» »

iz Viste na XP - notebook

iz Viste na XP - notebook

loueasy ::

Kupil sem notebook z že na žalost naloženo Visto, sedaj bi si seveda rad naložil XPje. Ali mi lahko podate par nasvetov na kaj moram paziti oz. če se da to storiti brez problemov. Zraven namreč nisem dobil nobenih posebnih driverjev za grafične kartice, WiFi, plato itd.. Ali si moram najprej priskrbeti driverje ali to sploh ni potrebno. Imam pa Toshibo 210-128.

Najlepša hvala

G-man ::

Ja, fajn je, da si jih priskrbiš že prej. Preglej na Tosibini strani podporo za tvoj laptop. Zelo verjetno imaš kje na računalniku nalepko s svojo posebno "service code", ki ti še olajša iskanje gonilnikov za točno tvoj model.

samomas ::

Najlažje in najboljše je, da se registriraš na Toshibini strani - Toshiba-Europe . Vneseš podatke od modela in serijsko. S tem imaš precej olajšano delo, ker ti ponudi driverje samo za tvoj model in tudi v bodoče te bojo preko maila obveščali (če to želiš) o novih driverjih za tvoj prenosnik.

LP

Mr.G. ::

Pozdravljeni,

Nočem odpirati nove teme,zanima pa me samo informacija ali lahko pri nakupu prenosnika, kjer je v ceni že všteta OS Vista, zahtevaš, da ti naložijo XP in ali MORAŠ dobit zraven original driverje za grafo,matično in seveda tudi za OS?


Hvala za odgovor

aiko ::

MR.G : Lahko zahtevaš, da ti naložijo XP-je, vendar tega ne delajo vse trgovine. Npr. FMC nam je to naredil. Da dobiš driverje pa ni nujno in niti obvezno.

loueasy : Zberi prvo vse driverje, kajti za nekatere modele to ni ravno lahko, še posebaj, če je zadeva NOVA z VISTO. Npr. Acer Aspire 5920; sedaj sem na ta prenosnik naložil XP in je par unknown devices. Seveda zraven prenosnika ni bilo niti enega cd-ja.

Največji problem lahko nastane, če je disk na SATA, kajti Xp ga ne bojo vidli.
Rešitev : nLite

loueasy ::

No sem se kr naje** s tole stvarjo, pač ročno je potrebno najt vse drajverje in če maš poseben zegen jih za XPje sploh (še) ni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Toshiba wlan drivers problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
141586 (1420) lreijsfkn
»

Windows XP so zares šteti dnevi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13015512 (10791) tinlad3n
»

Win XP na nov prenosnik

Oddelek: Operacijski sistemi
181947 (1617) dinozaver7
»

acer in komentar big bang-a?!?

Oddelek: Kaj kupiti
202867 (2317) Zheegec
»

HP prenosniki: saj niso resni ?!

Oddelek: Strojna oprema
405812 (4072) sash

Več podobnih tem