»

Znamka Nokia se vrača kot Nokia 6

Slo-Tech - Čeprav je Nokia svoj del za proizvodnjo pametnih telefonov prodala Microsoftu, se pametni telefoni z znamko Nokia vračajo. Znamko ima namreč v lasti podjetje HMD Global Oy, ki je lani napovedalo vrnitev z začetkom v Indiji. Prvi model se imenuje Nokia 6 in bo v resnici namenjen kitajskemu trgu.

Presežkom od telefona srednjega razreda, ki je namenjen kitajskemu trgu, seveda ni pričakovati. Telefon v klasičnem aluminijastem ovalnem (HMD pravi, da izdelava ohišja traja 55 minut in vsebuje pet poliranj) ohišju poganja Snapdragon 430 s štirimi jedri Cortex A53, ima grafični čip Android 505 in 4 GB pomnilnika. Zaslon z diagonalo 5,5 palca s pokrovom iz Gorilla Glassa ima...

71 komentarjev

Prvi pametni telefon z Intel Atomom

vir: ZDNet
ZDNet - Ta teden bo luč ugledal prvi Intelov pametni telefon s procesorjem Atom. Intel je v ta namen že februarja sklenil pogodbo s podjetjem Lava, da izdela pametni telefon XOLO X900, ta teden pa bo uradno izšel.

Telefon ima enojedrni procesor Atom Z2460 s frekvenco 1,6 GHz, 4-palčni zaslon (z ločljivostjo 1024 x 600, 295 ppi), gigabajt pomnilnika (32-bitni dvokanalni LPDDR2 s 400 MHz), kamero z osem milijoni točk, podporo za hitro fotografiranje (10 fps) in sposobnost snemanja videa v HD-formatu 1080p. Prostora za shranjevanje podatkov je 16 GB, za povezljivost pa je poskrbljeno s 3G, HSPA+, HDMI-izhodom in NFC. Vse skupaj usklajuje...

38 komentarjev

Nov Nexus Prime prestavljen

CNet - Ta teden bi morala Samsung in Google na CTIA predstaviti težko pričakovani nov androidni telefon, Galaxy Nexus oziroma po novem Nexus Prime. Samsung je objavil, da se to ne bo zgodilo. Izdelki se v računalništvu mnogokrat zamikajo, ker še niso dokončani ali razhroščeni, a to pot je za zamik kriv nekdo drug. Razlog je Steve Jobs.

V Samsungu so mnenja, da tako hitro po smrti Applovega očeta ni primeren čas za predstavitev novega telefona. Kdaj točno bo novi pametni telefon, ki je ena izmed najbolje varovanih skrivnosti, saj o njem v javnost pricurljalo zelo malo informacij, predstavljen, Samsung še ne ve. Trenutno se o specifikacijah predvideva, da vključujejo procesor z 1,2 GHz, 1 GB...

23 komentarjev

Dell bo z Baidujem pripravil pametni telefon za kitajski trg

Bloomberg - Dellova tiskovna predstavnica je danes najavila, da bo podjetje sodelovalo z največjim kitajskim spletnim iskalnikom Baidu. Skupaj bodo razvili nov pametni telefon, ki bo podjetjema pomagal do višjega tržnega deleža v milijardni Kitajski. O podrobnostih, ceni in dobavljivosti še ni podatkov. Baidu še ni podal izjave za javnost.

Pred nekaj dnevi je Baidu napovedal izdajo paketa orodij, poimenovanega Yi, ki bodo omogočila večjo integracijo Baidujevih storitev na androidnih telefonih in lažji dostop za njihove uporabnike. V petek so tudi dejali, da so že sklenili pogodbo s proizvajalcem strojne opreme, ki bo izdelal pametne telefone s prednameščenim Yi, a niso povedali, za koga naj bi šlo. Zdi se torej, da je v igri Dell.

Baidu ima na Kitajskem ogromen, 80-odstotni tržni delež med iskalniki, ki ga seveda želijo obdržati. Dell je zanimiv partner, saj so svoj prvi pametni telefon izdali leta 2009. Ciljali so predvsem na trge v razvoju, saj so ga namenili Braziliji in Kitajski. Od...

0 komentarjev

Nova verzija Symbiana in nova telefona iz Nokie

ComputerWorld - Nokia je včeraj izdala novo verzijo operacijskega sistem Symbian^3 in napovedala dva nova telefona, ki poganjata novo verzijo operacijskega sistema. S tem želi Nokia pokazati, da Symbian še ni mrtev, čeprav se o tem špekulira že dolgo časa. Nova verzija Symbiana se imenuje Anna in med drugim prinaša hitrejši spletni brskalnik, virtualno tipkovnico QWERTY v pokončni orientaciji telefona, bolj gladko premikanje po spletnih straneh (scrolling), izboljšano iskanje in nove zemljevide Ovi Maps. Skupaj je vseh novosti okoli 50.

Anno najdemo na Nokii X7, ki ima procesor ARM 11 680 MHz, 4-palčni zaslon AMOLED z ločljivostjo 640 x 360, kamero z osem tisoč točkami, podporo HSDPA, mere 119,7 x 62,8 x...

14 komentarjev

Nov pametni telefon stvaritev Intela in LG-ja

Slo-Tech - Na CES-u je Intel predstavil nov pametni telefon podjetja LG, na katerem teče Moblin Linux in je eden izmed prvih pametnih telefonov z arhitekturo x86. Gre za LG GW990, ki ga poganja Intelov procesor družine Moorestown. Ta naj bi bil dosti varčnejši od Atomov, tako da LG obljublja pet ur brskanja po 3G z eno baterijo kapacitete 1850 mAh. Nov telefon ima ogromni 4,8-palčni zaslon.

Projekt Moblin (skovanka iz besed mobile Linux) je Intel na plano poslal leta 2007 z namenom ustvariti platformo Linuxa, ki bi bila optimizirana za Atome. Grafične knjižice Clutter je zanj razvijalo podjetje OpenedHand, ki ga je Intel pohrustal leta 2006. Ali na GW990 teče Clutter, še ni znano, je pa verjetno.
...

13 komentarjev