» »

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

««
11 / 15
»»

audiofill ::

Na podlagi specifikacij nikakor ne moreš vedet kako zadeva zveni. Ravno tako kot ne moreš vedet ali je zrezek dober dokler ga ne probaš.

lp

glinik ::

Zgleda že ok, 40W in 22kg se lepo čuje. Drugače se popolnoma strinjam z audiofill-om, zadevo moraš slišat, potem se lahko dalje pogovarjaš ... Predvidevam da je to nekakšna samogradnja, tako da je rizik tukaj toliko večji. Sem imel doma en čas samogradnjo na lampe, zadeva je igrala zelo dobro!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

dugy ::

Zanima me kaj bi še vse "rabil", da bi oprema delovala še bolje? Imam namreč reciver Onkyo TX-DS575, DVD player Philips 763SA, CD player JVC XL-F254. Zvočnike pa glih zdaj nameravam zamenjat, spredaj bi tako naj bili B&W CDM 7NT ali pa CDM 7SE (se še odločam), center bo B&W CDM NT, subwoofer bo ASW 500-tko najverjetneje zamenjal B&W ASW 2000, zadaj pa že imam B&W DM302.

Ker opažam, da vas kar nekaj ima še kake predojačevalnike (tudi kake posebne kable) ipd. me zanima, kaj mi svetujete, da si še sam nabavim, da bo še boljše?

audiofill ::

Če misliš s tem da bo oprema delovala še bolje na kvaliteto predvajanja glasbe v stereo načinu, potem si boš moral nabaviti ločen stereo sistem. Hišna kina temu niso namenjena, oziroma to zmorejo le za silo. Dobro izbalansiran stereo sistem za manj denarja od hišnega kina, to zmore neprimerno bolje.

Kar pa za boljše delovanje obstoječega sistema lahko narediš brez stroškov, je optimalna postavitev le tega v sobo. Včasih banalna stvar kot je prestavitev zvočnika za vsega 5 ali 10 cm, obrnitev bolj navznoter/navzven, odmaknitev od stene ali samo nagnitev, povzroči presenetljive spremembe na bolje.

lp

danix1 ::

@dugy Jaz ti svetujem tako:
Če nameravaš nabavit CDM7NT ali SE , potem zelo resno razmisli tudi o nabavi stereo ojačevalca, saj Onkyo 575 in v bistvu noben AV receiver (mogoče edino oni ultra dragi a-la
Denon AVC-A11XV , Marantz SR 9600, ipd....), ne bo ravno najboljše pokazal kaj zmorejo Bowersi. Tako, da Onkya lahko še zmeraj uporabljaš za pogon centra in zadnjih zvočnikov za filme in 5.1 koncerte - zadevo se da rešiti tudi brez preklapljanja kablov, če ima Onkyo 5.1 pre-out (mislim da ga ima).
Vedeti moraš, da bo dober stereo ojačevalec pa makar za recimo 100.000 SIT zvenel boljše kot fully loaded A/V receiver za 300.000 SIT ali več. Seveda bo tudi CD player srednjega ranga v stereo zvoku za šalo odpihnil DVD višjega ranga.
Tako, da glede zvočnikov si se super odločil, za njihov poln potencial pa se je še vsekakor pametno dokopati do kakšnega kul stereo ojačevalca.
Aja, pa sam bi se odločil za NT in ne za SE verzijo. NT ima Nautilus - aluminjast visokotonec, in zaradi tega bolj precizen in analitičen visokotonski spekter, vsaj meni bolj všečen. Edino z preveč "svetlimi" ojačevalci ga ni pametno kombinirati. Skratka, zelo kul zvočnik, sploh za moderno pop in rock produkcijo in če boš nabavil še tisti woofer, boš dobil še kino zvok iz nebes (nebeški za tebe, ne pa za tvoje sosede, he, he..) Pa tudi zadnje zvočnike bi bilo pametno zamenjati za magari DM 601 S3, ki imajo prav tako Nautilus visokotonec in kevlarski bas/srednji in so s tem po zvočnem karakterju (in tudi dizajnu) bližje CDM7 kot pa tvoji zdajšnji DM302.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

glinik ::

danix1, boljše človek ne bi mogel povedati.

