» »

Kabelski internet cenejši kot ADSL

Kabelski internet cenejši kot ADSL

Finance -

Kot ugotavljajo pri časopisu Finance cenovna primerjava med ponudniki širokopasovnega interneta pri nas kaže, da je izbira kabelskega interneta cenejša. Največji kabelski ponudniki pri so Telemach, Ljubljanski kabel in KKS Online. Najugodnejša je uporaba kabelskega ARNES-a, če seveda dostop do njega omogoča kabelski ponudnik.

Po številu kabelskih deskarjev je na prvem mestu vzhodni del Slovenije s pomočjo ponudnika KKS Online, kjer so že leta 1996 začeli ponujati dostop do interneta. Kot zanimivost v raziskavi še dodajajo, da je koaksialni kabel (za kabelska omrežja) kakovostnejši od navadnega bakrenega vodnika (tega uporabljajo DSL tehnologije), a očitno zazdaj premalo izkoriščen. Optična vlaka ostajajo najdražja. Več o raziskavi in primerjalnih cenikih tu.

54 komentarjev

«
1
2

SoLoR ::

Seveda je kabelski internet cenejsi saj za njihove usluge (govorim o telemachu) nebi dal niti tolko kakarsnje ima cene. Govorim o odzivnosti telemachovega omrezja. Imam 2 kolega ki imata dostop preko telemacha hitrost 1024/256 onadva imata od 11:00 do 23:00 odzivni cas do telemachovega WWW streznika med 10-100!!!! kje si to videl!

BaRtMaN ::

Ja, kvaliteta kabla je ena stvar ki so jo pozabl omeniti v članku. Poleg tega je tisti mesečni strošek pri ADSLju pretiran, ker je naročnina za analogni telefon okol 2100 SIT, torej okoli 1000 SIT manj kot pri ISDNju, torej maš še vedno na mesec okoli 8000 SIT stroškov, če vzamemo najcenejše variante (študentski ADSL), ker telefon plačujejo tud kablaši, ka-li?
V glavnem, let the pros do the research. ;(

cekr ::

Tako kot moraš pri ADSl-u plačevati naročnino za telefon, moraš tudi pri kablu imeti tv-kabeljski priključek, ki ni poceni, pa tudi naraočnina za TV zraven pride.
Takšno posploševanje lahko delajo samo na pol slepi ali pa plačani novinarji.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MUC ::

Povsem NEUMNA primerjava in napačne zaključitve.

PIšejo za kabel 30mbps Download / 10 mbps Upload - ne napišejo pa da je to za cel segment uporabnikov, 8mbps/768kbps pa je na ADSL samo ZATE.

Vsak segment na kablu ima vsaj 100 uporabnikov, ki res niso vsi hkrati na internetu, kar pa jih je, pa si razdelijo tistih 30/10 .. skratka članek je brezvezen, napisala ga je po mojem njenju gospodinja v penziji, ki od 17 do 19 ure gleda mehiške nadaljevanke.

Škoda, FInance so bile prej zame dovolj strokoven časopis.

Jeebs ::

Men osebno se zdi tale primerjava precej ''bosa''. Pa pojdimo lepo po vrsti:

1. Najvišji upload ADSL je 768 kb/s, kar še zdaleč ni enako 0,5Mb kot navajajo v članku.

2. Smešno se mi zdi skupaj računat ADSL naročnino in ISDN naročnino, potem pa to primerjat z naročnino za kabelski internet. Po tej logiki bi lahko skupaj sešteli naročnino za kabelsko TV in ji prišteli naročnino za kabelski internet. Torej bi recimo za Telesmeh™ prišli do zneska 12.800 SIT mesečno. Vračunal sem naročnino za CATV in internetni paket primerljiv z osnovnim ADSL (1024/256).

3. Tale je pa najbolj bosa! Priključnina od 57 jurjev do 78 jurjev! ADSL ni enako ISDN! ISDN je telefonija, ADSL pa za prenos podatkov! Spet pridemo do popolnoma bose primerjave z kabelskimi ponudniki (od 20 jurjev do 50 jurjev in pazite to AKCIJA 1SIT!). Lepo prosim, PRIKLJUČNINA za CATV je pri Telesmehu™ 84 jurjev!

