» »

dopust za 2 za okrog 400.000SIT

dopust za 2 za okrog 400.000SIT

mastakilla ::

Hello!
No, dobil sem 400.000sit (to bi bli vsi stroški:prevoz,hotel,denar za sabo) in bi šla s punco na enotedenski dopust. Pogoji:avion,morje.
Ima kdo izkušnje last minute varjant iz Munchna? Recimo, z vlakom do gor, pa na letališču poiskat kksno hudo destinacijo?
No, zanima me kater slovenski last minute se najbolj splaca, kaj moras pri katerem pazit(takse,visa,..) itd.

hvala za odgovore.

lp

Gwanaroth ::

Pojdi na Kubo - Varadero, 14 dni all inclusive, okoli 200k / osebo.

http://www.lastminutecenter.si/default.asp?k=packet&pID=135231

No z 200k si ne mores privoscit lih neke "hude" destinacije, kot recimo Indija, Tajska, Avstralija itd.. ker te ze sama letalska karta pride tolko.
Lights often keep secret hypnosis..

Super Sonic ::

Hja, lahko povem nekaj svojih izkušenj.

Definitivno ti agencija pobere ob takšnem znesku (400k) kakšnih dobrih 30%, kar je zelo veliko. Osebno jih imam že povn kufer in zato v nam dokaj bližnje relacije (Grčija, Španija, Italija,...) potujem sam - brez njih. Vzameš letalsko karto (ponujajo na agencijah last minute) in se dol znajdeš po svoje. Imaš mir, si neobremenjeh, hoteli na teh relacijah so zelo poceni (npr. v Grčiji sva letos našla hotel 4 zvezdice, tik ob morju, polpenzion za dve osebi, en teden - 160 EUR).

V agenciji preveč tvegaš in nisi odvisen od sebe, ampak od drugih. Lahko nabašeš na pravilne inf. in pošteno ceno, lahko pa ravno obratno.

Npr. jaz sem si letos zaželel mirnih počitnic in sva odšla s tamalo v agencijo (po dveh letih). Kaj vse je šlo narobe:
1. Hotel je bil totalen sekret, na vzpetini (sicer 300m do morja).
2. Dobila sva popolnoma napačne inf. (od letošnejga leta dalje v Grčiji ne morš več vzeti skuterja na posojo, če nimaš opravljenje kategorije A, potem bili smo na vetrovni strani otoka, vodička ni govorila slovensko, ipd.).
3. Vse "izlete" po otoku si si moral organizirati sam (ne vem kaj počne potem agencija).
...

Skratka vse narobe. Skupni račun je prišel okoli 350k. Na koncu sem izračunal, da če greva v istem terminu sama (brez agencije), bi naju prišlo 120k manj (isti hotel, avijon,...).

Ha - za zjokat.

Agencije so pa čisti random sort. Kompas je uspel že totalno zjebat dopust in Avantura je uspela zrihtat dobre počitnice, kar pomeni, da se lahko povsod naserješ. Mečeš kocko povsod.

Letos sem se zadnjič (Ilirika Turizem, Last Minute - vse narobe).


Grčija je drugače zelo lepa. Priporočam Samos, Zakintos, Rodos. Španija ima Mallorko (dol je drago), Italija ima Sardinijo in Sicilijo (pazi kraje), Malta je tud luštna reč,...

Skratka vse je dobro in vse zanič in vse je odvisno kakšna oseba si (hočeš pit, žurat, se kopat v bazenih, hočeš doživet romantiko, plesat, kopat izrecno v morju,...).

p.s.
Izogibaj se Romunije, Bolgarije, tudi Đerba je na slabem glasu (tam je precej odvisno od hotela v katerem si) ipd...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

Aja, pa da slučajno ne boš mislil, da je 400k veliko. Mogoče, ker greš za 1 teden, je, si pa kljub temu še vedno kar omejen z denarjem (velja, če potuješ z agencijo).