Samo to, da ima serija 600 Nautilus visokotonec, to nikakor ne bo držalo. Tako različni seriji pač ne uporabjata enakega visokotonca. V seriji 600 je nekakšna delna izvedenka, ki nima nič skupnega s serijo 800 oz. Nautilus.

Smo pred leti testirali 603 S2 in CDM7 SE. 603-ka se niti v sanjah ni mogla kosat z CDM serijo.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Saladin ::

Potrebujem nasvet:
Kje lahko v SLO dobim Onkyo DV-SP402E ter ali je sploh zmožen enostavnega predvajanja Divxov?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Stepni Volk ::

Ni niti sluha o Divx :) Od onky-ev vrtijo Divxe samo predvajalniki s 3 na koncu: 303, 403, 503.

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Za pop.....t!
Leto dni čakam, da se bo kej rabljenega ali akcija pojavla, pa nič.

Potrebujem Onkyo DVD komponento z R1 priključkom, na katerega lahko spojim obstoječi Onkyo kasetar in uporabim daljinec.
Znači, če hočem še Divx, bi nucal DV-SP502E. Ki ga tudi ne najdem pri nas. WTF?
Kar me ne jezi toliko da le ta stane cca 90k.
Ki jih ne bom plačal.

Jok
:)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Stepni Volk ::

502 tudi nima Divxov... samo predvajalniki s trojko na koncu !

GARIS ::

Prosim za odgovor ali nasvet. Ker nisem avdiofil ampak povprečnež me je po zadnjih nekaj dneh prebiranja zabolela glava in se ne znajdem več. Do sedaj sem imel stari Ei HI-FI-140 in velike težke zvočnike. Na to sem si vezal DVD recorder in nanj TV ter tako poslušal glazbo in kakšen film. Ker kupujem novo dnevno sobo ta zadeva ne more več ostati. Nakako sem si nagledal cenovni razred cca 90k sit za reciver z ojačevalcem in cca 90k sit za zvočnike. Pristal sem pri Denon AVR-1906 in Jamo 708 S. Potem pa udarijo razni svetovalci v trgovinah in prepričujejo že skoraj odločenega tudi z izdelki kateri niso več dobavljivi pri proizvajalcih. Da ne bi spet odpiral debat kaj je najboljše, me zanima samo ena stvar v osnovi. Ali je občutna razlika pri samo sprejemniku z ojačevalcem npr. Denon DRA-1000 in sprejemniku z ojačevalcem in še izhodom za hišni kino na omenjene zvočnike. Cenovno sta si zelo blizu. V osnovi me zanima bolj glazba, vendar če razlika v kakovosti ne bi bila velika bi se raje odločil za AVR-1906. Nakateri prodajalci so mnenja, da ne bi opazil razlike, drugi spet, da za isti denar ne morem dobiti še izhoda za hišni kino, ne da bi trpela kvaliteta sterea. Ker v Celju nimajo DRA-1000 ne morem tega primerjat. Je mogoče kdo to testiral, poslušal?
Hvala za odgovore v naprej!
Garis

atlako ::

Kaj bi mi priporočali?

Varianta #1
MOSFET B.C. (mislim, da v Sloveniji izdelan ojačevalnik)
http://www.bolha.com/oglas1461059
http://www.mosfet-audio.com/stran6.htm
+ primeren predojačevalnik
dinamika 117 dB se mi zdi kar predrzna trditev poleg te, da "igra kot ojačevalnik na LAMPE", in tudi moč 2 x 640 W se zdi nekam "velika", ne iščem versterkarije za sesuvanje bajte, ampak nekaj, kar bo imelo prijeten, topel zvok, pa da bom še vedno lahko malce "navil", če mi bo zapasalo. Poleg tega tudi med audiofilskimi zvočniki, ki bi bili zame primerni nisem opazil takih z močjo 640 W, torej kaj naj bi sploh priklapljal sem gor?

ali

Varianta #2
Cambridge Audio variante (v enakem cenovnem razredu, z že vgrajenim predojačevalnikom)
O cambridge sem veliko dobrega slišal, ampak spet nimam prav nič izkušenj z njimi.

