» »

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

««
55 / 60
»»

Ramesses II ::

Thanks, Mati. Dokaj objektivna razlaga.

edit: "kondenziran zrak," točno...

Če slučajno ima kdo možnost, bi vas prosil, če si ogledate slednji dokumentarec;

Avi format, ki se ga dobi ponavadi na torrent straneh; UFOs_Hidden_Evidence_2005.avi
Majhen opis avtorja: Cook, Nick An award-winning defense and aerospace journalist tells the story of one of America's most breathtaking scientific discoveries;.... he wrote alongside Jane’s Defence Weekly’s Aviation Consultant...

Nekaj njegovih del...

PS; Ni malih zelenih...:D
Ptah-Seker-Osiris

Gundolf ::

Veter kaj hitro razpiha letalske sledi, tako da so velikokrat povsem cikcakaste.

Ramesses II ::

Tnx,Gundolf za pojasnilo,
opazil sem nastanek črte pred menoj...Samo nisem mogel slikat v momentu, ko je črta nastala, ker nisem imel fotoaparata sabo. Takoj za tem, sem skočil ponj, in v roku 20min. naredil sliko.(namreč nisem bil blizu doma). Zato bom skušal imeti, aparat pri sebi, da bom uspel slikat še več.

Bilo je predaleč in prehitro, da bi videl, kaj je bilo spredaj, ampak ti pa lahko povem, da vse skupaj nastalo pred mojimi očmi. Črta, takoimenovana "kondenziran zrak" nastala v roku 1 minute mogoče malo več.(črta se rasteza čez celo nebo oz. moje vidno polje) Če bi imel daljnogled, bi danes lahko več povedal. Slikal pa sem, tako, da mi je ostal vsaj en dokaz od dogodka.
PS: Sčasoma, vam bom pokazal, še več slik.
Danes, sem naredil podobno, ampak še nisem imel časa, razvit. Sedaj zopet moram šibat, ker imam nujno pot, tako, da se bom oglasil kasneje. Dogodek bom dal na papir, skušal ugotoviti razdaljo in seveda izračunati vsaj približno hitrost "letala".

Lep pozdrav vsem.
Ptah-Seker-Osiris

Gundolf ::

Po moje se zaman trudiš s kondenzacijskimi sledmi Ramzes. Razen če slučajno iščeš NLPje na reaktivni pogon (propelerskih in turbopropelerskih raje sploh ne omenjam).

BlazP ::

Tako spremembo poti crte v zraku se dostikrat vidi (vsaj js jo). Enkrat sem videl 2 vzporedni ena debelejsa, druga tanjsa (najbrz na razlicnih visinah) in obe sta na priblizno istem mestu "ostro" spremenile v isto smer. S tem da ena od teh se je pac izgubila v daljavi, pri drugi je bilo pa se vedno videno potnisko letalo, ki jo pusca za sabo.

strictom ::

Bom verjel ko jih bom videl. Aliene se ve :-)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Mati ::

Ramses, ti bom probal jaz odgovrit kako je glede teh filmčkov. To je moje subjektivno mnenje, zato ne misli, da ga tebi vsiljujem.

Ti filmčki so ponavadi montirani v amaterskih studijih. Pač nekdo vzame posnetek, kjer se je zgodila kakšna nepredvidljiva stvar (recimo, strela je udarila v bližino, nekdo je vrgel nekaj v bližino, ptič se je zaletel ipd.), nato ta nepredvidljiv dogodek v studiu zamaskirajo ali nadomestijo predmet s čim podobnim alienskim ufo-tom, ter postavijo na internet.
Nekaj oddaj je posnetih tudi, ko filmski tehniki in strokovjaki zavračajo te takoimenovane UFO filmčke in lepo obrazložijo kje je bil film montiran, kje so vidni različni obrisi na nebu ipd.
To je tudi vzrok, da so ti filmčki dostopni na netu, nobena resna televizija pa jih ne predvaja, ker večina folka ve, da je to nagib.

Podobno je bil pred časom ovržen mit o Jetiju. Obstajal je posnetek Jetija in vsi so trdili, da je resničen in bla bla, nakar sta 20 let kasneje avtorja priznala, da sta se preoblekla v opico in posnela ta fake.

Še pred tednom, pa sem gledal oddajo o žitnih krogih. Ljudje so jih delali z namenom, da pospešijo turizem v njihovi zaspani vasi. To je bila vsa poanta teh krogov. To je tudi vzrok zakaj ne nastajajo več.

