»

Vsebina pomnilnika na grafičnih karticah pronica med aplikacijami

Slo-Tech - Kombinacija brskalnika Chrome, Nvidiinih grafičnih gonilnikov in igre Diablo III skriva zanimivega hrošča, zaradi katerega velja ob zagonu igre preveriti, kdo je v sobi. Evan Andersen je namreč ob zagonu igre Diablo III na zaslonu uzrl zaslonski posnetek izpred nekaj ur, ko je v načinu brez shranjevanja (incognito mode) gledal pornografske strani. Diablo III mu je med nalaganjem igre kazal prav ta posnetek. Zanimivo je, da hrošč sploh ni nov, a podjetja ne kažejo interesa, da bi ga odpravila.

Razlog se skriva v pomnilniku na grafični kartici, ki ga nobena izmed aplikacij ni počistila. Chrome ga po izhodu ni očistil, temveč le vrnil sistemu kot prostega za uporabo. Nvidiini gonilniki niso poskrbeli, da bi bil pomnilnik pred naslednjo uporabo izpraznjen. In ko...

35 komentarjev

Izšla Dota 2

Slo-Tech - Valve je, kot je pri njih že običajno, brez kake posebne zamude izdal svoj glavni letošnji naslov - Doto 2. Igra je po dveh letih v (napol) zaprti beti zdaj na voljo vsem za brezplačen prenos s Steama ("free to play"). Istočasno so izdali še (beta!) verziji za Mac in Linux.

Dota 2 je mešanica med akcijado in realnočasovno strategijo, oz. MOBA, kot se dandanes temu bojda pravi. Trenutno velja za najbolj igran naslov na Steamu, s povprečno 200-300 tisoč aktivnimi igralci v vsakem trenutku (še vedno manj kot LoL, hihi). Začetki so sicer bolj skromni in segajo dobrih 10 let nazaj, kot brezplačni mod za Blizzardov Starcraft I (Aeon of Strife). Resnično popularnost je igra doživela šele kasneje s prepisom na Warcraft II oz. njegov dodatek...

39 komentarjev

EA-jev pogrom s SimCity DRM

DRM win

vir: Ars Technica
Slo-Tech - Kot glede na živahno temo na forumu najbrž že veste, se splavitev najnovejšega SimCity-ja ni najbolje obnesla .. kajti čeprav gre za eno redkih pristnih single player iger v letu, vseeno rabi ves čas prisotno internetno povezavo, da lahko njen DRM opravi svoje delo.

In že takoj po začetku prodaje 5. marca se je izkazalo, da EA ni pripravil dovolj strežnikov za vse igralce, tako da so nekateri morali na začetek igranja čakati tudi do pol ure, trpeti slabo odzivnost (lag) pri izvrševanju ukazov, oz. delati brez podpore za shranjevanje (ker se to dela v oblaku). Vse skupaj je že malo spominjalo na lanske težave z Diablo III (Error 37), zato je Amazon.com igro za nekaj časa celo umaknil iz prodaje. Odziv igričarjev in igričarskih revij...

16 komentarjev

Nova Nintendova konzola Wii U 30. novembra

Forbes - Nintendo je končno razkril datum, kdaj lahko pričakujemo novo konzolo, in njeno ceno. Wii U, kot so bo nova konzola imenovala, bo premierno luč sveta ugledala 18. novembra v Severni Ameriki, na to stran Luže pa prihaja 30. novembra. Še teden dni pozneje jo bodo predstavili na domačem trgu. Datume smo nekako pričakovali, saj bi kasnejši začetek prodaje po božično-novoletni nakupovalni sezoni pomenil bistveno slabšo prodajo.

Na voljo bosta dva modela, in sicer osnovni model za 300 dolarjev in 50 dolarjev dražja verzija Premium. Evropskih cen še ni, bodo najbrž predstavljale enake zneske kar v evrih (res pa je, da so ameriška cene vedno citirane brez davka). Osnovni paket vsebuje konzolo v belem ohišju, en...

28 komentarjev

Prihaja Darkspore

Izsek iz igre

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - EA-jev Spore, najnovejša igra, ki jo je zasnoval Will Wright (odgovoren za franšizi Sim City in The Sims), je bila pred nekaj leti dobrodošla novost v igričarskem svetu, saj je igralcem omogočila ustvariti celotno vesolje tako, kot so si ga zamislili. Skozi evolucijo so lahko ustvarjali in prilagajali svoje žverce, ki so se nato razvile vse do ravni, ki jim je omogočala potovati po vesolju ter zavzeti druge svetove.

EA seveda ne bi bil EA, če ne bi dodobra izkoristil možnosti franšize. Tako niti ni presenečenje, da po Spore prihaja še ena igra, poimenovana Darkspore, ki pa bo nekoliko drugačna. Gre za igro tipa RPG, kjer se igralci postavijo v vlogo različnih likov. V primeru Darkspore bodo...

21 komentarjev

Doom 3 za Mac OS X in Linux

PC Linux Online -
I have a Mac. Am I screwed? I wanna play too! No, your fine. id Software has stated that DOOM 3 will be released for Linux and Mac OS X as well.
Kot navaja Planet Doom, je zdaj tudi uradno jasno, da bo Doom 3 na voljo za Linux in Mac OS X. Quake, Unreal Tournament, Doom in še kaj so zdaj že precej dobri argumenti proti oporekanjem, da Linux in igrače ne grejo skupaj.

V aktivnem razvoju pa je tudi strateška igra Globulation 2 za Linux, izdana pod licenco GNU GPL. Globulation je nekakšna mešanica med igrama Star Craft in SimCity, razvijalci pa se soočajo s pomanjkanjem sodelavcev. Zato iščejo nove programerje za optimizacijo kode, pa tudi pomagači pri pisanju dokumentacije niso nič manj zaželjeni. Klik!

29 komentarjev

Pijte Vino 3.0!

DesktopLinux.com - Podjetje TransGaming je izdalo WineX 3.0, ki omogoča igranje najpopularnejših iger in programov na najpopularnejšem operacijskem sistemu -- Linuxu [:D]. Nova različica prinaša nov, inovativni uporabniški vmesnik Point2Play, ki novim uporabnikom bistveno olajša soočanje z nastavitvami, bolj izkušenim uporabnikom pa ponuja več nadzora nad sistemom. TransGaming odslej ponuja 250 najpopularnejših iger za Linux, med katerimi so tudi EverQuest, Battlefield 1942, SimCity 4, Medal of Honor: Allied Assault in mnoge drugi. Na zdravje!

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno igranje iger škoduje zdravju.

9 komentarjev