Midva s Tamalo sva pred leti za dvotedenski oddih odštela okoli 700k (na otoku KRF?!?!) in recimo, da so naju tretiral drugače in da sem se na tistem dopustu zares odpočil ( Krf drugače velja za malo "slabši" Grški otok).

Le pojdi na lastno pest!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

LoneWolf ::

400k dejansko ni tako zelo veliko za dva, bi se pa ze dalo najdet kaksno last-minute destinacijo na Maldivih za en teden, sploh avstrijske ali nemske agencije znajo bit agresivne s popusti. Za ta denar lahko dobis kak resort spodnjega do srednjega cenovnega razreda. Vseeno, za Maldive toplo priporocam vsaj 14 dni dopusta, en teden je absolutno premalo, pa tudi cena na dan je pri enem samem tednu prevelika.

mastakilla ::

Heh, vem da za dve osebi 400k ni veliko. Od dopusta predvsem zelim, da se bom odpocil (zuri niti niso tolk pomembni), da bom vsaj priblizno kej lepga vidu (ne kksne betonske dzungle).
Ima kdo ze izkusnje z Egiptom,Libanonom,Jordanijo...
Z agencijo pa niti nisem imel nacrta potovati.
Kolk je pa kej turistov se ob koncu septembra oz zacetku oktobra?

hvala za nasvete
lp

Super Sonic ::

Definiraj besedo "odpočil". Namreč na teh relacijah se lahko pošteno zmatraš.

Osebno nisem bil nikoli v teh državah, poznam pa kolegico, ki je bila v Jordaniji in od punce teta gre vsako leto (brez izjeme) vsaj enkrat v Egipt.

V Jordanija se mi zdi po slikah slabša od Egipta, čeprav je bila kolegica navdušena (pa spet ne _toliko_).

Teta pravi, da je bilo to potovanje najbolj super od vseh, kar jih je kdaj doživela (stara 42 let, brez moža, pripravljena žurat, hobi fotografinja,...).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

gm80 ::

Jest grem čez dober mesec v Egipt (Sharm el sheik).
Dala bova 460kSit za dva tedna 5* all inclusive. Hotel ima lastno plažo na koralnem grebenu :D

Drgač so pa oktobra komaj prave temperature tam. Dve leti nazaj sva bila na Djerbi junija. Vsak dan 45°C. Sem bil prav vesel ko sem prišel nazaj na hladnih 30.

Edit: Prej sem pozabil
letiva iz Gradza z Guletom, razervirala sva pa pri Sončku in to februarja (sva dobila okoli 30kSit popusta na zgodnjo rezervacijo)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gm80 ()

LoneWolf ::

Kar se tice krizarjenja po Nilu, osebno sem ze bil, prbl. 10 let nazaj, in je bilo prav super. Odpocil v smislu lezanja na plazi si ne bos prav zelo (ponavadi ima tudi ladja kak bazencek), bos pa posteno zamenjal okolje, kulturo, in videl precej zanimivih zadev, sploh ce te zanima stari Egipt, templji, piramide ipd. V glavnem zvecer in ponoci plujes, cez dan pa je ladja zasidrana in imas izlete po templjih, shopping po bazarjih itd. Imam vsekakor namen se kdaj it, fino za napolnit baterije.
Nisem samo preprican, da je zdaj najboljsi cas. Mi smo bili za prvomajske praznike, pa je bilo ze prav konkretno vroce...
/edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LoneWolf ()

Pujcek ::

460 za dva tedna sharm el sheika? lol, ko bos dol pa videl kaksne so cene se bos zam zjokal...
:)

Longinus ::

Od kdaj pa 400k ni veliko denarja. Za slo razmere je to kar veliko denarja in malo kdo si privošči počitnice za 400k.Res je da za 400k ne prideš v neke eksotične kraje sam vseeno se mal čudim ko berem izjave nekaterih ljudi.



lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

gm80 ::

Pujcek:
A si ziher dobro prebral?
2 osebi za 2 tedna hotel 5* all inclusive z vsemi taksami, viso, parkingom na letališču, zavarovanjem,...

