» »

ADSL se prekinja??

ADSL se prekinja??

jakaj ::

Pozdravljeni !
Mene pa zanima sledeče:
Pred nedavnim sem kupu modri ADSL in si ga postavu.Na začetku je delal normalno brez težav nato se mi je pa drug dan zveza ene 2 x diskonektala.Kr padu sm dol z neta.Ko sem hotu se spet povezat nazaj mi pa to ni uspel ker je napisu kr en cudn error kao neki Connecting thru WAN MINIPORT.... (pa še neki PPP OE in tko naprej).Povezal sem se lahko šele takrat, ko sem šu dol resetirat modem.Zakaj se nism mogu povezat takoj brez resetiranja modema?? A ma kdo kej pojma kva nej bi to blo,al je kriva Siolova centrala???

PS: Modem mam ene 15 m stran od računalnika preko UTP kabla.A je možno da je krivo to,ker nej bi mel Straight vezavo na kablu in kao da morš met Cross?? Sam pomoje to ni to,ker če bi meu napačno vezavo sploh net ne bi delu ali pač?

hvala za pomoč !
Metal Thrashing Mad !!!

Samson ::

Po napotkih telekomovih delavcev naj bi bil straight kabel. Naceloma pa se ti novi modemi sesedajo zarad P2P programov. Tko je bilo nekje kle slisat.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

jakaj ::

Aha.Zakaj je bil pa potem v škatli od ADSLja notr Cross kabel,če pravjo da more bit straight???
Metal Thrashing Mad !!!

jurcek ::

za povezavo modema in računalnika moreš met crossover kabl. vsaj pri tem modemu od modrega adsl-ja.

jaz sem bil tud malce presenečen, kosem videl, da more bit crossover

jakaj ::

Hmmm.. sam jest mam straight pa dela net.Sam pomoje ni to krivo za izpade? Evo dele je QL zdej mi že en dan ni nč prekinu.Jest mislm, da pride občasno zarad Siola kej tazga.Sam u čem je fora da ko se mi diskonekta morm mus it modem resetirat?? Zakaj se ne morem povezat gor brez resetiranja modema?? Aja pa ko me dol vrže mi nč ne napiše da se je diskonektal, uni monitorčki utripajo ko da ni nč narobe, celoten net pa ne dela?? Drgač pa nimam routerja.

PS: Zakaj more bit pa lih cross kabel za modri adsl?? A zarad modema kej? Jest sm skos mislu da rabš cross za povezavo dveh rač. Straith pa za net. U bistvu ma moja punca te probleme,drgač pr men doma je QL. Sam ko sem dobu adsl še čist na začetku ko so pršl vn sem dau cross kabel za povezavo na hub pa ni niti približno net delu torej sm sklepu da je mus mus straith kabel za net.Drgač nej sploh ne bi delu net.
Metal Thrashing Mad !!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jakaj ()

polde66 ::

probej naštelat program cFossped, jest sem to storil pa nimam več problemov
polde

djgigo ::

Maš slučajno Sagemov modem. Ti radi crkujejo. Ravno tak problem je imel moj prijatelj. Na 20min ga je disconnectalo z neta, po menjavi na Callisto je zadeva delovala normalno.

jakaj ::

Aha bom probu zdej ta program,hvala za nasvet.Aja drgač mam pa Sagemov modem ja,sej se mi je zdel da je zihr kej z modemom ko to itak štancajo 100 na uro sam da jih gre čimveč u promet.Sej pravm zdej je kul,enkrat dela ceu teden, enkrat en dan pač različno kokr se mu zljub.
Metal Thrashing Mad !!!

tt2 ::

Kakšen kabel crossover je to????

jakaj ::

To je vrsta kabla za priklop dveh računalnikov med sabo ali hubov(switcherjev).
Metal Thrashing Mad !!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5827036 (12765) denisbegood
»

utp?

Oddelek: Omrežja in internet
201919 (1524) iNN
»

trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!

Oddelek: Omrežja in internet
151783 (1599) Matek
»

Domače omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
291900 (1377) Gandalfar
»

ADSL in HUB

Oddelek: Pomoč in nasveti
201736 (1433) cmocko

Več podobnih tem