»

Računalniki prepoznavajo lažne recenzije

Za zdaj le za chicaške hotele

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Eden izmed vedno večjih problemov na internetu so lažni recenzije ali pa samo mnenja o izdelkih in storitvah, ki jih pod pretvezo kupca pišejo prodajalci sami v upanju povečati zanimanje in prodajo. Dobroverni kupci imajo pri prepoznavanju teh lažnih kosov pisarije precej problemov, ker ljudje po naravi pisani besedi verjamejo. Zato raziskovalci na Univerzi Cornell razvijajo algoritem, ki prepozna lažne recenzije (imenujejo se opinion spam in ne gre za nov izraz).

Najprej so si pridobili bazo podatkov. Skupino ljudi so prosili, da napišejo lažne recenzije o 20 hotelih v Chicagu, ki so jih potem skupaj z resničnimi recenzijami analizirali. Ugotovili so, da se lažni sestavki jezikovno razlikujejo od resničnih. Imajo več...

4 komentarji

Nove funkcije v forumu

Slo-Tech - Primož je bil priden ter na novo napisal skripto za ustvarjanje novih tem v forumu. Kaj točno to pomeni? Odstranjen je tisti že dolgo poznani hrošč, kjer niste mogli ustvarjati ali urejati več kot ene teme hkrati. Očesu je skripta bolj ali manj enaka, le da boste od danes naprej primorani gledati dva nova tipa tem: prilepljene ter informativne. Oboje lahko ustvarjajo samo priviligirani administratorji foruma.

Prilepljene teme so v forumu označene z ikonico , informativne teme pa z ikonico . V oddelkih, kjer bodo odprte teme takega značaja, boste videli, da bodo teme izpisane nad ostalimi temami. Naslov teme bo označen s krepko pisavo.

V teh temah bodo forum admini razglašali pogosto spraševane stvari, kar bo, vsaj po mojem mnenju, odrešilo večnih iskalcev raznih programov veliko dela. Edina razlika med prilepljeno ter informativno temo je ta, da lahko uporabniki v prve odgovarjajo, v druge pa ne.

Uvedli smo še eno novost. Kdor misli, da je oddelek predelal v celoti, ter hoče, da...

10 komentarjev

Nova recenzija!

Slo-Tech - Zopet sem si za vas pogledal nov film ter spisal recenzijo. So morda sosedje teroristi? Ali pa se je profesorju Faradayu to le zdi in je dejansko prevec paranoičen? Več izveste, če preberete (in komentirate) najnovejšo recenzijo.

Žal pa je to zadnji film do konca (vsaj prvega) dela mature, saj se imava s Slainom kar dosti za učit in tako nama ne preostane čisto nič časa za recenzije. Držite pesti [;)]!

2 komentarja

Nova recenzija

Slo-Tech - Od maturitetnih časov
pa vse do naše penzije
nas bodo med pomanjkanjem vsebine
reševale le recenzije!

Okej, resno. Dokler ne naredimo mature, bo s testi in članki bolj bogo, zato se boste pa morali toliko bolj zadovoljiti z recenzijami. Slaine si je tokrat za nas ogledal Volčja bratovščina, film, ki si je po njegovem mnenju zaslužil desetko. Kaj pa vi pravite?

0 komentarjev

Magičnih 50

Slo-Tech - Ja, prav ste prebrali. Pred kratkim smo prešteli dosedanje recenzije in ugotovili, da smo si za vas ogledali in opisali že kar 50 DVD-jev. Zasluge za tak dosežek gredo prav vsem, ki so opisali kak film, zatorej ne pozabimo na začetnike pigeon-a, Brody-a ter Smirnoff-a, kot ne na novega recenzenta Slaine-a. Z upanjem, da ste z našim delom zadovoljni, vam sedanja recenzenta obljubljava, da vas bomo na Slo-Techu še naprej razveseljevali z novimi in kvalitetnimi filmi ter recenzijami.

1 komentar

Nov DVD

Slo-Tech - Novica: Ker se pospešeno pripravljamo za Infos ter ker nam je včeraj izpadel strežnik, se opravičujemo za malo daljšo odsotnost z vsebino. Navkljub vsemu si pa lahko danes preberete nov DVD, ki ga je za vas spisal že dolgo ustaljeni Slo-Techer DrSergioDJ. Pay it forward je film o čustveno razrvanem učitelju, ki ima fiksno idejo o tem, kako bi spremenil svet. Sin, mati, oče ter učitelj so glavne osebe v zgodbi o uspehu, ljubezni ter razočaranju. Dober film, vam povem. Je bil vam tudi tako všeč kot meni? Komentirajte!

9 komentarjev