Mislim, da nadaljni komentar ni potreben, osebno se mi zdi ta članek metanje polen pod noge SiOL-u. Avtor je očitno pozabil, da CATV priključka še nima ravno vsaka hiša in je priključnino kar odštel. Zanimivo! Res je, da ima TEL priključek praktično vsaka hiša, ampak še vedno ta članek nima smisla. Razen če se mi avtor seveda ponudi, da mi plača CATV priključnino. BTW, druga stvar, ki jo velja omeniti pa je seveda tudi kvaliteta storitev. Čez Telesmeh™ naprimer sem bral in osebno slišal ogromno pripomb. Veliko več kot naprimer čez SiOL, če že primerjamo.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

matter ::

Ni ravno strokoven članek. Kaže samo finančni pogled. Da ne omenjam tabele prenosa ADSL 8Mbit, KABL 30Mbit. nej primerjajo tehnologijo, ki je trenutno v kokoški.
Seveda kvalitete ponudbe ni

San ::

Pri meni se na na srečo bolj finančno obnesel kabel. Kabelsko sem že imel, mislim da nas jo ima večina v Lj, za modem sem dal 15k, prenose imam boljše kot na papirju in seveda stalen IP.
ISDN je del ADSL, ker če ga nimaš, sori, moraš nabavt, drugače ne gre. Modema za ADSL še nisem videl prodajat, če je že bil, je bil predrag. Poleg tega pa vseeno računam na to, da se bodo kje kakšni modeli zmigal in izkoristil potencial potencial kabla - DOCSIS 2 anyone?
XP2100+@2700+, 8rda+, 2x512/333, 9500pro, 2xWD800JB, Samsung 959NF
and a lot, lot more...

Jeebs ::

Ehm... Če nimaš kabelske TV jo morš tud nabavit. Se motim?8-O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

BaRtMaN ::

Ne, ne motiš se. Jst je nimam in bi pršla kr drago, tko da kr šopam ADSL. :)

Mavrik ::

Jasno se vidi da je članek pristranski saj v objektivnem in strokovnem članku pod ponudnike pri enem ne napišeš dva pri drugem pa veliko.

Da glede izračuna stroškov niti ne govorimo.

Fury ::

mafia-x ne sklepat po telemachu vsega... jset mam amis, prej sem mel telemach, in zdej tok seka da res ni :) odzivni cas je prov hud :) 5ms do amis.net

BuDi79 ::

Pri Telemachu je odvisno kje si, meni dela kot urca, in nimam najmanjsih pripomb, pravijo da zato ker so ostali na tem obmocju vecinoma pobegnili na SiOL, se zgodi.

V-i-p ::

Ahh, tako kot mnogi pred mano, bom tudi jaz rekel: Dasiravno je možno, da je v teoriji lahko kabelj™ res hitrejši kot ADSL to pri nas v kokoški ničesar ne pove, saj se ve, kako močan (finančno) je SiOL in kako Telesmeh™, ki še za malice bržčas nima :D. Vedno, poudarjam, vedno bo ADSL bolj kvaliteten kot pa Telesmeh™, saj Smehec nima denarja za orng zadeve, v nasprotju z SiOLom ki ga pa ima. In ja, tista o ISDNu, češ kako je dražje je pa res bosa. CATV je pa vosek...:D :D :D

P.s. Sem še nekaj pozabil ziniti. Kolega, ki ima v Lj Smeheca™ ima čez dan download tudi samo 2 pa do kakšnih 20kb/s. No, v najboljšem primeru mu download leti kakšnih 50kb/s, za jurja dva več imam jaz toliko uploada, kot ima revež downloada :D :D :D. In kabelj™ bi naj bil vredu? Saj ne rečem, sigurno nekaterim dela, večini pa nix od nix. Škoda besed...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

|GrEgOr| ::

samo ne vem zakaj jemljete vsi

kabel == telemah

zato ker to ne drži.

Kabel != telemah

Malo primerjajte KKS. Preko njega še ni bilo "dosti" pripomb. Tehnical supprt pa tudi deluje tako kot mora. Vsaj po mojih izkušnjah.

