»

Microsoft spreminja strukturo certifikatov, bliža se izid 'trojice', nov SP2

Slo-Tech - Najbrž vas dosti ve, da Microsoft ponuja opravljanje izpitov, ki vam prinesejo naziv, s katerim dokazujete poznavanje njihove programske opreme, najpogosteje MCP, MCSA in MCSE. Te dni pa je na dan spet prišla v preteklosti že omenjena ideja, da bi certifikate nekoliko reorganizirali. Tako bi dosegli lažje opravljanje certifikatov, saj bi bolj točno odražali vaše znanje in hkrati stali manj.

Nov sistem teh certifikatov si lahko ogledate na uradni strani, prve novosti pa lahko pričakujemo v začetku meseca januarja naslednje lete v navezi z prihajajočo trojico SQL Serverjem 2005, Visual Studiom 2005 in BizTalkom 2006. O predstavitvi nove trojice lahko več preberete na uradni strani. Izid te programske opreme se bo zgodil 7. novembra naslednji mesec, torej čez slaba dva tedna, po vseh kontinentih pa naj bi bil dosegljiv do začetka naslednjega leta.

Prav tako smo v zadnjih dneh dobili nov Service Pack (SP) pod zaporedno številko 2, ki je tokrat namenjen izdelku Exchange Server 2003....

9 komentarjev

Office 2003 je dobil SP2

Slo-Tech - Te dni, natančneje včeraj, je Microsoft izdal skupek popravkov za Office 2003, tokrat pod imenom Service Pack 2. Gre predvsem za veliko število popravkov na pordočju varnosti, stabilnosti in same zanesljivosti pri uporabi.

Sam paket je velik 50MB, če pa nimate dostopa do inštalacijskega CD, pa bo datoteka velika 100MB. V obeh primerih je dosegljiva na downloads.microsoft.com, kjer se nahaja tudi nekaj tehničnih podrobnosti o samem servisnem paketu.

Pri vsem je verjetno najbolj dobrodošla nova funkcija Outlooka, ki se imenuje Phishing Protection, že nekaj časa na voljo uporabnikom IE 7.0. Gre za zaščito lastnih informacij, ki bi jih lahko kot odgovor posredovali na kak email, poln zlobne kode.

Naj omenim še to, da bodo vsi, ki imajo inštaliran Microsoft Baseline Security Analizer v2.0, obveščeni o samem servisnem paketu za Office 2003, v kolikor je Automatic Updates nastavljen tako, da vas obvesti o novih popravkih.

15 komentarjev

Konec podpore za piratske kopije MS Windows

The Register - The Register poroča, da je danes stopil v veljavo Microsoftov Windows Genuine Advantage (WGA) program, katerega naloga je preprečiti posodabljanje piratskih kopij operacijskega sistema Windows.

Uporabniki se bodo morali pridružiti WGA programu za preverjanje avtentičnosti operacijskega sistema, v kolikor želijo prejemati nadgradnje programske opreme. Za registracijo je potrebno obiskati Microsoft Download center, Windows Update ali Microsoft Update, kjer bo ActiveX programček preveril avtentičnost nameščenega sistema in veljaven ključ shranil za bodoče posodabljanje. Lastniki piratizirane kopije Windows OS bodo še naprej prejemali varnostne posodobitve preko avtomatskih posodobitev, ker Microsoft ne želi nepotrebnega širjenja nesnage po spletu.

117 komentarjev

Microsoft Baseline Security Analizer v2.0

Microsoft - Že dolgo je tega, kar je izšla prenovljena različica Microsoftovega orodja za pregledovanja osebnega računalnika.

S tem orodjem lahko namreč pregledamo, če imamo nameščene najnovejše popravke za operacijski sistem in ostale, pogosto uporabljane Microsoftove produkte, kot so Office, SQL in Exchange.

Prav tako orodje pogleda nastavitve, katere bi lahko zmanjšale varnost sistema, kot so recimo prazno geslo, dovoljenje za dostopanja do SQL baze, izpostavitev nepotrebnih aplikacij preko IISja, omogočen guest račun, program pregleda tudi nastavitve požarnega zidu in Automatic Updates in ostalo. Pri tem nam pri odkritem nenameščenem popravku ponudi povezavo do popravka ali do članka, kjer...

31 komentarjev

Izšel je WSUS

Microsoft - Izšel je WSUS - Windows Server Update Services, naslednik SUS - Software Update Service-a. Med drugih prinaša tudi možnost posodabljanja nekaterih drugih Microsoftovih orodij:
  • Office,
  • Exchange,
  • MS SQL.
WSUS je okolje, ki omogoča lažje upravljanje s popravki, ki jih izdaja Microsoft. Prav tako njegova uporaba v večjih omrežjih drastično zmanjša potrebo po široki pipici v svet za potrebe nameščanja Microsoftovih popravkov.

7 komentarjev

Nova konkurenca Volji?

Slo-Tech - Ponudnika internet storitev, Voljo, poznamo domala vsi. Pojavil pa se je nov, ki vam prav tako omogoča brezplačno uporabo interneta (plačajo se le impulzi Telekomu Slovenije). Na internet strani Butn.net si lahko preberete postopek -- in že lahko uporabljate internet. Povem naj, da je postopek še preprostejši kot pri Volji, saj za uspešen začetek uporabe interneta ne potrebujete registracije, oz. kot pravijo na svoji strani, "Za priklop na internet ne potrebujete posebnega uporabniškega imena in gesla. S čarnovnikom naredite novo povezavo, vpišete telefonsko številko, pritisnite poveži in že ste butneni na net!" Vse ostalo, kar vas utegne zanimati, si preberite na njihovi strani. Klik!

p.s.: O hitrostih nam pa le poročajte...[;)]

17 komentarjev