Rad bi neko kritično mnenje, morda kako drugo priporočilo (za drugo znamko ali tip), kako usmeritev, morda link do kake pregledne strani s komparacijami med ojačevalniki različnih znamk enakega cenovnega razreda itd.

Hvala

glinik ::

Zelo kompleksno vprašanje si postavil. V rangu 2000 EUR imaš celo morje ojačevalnikov.

Ali vzeti "digitalca" ali "analogca", je teško vprašanje. Pri "digitalcih" se je naredil velik korak naprej. Če so že prehiteli "analogce", to je drugo vprašanje. Nič ne morem soditi, kako je kaj z "digitalci", ker jih še nisem slišal - "analogci" so še vedno "siguren" nakup. Eni ljudje zagovarjajo "digitalce", drugi jih ne ... zato menim, da se zadeva mora slišat doma v lastnem sistemu in se s tem naredi objektivna primerjava. "Tako imenovan A-B-A test" :) Upam, da bom v kratkem slišal eno zanimivo digitalno stvar ...

Bolj blesavega stavka še res nisem slišal (piše na tvojem zgornjem linku):
MOTO: igra bolj analogno od analognih ojačevalcev...

Ko slišim kaj takšnega, me kar zmrazi ... Škoda vsake besede ob takšnih trditvah, vse drugo kot dober prvi vtis ...:\

Med "analognimi" je favoritov celo morje. Če samo nekatere naštejemo.
-kakšen rabljen GRYPHON Tabu ali Tabu AT
-Primare 30.1, prodaja ga "od A do Ž"
-Cyrus 8vs., lahko se tudi dokupi externi napajalni del PSX, prodaja ga Majdič v Celovcu
-BOW WAZOO XL
-Bryston
...

Na zasebnih sporočilih kaj več ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Saladin ::

502 tudi nima Divxov... samo predvajalniki s trojko na koncu !

DV-SP502E
Podpira, podpira ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Jožica ::

Varianta #3: http://www.bolha.com/oglas1452468

Sem slišala,da dobr špila.:D

glinik ::

Za tak denar res mora nekaj ven dat ... Po drugi strani še dodat kakšno malenkost in si nabaviš Gryphona S100, ki je ultimativna končnica!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

igor0203 ::

Zanima me, kakšen ojačevalnik bi bil dober za tele zvočnike? Magnat Motion 44 Kasneje bi priključil še woofer.

edit: Gledal sem tale ojačevalni, samo ne vem, če lahko gor priključim zvočnike + woofer. Yamaha A-720

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

igor0203 ::

Kaj res nben ne ve?

filtr ::

Zdravo:)
Mene pa zanima ce so stereo receiverji tudi tako kvalitetni kot integrirani ojacevalci ali koncne stopnje glede na ceno?
Namrec nameravam kupiti marantz sr-65 stereo receiver za 40k in me zanima ce se to splaca? Nekje na netu sem nasel da naj bi bil to hi-end receiver!

LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Stepni Volk ::

Poglej malo nazaj. Smo že o tem.

glinik ::

He, he, ti bi imel hi-end reciver za 40k sit? :D

Kako pa bomo pol rekli reciverjem za rečmo 500000 sit ? :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

perci ::

ja, glinik, nisi povedal, da je kriterij za hi-end fersterker, njegova cena :)

a ni to simpl, sam poves kok si dal za ojacevalc, pa ze vsi vedo kok dobr je

glinik ::

Ne zdaj posploševat.

Priznati moraš, da je cena DOLOČENO vodilo. Seveda naprave niso tolko vredne, ampak jebi ga, če hočeš imet boš plaćal.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

Vendar cena ni dokončno vodilo. Vzemimo avtomobilsko primerjavo. Je Maybach res toliko boljši kot Mercedes S?
Ali če se izrazim povprečno človeško Golf?

Z vsemi omenjenimi se pride iz točke A v B. Smiselnost Maybacha tako postane le v postavljanju, zunajemu image-u. Koristi to le ozkemu krogu. Enako RR, Bentley...

Športnih avtomobilov tu nisem dal za primerjavo, ker so neudobni in 99% časa neizkoriščeni.