Jeebs ::

Hehe, da še mal svoj lonček pristavim. :D Nočm sicer govorit čez Telesmeh™, ker z njim nimam direktnih izkušenj, ampak prejle sm za foro mal surfal po njihovi strani in med drugim bral FAQ sekcijo. Hm... Tale izjava je prov bosa:

42. Katere so prednosti kabelskega dostopa v internet?
Prednosti so: prosta telefonska linija (hkrati lahko deskate po Internetu, telefonirate, gledate TV in poslušate radio), izredno enostaven dostop v internet, hitrost prenosa podatkov je lahko nekajkrat večja kot pri ostalih vrstah dostopa, internet je pri vas 24 ur na dan, 365 dni na leto...

Zakaj se mi zdi, da je imel pisec tega člena v mislih Telekom, ko je tole pisal? Hehe, sam sem skoraj crknil od smeha. PROSTA TELEFONSKA LINIJA! 8-O :D >:D Ja mama, istočasno ko deluje hladilnik, imaš lahko vklopljen tudi štedilnik, TV, radio...:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Sid Izprijeni ::

Jst mam amis že od poletja nekako in zaenkrat še nimam pripomb. Prenos imam kar praviloma 100kbps. Mogoče mam srečo, sicer se mi zdi pa kabel v mojem primeru kar racionalna varianta, ker za plačevanje CATV dejansko tudi gledam CATV, ISDN pa je zame kot zasebnega uporabnika neaktualen in bi bilo zanj škoda fičnike dajat. Z drugimi besedami, ako bi si omislil ADSL bi poleg tega, da bi itak plačeval za CATV, ki jo gledam, plačeval še za meni razmeroma neuporabni ISDN.

Ergo kabel.

Pa ne mislim, da je ADSL slab. Bi ga takoj imel, samo menim da se meni in podobnim primerkom, ki že itak imamo kabelsko, ne izplača.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Tito ::

hehe, nekdo se je nekomu zameril...

Jeebs ::

No ja, kar se tiče ISDN-ja, men pride prov funkcija, da vidm številko tistga k kliče oz. me je klical. Tko da tud pri ISDN-ju se najdejo za vsakogar uporabne funkcije. Je pa pač tako kot povsod drugje. You have to pay more to get more.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

flipflop ::

Tudi če že imaš ISDN,je strošek za ADSL večji kot za kabel.

Glede tistega,da ti prikazuje številko,je telekom uvedel PIK,ki deluje brez težav.

Ne vem,kakšne težave imate vi s telemahom ali s katerim drugim ponudnikom,vendar pri meni KKS dela brez težav,občasno pride do motenj,vendar niso preveč moteče.

BadB0y ::

No jaz nevem brezveze se kregate! Tu okoli narocnine pa kabelske pa je tak brezveze kr stacionarnega omrezja tak nena spljoh vec uporabljam od kar so gsm-ji pa tud kablska ni nuja kr lahko mas satelitsko pa izberes kaj ti je blizje tak da te debate nikamor nena vodijo. Sicer je znano da ima cable vecjo popustnost kot dsl. Samo ce pogledas malo po svetu ni cable nikjer hitrejsi od dsl povezav. Glede kvalitete pa jaz nimam nobenih pripomb sem na arnesu :) Razen par mesecov nazaj ko so bile linije malo zasopane med mb-lj samo so to tudi odpravlji govori se pa tud da naj bi arnes drasticno povecal svojo popustnost ker tudi celi uni tece po teh vodih med mb-lj

LP

Jeebs ::

Flipflop: Lahko malo razložiš svojo izjavo? Od kje ti računica da je ADSL dražji? Lahko podpreš svojo izjavo s konkretnim primerom? BTW, sej se noben ne krega, edin članek komentiramo!
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

[:Notebook:] ::

Kot prednost kabla je navedena hitrost do 30/10 Mb, nihče pa tega ne trži. Najhitrejši ponujeni prenos je 2048/256 kb za kabel ADSL pa lepo teče na 4096/512 kb ali celo 8192*/768* torej hitrejši. * ob idealnih pogojih pomeni blizu centrale
[:DELL / HP / APPLE:]

undefined ::

