»

Acer odpoklical prenosnike

Slashdot - Acer je na zahtevo ameriške komisije za varstvo blaga za široko potrošnjo odpoklical 22 tisoč prenosnikov iz serij Acer Aspire, ki bi lahko v določenih okoliščinah zagoreli. Pod naslonjalom za dlani imajo ti prenosniki kable od vgrajenega mikrofona, ki lahko pridejo v kratek stik in povzročijo požar in opekline. Acer je dobil tri poročila o tem dogodku, ko so se delno stalila ohišja računalnikov, medtem ko poškodb ni utrpel nihče. Prizadeti so nekateri prenosniki iz serij Acer AS3410, AS3410T, AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ in AS3810TZG. Več o tem.

5 komentarjev

Seagate momentus Thin januarja

Shujševalna dieta, na katero bi bile ponosne celo manekenke

engadget - Pred manj kot tednom dni so pri Seagate predstavili znižane, 7 mm trde diske standarda 2,5 palcev, ki so 2,5 mm nižji od običajnih diskov za prenosnike. Nižjo višino so dosegli z uporabo le ene podatkovne plošče (500 in 640 gigabajtni diski imajo dve), zaradi česar je bilo mogoče tudi špekulirati o največji kapaciteti v kateri bo pogon ponujen. Kot že znano bo Seagate javnosti pogone predstavil na januarskem lasvegaškem CES, sprva pa bosta naprodaj pogona s 160 oz. 250 gigabajti prostora. Pri Seagateu so razkrili tudi ostale specifikacije tankih diskov, tako da zdaj vemo, da se bo povezoval prek standarda SATA II, da se bo plošča vrtela s 5400 obrati na minuto ter da se bodo podatki pretakali skozi 8 MB...

1 komentar

Acer AspireRevo zlahka nadgradljiv

notranjost

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Na novinarski predstavitvi prvega Ion PCja v Londonu so bit-techovci potrdili, da ga bo zlahka nadgraditi. Enega od Revov so vzeli v roke in odkrili, da je za odpiranje treba odviti le en vijak, nato pa s ploščatim orodjem dvigniti pokrov. Menjava pomnilnika in trdega diska je trivialna, saj uporablja prenosniške dele, DDR2 SODIMM pomnilnik (skupaj do 4 GB) in 2,5 palčne SATA diske, zamenjati pa je moč tudi kartico v mini-PCI slotu. Tovarniško je nameščena WLAN kartica standarda g, s preprostim opravilom pa Revota nadgradite v predlagan 802.11n standard.

Poročajo še, da računalnik pride s pladnjem, ki ga montirate na zadnjo stran LCDja (na VESA montirne točke), vanj...

38 komentarjev

Acer izdal Ferrarijev prenosnik

ComputerBase - Za vse ljubitelje poskočnega konjička iz Maranella je Acer, sicer tudi uradni sponzor rdeče ekipe, izdal nov model ultra lahkega prenosnika iz serije Ferrari. Model 1200 ima 12,1-palčni zaslon, ki zmore prikazati 1.280 x 800 točk, in del ohišja iz ogljikovih vlaken. Ta ščiti AMD-jev procesor Turion X2 Ultra ZM-80 (2,1 GHz, 2 MB L2-predpomnilnika), ki čepi na veznem naboru AMD M780G. Za izris slike skrbi grafika Mobility Radeon HD 3200, ki lahko prek tehnologije HyperMemory dostopa do dveh gigabajtov sistemskega pomnilnika. Skupaj je v prenosniku do 4 GB pomnilnika DDR2, medtem ko je največja kapaciteta diska 500 GB. DVD-zapisovalnik je...

9 komentarjev

Acer začel pošiljati 10,1-palčne netbooke

Acer Aspire One 10,1''

vir: DigiTimes
DigiTimes - Če gre verjeti DigiTimes, je Acer v trgovine začel pošiljati svoje 10,1-palčne netbooke družine Aspire One, ki bodo dopolnili 8,9-palčne kolege v tej seriji. Prve primerke so poslali na Tajvan in v Hong Kong, na razvitih trgih drugod po svetu pa jih pričakujemo sredi tega meseca. Acer je bojda najavil, da bo kupil do devet milijonov 10,1-palčnih LCD-panelov in da namerava skupaj v tem letu prodati 12 do 15 milijonov netbookov, kar je dvakrat toliko, kot so jih uspeli lani. Prehod na desetpalčne zaslone je torej ta trenutek najbolj vroči trend, medtem ko proizvajalci poskušajo z vedno novimi izboljšavami, da bi kupce zvabili na svojo stran. Asus in HP se tako spogledujeta z netbooki z zasloni na dotik, poroča TG Daily.

