»

Računalnik za vola ubit

Overclockers Australia - Overclockers Australia, stran, ki jo marsikdo izmed vas pozna tudi po bogati bazi lepo zmodificiranih ohišij, je pred kratkim spet odprla svojo PCDB bazo, v katero so uporabniki po dolgem času lahko spet začeli dodajati svoje umetnine. Dodanih je bilo kar nekaj novih ohišij, med katerimi najbolj izstopa tole. Ne izstopa ravno zaradi kakšne posebne lepote, ampak zaradi natlačenosti z raznoraznimi komponentami. Samo poglejte si to količino diskov [;)].

4 komentarji

Sanjski računalniki

PC Stats - Gotovo je že marsikdo izmed vas, bralcev, že kdaj sanjal o svojem sanjskem računalniku, o računalniku, ki bi zmogel najmanj 300 slik/s v Quaku 3 Areni in ob katerem bi sosedi umolknili (hehe Slovenci™ se še kar lepo oklepamo svojih preteklih navad :)). Mogoče kateri izmed vas sanjajo o visokozmogljivih HP-jevih ali Compaqovih delovnih postajah, vendar pa grem stavit, da je velika večina izmed vas pogosteje premišljevala o kakih ultrahitrih Athlonih XP Pentiumih 4 in grafičnih karticah ranga GeForce 4. No, če vas zanima kaj so si zaželeli pravi poznavalci današnjega tržišča, potem odklikajte na stran PCStatsov, kjer so sestavili svoj sanjski sistem. Sanjski sistemi se lahko pohvalijo s samimi prvovrstnimi komponentami in ogromno ceno, ki se pri nobenem ni spustila pod 6000 $. Ah, ta kapitalizem :D .

10 komentarjev

Rezultati Risove ankete

RIS - Verjetno vas je velika večina sodelovala lani v RISovi anketi, in sedaj so na voljo rezultati. Če vas zanima, kako se obnašamo Slovenci in kaj počnemo, si poglejte tukaj.
Sicer pa, a ni bilo omenjeno, da bomo o tem obveščeni po mailu

7 komentarjev

PowerColor bo izdeloval matične plošče

X-Bit Labs - Kar zanimivo je gledati kako podjetja, ki jih žene sila po zaslužku, v svoje proizvodnje linije vgrajujejo nove programe. Tako so v preteklosti nekateri proizvajalci matičnih plošč začeli proizvajati tudi grafične kartice, pojavljali pa so se že tudi obratni primeri, se pravi, da so poleg grafičnih kartic začeli proizvajati tudi matične plošče. Najnovejši primer takega podjetja bi utegnil biti PowerColor, ki ga marsikdo izmed vas bralcev pozna kot podjetje, ki se je zapletlo v afero z STMicrovimi čipi Kyro in je, kot že številna podjetja poprej, podleglo Nvidiinim ultimatom. No ja, kljub Nvdiinim ultimatom so predstavili serijo grafičnih kartic na podlagi ATI-jevih grafičnih čipov, zavezništvo z ATI-jem pa so sklenili tudi pri bodoči proizvodnji matičnih plošč, na katerih bodo uporabljeni ATI-jevi nabori A4 in ne Nvidiini nForci, kot je bilo predvidevano prej.
Seveda so to zaenkrat še vedno napovedi, ki se lahko spremenijo. Vprašanje je, kako bo podjetje uspelo med velikani, kot...

0 komentarjev

Test termalnih past @ OC Oustralia

Overclockers Australia - Termalna pasta je nujno zlo vsakega računalnika, saj brez nje tudi najboljši hladilniki zaradi slabega stika s procesorjem ne pridejo do izraza. Včasih se malo nostalgično spominjam časov, ko si na procesor samo nasadil hladilnik in hlajenje procesorja je bilo tu. Danes je vse skupaj malce bolj zapleteno, saj so se pod pritiskom overclockerske publike pojavile številne paste in izbira dobre termalne paste je postala skoraj nekaj takega kot izbira dobrega hladilnika, saj vas lahko napačna izbira paste prikrajša za sanjsko navitje procesorja. In katera pasta je najboljša za navijanje? Sicer že slišim, kako večina izmed vas vzklika "Arctic Silver 2", vendar pa vas moram razočarati, da tudi Arctic Silver 2 ni najboljša, saj obstajajo nekateri primerki, ki Silverje prehitijo. Sicer ne tako opazno, vendar je včasih vsaka stopinja minusa še kako pomembna. Če vas zanima kateri proizvajalec je Arcticu zbil krono iz glave, si oglejte tole primerjavo na Overlcokcers Australia, kjer so...

0 komentarjev

Lepo črno ohišje

Maximum 3D - Skočimo še na Maximum3D, kjer so testirali lepo črno ohišje, ki je plod trdega dela Antecovih inženirjev in se imenuje SX1030B. SX1030B spada nekje med serverska ohišja in ohišja za delovne postaje, vendar pa je primeren tudi za overclockerje, saj nudi kar nekaj zanimivih možnosti. Antec se je potrudil tudi pri obliki samega ohišja, ki niti malo ne spominja na cenene tajvanske izdelke, ampak prej na SGI-jeve delovne postaje. No, ker pa je ohišje serversko, poleg običajnih matičnih plošč podpira tudi plošče za Xeon in P4 procesorje. Skratka oglejte si test in presodite, če je ohišje vredno svojega denarja (120 $). Namig: avtor članka pravi, da je odlično.

0 komentarjev

Tomov Power Box

Tom's Hardware - No, pa se vrnimo v nebarviti, sivi svet PCjev. Na Tom's Hardware so predstavili svojo vizijo ultimativnega računalnika, ki so ga poimenovali Powr Box. Kot bi lahko uganili, gre za mega overclockanega Thunderbirda, ki ga ne hladi nič drugega, kot slavni Vapochill. Seveda so svojo sanjsko mašino temeljito stestirali, in z veseljem pokazali, kako na mrtvo premlati Intelovega Pentiuma4. Tukaj!

0 komentarjev