» »

TV z PIP in diagonalo ekrana 63cm

TV z PIP in diagonalo ekrana 63cm

Pija ::

Televizor mora imeti nujno PIP.
Diagonala ekrana pa bi bila najprimernejša 63cm.;(

Prosim za kakšne informacije glede teh zahtev.:)


-poseduje kdo televizor GORENJE TV 70 STSP (PIP, ekran 70/68-ni ravno najlepše oblike), kakšna slika in splošna zadovoljnost?

Hvala lepa za odgovore.

Dodgeviper ::

Živjo
Tako ti bom jaz svetoval:
Gorenje zelo malo funkcij slika zelo slaba povrhi preveč zatemnjeno sliko imajo in barve večinoma vlečejo na zeleno. 63 ekran z PIP je redkost za dobit v katalogu se jih najde sam ko naročiš lahko čakaš pol leta pa nič.
Če gledaš na kvaliteto slike vzam philips če pa sam mehanizem pa panasonic.
Če misliš 68cm Slika philips še zmerom bolša od ostalik sony- kvaliteta razen izjem nad 200k ma sony tudi zelo dobro sliko. Akciija Big Bang kv29fq76+stojalo PIP+ mnogo tega 225k prej 400k
Če te še kaj zanima sporoči.
Lp

TribesMan ::

Če misliš 68cm Slika philips še zmerom bolša od ostalik sony- kvaliteta razen izjem nad 200k ma sony tudi zelo dobro sliko.


No ja jest se ne bi glih strinjal z to izjavo. Ker definitivno majo trinitron ekrani veliko bolj živo in kontrastno sliko, kot pa philipsovi obični ekrani. Da ne omenjam da se je moji teti, ki je imela philipsa ta pokvaril po letu in pol, in ker ima philips samo leto dni garancije bi mogla sama plačat zamenjavo, cele katodne cevi, kar pa je bilo okoli 70kSIT. Zdaj ima Sonya in dela lepo pa še garancije ma 3 leta. Pri nas doma imamo 72cm Sonya 100Hz, kvaliteto tega ekrana vidiš šele, ko gor priklopiš računalnik in nastaviš izhodno ločljivost na 1024, slika je čist jasna nič zamegljena, tekst v internet straneh je lepo berljiv,brezda bise kaj naprezal. Ima samo enonapako bil je 300jurjev, pri kolegu majo pa 50Hz model, drugače zelo podoben našemu, manjkakjo mu samo kake napredne funkcije ala PaP in dva tunerja... Slika z računalnika je glih tako odlična pa še precej cenejši je bil okoli 180jurjev.

Jest sem za Sonya, sicer nimam nič proti philipsu, vendar ko smo pri nas kupovali TV smo šli v trgovino si pogledal vse TVje ki so ustrezal zahtevam in ker je bila vsem še najbolj ušeč slika Sonya smo ga kupil.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

EZ2BHard ::


Ne pozabi na Grundig, njihovi sprejemniki so tudi kvalitetni in, za razliko od omenjenih, nadgradljivi, kar pomeni, da ti ne bo treba kupiti novega sprejemnika, ko bodo naslednje leto izumili kaksno novo super funkcijo, ki jo enostavno moras imeti. Nadgradljivost je izvedljiva tudi z razsiritvenimi moduli in tako je tudi PIP modul vgradljiv v vecino modelov, ki so danes v prodaji. Recimo Grundig ST70300/8 je pri BigBangu na voljo za 115k SIT. Ce me spomin ne vara, stane PIP modul kakih 20k SIT, ampak raje poklici na BigBang za tocne informacije.



Se to: slika pri 100 Hz sprejemnikih zna biti obupna, ce je signal kabelskega omrezja malo slabsi. Seveda pri navadnih sprejemnikih to ne dela tezav in je slika super, zato se v trgovini dogovori, da lahko sprejemnik vrnes v primeru tezav zaradi signala.

Hair_Y ::

Ni Gorenjev, ampak je Evelux (ne vem ali je to eno in isto), ekran 68 cm,
oblika pa niti ni tako zanič. Je pa enkraten, za ceno 90.000 Sit kolikor
smo dali pred tremi leti je zakon. Funkcij je dovolj, nobene ne pogrešam,
ima PIP2 (sem se ga tako navadil, da brez ne morem več), najbolj pa mi
je všeč daljinec, ker je tako preprost in funkcionalen (npr. kolega ima
Sony-a, pa se iz množice gumbov na daljincu nič ne znajdeš).
Slika se verjetno res ne more primerjat s kakšnim 100hz, je pa dobra -
menda Evelux uporablja Philipsovo elektroniko.

Sicer pa je vse odvisno koliko denarja želiš porabit :D ....

amper ::

Imam eno neumno vprašanje, ker res ne vem kaj je PIP. Zato bi vas lepo prosil če mi to razložite.