Upam, da ti je odgovor vsaj delno všeč in da ga neboš zavrgel že v osnovi.

Ramesses II ::

vsako razlago sprejmem...:\
Mati, to ni noben (UFO) filmček, ampak dokumentarni filem, ki sploh nima povezave z nezemljani, ampak črnimi projekti(aerospace-stealth tehnologija), če si to mislil. Čisto nevtralna razlaga, in v njem nastopajo državni oslužbenci(interview), priče, vojaški zgodovinarji, skratka najbolj realen dokumentarni filem, trenutno na sceni. Vsaj od teh, ko sem jih gledal.

Lahko ga pa kupiš, če se ti to zdi vredno, da vidiš obstoj črnih projektov. Link pa sem dal, da lahko nekdo dobi tudi brez plačila, ampak samo za lastno uporabo oz. za ogled.

Razen če slučajno iščeš NLPje na reaktivni pogon

Gundolf, lepo sem napisal, da to nima veze z NLP-ji. Ampak z vojaškimi letali. Samo me je zanimala, vaša razlaga. Bolj me zanima tehnologija in stabilnost letala, ki stoji za tem.

PS: V toku moje raziskave, sem videl tudi NLP-je na reaktivni pogon, kot naprimer, prvi neuspeli projekt " avrocar" iz 50ih in njegov naslednjik.
Ptah-Seker-Osiris

Gundolf ::

Kaj vojaška letala ne spadajo več med NLPje?

In avro-car ni NLP. Ni nikoli letel pa tudi kako skrit je bil ne vem. Imej je pa obliko krožnika ampak to ga še ne naredi NLP.

Ramesses II ::

Gundolf, javno predstavljeni "Flying saucer"--> "neuspeli poskus", ne pomeni, da USAForce ustavila proizvodnjo.
Ostalo si lahko pogledaš v vojaški zgodovini. John Frost je dokončal še en projekt, samo zopet neuspeli(razneslo reaktivni motor), zato so ga odstavili s projekta in nadaljevali pod klasifikacijo naprej.

avrocar

After limited success with the first-generation AvroCar, the Avro Corporation began construction on a larger, six-engine vehicle, shown in the above photographs. This larger prototype also had the unmistakable UFO shape, and was based on Coanda-effect lift. The six engine vehicle reportedly encountered a critical engine failure during testing, which set back development. During this delay, Avro went bankrupt due to unrelated business issues, and development was halted.

A mi je nekaj zanimivega pri BIG-BANG teoriji. Če je bilo najprej nič, ter potem je naenkrat začelo nastajati vesolje... ali ni zgolj teoretično gledano to možno ponoviti?

---->Baje, da 50let stara BIG-BANG teorija dobiva nove razlage in čisto nove podlage za nastanek vesolja. Znanstvena odkritja v zadnjem desetletju so odprla nove možnosti.

StepniVolk: npr.'Brane-Storm' Challenges Part of Big Bang Theory
The Big Rip: New Theory Ends Universe by Shredding Everything
Ptah-Seker-Osiris

Matev ::

ramzislike na tej tvoji strani o afrocarju so slabše kvalitete kot so bile slike na prvih mobilnih telefonih

očitno izdelovalci super iber prestižnega letala niso imeli za burek
(ali pa sedanji intuziasti nimajo boljših posnetkov)

slike so bile pa posnete z neposredne bližine - tako da govoričenje o veliki oddaljenosti slikanja ne pride v poštev


tole mene bolj na kak modelček na neki strehi v neki soseski spominja, kot pa top secret orožje ali karkoli že


no tukaj v ozadju človek celo odmetava sneg - ja je pa res pomemben tale afrocar


letalo je že res lahko obstajalo - a je tako cheap da je vse skupaj na ravni garažne produkcije - skupina navdušencev pač

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

Ramesses II ::

Matev; To so odlomki iz dokumentarca, ne pa slike.
Ptah-Seker-Osiris

Matev ::

take slike imajo na ufostraneh

mogoče celo prav te

:)

Ramesses II ::

Lahko greš v muzej in si ga sam slikaš.
Avro VZ-9AV Avrocar Curatorial File, Aeronautics Division, National Air and Space Museum

