»

Z lažno prireditvijo prek Twitterja do 150 tisoč dolarjev

boston.com - Nove tehnologije so za prevarante kakor nov poligon, kjer lahko stare ukane nadgradijo in po možnosti z njimi pretentajo še večje množice ljudi. Povabila na razne dogodke in obvezni répondez s'il vous plaît so na Facebooku in tudi Twitterju stalnica, ki nas prijazno opomni na družabne prireditve, a previdnost velja pri povabilih neznancev, ki za povrhu zahtevajo še kakšno plačilo.

Lanskega septembra so neznanci v Bostonu ustvarili profil na...

6 komentarjev

Nov test! nForce2 versus VIA KT400

Slo-Tech - Morphling1 vam je postregel še z enim testom, kjer je pometel z vsemi tabuji, ki se vrstijo o kakovosti ter hitrosti osnovnih plošč, ki delujejo na čipovju nForce2. Med sabo je namreč primerjal tri osnovne plošče, od katerih je vsaka delovala na drugem čipovju. Hitro kliknite in izvedeli boste, kako se medsebojno spopadejo EPoXova 8RDA+ na nForce2, EPoXova 8K9A2+ na KT400 ter EPoXova 8K3A+ na KT333 čipovju. Branje obvezno. Klik!

5 komentarjev

PC Geiger

hardCOREware - Če se še spomnite, je alien-w pred časom za Slo-Tech testiral Asus iPanel Deluxe, srčkano napravico, katero smo vgradili v 5.25" režo ter preko nje spremljali delovanje našega računalnika. No, naprava vseeno ni bila popolna, nekakšno izboljšano sorodnico pa predstavlja PC Geiger, katerega opis si preberite na tej HardCoreWarevi strani. Zadeva je malček neprijazna do končnega uporabnika, saj jo je potrebno sestaviti, kar zna pobrati kakšno urico časa ter tono živcev, a nas prijazno preseneti, ko jo priključimo v delovanje. Poleg tega, da zna izpisati kode med zagonom (HEX POST Code, lastnikom EPoXovih plošč že znana zadeva), nam zna povedati tudi, kako obremenjeni so PCI, FireWire ter USB. Pa še kovinske barve je [:D]! Klik!

1 komentar

Nov test

Slo-Tech - Tokrat sem stestiral Asusov iPanel Deluxe - ultimativni kos trdine oz. strojne opreme, ki na majhnem LCD ekranču prikaže skoraj vse, kar si overklokerji želijo vedeti o stanju svojega abakusa. Se spomnite tistih senzorjev za temperaturo z ekrani, ki smo jih monitrali na sprednjo stran računalnika in tako odčitavali temperature v notranjosti računalnika? No, to in še več je iPanel. Toda tudi ta ima svoje pomanjklivosti in napake. Preberite si test.

1 komentar

RD2 Pro PC Geiger

Overclockers Australia - Zadnje čase je trg dobil nekaj novih pripomočkov, ki so namenjeni odčitavanju (npr. temperature). Priča smo bili tako dobrim (Senfu Thermal probe), kot malce slabšim (ASUS iPanel) primerkom. Vendar nobeden izmed prej opisanih pripomočkov ni prinesel kakšnih revolucionarnih novosti - odčitavanje temperature in nekaj "bližnjic" za delo z računalnikom - to je bilo vse. Tukaj pride na vrsto PC Geiger, ki ne meri temperature, ampak uporabo PCI vodila (v %) in prenos podatkov po le-tem. Ponuja tudi nekaj bližnjic (resetiranje BIOS-a, dodatni reset gumb, gumb za prehod v stanje pripravljenosti ...), vendar nič takega kar nebi mogli storiti preko tipkovnice ali z gumbi na ohišju. Čeprav je PC Geiger zanimov kos hardvera, je glavni namen (merjenje zasedenosti PCI vodila) obenem glavna hiba. Malo je namreč ljudi, ki bi izdelek kupovali samo zaradi tega, da bi ves dan gledali v LCD zaslonček in se prav prešerno zabavali, ko bi le-ta javil, da se je uporaba PCI vodila zmanjšala za nekaj...

0 komentarjev

ASUS A7V266

X-Bit Labs - ASUS bo začel pošiljati svojo novo DDR matično ploščo, A7V266, poobčaščenim distributerjem.
Naj vam malo osvežim spomin; A7V266 bazira na VIA KT266 DDR čipovju. Ima eno AGP Pro režo, 5 PCI rež, 1 CNR režo in 6 USB vhodov. Kot opcijo pa je na njej še CMI-8738 zvočni kontroler. Podpira pa tudi ASUS iPanel.
ASUS je to "plato" nameraval izdati že februarja, a se je premislil. Raje je, kot nizko proračunsko rešitev, ponudil A7A266 na Ali MaGiX 1 čipovju. Sedaj, ko je končno jasno, da MaGiX1 smrdi, bo ASUS izdal A7V266. Prijazno, a? Medtem časom pa ASUS-ovi inžinirji niso počivali. S prvotne rev. 1.02 so prešli na rev 1.05, ki je tudi končna verzija....

0 komentarjev

ASUSov iProbe

X-Bit Labs - Večina uporabnikov je zelo zadovoljna z Epoxovim POST Debug zaslončkom, ki ga najdemo na njihovih matičnih ploščah, tako da niti ni presenetljivo, da je idejo posvojil tudi ASUS. Goliat med proizvajalci matičnih plošč bo tako kmalu začel proizvajati iProbe pripomoček. iProbe bomo našraufali na prosto razširitveno mesto na zadnji strani računalnika (kamor pritrdimo razne kartice), na njem pa bosta dva LED zaslončka in 2 USB izhoda. Preko LED zaslončkov bomo lahko, podobno kot pri Epoxovih ploščah, spremljali zagon računalnika in tako ugotovili kaj je narobe, če se kaj zalomi. iProbe bo z matičnimi ploščami povezan preko AFPANEL konektorja, ki je že v uporabi za iPanel. Tako bomo iProbe lahko uporabili samo na ploščah, na katere lahko priključimo iPanel.

0 komentarjev