»

Test matičnih plošč na i865PE

Najboljša navijalka

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na VR-Zone so opravili temeljit preizkus matičnih plošč osnovanih na Intelovem 865PE čipovju, poznanim pod imenom Springdale. Pobliže so si ogledali Abitovo IS7-G, Albatronovo PX865PE Pro II, AOpenovo AX4SPE Max, ASUSovo P4P800 Deluxe, EPoXovo 4PDA2+ in MSIjevo 865PE Neo2. Vse naštete plošče so imele vklopljeno funkcijo PAT, s katero se lahko pohvalijo predvsem plošče, osnovane na Canterwoodovem (i875) vezju. Na koncu so se odločili, da največ ponujata Asusova in Abitova plošča, za ploščo z največjim navijalskim potencialom pa so izbrali Epoxovo 4PDA2+. Test je zanimiv, zato hitro na branje.


1 komentar

8RDA+ pod drobnogledom

samozavest zaželena

vir: VR - Zone
VR - Zone - Kot ste lahko prebrali že v morphlingovem vzporednem testu osnovnih plošč, katerega je spisal pred mesecem, je EPoXova 8RDA+ zelo dobra osnovna plošča. Dejstvo je tudi, da se tudi vsako uspešnico preuči do te mere, da lahko iz nje naredimo praktično karkoli -- le da je v našo korist. Povzetek vseh zanimivih modifikacij so zbrali fantje na VR-Zone ter nam svetovali, kaj narediti, da bomo na plošči dosegli izjemno visoke frekvence zunanjega vodila. Svetujejo nam, naj dodatno ohladimo čipovje, ter nam pokažejo, kaj narediti, da zvišate voltažo čipovju, pomnilniku ter zaključnemu členu vodila. Kakšnih primerjalnih testov fantje niso...

4 komentarji

Test KT400 matičnih plošč

SocketA

vir: Planet 3D Now
Planet 3D Now - Ponovno novica za katero me bo morphling1 linčal, saj imamo že lasten test KT400 osnovnih plošč, a naj bo. [:)] Na Planet3DNow so namreč spisali primerjalni test treh osnovnih plošč. Tokrat so pod drobnogled vzeli plošče proizvajalcev AOpen, Asus ter Shuttle, razpisali pa so se kar na šestnajstih straneh. Če razumete nemško, klik, ostalim pa je na voljo preveden klik!

3 komentarji

Nov test! nForce2 versus VIA KT400

Slo-Tech - Morphling1 vam je postregel še z enim testom, kjer je pometel z vsemi tabuji, ki se vrstijo o kakovosti ter hitrosti osnovnih plošč, ki delujejo na čipovju nForce2. Med sabo je namreč primerjal tri osnovne plošče, od katerih je vsaka delovala na drugem čipovju. Hitro kliknite in izvedeli boste, kako se medsebojno spopadejo EPoXova 8RDA+ na nForce2, EPoXova 8K9A2+ na KT400 ter EPoXova 8K3A+ na KT333 čipovju. Branje obvezno. Klik!

5 komentarjev

Epox 8K9A2+

Hexus - Še en test. Da, uganili ste, matične plošče. Tokrat na Hexus.net, kjer so testirali Epoxovo umetnino na KT400 čipovju. 8K9A2+, kot jo je Epox veličastno poimenoval (no, ja [:D]), je tipična KT400 plošča, ki smo jih v novicah predstavili že mali milijon, tako da se pri samih lastnostih plošče ne bomo zadrževali. Morda velja omeniti le Epoxovo posebnost ali značilnost, kakor pač pogledate, LED debug display namreč. Če še imate kaj volje za branje testov že skorajda starega čipovja, go for it!

0 komentarjev

EPoX 8K9A2+

VR - Zone - Vsi tisti, ki ste mislili, da se boste za danes izognili testom osnovnih plošč, ste se pač zmotili. Na VR-Zone so si namreč ogledali Epoxovo umetnijo na KT400 čipovju, ki so jo poimenovali 8K9A2+. Tisti plus v imenu tokrat pomeni prisotnost RAID krmilnika, sicer pa plošča ni nič posebnega, saj ima vse tiste bonbončke, katere vam zagotavlja že sama zasnova KT400. Razen seveda Epoxove posebnosti, debug displaya. V kolikor vas torej mika imeti najnovejše srce v vašem računalniku, odklikajte sem!

15 komentarjev

PC Geiger

hardCOREware - Če se še spomnite, je alien-w pred časom za Slo-Tech testiral Asus iPanel Deluxe, srčkano napravico, katero smo vgradili v 5.25" režo ter preko nje spremljali delovanje našega računalnika. No, naprava vseeno ni bila popolna, nekakšno izboljšano sorodnico pa predstavlja PC Geiger, katerega opis si preberite na tej HardCoreWarevi strani. Zadeva je malček neprijazna do končnega uporabnika, saj jo je potrebno sestaviti, kar zna pobrati kakšno urico časa ter tono živcev, a nas prijazno preseneti, ko jo priključimo v delovanje. Poleg tega, da zna izpisati kode med zagonom (HEX POST Code, lastnikom EPoXovih plošč že znana zadeva), nam zna povedati tudi, kako obremenjeni so PCI, FireWire ter USB. Pa še kovinske barve je [:D]! Klik!

1 komentar

Priložnostna branja

Overclockers Australia - Ako se vam zahoče brati nekaj testov, potem pričnimo pri HardCoreWare, ki so na test popeljali Athlona XP 2100+. Od osnovnih plošč si lahko preberete opis EPoXove KT333 plošče 8K3A na OCPlus ter ChillBlastu, če vam pa to ni zadosti, si pa oglejte še test Soyove K7V Thunder Plus na HeatSeekerz, MSIjeve KT3 Ultra-ARU na AMD3D ter K7T266 Pro2 istega podjetja na SubZeroTech. Če se vam ne berejo testi osnovnih plošč, preidimo na grafične kartice, kjer si lahko preberete test VisionTekove Geforce Ti4600 mrcine na SL Central, Creativovega Ti4400 na Deviant PC, Leadtekovega Ti4400 na Gaming 3D, ATIjevega Radeona 8500 na PCStats ter test taiste kartice na PC Paradox. Dosti za danes :D.

0 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Ker je danes objavljeni test EPoXove plošče bil moj prvi, se vam moram iskreno opravičiti za nerealne rezultate, ki sem jih dobil pri testiranju. Moje nepoznanje BIOSa plošče v detajle je spregledalo vključitev 4-way interleavinga, kar je DRASTIČNO povečalo vse rezultate. Za napako se iskreno opravičujem ter obljubljam, da bo test popravljen tekom jutrišnjega dne.

4 komentarji

Nadzor RPM-ja pri ventilatorjih

Overclockers Australia - Vsi ventilatorji imajo določeno število RPM-jev (rotations per minute) ali obratov na minuto. Nekateri več, nekateri manj. Tisti z največ obrati so resda učinkoviti, vendar se velikokrat izkažejo kot zelo glasna rešitev. Slej ko prej se marsikdo naveliča glasnega ventilatorja in si ga želi čimprej vsaj malce utišati. Toda kako? Preberite si ta članek, ki je eden izmed najboljših in izvedeli boste kako. Če ne obvladate dela z elektriko, bo sicer treba poiskati sorodnika, ki obvlada elektrikarska dela, to pa je tudi vse. Uživajte v branju.

2 komentarja