Iz vsega skupaj sledi, to kar sem nekaj strani nazaj že povedal. Reciver je čisto sprejemljiv in predvsem funkcionalen kompromis. V avtomobilskem smislu, mu recimo karavan oz. enoprostorec :)

In nenazadnje signalne poti so v reciverju ali integriranem ojačevalcu veliko krajše, kot v ločenem setu predojačevalca in končne stopnje oz. mono blokov.
Če si ponovno sposodim audiofilski pristop in ga preslikam v avtomobile, bi potem autofilski avtomobil izgledal tako, da bi bilo na ločenem podvozju vsak zase: motor, alternator, izpušni sistem, menjalnik, pogonski sklop... A ker to fizično za sedaj ni izvedljivo, bi tako bil to vlakec treh vozil med seboj povezanih z zelo dragimi kabli: v prvem motor, v drugem alternator in električni deli v tretjem menjalnik. Tako posamezni sklopi avtomobila ne bi "motili" drug drugega.

Karikiral sem namerno. Zato, ker se audiofilsa filozofija pogosto poruši že v samem Hi-Fiju, kaj šele, če jo poskušaš preslikati na ostale dela življenja. Recimo super človekofil: (možgani v Tibetu, jetra na Aljaski, prebavila v Italiji... >:D

glinik ::

Mislim da ga ni ćloveka, ki lahko tako lepo obarva temo, kot jo Stepni Volk :)

P.S. Ponavadi je ločena kombinacija boljša, kot integrani ojačevalnik (seveda obstajajo izjeme).

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

filtr ::

hm ja no...hvala za nasvete!:) Ojacevalec je star okoli 10let, se pravi da je rabljen:P za 40k marantz sr-65!! Kar se pa tice imena hi-end, sem pa nasel na netu da naj bi bil to hi-end:P

LP Matej
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

glinik ::

Če se že pičimo v besedo hi-end. To je povsem relativena stvar. Za nekogar, ki je laik je hi-end ojačevalec Sony ranga 100k sit. So extremi, ki sploh ne pogledajo "poceni" komponente ranga nekaj 100k sit.

P.S. Saj veš, na internetu piše marsikaj ... ;) Ob obilici vseh podatkov na internetu se mi zdi zanimivo, da večina informacij celo drži :D .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

Hi-Fi in High End proizvajalci in marketing lepijo vsepovprek... kar tako. Podobno kot HD Ready... Halo?
Glede nato, da napis "Hi-Fi" vidiš tudi na mini stolpu za 15K SIT, se ti mora vklopiti nekje zadaj v glavi, da je s tem nekaj hudo narobe. High Fidelity se jemlje preveč na lahko. V bistvu bi moral obstajati standard, kaj lahko poimenuješ Hi-Fi in kaj ni. Pa tega ni. Podobno avtomobilski proizvajalci trdijo, da so njihovi avtomobili, dobri, varni... potem pa NCAP pove drugačno zgodbo.

Še večja prevara je "High End". High end v osnovi pomeni, da izdelovalec poskuša narediti nekaj najbolje kar se da, ne glede na končno ceno. Burj-al-arab je tako High End hotel. Concord je bil high end potniško letalo.
Povedano drugače, velja preprosto pravilo za vse s civilno slovensko plačo: "Če na proizvodu pred teboj piše, da je High end audiofilska naprava in si jo dejansko lahko privoščiš... potem ni govora o dejanski HIgh end napravi!!"
Na kratko: High End je nakaj, kar si ne moreš privoščiti. Tako kot ne super športnih avtomobilov. Lahko si jih privoščiš, ko so že zelo stari... a takrat niso čisto nič super in skoraj nič športni. Ferrari 308 lahko kupiš za cca 15 000 EUR. A ima le 200PS in strupeno drag servis. Vsak Golf GTI, Astra OPC, Focus ST, Honda R itd te usekajo dol :)

A v iskanju "pravega zvoka" je potrebno od časa do časa kupiti tudi kakšnega starega mojstra... da ga lahko potem primerjaš z novimi navitimi zadevicami :)

Zgodovina sprememb…

matej1111 ::

Serbus!