Najlepša hvala
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

Zheegec ::

PIP - Picture In Picture mogoče? Tako da gledaš en kanal, potem pa še zraven recimo v kotu levo-zgoraj še enega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

amper ::

Ok! Najlepša hvala za odgovor.
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

joze ::

Jaz imam gorenje 70stsp in sem z njim izredno zadovoljen, izredna cena za dober tv.Verjamem da je tv za 200 al 400 jurjev boljsi, zame pa, ki mi je ze 90 veliko je bil ta najboljsi za svoj denar.Prav nic me na njemu ne moti, niti barve se mi ne zdijo slabe in ce bi se enkrat kupoval bi kupil prav tega.

boštjan ::

joze,kje si kupo to gorenje TV?

OldSkul ::

Moja stara mama ima Sony-ev televizor za 190 tisoč in vam povem da je to odličen televizor.Na televizorju sem nekajkrat gledat tudi Divx filme in kvaliteta prikaza teh filmov je bila odlična!

Keyser Soze ::

GORENJE 72 FSC 10

Stane okrog 160 tisoč. Slika je pa lepša kot pri Sonyju in Philipsu v istem cenovnem rangu. Če je TV "znamka"(kao) še ne pomeni, da je oh in sploh.

To najlepše vidiš v kakšni trgovini, ko imajo televizorje razstavljene enega poleg drugega in lahko primerjaš sliko.

Nič ne prevladuje zelena barva, ostra mirna slika, žive barve. Nastavitve so povsem zadostne. Je 100hz, ima PIP(slika v sliki, scan, možnost delitve zaslona) skratka največ v paketu za to ceno.
OM, F, G!

m.i.h.a. ::

Mogoče kdo ve kateri televizorji od gorenja imajo osveževanje 100Hz, ker v katalogu ni teh podatkov?

boštjan ::

Ali mi lahko nekdo nekaj razloži. Gorenje TV model TV 70 STBP naj bi mel PIP in tip cevi FLAT,tako piše v PDF datoteki od gorenja,če pa grem na tole stran pa ni nikjer napisano,da ma PIP in FLAT cev. Za model STSP pa je napisano da ma PIP in FLAT zaslon. Torej kaj je zdaj res?Pa STBP je celo dražji od STSP. Ne bi se rad nahecal pri nakupu,ker jaz sm mislo da se modela razlikujeta samo v barvi.

m.i.h.a. ::

Jaz jutri dobim nov katalog od gorenje-vih televizorjev v katerem naj bi bili opisani vsi modeli.
Ja piše FLAT pri večini televizorjev, ampak v živo sem videl le model 72 FSC za katerega piše da ima REAL FLAT, pa me zanima kaj to pomeni, da je pri drugih tv-jih pri katerir piše samo flat, ekran manj raven? Predvsem me zanima za model 70 STSP E10, če ga ima kdo, kako se obnese in kakšna je kaj slika ter funkcije?

Alexius Heristalski ::

Pa so zgoraj našteti Gorenje TV-ji iz Brilliance serije ali kako je s tem?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

m.i.h.a. ::

Mislim, da so nisem pa ziher.

Danes sem dobil obljubljeni katalog in zgleda da med televizorjema 72 FSCV 10 in 70 STSP E10 ni razlik, karakteristike imata oba enake, razlika je le, da gre pri prvem za 72cm pri drugem pa za 70cm ekran, torej je razlika še v zunanjih merah (zaradi drugačne oblike) in v ceni. 72 FSCV 10 košta 160k (z všetim popustom), 70 STSP E10 pa 120k. Mi bomo jabrž vzeli slednjega. Oba pa imata raven ekran, 100Hz, PIP in multi PIP, dolby,...

m.i.h.a. ::

Popravek.

Mislim, da so razlike, ker so podatki na brošuri malo čudni, narejeni so najbrž po copy-paste, ker pri tv-ju z diagonalo 70cm piše da ima diagonalo 72 in vidne 68cm. Drugih razlik v brošuri pa ni razen v dimenzijah in teži.

