» »

intranetna stran

intranetna stran

lenka ::

Pozdravljeni,

zanima me če mogoče kdo pozna kakšen program za postavitev intranetne strani? Stran bi morala biti enostavna za uporabo (gre se za postavitev določenega priročnika z navodili za delo v elektronsko obliko).

lp, Lenka

overlord_tm ::

to da je stran enostavna za uporabo, ni odvisno od programa v katerem delaš, ampak od avtorja :\ . Tak simpel program je NVU. Profi pa je recimo Dreamweaver. Za eno simpel stran pa je notepad zadosti (se da čuda narediti v njem, oziroma vse kar se da :D ).

Če nimaš izkušenj in ti ni do učenja vzemi NVU ali kaj takega, tudi DW je fajn, ampak zahteva nekaj privajanja in če misliš narediti samo eno stran se ti ne splača. Če pa se hočeš pri izdelavi še kaj naučit, potem pa kaj v stilu notepada

lenka ::

Hvala za pojasnilo. Ali je NVU toliko enostaven, da se ga lahko lotijo čisti amaterji (kot sem jaz :'( ) na podlagi navodil ali bi bilo bolje it na kak tečaj? Če sem prav razumela, so programi za intranetno stran isto kot postavitev inernetne strani?:\

Gwanaroth ::

(gre se za postavitev določenega priročnika z navodili za delo v elektronsko obliko)


To zmore že Word. Če imaš ta "priročnik z navodili" spisan v Wordu, greš samo Save As in zbereš html kot File type in imaš tvoj priročnik v brskalniku razumljivi obliki.

Če pa hočeš bolj advanced zadeve -- potem notepad, DW, NVU itd.
Lights often keep secret hypnosis..

lenka ::

Tole z wordom se mi sliši zanimivo, če se bi dalo naredit na večih nivojih (poglavja, podpoglavja...) bi mogoče bilo celo ok...

Tody ::

potem te pa slo-tech skupnost in uporabniki ki bi dejansko rabili tele priročnike ustrelijo zaradi nefunkcionalnosti. Če že greš po liniji najmanjšega naproa, daj vse skupaj v pdf vrži gor na server. Sicer bo treba imeti točno ime datoteke ampak bo pa bolj funkcionalno. Naslednji korak je da sama napišeš index z povezavami do teh filetov, še naslednji je pa da porabiš kake par urc in se naučiš kako narediti eno osnovno spletno stran.

Če ni tega preveč ti lahko tudi kdo od tukaj na hitro spiše en HTML dokument.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

lenka ::

Ha ha, to si pa kar jasno povedal. Ja tole z wordom se sicer sliši fajn, ampak ne bo prišlo v poštev. Mislim, da bo treba res postavit kar spletno stran. Priročnik je namreč sestavljen iz mnogo poglavij in dokumentov, ki se stalno dopoljnjujejo in zamenjujejo.

Microsoft ::

Dej prblizno opis, kako bi naj stvar izgledala in delovala, pa bo kdo naredil neko osnovno stran, katero bos potem lahka v kakem text editorju spreminjala, kot ti pase.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

marS ::

najdi kak doc to html konverter in ti bo sam spremenil wordov file v html file.
Poišči na guglu...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

lenka ::

Sem se malo poigrala z MSN in sem nasla možnost postavitve lastne intranetne strani kar je približek temu, kar bi rada. Vendar program ne omogoča (ali pa jaz ne znam), da bi se poleg naslova, velikosti fajla in pošiljatelja pokazali še drugi podatki , ki me zanimajo (npr. datum izdaje dokumenta in ne kdaj sem ga dodala v intranet ; kdo je sestavil dokument in ne moje ime ipd.). Miha, ali mogoče veš, ali bstaja kak program npr. Microsoftov, ki bi omogočal več možnosti kot npr. MSN (na spletu sem naprimer našla ponudbo za izdelavo intranetne strani PUREPAGESERVER ameriškega ponudnika). MarS, se bom poglobila tudi v te pretvornike ;)

Vidim, da odkrivam Ameriko:8)

Microsoft ::

Hm, lej. MSN Search je iskalnik. Kot sta tudi Google, Yahoo, Najdi.si pa se kak drug. Sicer je pa za MSNju se en mali miljon ostalih servisov.