Ker sem totalni bumbar v tem biznisu in ker si kupujem reciver + zvočnike samo za domači kino bi proso, da mi pomagate in svetujete glede nakupa!Imam že nekaj nagledano in me zanima kaka bi bla to kombinacija!

Reciver:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Zvočniki:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
ali
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Če ve keri kaj boljšega v isti denarni moči bi proso, da naj svetuje!

Fala!

peroksid ::

Pa še eno podobno vprašanje kot prejšnje... cenovni razred je približno isti (okoli 100 tisočakov), kupujem pa receiver in par zvočnikov. Morda tudi samo stereo ojačevalec in par zvočnikov... radia itak nikoli ne poslušam.
Zadeva bo priklopljena na DVD/DivX predvajalnik (tak bolj šiti) in na računalnik (s Creative X-Fi kartico). Zadeva bo za poslušpanje muzike in občasno gledanje filmov. 5.1 odpade, ker ne nameravam pokabljat celotno dnevno sobo (med drugim je napoto tudi neugodna postavitev vrat) pa še morebitna selitev je težja (sem v najemniškem stanovanju).
O ojačevalcu sem razmišlkjal o čem takem:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Zraven pa bi dodal par zvočnikov za okoli 40-50.000.
Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: peroksid ()

koovac ::

@matej111
Sony STR-DE698 po tej ceni ni ravno neki optimalen nakup. Če nisi zahteven oz. sploh nisi zahteven, potem je čisto OK. Če pa temeljiš na številkah o watih ipd., ki so jih napisali zraven, potem ne boš zares občutil teh številk. 7 kil težak ojačevalec in da izhod 7 x 150W DIN, malo sutra..:\
Zvočnike, ki jih predlagaš, osebno ne bi kupil. Sytem Fidelity zgledajo veliko boljše na sliki kot pa v resnici, da ne govorim o zvoku. Sem jih poslušal v HarveyNormanu pred dobrega pol leta na enem izmed Onkyo ojačevalcev, pa so mi zveneli slabše kot kaki Logitechi na PC-ju. Tisti komplet z Jamoti pa se mi zi malo švoh za 7x150W receiver :D Za ta denar raje poglej kaj na Bolhi med rabljenimi.

Za približno takšen denar bi bil po moje veliko boljši nakup recimo Denon AVR-1706 ali pa morda še veliko bolje od več tujih strokovnjakov nagrajeni receiver 2005/2006 Denon AVR-1906 za 10 jurjev več.
Boljši nakup kot ta Sony je tudi Onkyo TX-SR303.
Na Denon 1706 bi bili morda minimum zvočniki Denon SYS-55HT, če ravno hočeš takoj surround za malo denarja.

@sepetavc,
Z NAD-om ali Onkyom v tem rangu ne moreš falit. Za zvočnike za ta denar pa raje preveri najprej v ponudbi rabljenih, od novih za ta denar ti skoraj ni kaj svetovati.

matej1111 ::

A jebi ga sad!Malo prepozno si odgovoro!Zdaj sem vzel ta Sony reciver in trenutno imam doma na preizkušnji te zvočnike:

http://www.clubic.com/shopping-97805-0-...

Špila solidno za mojo 40 M2 sobo!Pa ne pozabi, da je to mišljeno samo za domači kino in nič druga!Ker se še nisem odločo za zvočnike me zanima, kak so pa kaj ti zvočniki:

http://www.ceneje.si/harman-kardon-zvoc...

Še enkrat hvala lepa za vse informacije!

Zgodovina sprememb…

Trancedeejay ::

Ker sem totalni bumbar v tem biznisu


Saj se ni 8 dni mimo - lahko ga se vrnes in kupis kaj boljsega.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

koovac ::

Poslušaj, kaj ti govori Trancedeejay, drugače so nasveti tukaj brezpredmetni :\

glinik ::

Imaš res dobre argumente ... :\

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

koovac ima prav. Hi-Fi ni znanost. Čeprav ga lahko gledaš tudi tako. Potem seveda posledično kupuješ nemške proizvode. Imajo pač analitičen pristop k stvari :)

Vsak izmed nas je različen. Takšen je tudi odnos do Hi-FI-ja, tako ušesne in očesne komponente... kjer je ušesno to, kar dejansko slišiš (več ljudi lahko stoji skupaj, a bo vsak slišal drugače)... očesna je značka na napravi, ter oblika, ki bo dobila privolitev, če je značka elitna, samo kimanje, če je kompromisna... ter odklonilna, če je stvar "kitajska".