Itak spet le ena glupa propaganda. ADSL poseka kabel v vsakem pogledu in je vreden svoje cene, tud sam bom kmalu prešaltal nanj. Edino kar me moti je to, da moraš zraven nabavit ISDN. To mi ni všeč, vse ostalo pa je daleč nad našimi kmečko-kabelskimi standardi, kot je recimo Telemach. S tem razpisom bodo itak nategnili le tiste nenačitane. :)

Dr_M ::

tisti k neki govorite cez telemach...POJMA NIMATE!>:D >:D >:D jest mam kabl pr telemachu, moja punca ma pa adsl, pa mi 100x bols dela use skup kot njej.za 1/3 cene mam 20% vecji DL in 60% vecji UL, pa se manjsi ping mam kjerkoli, tut na siolovih serverjih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

l_jst ::

1/3 cene? Kako si ti do tega pršu men ni jasn???

MUC ::

Verjetn ma punca 1024/256 = 8K.. recimo, da ni študentka

1024* 1.2 = 1230kbps DLa
256 * 1.6 = 410kbps

za 8/3 = 2.660 SIT
Če je punca študentks, ga internet stane nekaj manj kot 2000 SIT mesečno.

Torej: 1230/410 za 2660 SIT mesečno.. kot je več kot očitno ma tip neke hude veze ali pa nima pojma o tem kar govori.

mrTwelveTrees ::

preklet ptič... treba ga je ukrotit...
Telesmeh pa ...

škoda besed, da sem vzel adsl... škoda, tolčem se po glavi

^White^ ::

Ja ful so carji. ADSL + ISDN = X SIT. Pr kablu so pa pozabil na narocnino na kabelsko TV. Pa k je res ful razlike med navadno pa ISDN narocnino :D

Jeebs ::

Po današnjem ceniku je razlika v naročnini med navadnim PSTN telefonskim priključkom in ISDN priključkom točno 503 SIT. Torej... Jst mislm, da je ADSL še vedno bolj ugodna varijanta.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jux ::

brez zamere fantje, ampak tisti RETARDI, ki trdite da vam kabel dela 20k/s ste si sami krivi! Jst sem mel iste tezave, pol pa po parih klicih pride serviser, potweaka razdelilnik in no panic, zadeva dela tko k more.

Edin zamor je, ker sem se na ta starmu sistemu (nemo) in mam velik packet loss, tko da bo treba zamenjat na docsis!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

ataofaichi ::

Skratka, to kar govorijo tam, je en navadn bullshit. V novi majski reviji Connect smo prvi v Sloveniji neposredno primerjali ADSL in Telemachov kabel, skupaj z meritvami, pingov, izgub, hitrosti prenosa (relativno), stabilnosti linije. Skratka, s podatki podkrepljena dejstva.
Test je trajal tri mesece (!!!) in en mesec intenzivnih meritev (logi so dolgi 30 mega!)
Kaj smo pogruntali? Da je kabelski internet kar se tiče relativnih hitrosti primerljiv z ADSL-om, kar se tiče stabilnosti, še posebej Telemachov, pa so izgube tud do 35%, pingi tudi čez 100, medtem, ko je pri ADSL-u izguba 0!
Potrebno je dodati (ZELO POMEMBNO) tudi vzdrževalne servise. Če crkne ADSL, popravijo v 2 urah (naj bo centrala al kaj drugega), TELEMACH pa... ma ne sprašujte :)
Skratka, kratka ugotovitev, primerjava cen, dejstvo, da je kabelsko omrežje slabo vzdrževano, s preslabimi kapacitetami: TACE STRAN OD KABELSKEGA INTERNETA (če ste v LJ)
Predlagam, da si omenjeni članek na 16 straneh izčrpno preberete. (www.burda.si/connect)

A.

Nemelk ::

brez zamere, ma tista dva "modela" k sta zdravn v članku... HA ... HA ... HA! kr neki... ostalo pa je blo kr kul napisan, sam (še 1x) tista dva "modela" HA ... HA ... HA!
Nemelk ™

ataofaichi ::

Hvala, hvala, mal smo smešni !!!!!!!! :)

slawc ::

zakaj ne primerjajo siol ADSL in siol kabel? (no pa sj vemo zakaj :\ )

LP,
Slawc
LP, Slawc

snow ::

Primerjajo čist napačno.