Turboslav ::

Jaz ti svetujem, da ne kupuj Gorenja, če se ti gre ča čisto sliko in lepe barve. Namreč, Gorenje čez vse 50 herčne televizorje premaže z zelenkasto-rumeno barvo, ki pomirja oči ter s tem zmanjšajo tresenje, slabost pa je to, da Gorenjski 50 herčni TV-ji nimajo lepih barv! Kar se pa tiče 100 herčnih Gorenjskih pa se govori, da jim crkuje elektronika. Poleg tega nimajo toliko nastavitev kot TV-ji ostalih podjetij.
Jaz ti svetujem, da vzameš ali Philipsa, Sonya ali pa Grundiga, ki uporablja Philipsove ekrane.
Sicer pa, če si slučajno iz Celja ali okolice, se oglasi, da se boš lahko prepričal na laste oči. Saj veš kako pravijo: Vsake oči imajo svojega malarja! :)

LP

m.i.h.a. ::

Na splošno ne upoštevam predlogov na forumih razen če so dobro argumentirani, ker vedno se najde še kak kateri se ne strinja z besedami prejšnjega. Kar se pa gre za monitorje in tv ter podobne prikazovalnike pa je priporočljivo videt preden kupiš, ker navsezadnje imajo tako kot si napisal, vsake oči svojega malarja in bo zato enemu bolj odgovarjal tak zaslon kot drugemu.

Keyser Soze ::

Katere ekrane uporablja pa Gorenje? Svoje?

Kolikor vem je pri omenjenem TV v moji objavi malo više ekran Phillipsov. Razen če se serviserji inu prodajalci lažejo.
OM, F, G!

Turboslav ::

Gorenje je včasih uporabljalo Philipsove ekrane, ker pa jim je (baje) crkvala elektronika, so jim licenco odvzeli in sedaj imajo neke tuje ekrane, mislim da nekje iz dežel tretjega sveta :) Vsaj tako sem slišal od sodelavca, ki se profesionalno ukvarja s tem...

boštjan ::

in kako je zdaj z novimi ekrani?ker jaz mam doma 13let staro gorenjevo TV in do zdaj bla 2X na popravilu,manjši popravki.

Turboslav ::

Novi ekrani? Hja, kakšnih večjih težav ni, ampak šlamparija v Gorenju je pa očitna, kajti zgodilo se mi je že, da sem dobil original zaprto Gorenjsko televizijo, ekran pa ni bil pritrjen na plastiko na sprednji strani. Reža je bila taka, da sem noter lahko porinil skoraj celo dlan.
Bolj se splača kupiti Sonya ali Philipsa, pa še cene so skoraj enake...

LP

DeLonghi ::

Mi kdo zna svetovati glede nakupa novega TVja? In sicer:
16:9, 100Hz, flat (itaq), diagonala vec kot 72, inox barva.

Dal bi okoli 200 in naprej.
Ce kdo ve tocno kateri model in kje bi ga kupil?
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Dodgeviper ::

Živjo
No takole zgoraj na vrhu je bilo omenjeno da imajo Philipsi 1leto garancije narobe je to bilo, namreč sony ter philips 2leti grundig 1leto.
Glede slike je najbolje da se greste sami prepričat v trgovino, saj je zadeva taka stari Philipsi 3 leta nazaj so bili slabši od sony-a sedaj je to drugače philips je mnogo napredoval predvsem v nižjem cenovnem rangu, sony je pa zaspal po moje saj novi modeli prihajajo z manj funkcij kot pa stari modeli: en primae KV29fx66 prej PIP preko vcr, 3scarta, 350spomina TTX, sedaj 2 scarta 250ttx spomina, brez pip. HALO8-O
Glede barv je philips zakon, sam še zmerom bi tudi jaz mogoče svetoval sony predvsem kvaliteta ekranov ter ostal mehanizem.
16:9 ekran dobiš V akciji Big Bang Sony KV32fx66 z pip preko vcr cena 250k prej 300k
Lp

OldSkul ::

Dario, v Big Bangu so rekli da je garancija na Philipse 1 LETO!
Priporočam pa vsekakor ali Sony-a ali pa Philipsa. Če bi rad 72 cm televizor ti priporočam Philips 29PT9008 ali Sony-a KV-29LS60.Seveda jih moraš v trgovini pogledati in vprašati prodajalca o razlikah med tema dvema televizorjema.
Če bi rad 82 cm televizor, za 200 tisoč ne boš dobil kakšnega kvalitetnega televizorja z FLAT zaslonom.Predlagal bi ti model ki ga je navedel Dario pa mogoče tudi novejši model KV32FX68.Za okoli 300 tisoč pa bi ti predlagal ali Samsunga WS32Z68P ali pa Philipsa 32PW8807, ki ga imamo tudi pri nas doma in treba povedat da enostavno seka.Sicer je imel Samsung PIP, kar Philips nima toda slika je naredila svoje, pa tudi Zvočniki so pri Philipsu močnejši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

OldSkul ::

Dario sem videl tudi tisto akcijo pri Big Bangu toda verjetno je ta akcija samo če plačas z gotovino.Rajt?