C'est la vie

barbarpapa1 ::

Ker je to tema o Hi-Fi ju, bom kar tukaj vprašal.....

Ali je kdo od vas poslušal glasbo skozi Šebartove izdelke:

Šebartovi rori...

Zanima me predvsem ASV KTA-60. Kakšno je vaše mnenje? Kako se obnese? Ali bi znalato biti dobra vstopna točka v cevni Hi-Fi?

LP

Jože

AnubisOfDoom ::

pozdrav,

no, s svojim hifijem sm zlo zadovoln (klicmo ga kr hi-fi ;) ), kot omenjeno mam CA 640 CD player in integrirc, zvocnike pa comete 202. Zdej, ko se je spet natekl mal kesa, bi si rad omislu ena bolj postena stojala in omarco za hi-fi (oziroma mizco). Zanima me se, kok banance izboljsajo zvok, ker takrat na zalost ni blo kesa in mam kar tako zvezan, brez bananc (direkt kabel-konektor).

zlo usec mi je tole http://www.apollohifi.co.uk/tablesystem... ta, prvi sistem. Za stojala pa ne vem, vecinoma so vsa podobna (najbl vsec so mi taka z eno mal debelejso "nogo"), v audioclubu recimo majo omnimount, v inteku pa te original stojala, ampak bi rad kupil vse na enem mestu (ne da se mi vozit okol).

aja, budgeta mam tko okol 30 cukov za stojala (rabm 2), za omarco pa ne vem sploh kok pridejo

btw zanima me, kaksno je vase mnenje o Naim NAIT-u, zadnjic sem ga poslusal, v kombinaciji s System Audio SA-705 in NAIMovim CD 5i predvajalnikom. Zadeva res spila mega, stane pa celoten sistem okol 700 000 sit, a je to normalno pri takih cenah? ;)
lahko mi je to naslednji cilj ;)

no... omarco bi gotov naredu sam (oziroma bom zrisu isti nacrt kot je ta apollo). A mislte da bi blo to v redu, da naredim tako konstrukcijo, pol pa noter pesek nasujem, pa police iz lesa, med les pa konstrukcijo dam pa podlozke gumjaste (nc posebnga, sam glih ne rabm amortizerjev :) )

Zgodovina sprememb…

chlan ::

Zanimiva alternativa za omarico je (pa je to mišljeno čist resno!:)) IKEA Corris (pod bedside tables najdeš) - princip lahko in trdno. Samo namesto koleščkov spodaj namontiraj špice...

2. alternativo imaš na TNT audio: http://www.tnt-audio.com/clinica/flexye... - preprosto in učinkovito!

za stojala ti žal ne znam povedat...

Kar se tiče Naim-ov - predvidevam, da si poslušal Nait-a 5i / CD5i kombo - zadeva je res super, s kakšnimi po rangu višjimi Naim CDPji pa še toliko bolj (problem je samo to, da je naslednji CD, torej 5X, že okoli 550k...) - source first koncept!

Če ti je všeč zvok Naimov, se ti mogoče splača pogledati, če bi kje našel kakšnega Nait-a 2 (legenda in zelo podoben 5i!) ali pa 3 (3R po možnosti, ker ma še črnogorca :) ) + CD3.5 (takratni Stereophile CLASS A) - kombinacija bi morala stati okoli 250k. Je pa zvok t.i. olivnih Naimov malce drugačen od novodbnih črnih, ki so bolj "hi-fi", medtem ko so olivni malce bolj "zabavni za poslušati".

LP

AnubisOfDoom ::

aha, razlika je ocitna, enkrat si kanim nekaj takega nabavit, ampak zdaj ne, ni denarja, katere pa so se take firme (tko nekje v rangu 250 tisocakov za integrirec), pa so vredne ogleda (da grem malo poslusat)...

ja, mizico pa stojala pa bom kupil od trancedeejaya, mislim da ze ta konec tedna

chlan ::

Ups pomota - IKEA Corras je tista omarica.

