»

Novičke iz Intelovih logov

več strani - Šestindvajsetega avgusta bo luč sveta zagledal nov Intelov dvojedrnik najnižjega cenovnega ranga s frekvenco 2 GHz, ki bo nosil oznako Pentium Dual-Core E2180, zanj pa bo predvidoma potrebno odšteti toliko, kot sedaj stanejo različice E2160, torej 84 dolarjev. Cena slednjih bo po vsej verjetnosti padla na 71 dolarjev, sedanjo ceno različice E2140. Oktobra bo bogato ponudbo Core 2 Duo procesorjev dopolnila različica E4600 s frekvenco 2,4 GHz in predvideno ceno 133 ameriških dolarjev. Več o tem na RegHardware.

Poleg tega je Intel razkril uradni datum predstavitve veznega nabora X38 Express, ki bo 23. septembra, poroča Daily Tech.

Šved Jon "elmor" Sandström je postavil nov svetovni rekord v navitju Intelovih Core 2 Duo procesorjev, saj je procesor Core 2 DUo X6800 navil na 5854.6MHz, pri čemer je za hlajenje procesorja skrbel tekoči dušik. Več o tem na NordicHardware.

25 komentarjev

Manhunt 2 na Otoku prepovedan

The Register - Podaniki kraljice Elizabete II se to poletje ne bodo mogli zabavati z Rockstarovo najnovejšo igro Manhunt 2. Starčki iz odbora BBFC (British Board of Film Classification) so namreč presodili, da naslov vsebuje preveč neposrednega nasilja in pozitivnega, sadističnega odnosa do nasilnega vedenja. Tudi v primerjavi z najbolj krvavimi igrami zadnjega časa naj bi drugi Manhunt izstopal, zato so prepovedali njegovo prodajo.

Tovrstna pogajanja okrog ratingov so pogosta in se v najslabšem primeru končajo tako, da razvijalec odstrani nekatere sporne elemente ter pobarva kri na manj realistično rdečo barvo, tokrat pa je poteza BBFC presenetljivo radikalna. Če se bo Rockstar nanjo pritožil, še ni znano.

Izvorna novica.

79 komentarjev

Test Pentiumov E2140 in E2160

TechSpot - V naslovu omenjena najcenejša Intelova dvojedrnika trenutne generacije sta že nekaj časa na voljo v trgovinah, med drugim tudi v naši pernati deželici. Glede na izkušnje uporabnikov s foruma sta izdelka zaradi dobrega razmerja med ceno in kakovostjo odlična izbira za tiste s tanjšimi denarnicami, zato je vredno objaviti sveže teste. Mednje gotovo sodi tudi danes objavljeni TechSpot-ov prispevek.

Da razložim malce manj obveščenim - gre za čipa, praktično identična procesorju E4300, le da ima E2160 polovico manj predpomnilnika (1 namesto 2 MB), E2140 pa še malce nižjo frekvenco (1.6 namesto 1.8 GHz). Oba naj bi imela tudi soliden navijalski potencial, zato se brž informirajte, če nameravate v prihodnje kupiti poceni sistem.

Izvorni test.

28 komentarjev

Intel X38 Express prihaja

Daily Tech - Intel bo v kratkem predstavil novo namizno platformo za najvišji del trga, ki bo nadomestila zastareli 975X Express. Glavni novosti, ki ju prinaša novi chipset, sta podpora PCI-Express 2.0 in DDR3, vsebuje pa tudi nekatere zaenkrat še vizionarske funkcije. Z X38 bodo namreč, če se bo proizvajalec tako odločil, delovali prihajajoči procesorji Penryn ter trojčki ATI-jevih nad fiziko navdušenih grafikulj. Izdelke na novi platformi je napovedalo dosti pomembnejših izdelovalcev matičnih plošč (podrobne specifikacije na spodnji povezavi), za overclockerje najbolj zanimiva bo najverjetneje DFI-jeva, saj bo vključevala (kljub Intelovem...

81 komentarjev

Panasonic CF-Y5

RegHardware - Na RegHardware so si podrobneje ogledali Panasonicov prenosnik CF-Y5, pripadnika serije Toughbook, ki je znana po svoji izjemni odpornosti na različne negativne vplive iz okolice. Sicer ne gre za običajen neuničljiv laptop, ki ga lahko povozite s tankom in o kakršnih smo že poročali, temveč je zadeva ustvarjena za poslovno uporabo. Morda se vam ob tem zdi čudno, da prenosnik zdrži 100 kilogramov pritiska, a če vam povem, da so Panasonicovi inženirji po testiranju ugotovili, da se sile na torbo z računalnikom med prerivanjem po japonski podzemni brez težav približajo omenjenim številkam, boste razumeli. Kot vsak dostojen odporen...

8 komentarjev

Rekordno navitje Core 2 Duo

Core 2 Duo X6800ES na 5717 MHz

Slo-Tech - Slovenci si lastimo nov svetovni rekord, ki pa tokrat ni s področja športa, ampak navijanja računalniških komponent. Člana OC-Lab-a, zbogi in tiborrr, sta namreč Intelov procesor Core 2 Duo X6800 ES navila na 5717MHz, kar je 10 MHZ več od starega rekorda, pri tem je bil procesor hlajen s tekočim dušikom.

Več o izjemnem podvigu lahko preberete na OC-Lab-u.

41 komentarjev

Novi Xeoni

ComputerBase - Devetnajstega junija naj bi Intel predstavil, na novi Core arhitekturi temelječe procesorje, za strežnike in delovne postaje, Xeon. S tem bodo omenjeni procesorji predstavljeni kot prvi izmed novih serij Intelovih procesorjev. Šestim modelom, predstavljenim na omenjen datum, se naj bi kasneje pridružil še varčen model z oznako Dual-Core Xeon DP LV 5148, s porabo 40 W.

Najzmogljivejši model, s frekvenco 3 GHz, bo nosil oznako Dual-Core Xeon DP 5160, zanj pa bo potrebno odšteti 851 ameriških dolarjev. Najšibkejši model bo nosil oznako Dual-Core Xeon DP 5110 ter imel frekvenco 1,6 GHz, njegova cena pa bo znašala 209 ameriških dolarjev. Vseh šest predstavljenih procesorjev bo imelo 4 MB drugonivojskega predpomnilnika in porabo 80 W (po poročanju The Inquirerja naj bi ta vrednost znašala celo 65 W).

Več o tem v izvorni novici na ComputerBase.

19 komentarjev