Dodgeviper ::

Fantje
Naj vam eno skrivnost odkrijem namreč tudi jaz delam že kar nekaj časa v Big Bangu tko da brez skrbi Philips 2leti garancije ter sony novi aparati od aiwe 3leta itd.
Razlika med Kv29ls60 ter Kv29FX66 je v tem da ima ls 250 ttx spomina fx 350, fx66 ima pip preko vcr- naj razložim koristi tuner od videorekorderja ker tv nima sama dveh vgrajenih, ter fx 66 ima 1 scart več razlika v ceni 5k.
Glede KV32fx66 cena je na keš seveda 250k na obroke 12 te pride280k.
aja Philips ima 9008 ima 1200ttx spomina ter DIGital Scan zelo boolj umirjena slika pete pogledat.
Lp
Če rabi kdo še kako info kr

OldSkul ::

No, potem pa se je prodajalec zmotil.In najbrž nisi bil ti Dario.:D
Moram pa še povedat da ima Sony precej čudne modele, tako da sploh ne veš katerega bi izbral.Tako da prav pride prodajalec, ki veliko ve o televizorjih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Dodgeviper ::

Ja brez skrbi, itak se vsak zmoti ni kaj še posebej v trgovinah kot so big bang kjer si enostavno nabasan z info tko če kdaj kaj zameša človek se ni za čudit.
Lp

hanzeljn ::

Dario in vsi ostali, ki prodajate TV-je - dve vprašanji:
1. kaj menite o TV Daewoo 28A7 ali 28G7 ? Na tujih internetnih straneh ni videti kritik, so celo pohvale. Ta dva modela sta mi zanimiva zaradi cene, seveda. 70 jurjev za 70 ekran, brez PiP.
2. vprašanje, za katerega sem porabil že mnogo telefonskih impulzov: kateri je najcenejši TV z PiP ? Ko to vprašam po telefonu, mi trgovci naštevajo vse živo. Bistvo vprašanja pa je v besedah "najcenejši" in "PiP".
Hvala.
_____________

Dodgeviper ::

Na prvo vprašanje ti bom odgovoril takole Tale Daewoo za to ceno je odličn Tv, slika dokaj vredu, ostale funkcije standard kot pri ostalih Tv do 85k, razen morda le da ta Tv čeprav nima S-vhs vhoda ti preko enega od dveh scartov podpira adapter S-vhs to pomeni da preko tega S-vhs kabla dobiš barvno sliko v primerjavi z ostalimi TV-ji ki ne večina do 85j ne podpira. Se pravi ČB slika.
Ja pa še neki Daewoo kot napis še ne pomeni nič, kritik ni dobil predvsem ker pri tej zadevi ima prste vmes Hitachi, kateremu gre prav dobro če ne odlično.
Na drugo ti bom takole povedal
Zelo malo TV-jev je z PIP in da so poceni, philips, sony se sploh retko odločita za pip sony je pri nekaterih novih modelih celo ukinil, letošnjih modelih.
PiP boš našel na kaki levi znamki mogoče, Drugače dosti Grundigov podpira nadgradnjo na pip sam so vsi večinoma čez 120k.
Kar se tiče tega gorenje ki ga imaš bi ti neki svetoval v zvezi z TTX TV-ji večinoma začnejo razmetavati simbole ker imajo slab signal, Slika je lahko dokaj ok, sam signal mogoče šopa prekinjeno to se predvsem dogaja ob slabem vremenu.
Lp

hanzeljn ::

Hvala za odgovor, verjetno bom počakal do Sejma elektronike, če bo kakšen popust, potem pa res kupil enega od teh Daewoojev.
Kar se pa Gorenja tiče: ne gre za razmetavanje črk na teletekstu pri slabem signalu, ampak temu televizorju se dobesedno zmeša. Gledaš film, hočeš dati bolj na glas - ni odziva. Preizkusiš vse mogoče tipke - ni odziva, razen na tipko 'izklop'. Ponovno vklopiš TV po 10 sekundah (dobra praksa še iz časov Spectruma, Commodorja, itd): slika je oranžno obrobljena, po njej so razmetani simboli iz teleteksta, na vseh programih enako.
Ker imajo tile Gorenjevi s PiP popolnoma enakega daljinca in ekransko grafiko, ne bi še enkrat metal proč denarja.
TV55MT sem imel trikrat na servisu, menjali so vse, kar je možno zamenjati , pa ni nič drugače.
Torej - Daewoo. Če se bo pri tem pokazal kakšen 'hrošč', se bom tolažil vsaj s tem, da je za malo denarja pač malo muzike.
Hvala za odgovor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

servis mode pri GORENJE TV

Oddelek: Zvok in slika
279987 (7029) hojnikb
»

Najboljsi TV za 130 jurjev?

Oddelek: Zvok in slika
385135 (3550) macgajver
»

televizor 100Hz 72 ekran - kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
161625 (1373) Caligula
»

Kateri TV

Oddelek: Kaj kupiti
252052 (1696) OldSkul
»

Kateri TV kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
342527 (2068) AtaStrumf

Več podobnih tem