo računali PR pri Athlonih 64?

Oddelek: Novice / Procesorji
62135 (2135) swar
»

Plošče za Athlone 64 so nared

Oddelek: Novice / Matične plošče
81628 (1628) Zheegec
»

Rezanje cen

Oddelek: Novice / Procesorji
61756 (1756) Tomi
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52215 (2215) OZZY

Več podobnih tem