Zakaj je toliko ljudi iz telemachovega kabla šlo na ADSL če pa je kabel tolk hitrejši in ful cenejši.

To dajo nekim splošnim novinarjem pisat strokovne članke, edino kar ta novirar zna pa je kakšen word.

Jeebs ::

Hehe, kar se mene tiče je članek napisan na preveč amaterski ravni, da bi ga sploh pisal kak novinar. Kot je že nekdo reku... Mamca k zraven gleda kako TELEnovelo.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

JXS ::

tri stavri:

1.
Zakaj je za večino ADSL=Siol in kabel=telemach??? poleg siola adsl ponuja tudi amis, na kabel pa se lahko priključiš preko malo morje operaterjov!!

2.
Naročnina na kabel je min. pri telemachu 1.049,00 SIT(govora je o TV naročnini)!!!! če bi siol ponujal kabel bi po vsej vrjetnosti vsak program posebaj računal, internet pa bi lahko imel le če imaš vse programe!!!

3.
v sami teoriji je kabeljska tehnologija veliko hitrejša kot adsl!!!! kako in kaj pa kdo ponuja pa je druga zgodba!!!! in ne vem zakaj toliko prahu o tem!!??? toliko kot imaš možnosti da imaš adsl je da imaš kabel! če živiš bogu za hrbtom ne moraš imati nič, če pa v mestu pa oboje, izbereš pa sam, noben te ne sili!!!!!

Jakka ::

Ste pomislili, da vsi, ki uporabljajo kabelski intenet, ne uporabljajo docsis modemov ampak še vedno nemo, mogoče tudi katere druge. Zato te težave z hitrostjo in stabilnostjo.
Meni dela kabel popolnoma brez problemov, pač docsis. In gotovo tudi večini drugih na docsisu tudi. Pa saj je res, da ima tudi dosti ljudi težave s adsl-om, mar ne?
In če drugim ne deluje dobro, pač treba nadgradit opremo, sej kabelski internet je v sloveniji zelo dalj časa kot adsl, in je tudi v tem pogledu nekoliko "zastarelo". S tem mislim predvsem na modeme, saj je pršu nov standard v uporabo. Res pa je, da ni bilo večjih vlaganj v kabelsko omrežje, saj enostavno ni interesa in posledično tudi denarja za to. Zato tudi takšne razlike v tistem testu; pa gotovo nima adsl 0% packet loss. Skoraj nemogoče.
Če pa pogledaš na drugi strani siol, ima za sabo ogromno denarja(telekom in ostale) zato pač lahko počnejo kar počnejo.

V-I-P: telemach ima denar, saj dovolj zasluži z kabelsko televizijo in najemnino za svoje vode, saj mu kabelski ponudniki plačajo za uporabo le teh. Telemach ima denar, samo zgleda ni interesa. Kabelski internet je pri njih bolj dodatna dejavnost kot pa najpomembnejša in bi gotovo tudi brez tega preživeli.

Glede stabilnosti pa, zakaj se je ob zadnjem sql virusu samo siolu sistem postavu na glavo? Zakaj se mu enostavno ugasne cel sistem? Pač zmanjka elektrike - pa ne bi o tem. Pa v preteklih dneh je bilo tudi ogromno težav s siolom.
Meni je v tem času delal internet normalno. Tudi nikoli se kaj takega ni zgodilo.
Sem bil kar malce jezen na siol, da si lahko privoščijo takšne stvari.

Nekdo je tudi omenil da pri siolu v 2. urah odpravijo napake, pa jih? Ne. Veste sami.

Tale tema bi se lahko tudi prestavila v forum, saj je res aktualna.

Pa prosim da ko komentirate pogledate z obeh plati in ne samo iz ene, sej v določenih pogledih obe stvari nista enaki in imata prednosti ter pomankljivosti. Sta si tudi zelo različni in pomoje težko primerljivi. Bedno je brati da ena stvar sux ker enmu ne dela in takšne.

