» »

Windows 7 ne mapira particije

Windows 7 ne mapira particije

kroky ::

Pozdravljeni,
prosim za pomoc, ce je kdo ze imel podobne tezave.

Iz Viste sem sel na Windows 7. Imam disk 500GB in 2 particiji. Prva je za sistem 100GB, druga za ostalo, 400GB.
Windows 7 sem nalozil na prvo 100GB particijo, seveda sem jo sformatiral na ntfs. Tudi druga je ntfs in tam imam 360GB zasedene.
Problem je v tem, da jo Windows 7 ne mapira oz. mounta. Jo zazna, v disk managmentu je vidna kot particija, a ko ji poskusim dodeliti crko pogona, javi error. Poskusil sem z ostalimi orodji za particije, pa je tudi ne morem zmapirati. MBR je v redu, obe particije tudi.
Z drugimi orodji (dos, windows XP) ki jih zbutam iz cd-ja dostopam do particije in podatkov normalno in je takoj vidna.

lp vsem

popster ::

najboljš če zbrišeš vse particije in na novo instaliras win7

huek111 ::

popster je izjavil:

najboljš če zbrišeš vse particije in na novo instaliras win7

Kaj pa če ne želiš izbrisati particije?
Imam enak problem,ko priklopim Sony PSP! V disk managmentu je viden, vendar ne morem dostopat do njega in če želim spremeniti črko pogona tudi meni javi error! (ali naj tudi jaz formatiram in brišem particije ???)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huek111 ()

kroky ::

Gor imam backup vsega kar rabim iz prejsnjega sistema in pa vse instalacijske programe ki jih hocem dat na nov sistem. Nimam pa se enega diska da bi si naredil kopijo na njega in formatiral cel disk.

To mora biti cist ena brezvezna fora, ker sem si instaliral EASEUS PARTITION MANAGER (prvic slisim - na enem forumu prebral da je dober za win7) in on vse vidi, celo datoteke in mape na tej particiji vidi, le mapirati je pa tudi on noce....

solatko ::

Kako pa si instaliral, saj če si dal normalno w7 na particijo c:, ti particijo d: sploh ni nič spremenilo. Si imel morda v visti kodiranje podatkov? Poglej particijo pod lastnosti in dovoljenja, morda te ni med lastniki, oziroma uporabniki. Ko si šel iz viste na w7 si naredil nekaj narobe, samo pogruntat moraš kaj in to z dovoljenji za dostop.
Si dal upgrade na w7 ali frišni instal.

kroky ::

Solatko, dal sem frišni install, sformatiral sem to particijo na kateri je sistem. Kodiranja ni.
To, da je z problematicno particijo vse ok kaze tudi, ker so podatki normalno dostopni, ko butam iz cd-ja karkoli (dos, winXP, partition programi,...).

Ne vem kje lahko pogledam dovoljenja za dostop do particije? Ce je to v Disk managmentu na properties, jih sploh ne morem odpreti - error.
Sem pa zdajle opazil, da v Disk managmentu Winsi sploh ne zaznajo, da je to ntfs particija - vsaj mnapisano ni, kar je na sistemski particiji napisano.

Ko grem s kaksnim drugim orodjem preveriti particije, sta obe particiji sformatirani z ntfs 3.01 verzijo in ni nikakrsne razlike v obeh particijah.

solatko ::

Windows 7 ima nekaj sprememb glede dovoljenj za dostope do map in zna precej zakomplicirat dostope do diskov, ki so bili formatirani in polnjeni v visti in xp. Najpametneje narediš, če kupiš še en disk 500GB in prekopiraš vse podatke, potem pa na novo naložiš sistem. Lahko pa tudi na nov disk daš sistem in bi morali bit podatki vidni.

kroky ::

Saj ni bil problem v tem, da ne bi mogel resiti situacije, samo ni mi bilo jasno, zakaj ne bi win7 hoteli mapirat te particije, ker je bilo z njio vse ok.

KLAVRNA RESITEV:
nekje sem si sposodu disk 500gb, sformatiral na NTFS (v XP-jih zbutanih iz Hiren's cd-ja). Presnel vse na nov disk (v XP-jih), ki so ga, mimogrede Win7 potem normalno OPAZILI.
V win7 zbrisal samo problematicno particijo (to se je celo dalo narediti) in naredil novo-enako, formatiral NTFS. Sedaj jo Win7 CELO OPAZIJO!?!! Kr neki!

Hvala vsem za pomoc, saj vem da je to nahitrejsa varijanta, samo vceraj nisem imel diska. Pa tudi, saj veste, rajsi resim problem, kot pa da ga zaobidem, pa tudi, ce traja malo dlje. Tokrat mi ni uspelo. :(

lp vsem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Format usb ključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
253973 (1882) Skylord
»

Micro SD 64 formatirana sedaj samo 32

Oddelek: Pomoč in nasveti
212568 (1975) floyd1
»

V Safe modu ni dostopa do particije

Oddelek: Operacijski sistemi
272716 (2507) k4vz0024
»

izdelava particij

Oddelek: Operacijski sistemi
122991 (2689) agent006
»

WinXP- kako dodaš/sparticioniraš/sformatiraš nov HDD ?

Oddelek: Programska oprema
241684 (1465) andrej

Več podobnih tem