»

Sprehod po tovarni trdih diskov

Sestavljavci diskov iz Malezije in Tajske

Tom's Hardware - Eni izmed najbolj čistih prostorov na svetu so proizvodni obrati trdih diskov, ki so bolj podobni kakšnim laboratorijem za delo s smrtonosnimi virusi kot pa sestavljalnicam računalniških komponent. Ker delovanje diska zmotijo že majhni prašni delci in druge nečistoče, je vstop v čiste sobe omejen na minimalno število ljudi, ki se morajo vsakokrat primerno zaščititi. Obiskov je temu primerno malo, a pri Tom's Hardware so se uspeli dogovoriti za ogled tovarne Western Digitala v Kaliforniji. V zajetni fotoreportaži so na 41 straneh s še nekoliko več slikami in obširnimi komentarji pokazali vse, kaj se v takšni ogromni valilnici trdih diskov godi. Od izdelave do testiranja, raziskav in razvoja.

9 komentarjev

Slo-Tech NEST 06 slike

NEST 06 (madviper)

Slo-Tech - Opazili smo, da je veliko obiskovalcev NEST-a s seboj prineslo digitalni fotoaparat, še posebej pa, da so neprestano slikali. Tako še pred koncem NEST-a, še posebej pa po tem dogodku, vabimo vse nadebudne fotografe, da objavijo slike (ali dajo povezave na njih), v zato posebej odprti temi.

Za vse, ki ste letos NEST zamudili, objavljamo sliko prizorišča, ki je nastala globoko proti nedeljskem jutru.

94 komentarjev

NEST.2006

Slo-Tech - Z malo zamude pa vendar. NEST.2006 bo, kot je bilo že konec januarja napovedano, od 21. do 23. julija. Tokrat na novi lokaciji v OŠ Hrvatini (Hrvatini nad Koprom). Program s prijavami bomo objavili v nekaj dneh.

Kot vedno bomo organizirali lan party s precej predavanji in tekmovanji. Igralo se bo skoraj vse. Letos ideje za tekmovanja v igrah pobiramo samo do samega dogodka, da se nam ne bo ponovilo lansko leto, ko se je večina idej za tekmovanja pojavila v noči iz sobote na nedeljo.

Kot vedno je tudi letos prepovedano kajenje in/ali uživanje drugih opojnih substanc. Oseb, ki bodo kazale znake uživanja le-teh varnostna služba ne bo spustila v dvorano.

291 komentarjev

Nov članek: NEST.2005

Nekaj manj kot 200 obiskovalcev ...

Slo-Tech - MadManMato je po daljšem času mučnega retuširanja fotografij, spreminjanja zgodovine in posledične popolne odstranitve vseh dokazov o nam neljubih dogodkih skupaj sestavil fotoreportažo z NEST-a. O tem, kako se nekateri še vedno niste naučili, da se žičk iz vtičnice ne priklaplja na ohišje in še čem ... poročilo z NEST-a.

73 komentarjev

Slo-Tech Winamp skin

Jaz - Heh, povsem nepričakovano se je danes v mojem Inboxu znašel zanimiv e-mail. MadManMato mi je namreč poslal svoj home-made Winamp skin. Nič posebnega, boste rekli... Eeeee, wrong! Navdih za skin je namreč ravno Slo-Tech. Sicer sem sam zelo izbirčen pri Winamp skinih in najraje uporabljam prastari Wood, toda ta S-T skinček dejansko ni slab. Za razliko od podobnih poskusov ni vse (pre)kičasto in če gre verjeti MadManMatoju, da je to njegov prvi poskus pri izdelovanju skinov, potem se lahko samo veselimo prihodnjih poskusov, ki jih obljublja. Mislim, da bo skin takoj prirasel k srcu vsem Slo-Techerjem (še posebej forumašem), dobite pa ga tukaj. Torej, velika zahvala MadManMatotu in upajmo,...

30 komentarjev