...

28 komentarjev

Acer predstavil nov prenosnik

TG Daily - Acer je izdal nov prenosnik iz serije Aspire, ki nosi oznako 8930G-7665 in namerava mešati štrene HP-ju in Dellu. Acerjev novi model v drobovju skriva štirijedrni procesor Intel Core 2 Quad Q9000, ki ga je Acer navil z 2 na 2,53 GHz. Družbo mu delajo 4 GB pomnilnika, grafična kartica Nvidia 9700 GT, polterabajtni trdi disk in pogon Blu-Ray, vse skupaj pa poganja 64-bitna Vista. Okno v svet predstavlja 18,4-palčni zaslon. Vse skupaj Acer ceni na 1800 dolarjev, kar po bančnem menjalnem razmerju trenutno znaša 1260 evrov. Upajmo, da se bo v to smer odklonilo tudi Acerjevo od zlogasnega 1:1, ki ga proizvajalci tako ljubijo.

Acer upa, da bo z ugodnejšo ceno počasi prehitel svoja večja tekmeca, HP in Dell. HP-jev prenosnik...

19 komentarjev

Prihaja Dell Latitude XT2 Tablet PC

Daily Tech - Tiste, ki se navdušujete nad tabličnimi prenosniki (in imate hkrati debelo denarnico), bodo zagotovo zanimale informacije o prihajajočem Dellovem tabličnem PCju, poimenovanem Latitude XT2. Na spletni strani Engadget so uspeli izbrskati slike in specifikacije naslednika trenutno dostopnega Latitude XT tabličnega prenosnika. XT2 bo osnovan na Intelovi Centrino 2 platformi, ki bo podpirala januarja splavljene Penryn (45 nm) Core 2 procesorje. Prenosnik bo seveda naphan s standardnimi vmesniki za prenos podatkov, med katerimi bomo poleg Firewire vmesnika našli tudi zunanji SATA vmesnik ( eSATA). Opremljen bo tudi z ExpressCard režo (naslednik PCMCIA kartic) in čitalcem SDHC pomnilniških kartic.


12,1 palčni in okoli 1,6 kg težki prenosnik bo na voljo predvidoma novembra. Glede na to, da cena razpoložljivega modela...

8 komentarjev

Acer bo začel ponujati prenosnike z Ubuntujem?

engadget - Pred nekaj časa je CEO Acerja izjavil, da je Windows Vista razočaranje za celotno industrijo. Njegova izjava je sprožila plaz govoric, da bi naj Acer sledil Dellu in začel ponujati prenosnike s prednaloženim Linuxom.

Govorice so dobile sedaj še dodatno potrditev, saj pri Engadgetu pravijo, da so se pojavili reklamni plakati za določen model iz Acer Aspire S serije, ki nosi prednaloženo Ubuntu distribucijo Linuxa.
V Linux logih se že veselijo, saj to pomeni boljšo podporo Linuxu od proizvajalcev strojne opreme. Tudi Dell se je začel aktivno truditi za večjo podporo strojne opreme, še posebej so se obrnili na AMD zaradi njihovih groznih grafičnih gonilnikov.

344 komentarjev

iBook G4

vir: Apple
Apple - Apple je predstavil prenovljene prenosniške iBooke, ki so po novem osnovani na G4 procesorjih. Vsekakor predstavljajo zelo zanimivo ponudbo, glede na to, da najcenejši model ($1099) vsebuje 12,1 palčni monitor, G4 800 MHz procesor, grafično kartico ATI Mobility Radeon 9200 in še kup drugih sladkorčkov.

Pa vendar postaja Apple dosegljiv množicam!? Klik.

51 komentarjev

Nov Sharpov prenosnik

Digit Life - Podjetje Sharp je naznanilo, da bo na tržišče poslalo nov prenosnik, poimenovan Sharpov Mebius MURAMASA PC-MV1-5CA. Prenosnik bo vseboval 1,3 GHz Pentium M procesor, 256 MB PC2100-pomnilnika, 60 GB-trdi disk, DVD/CD-RW-pogon, osnovan pa bo na Intelovem 885GM čipovju. Prikazano sliko bomo gledali na 12,1 palčnem zaslonu, ki bo podpiral maksimalno ločjivost 1024 x 768. Posebnost tega prenosnika je še, da ga lahko, ko je priključen na osebni računalnik prek USB-vmesnika in je pri tem izključen, uporabljamo kot zunanji trdi disk. Klik!

2 komentarja