Avro(VZ-9AV) - John Frost
Stran si lahko ogledaš celo, in boš marsikaj videl glede UFO in "avrocar". Kje je sploh nastala ideja, itd. To je prvi model AvtoCar 1. VZ-9AV ;

avro first steps

The U.F.O. Phenomenon

The first case that Project Sign investigated involved a fatality. United States Air Force (U.S.A.F.) Captain Thomas Mantell was leading a flight of 3 F-51 Mustang fighters on a routine flight over Godman Field in Kentucky on January 7, 1948 when a "silver teardrop" was witnessed by many people on the ground. During the pursuit, Mantell had crashed apparently due of a lack of oxygen. Project Sign had no idea at the time what this UFO was, but offered the suggestion that the pilot had been chasing the planet Venus which often was the cause of reports. This explanation backfired, and "led to simmering public discontent, leading to the birth of the belief that there is a government cover-up to hide the truth from the general public." (1948 Project Saucer)

A top secret "estimate of situation" report was sent on 8th August, by concerned Prject Sign officials to General Hoyt S Vandenberg, head of the U.S. Air Force. This report argued that U.F.O.s were real and extraterrestrial but was immediately rejected by Vandenberg who sent it back saying that he required physical proof. However, concerns about U.F.O.'s continued and from 1947 to 1969, the Air Force investigated Unidentified Flying Objects under the auspices of Project Blue Book.

The project was terminated because the US Air Force could no longer justify the project for national security reasons or scientific study. Of a total of 12,618 sightings reported in Project Blue Book, 701 remained "unidentified." Today, researchers who ask for pertinent records from the U.S. Air Force about flying saucers and UFOs are provided with a "Fact Sheet" which states that since 1974, "after closing Project Blue Book, the US Air Force has not publicly acknowledged any further interest in U.F.O. sightings." (USAF Fact Sheet 95-03) The USAF information pack refers inquirers to various non-governmental UFO research organizations which are closely monitored, and, at times, directed by various U.S. intelligence and military agencies.

Interpretacija,ha?

Exclusive: Russian UFO Research Revealed (Special to SPACE.com)
Ptah-Seker-Osiris

Ramesses II ::

Še ena slika, tukaj pa ni letalo. Čeprav nisem uspel ulovit leteči predmet tako kot je treba, ker je hitro šel za oblake. Skratka, slika na kateri se ne vidi skoraj nič. Zadnjič me je nekdo vprašal, da dam kljub temu, če se nič ne vidi. No, to je en primer NLPja ponoči. :D

PS: Vidna je samo ena luč, ki potuje po nebu, se ustavi in gre v drugo smer. Seveda, ker nevem katero letalo to lahko dela sem ga poimenoval NLP. Slika je izrezana, tako da se vidi samo predel, kjer je slikan.

edit; aja, tudi žmigajo, kot bi lahko rekel po domače. Tako, da če kdo zagleda, kaj podobnega v zraku, če ima svetlko s seboj lahko proba sam. Samo brez straha, ker ne pride dol, ampak se samo ustavi in parkrat posveti.
Ptah-Seker-Osiris

Azrael ::

Ena od možnosti je odsev svetlobnega vira s tal (diskoteka?) od oblakov. Lahko tudi pokvarjena raketa za ognjemet, ker je na nebu, sploh ponoči, ko ni nobenih opornih točk nemogoče zanesljivo določiti razdaljo.

Moje mnenje, lahko se motim.Če ima še kdo kakšno razlago naj jo napiše.
Nekoč je bil Slo-tech.

Stepni Volk ::

Glede kondenzacijske sledi letala. Slovenska vojska ne premore reaktivnih letal, zato je 99,0% takšnih sledi civilnih.

Preko našega zračnega prostora je v SFRJ na dan preletelo največ 1500 letal, sedaj v Slovenijih cca. 800. Razlika v pretoku prometa je zaradi še vedno zaprtega zračnega prostora nad Kosovom, ter dejstva, da je železna zavesa padla in promet sedaj poteka tudi vzhodno od nas.


Civilna letala za svojo pot še vedno uporabljajo radijsko navigacijska sredstva na tleh. Zato pot od vzletnega do letališča kamor je namenjeno nikoli ne potujejo v "ravni črti".
Tu je še kontrola zračnega prometa, ki lahko zrakoplove pošilja bo bolj direktnih poteh od predvidenih. Takšni odkloni so lahko tudi po 40 stopinj in več.
In kot je rečeno vetrovi na različnih višinah ne pihajo enako, zato lahko tovrstne sledi za kratek trenutek na nebu pustijo vtis, kot da se je nekdo irgal mikado.

