» »

The Story of Stuff

The Story of Stuff

Gandalfar ::

From its extraction through sale, use and disposal, all the stuff in our lives affects communities at home and abroad, yet most of this is hidden from view. The Story of Stuff is a 20-minute, fast-paced, fact-filled look at the underside of our production and consumption patterns. The Story of Stuff exposes the connections between a huge number of environmental and social issues, and calls us together to create a more sustainable and just world. It'll teach you something, it'll make you laugh, and it just may change the way you look at all the stuff in your life forever.

The Story of Stuff with Annie Leonard

Zelo vredno ogleda. Super izvedeno, z zelo mocnim sporocilom.

Luka Percic ::

Bojda smo porabili 1/3 naravnih dobrin.
Večina atomov je še na svojem mestu nikoli premaknjenih z človeško roko(niti posredno)

Naprej; "nevemo koliko škodijo kemikalije, še posebej če jih potem še mešamo". Vemo pa da te iste kemikalije rešujejo/izboljšujejo življenja, ter omogočajo rast populacije čez vse meje. Torej kar je slabega nevemo, kar je dobrega vemo, kako lahko iz tega sklepamo da je najbrž slabo? Nevednost, ali pa neumnost.

Naprej; "ljudje hodijo v mesta ker so brez možnosti in spejemajo umazana dela". Aha, včasih je blo lepše ja. Umrli so od lakote na podeželju. Slumi so pač še vedno boljša stvar kot umret od lakote.

Naprej; "ljudje v tretjih državah plačujejo za naše izdelke, zato so tako poceni". Aha, čeprav ne umrejo od lakote (število prebivalcev v nerazvitih državah strmo raste), prej ni raslo, ker so pač pomrli, je to da delajo nekaj slabega?

Oprosti, ta "voditeljica" ima imo precejšen problem z štetjem ljudi. Za začetek. Potem pa problem z svojo socialno nestrpnostjo.
Bom tukaj nehal gledat, ker se mi film zdi ena sama žalost(bi rekel "levičarska propaganda", pa bi s tem precej "levičarjem" povzročil da bi v nasprotovanju do tega da nekdo nemara levičarstva, verjeli temu filmčku).
Verjamem da sem zamudil še precej cvetk, sej jih lahko še kdo drugi zalima...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Dark Tower (2017) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5915850 (1510) oo7
»

Metro 2033 - Film

Oddelek: Sedem umetnosti
161996 (969) oo7
»

Get Even

Oddelek: Igre
273688 (1695) scipascapa
»

Dobre znanstvene serije

Oddelek: Znanost in tehnologija
377513 (4421) Lion29
»

Plačljive aplikacije za Android so tu

Oddelek: Novice / Android
144854 (3966) fiore

Več podobnih tem