Pol Microsoft ma en program, ki je dokaj simpl za uporabljat in za izdelovat take, srednjo zahtevne strani. Rece se mu FrontPage.
Zdej, s tem programom recimo naredis nek html fajl, katerega potem odpres v brskalniku in se ti nekaj naslika gor. Ampak do teh fajlov se ponavadi dostopa preko web serverja. Ce boste imeli ali pa ze imate tam kak Windows XP Professional in ste si zamislili tole internetno stran samo za interno uporabo, bo tak PC cisto dovolj. Ta racunalnik je lahko tudi nek majhen web server, ker ima IIS (Internet Information Services). Zdej, ko bos mela internet stran nareto, ti bomo ze razlozli, kako to ustimat.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Backup22 ::

Koliko strani pa ima ta priročnik? Vsebuje slike, kazalo...?
//

lenka ::

Ja mi že mamo Windows XP professional, priročnik bo namenjen za interno uporabo cca 40 oseb. Bom najprej probala nardit novo stran v Frontpage :) .
Osnovna zgradba je:
Priročnik:
-A: -imenik
-delovni čas
-splošna navodila
-plan dela
...
-B: -splošno
-posebni postopki
....
-C: -navodila po posameznih področjih
...

V vsakem podpoglavju je večje število wordovih, excelovih dokumentov in celo slik. Priročnik je logično členjen, dokumenti pa se stalno spreminjajo, dopolnjujejo...skupen obseg je več 1000 strani.

Potrebno bi bilo zagotoviti tudi varnost kar se dostopa tiče.

Seadoo ::

Če prav razumem, bi potrebovala sistem za upravljanje z dokumenti. Dokumente lahko postavljaš v različne kategorije, vodi se zgodovina sprememb, nastavlja nivo pravic glede na skupine ali uporabnike... Tak sistem imajo vgrajen vsi boljši intranet sistemi.
Out of my mind. Back in five minutes.

Ziga Dolhar ::

Kaj pa kakšen wiki?
https://dolhar.si/

Tody ::

ali kak drug cms ?

CaqKa ::

najprej ji boste razložli kaj je to wiki in kaj je cms.. kot se da razbrat iz prejšnih debat.

Tody ::

CMS je sistem za upravljanje z vsebino. Prednost je ta da neka školjka že obstaja, ti jo na začetku samo oblikuješ tako kot bi rad vključno z barvami and stuff in potem lahko vsakič samo naložiš datoteko na strežnik oziroma poženeš željeno akcijo in rezultat se naslika tam kjer bi bilo treba. To je napredna spletna stran ;) O wikiju pa nekdo ki ga modra celo uporablja ?

lenka ::

Po opisu sodeč bi bil CMS primeren, verjetno pa je to bolj zakomplicirano kot se sliši (napredna intranetna stran?). Vidim, da je možnosti več, če bi kaj od tega znala sama postavit pa je drugo vprašanje. Seadoo, ja, rabila bi sistem za upravljanje z dokumenti. Nekaj izi, tako da bom lahko sama spreminjala dokumente. Oblikovno sploh ne bi bilo treba kaj posebnega. Bolj se gre za funkcionalnost.

njok ::

Wiki.

CaqKa ::

ni boljši link na sl.wiki...
stran na sl.wikipedia.org

aVToV|S|On ::

od gdaj pa obstaja INTRANETNA strran?
Spletno in grafično oblikovanje | http://www.css-oblikovanje.com

Seadoo ::

In od kdaj obstajata besedi "GDAJ" in "STRRAN"?

Intranetna stran je čisto primeren izraz. Gre za stran, ki je dostopna preko intraneta.
Out of my mind. Back in five minutes.

Tody ::

Intranet je mreža računalnikov ki je dostopna neki ožji skupini ljudi in se ponavadi uporablja bolj v podjetjih, šolah ali drugih podobnih ustanovah.

Road Runner ::

do standards. Amaya.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

lenka ::

Jaz sem si ze malo zamislila, kako naj bi to zgledalo in premišljujem, da bi kar koga najeli, da bi naredil osnovo. Namreč pomoje bi rabila le 1 html, znotraj pa bi rada kot en sistem listanja po datotekah in dokumentih. Vem, da boste rekli, da je to ultra zastarelo in da se danes dela vse s html, vedar bi bilo v morem primeru najbolj pregledno in enostavno iz vidika uporabnikov. Osnutek mojih želja sem naredila v MSN če koga zanima, kako naj bi to zgledalo, mu dam dostop.

CaqKa ::

v kakšnem MSN si naredla to?
MSN je namreč program za instanto sporočanje.

Tody ::

Msn-microsoft-frontpage... vse je isto sranje ane ? :D >:D

ThinMan ::

@lenka: Lahko pomagam če hočeš. Vse kar je mi pošlji zasebno sporočilo z opisom želja.

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zadnji dnevi za http (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
6118071 (14340) Jerry000
»

CCTV - ne vidim ga prek zunanjega IPja

Oddelek: Omrežja in internet
121224 (968) SmeskoSnezak
»

Zagon programa iz spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
9823 (620) ABX
»

Sun bo povezoval Sveti sedež

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
153075 (2469) Jeebs
»

Pomoč pri Dreamwieverju...

Oddelek: Izdelava spletišč
181031 (911) boych

Več podobnih tem