Preko agencij cenejših varijant za tak aranžma ni. Preko slo agencij so zadeve še dražje. Malenkost ceneje bi bilo če bi letela iz Munchen-a (pride pa prevoz do tja več).

V lastni režiji verjamem, da pride bivanje ceneje, te pa zato pride prevoz precej dražje.

Če lahko zrihtaš ceneje povej, saj lahko še vedno odpovem (ja tudi riziko odpovedi je že vštet v ceni).

opeter ::

Meni je bilo že 200k za London in Edinburgh preveč 8-O. Zdaj sem se odločil, da naslednje leto ne bom potoval nikamor, ker moram šparati. :8)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Modri dirkač ::

Ima kdo ze izkusnje z Egiptom,Libanonom,Jordanijo...


Predvsem priporočam Libanon, južni del naj bi bil zanimiv v tem letnem času.:\
Everybody lies!

mile ::

bil aprila v Iranu za 3 tedne, skupaj z ( enkratnim ) 7-dnevnim smučanjem me je prišlo 220k

super dopust za majhen znesek

Nejc Pintar ::

Smučanje v Iranu?

mile ::

ja, najvišji vrh Irana je drugač 5700m, smučišča so od 2000 - 4000 metrov, infrastruktura je boljša kot pri nas

asgard2.0 ::

Pejt v Bolgarijo. Super morje, gostoljubni ljudje, hoteli so vredu,pocen hrana in za žuranje maš dost zadev.
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

civic_ ::

dopust za 2 na koprški obali, stanovanje z klimo polna oprema...sve, svašta (sposojeno-zastonj) ostali stroški so naju prišli okoli 15kna komad :D
hehe na počitnicah za 15k beat that. jedla sva tudi zuni, zajtrk in večerja "doma"

reptilia ::

avion na grški otok poceni varjanta pomoje okol 30k :D 30k za šotor pa razne drobnarije za camp 300k za pijačo, ostalo za hrano :D
Forgive your enemies, but never forget their names.

Tr0n ::

Wow, 400k za dopust.

Lahko jaz tudi? 8-O

Neon87 ::

400k 8-O 8-O
Letos sem za 18 dni dopusta na morju z dobro družbo za vse skupaj porabil okrog 70k. Se pravi, da če delim 400/70 skoraj 6*18 = 108 dni bi lahka bil na takem dopustu za 400k. Če pa upoštevam, da bi potem bolj malo začeli zapravljat, ker nam ne bi šlo več bi lahko bil tam še dlje. :D

Pujcek ::

gm80,
februarja bil na sinaju, avion iz trsta do sharma okol 70 jurjev z taksami, s 100 jurji pa na sinaju zivis 14 dni kot car. no, seveda ce bi rad lezal v sharmu, jebenemu turisticnemu naselju z mljon hoteli in mcdonaldsom ti bo 100 jurjev premalo. samo potem ne okol razlagat da si bil v egiptu ali na sinaju ker nisi bil. lepo se da potovati vse do izraelske meje, ce imas kaksen tolar vec se odpeljes za dva dni v jordanijo in pogledas petro, seveda moras na najvisji goro sinaj obvezno na treking, seveda z izraelskimi turisti (ce gres z njimi te pot pride okoli 25 EUR, ce gres z agencijo iz sharma pa okol 100).
tko da tvoja izbira, ce si soft turist z denarjem potem agencija in na hotelsko plazo za 14 dni z rumeno zapestnico all inclusive, ce bi rad dozivel koralne grebene, gore, utrip turisticno dokaj zavozenega sinaja in ti je denar ovira pa pot pod noge.
:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Različni all inclusive aranžmaji

Oddelek: Loža
174522 (1640) c3p0
»

Morje 2014

Oddelek: Loža
81388 (743) swift
»

Pocitnice do 400€

Oddelek: Loža
346814 (5640) Okapi
»

TUNIZIJA - Djerba

Oddelek: Loža
268962 (8192) AtaStrudl
»

Potovanje --> kam konec septembra?

Oddelek: Loža
267537 (6251) nobodyelse

Več podobnih tem