Za integriranca do 250k bi znal biti omenjeni NAIT 5i kar prava izbira (mislim, da je točno taka tudi cena), zelo podobna in tudi super zadeva (po mnjenju nekaterih tudi boljša vrednost za denar) so Densen-i - poglej si Densen Beat 110 (oz. B-110), rabljenega pa dobiš B-100 (veliki svetleči knofi! hehe).

Drugih, "bolj hi-fi", zadev (ki se meni osebno ne dopadejo preveč) imaš pa malo morje... malo poglej po naših bolj poznanih prodajalcih (Intek, Audio Club,...)

AnubisOfDoom ::

kaj pa recimo te Unison Research hybrid zadeve, sem opazil, da so v istem rangu kot Naim (cenovnem), pa tut zelo dobre ocene majo po netu... A ga nima tut trancedeejay?

btw kaj je scena teh stojal s tremi nogami, al sam zato, da se da polico lazje gor al je tut fora, da nima 4 nog?:8)

OwcA ::

btw kaj je scena teh stojal s tremi nogami, al sam zato, da se da polico lazje gor al je tut fora, da nima 4 nog?

Pri treh nogah ni tako kritično, da so vse enako dolge, niti ni težav z neravno podlago.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

chlan ::

Unisonov še nisem slišal - to bi ti moral Trancedeeyaj kaj več povedat. Sem pa že sam bral kar nekaj hvale na njihov račun - verjetno je res kaj na tem :)

So pa internetni review-vi (kot tudi tisti v revijah!) lahko malo "sporni"... na splošno je znano, da je veliko več hvale kot pa kritike in je (pre)večkrat napisano, da je kakšna komponenta "najboljša v tem cenovnem rangu do sedaj... itd itd..." - konec koncev nekaj mora "gnati" naprej hi-fi industrijo in to je treba upoštevati! Zato morajo končni ocenjevalec neke aparature biti tvoja ušesa!

Vsakdo ima drugačen okus... pri izbiri (oz. nakupu) pa mora prevladati tvoj!

Trancedeejay ::

HI
Jaz imam NAD S300, imel pa sem Unison Research UNICO SE, samo je za moje pojme omenjen S300/Gryphon cisto druga zadeva, veliko boljsi ojacevalec, huda kvaliteta izdelave in pa zvok kot se zagre - bognedaj da z Unisonom poganjas hitre zvocnike, zelo je obcutljiv na strom.....
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Dusan_HD ::

Trenutno imam PC in DVD zvezan na reciever preko S-VIDEO povezave.
Če bom DVD peljal z component kabli (3xčinč) preko recieverja na TV, a bo komponenta tudi S-VIDEO signal od PCja poslala naprej po COMPONENT IZHODU NA TV?

Imam namreč le dva SCART-a, prvi je "običen", na drugem pa je S-VIDEO,COMPONENT ---- SCART konektorjev, da bi naekrat imeli S-VIDEO in COMPONENT pa ne najdem. Ali?
raY_

Good Guy ::

Ok situacija je nasledna..

v avto(fiat punto) si bom montiru ozvočenje za cirka 200-250 tisoč (mogoče do 300K)

pa me zanima klaj vi predlagate.. v ceno vštejte vse :radio, ojačevalec, 4 zvočnike,woofer...

Tnx!
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Good Guy ()

glinik ::

Potem idi raje na forum avtoakustike, tam ti bodo bolje svetovali.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Dusan_HD ::

Hi še enkrat.
A meni nihče ne ve pomagat? Sem očitno zakompliciral?
raY_

chlan ::

raY_

Hm... mogoče ne ravno pod to temo...

Mogoče lahko probaš odpreti novo temo ali pa v kakšni drugi. Tu mislim da je bolj poudarka na stereo opremi oz. na zvočnih aspektih hi-fi opreme - ne toliko na raznih home cinema povezavah/tehničnih zadevah.

Morda sem pa samo sam malo slabše podkovan v teh zadevah in ti bo le kdo znal pomagati...

LP
««
11 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8319498 (17208) car100
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187769 (52912) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428639 (13963) CoolBits
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534630 (4173) filtr
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646788 (5640) problem

Več podobnih tem