V bližini letališč pa to lahko izgleda tudi takole:

Ramesses II ::

Zanimivo, pomislil sem na vse sorte razlage, tudi helikopter, ampak totalno brez zvoka. Azreal, verjetno bi moral opazit na lastne oči. Da se, ampak trenutno je preveč mrzlo, da bi opazoval nebo.
Tukaj na hribu(Šmarjah) ni nobene diskoteke. Gledal sem tudi letalsko linijo, ampak poteka čisto v drugih smereh. Konkretno ta dogodek: predmet je potoval po ozračju počasi, se 1 X ustavil in šel v drugo smer proti oblakom. Zamenjal je smer. To me je najbolj presenetilo. Seveda, razmišljal sem ali je kaka tuje plovilo, zato pa sem menda pred 14dnevi spraševal na Forumu, če se da kje preverit kontrolo letelnja ali prečkanje tujih letal oz. koridor iz Anglije proti jugu.
Ptah-Seker-Osiris

Stepni Volk ::







itd.
itd.
Obiščite http://www.airliners.net/ za več tovrstnih slik

Ramesses II ::

hmmmm.....
Zanimivo res, StepniVolk. Kako to misliš civilna letala? Misliš komercialni zrakoplovi ali športna letala.
Samo ena črta, zato mi je slika zanimiva. Dal bom v Topic tudi slike, kjer lahko vidiš tudi križno prečkanje kondenzacijskih sledi.

Še nakaj sem videl. Ampak to se samo šušlja. Kera letala, če kdo ve, imajo "Pulse detonation wave engine"?
Ptah-Seker-Osiris

Stepni Volk ::

V prej navedenih številkah niso šteta "športna letala" Cessna 172 ipd. in ultraligthi. Ta tudi ne rišejo kondenzacijskih črt, ker niso ne reaktivne, ne dovolj visoka.
Civilna letala v smislu komercialnih linij. Delovni konj v tej panogi je Boeing 737, Airbus 320 itd. Seveda so vmes še turboprop letala v obliki ATRjev, DASHov...

Thomas ::

Nereaktivno letalo včasih prav tako pušča megleno črto za sabo.

Meglena sled je posledica izpuhanih delcev saj in podobnega, ki se obnašajo pri nizkih temperaturah kot takoimenovana kondenzacijska jedra.

Ko molekula vode zadane tak, zanjo zelo velik delec, je kot bi krava stopila v močvirje. Ne more ven.

Tako narojijo molekulce vode na te delce, difundirajo svetlobo - in eto vam na! Meglica.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ramesses II ::

Menda, nekaj rišejo, ampak potujejo tako visoko, to vem. Mislim, da športna letala, ki jih vidimo, na air show-ih?

To je pogled kilometer stran, enaka črta ampak drugi kot.

PS; Bom bolj pazljiv, in bom v naslednjih dneh naredil še kako sliko. Skratka, tukaj se podijo letala, kar pogosto bi lahko rekel. Slišal sem, da je država Slovenija dovolila Ameriškim letalom prehod skozi naš zračni prostor. Sedaj mogoče se motim, ampak novico sem slišal pred približno tednom dni.
Ptah-Seker-Osiris

Stepni Volk ::

Če si pogledaš zračne poti Slovenije v nižjem prostoru : 3 str. PDF dokumenta iz AIP Slovenija, ti bo približno jasno, kako "kockasto" pravzaprav letijo zrakoplovi.

Glede ostalega si lahko ogledaš v omenjenem AIP Slovenija - po slovensko Zbornik letalskih informacij: KLIK

Stepni Volk ::

ramses - Slovenija je z NATOm sklenila pogodbo, da naše nebo varujejo italijanski reaktivni lovci. Ti sicer res kdaj pa kdaj pridejo na kakšno vajo in še takrat je časopisje polno debat. To je pa vse.

Še anekdota iz "šušljajočih krogov", kater kredibilnost ne morem ravno dokazati, zato jo jemljite z rezervo, čeprav je zelo verjetna.
V času napada na Irak so avstrijski lovci odkrili, da američani pod "civilnimi" letali švercajo lovce. Avstrija je namreč nevtralna država in ne dopušča preletov NATOvih borbenih letal in tistih, ki bi prevažale opremo, orožje in vojake. Amreičani so tako izkoristili lete vojačkih letal na področje bivše juge (humanitarna in vojaška oskrba).
Na fotografije, ki so jih naredili Avstrijski vigni, so američani po pripovedkah zamahnili z roko in rekli, da je to Photoshop.