Zdej bo pa dost, ma me je tok prijel da sm tole napisal, ko sm bral kometarje. Navadno jih ne, a tokrat sm se spravu. Zdej pa dost. :D

Jeebs ::

Ehm... Dvomim, da kogarkoli trenutno zanima teorija. Zdle se govori o praksi. BTW, pa mislim, da večina ve, da ima ADSL tudi Amis in da je še malo morje drugih ponudnikov kabelskega interneta.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jeebs ::

Hundey: Kar se tiče ADSL ga imam sam zdle cca. 3 mesece in do sedaj nisem opazil večjih nepravilnosti. Samo danes so bili offline cca. 2 uri, no pa takrat, ko jim je UPS sral če se ne motim. Še vedno pa rajši gledam, da me 1x v 3 mesecih za 2 uri dol vrže, kakor pa da imam take probleme kot slišim da jih imajo nekateri s kablom.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jakka ::

Pa še to.
Se ne strinjam s tole primerjavo. Ma ni res kar pišejo.

Jeba1: docsis sistem naj ne bi delal težav, sej če bi šu pred tremi meseci na kabelski internet bi vidu. Pa nej ti uni raje povejo katere modeme majo pa mal se ti izobrazi na tem področju, potem pa razmišljaj in vidi probleme ki lahko so.
Sej problemi _lahko_ so, a ni tudi tako, da so tudi pri adslu lahko?

Jakka ::

BI lahko nadaljne komentiranje ter samo debato nadaljevali na primernejšem mestu v forumu? Kar je v forumu se ne zgubi tako hitro, kot to tu.

klik

Hvala.

Soprano ::

=) Res je zanimivo, da ljudje enačijo ADSL s SIOLom in kabel s Telemachom (štajerski KKS Online ima npr. več kabelskih internet naročnikov kot vsi ostali na kablu skupaj).

Meni kabel (KKS) že par let dela super, bolj stabilno kot v službi ADSL (ki sicer tudi dela solidno), packet loss imam skozi 0%.

Fino bi torej bilo, če se definira za katerega kabelskega in katerega ADSL ponudnika gre, da ne bomo kar posploševali zadev.

Ta članek v Financah pa je dejansko premalo natančen.

Soprano

PS: 768 kbps na ADSLu v Sloveniji ni možno dosegati. Niti v centrali. Zato tudi AMIS nudi maksimalno 700 kbps, ki pa ga v praksi prav tako ne bo videlo več kot 3 - 5% uporabnikov.

iso2000 ::

Meni se zdi pa še vedno svinjarija, da si moraš omisliti ISDN, če hočeš ADSL! To je navadno sranje. Kaj naj počnem z ISDN? Stacionarni telefon uporabim 2x na mesec. Zakaj bi potem hotel imeti ISDN. Da bom 2x na mesec klical po digitalni liniji in vedel kdo me kliče - itak me nihče več ne kliče na stacionaren telefon. A zato ISDN? HA HA HA! Čakam, da se ADSL preseli tudi na analogne linije. Morda bom prej dočakal, da bodo krave letele? Telecomu se gre itak sam za keš. Samo od mene ga na tak način ne bodo dobili. Jebat ga!:|

MadMax ::

SunTrace je zapisal:
Modema za ADSL še nisem videl prodajat, če je že bil, je bil predrag.

Zakaj bi ga sploh kdo prodajal/kupoval? Deluje brez problemov.
Če pa že crkne, ti ga pa itak zamenjajo. Tudi po enem letu, za razliko od kabelskih, kjer je pač 1 leto garancije, kasneje se znajdi sam...

Skratka: nihče še ni omenil dejstva, da je vzdrževanje opreme vključeno v naročnini, pri kablu pa ne....

Tudi možnost priključka je bolj na strani ADSL (čeprav so še kraji, kjer tudi ADSL ni možen).
Povsod, kjer je kabel, lahko dobiš tudi ADSL. Ali lahko dobiš kabel povsod, kjer je možen ADSL? Mislim, da ne.

Osebno sem za ADSL.


/edit:
iso2000:
Torej, po tvoje:
Zakaj bi moral imet kabelsko TV, če želim imet kabelski internet???
Za tistih 10 minut na teden, kolikor bi gledal tuje programe?

Mirč ::

KKS ONLINE KOMUNISTI? Zakaj? Pred letom dni sem se odločal za internet in sem hibal med kabelsko in adsl varianto.Vse fino in prav, grem prvo na kks se pozanimat za ceno,priklop,naročnino.. ko sem pa vprasal kdaj bi mi prišli uredit internet je to bla moja predzadnja beseda,ki sem jo izrekel na kks. Rekli so mi da imajo v mojem okolišu(ulici) že kake 5-10 prijav ampak se nimajo namena v kratkem uredit internetne povezava ,ker je to za njih prevelik strosek okoli 150.000sit(cakalna doba 3-6 mesece) za en kur.. pretvornik,ki ga morajo vgraditi v razdelilno omara morš čakat 3-6 mesecev halo.Ko pa je iz njihovih ust priletela izjava, če pa bi imeli več prijav kakih 20 bi se pa to dalo uredit že v kakem tednu(in naj jaz poiščem kake kandidate),ta izjava pa je bla kaplja čez rob in moja zadnja beseda je bila komunisti spokajte na jug.Po domače rečeno jebe se njim za internet njim je samo glavna naročnina,ki jim mi plačujemo(naročnina od TV programov).
Na telekomu(nisem niti spraševal za ceno ) se je stvar uredila v 5 min nobenih problemov cez 14 dni so mi prišli priklopit,do danes sem imel samo eno težavo in še to so kolegi iz telekoma rešili v dobri uri.:)
Kdo pa je tisti članek napisal (Finance-verjetno časopis iz komunističnih cajtov);(

Fury ::

tist test v vsai reviji k je en postu gor je kr neki.. kako lahko kabel in ADSL primerjate kot TM vs SiOL .. to bi najvecji nespo naredu... primerjajte vse ponudnike ce se ze greste... jest mam Amis kabl v LJUBLJANI NA TELEMACHOVEM OMREZJI in zadeva seka kar se latencyja tice in podobno. Res pa ni tok hitra k ADSL. Je pa zato tut neki cenej.

Tud vecina folka k ma telemach in DOCSIS jim dela SUPER. Enim pa tut ne. Drgace pa je bedno k ma pol folka nemo KI PA SUXXXXXXXX vem iz izkusanje ;)

drugace pa se strinjam da je telemach bolj ena kurceva firma :) samo ne morte zdej tko primerjat TM pa SiOL ... kot kabl proti ADSL ker na TM omrezju preko amisa/arnesa/volja/nevemkerse kabl je bolsi ali enakovreden kot ADSL kar se tice packet loss/latency nikakor pa slabsi.

undefined ::

Jest na Telemachu PG dobivam max 100KB/s downloada in max 10KB/s uploada, pa šele to pozno zvečer. Naj noben ne naklada o dobrem uploadu na kablu, ker tega ni, razen na ARNESu. :)

AtaStrumf ::

Khm, a noben med vami ne pomisli malo na začetne stroške? Kolk je mene koštal kabel? 2 SIT! In dobil sem ga točno v 14-ih dneh. Kolk bi me ADSL? Najprej nadgradnja na ISDN + telefoni, pol pa še ADSL, skratka 60 jurjev in več. Aja, pa dela mi tri mesece 24/7 brez enega samega samcatega problema in imam, ob ustreznih pogojih, DL 120 kbps UL pa 27-30 kbps (1 mbit/256 kbit) in to oboje konstantno. Tako da res nimam pripomb. Sem pa na AMIS-u prek Telemach-a. Pinge v on-line špilih imam pa ponavadi najnižje med vsemi. Skratka špica! ADSL? No thanks!

Aja pa tisto o kabelskem TV-ju, ki ga prištevate k stroškom kabla in primerjate z stroški za telefonsko naročnino je pa kar nekaj. Valda da ma vsak TV in ga vsaj nekdo v družini uporablja BISTVENO več kot pa dandanes uporabljamo stacionarni telefon, tako da ne bit smešni. Pa mislim da lahko komot odpovem TV pa mi bo kabel še vedno delal. Poiskusite vi to z vašim telefonom.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cenejši internet?

Oddelek: Omrežja in internet
71767 (1447) markoajda
»

AMIS internet

Oddelek: Omrežja in internet
325074 (3420) Cinderela
»

Uporabniki udrihajo po kablu. Kriv Telemach.

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124545 (4545) xenon74
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548393 (8393) Skubi
»

ADSL & AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
7961 (720) ||_^_||

Več podobnih tem