Ramesses II ::

Ameriški tipični prepotentni odgovor(Hoax, ali Photoshop).V ozadju pa ščitijo svoje interese.

Šušljanja, ki sem jih omenil prej so Aurora Aircraft(aerospace technology-stealth), ki ima " Pulse Detonation Engine Technology Project".

----> UFOs and Classified Aircraft: Shedding New Light on Dark Secrets
Razvoj: Pulse Detonation Technologies Advance
Za sabo pa pušča posebno kondenzacijsko sled, katero sem opazil na našem nebu.
Ptah-Seker-Osiris

Gundolf ::

Kaj celo avstrijci imajo viggne? In potem se v Sloveniji, ko ta hoče kupiti vojaške avione govori le o F16. Prekleta politika. Ne bi prepoznal kvalitetnega frčoplana pa če bi se zaletu v njih.

Super slike si našel Stepni, škoda ker so tudi na strani vse malo premajhne za walpaper.

Ne vem Ramzes niti kaj te tako fascinira na tistem avrocaru niti kaj te eš bolj fascinira na kondenzacijskih sledeh. Pač nek neuspel projekt (se mi zdi da niti vojaški projekt to ni bil) v prvem primeru in nekaj povsem običajnega v drugem. Sploh pa, kako naj bi NLPji na antigravity (taki ki zmorejo cikcakati pod hudimi koti) puščali za sabo kondenzacijo?

Azrael ::

@Gundolf:

Avstrijci se držijo teh odličnih letal, made in sweden. Na začetku so imeli J-35 draken, sedaj imajo viggen, baje so se dogovarjai tudi za nakup Jas39 gripen.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ramesses II ::

Za kondenzacijsko sem mislil, da se Ameriški lovci podijo po našem nebu. Ne NLP-ji. :D

Aurora, ali kakšna druga verzija. Pri NLP-ju še nisem videl, kondenz.

Avrocar, sem omenjal, kot začetek izdelovanja letečih krožnikov leta 1952(Canada, kasneje navdušeni Amerikanci USAF prevzeli projekt). Za Nemce, pa dokazujejo, da so jih izdelali konec 2.svet.vojne, in to operativne sisteme, prave leteče krožnike, sicer zelo glasne, ampak vseeno NLP-je na principu Antigravity.
Ta je bil še pred AvroCar-om.
NORTHROP NS-97 :: 1950

nakaj letečih krožnikov iz 50ih: otherSaucers
Flying saucer or U.F.O. razlaga( Wikipedia)

Thus by the stricter definitions, something must remain unidentified and have anomalous characteristics to be classified as a UFO. Such characteristics, as noted by early Air Force studies dating back to 1947, might include unconventional shape, high speed and acceleration, high maneuverability, extreme rate of climb, absence of sound and trail, formation flying, and/or evasion upon pursuit. [2] Consequently there has been continued speculation that some UFOs might be spacecraft constructed by extraterrestrial intelligence (the ETH or Extraterrestrial Hypothesis), although a number of other theories also exist to explain UFOs.

It is the unproven contention of some that incontrovertible proof probably does exist but is being withheld from the public by world governments, perhaps out of fear of widespread panic and social disruption that might result from disclosure of such information. Such allegations have come from Ufologists as well as notable high-ranking military officers, government officials, astronauts, scientists, and other notable ETH supporters.

PS; Podal sem nekaj razlag, in seveda sklepam, če so že v 50ih delali leteče krožnike, pol imajo danes...hmmm....no, ne bom pretiraval, uglavnem so napredovali. :D
Ptah-Seker-Osiris

S33 ::

Zanimivo, ravno tak primer, kot si ga slikal ti ramses, sta pred leti doživela dva moja prijatelja. Bilo je ravno tako ponoči, vendar ni bila samo ena luč, ampak tri. Potovale naj bi po nebu nekaj časa počasi, potem spet hitro iz enega konca neba na drugega, se povsem ustavile, potem nekaj časa cikcak, itd. Bilo je povsem brez zvoka. Asociacije na disko luči, letala odpadejo.
Se mogoče komu sanja, kaj bi to bilo? Jaz do sedaj še nisem dobil odgovora.
Aja pa ne me zdaj označevati z raznimi "beliverji" in podobnimi, ker sem povedal točno tako, kot je bilo.

Duke Nukem ::

mene tud tale aurora zanima ,kako hitr je pa to....ali je sploh človek notri ,ali je voden ;) že dolgo niso amerikanci predstavli kaj majo novega v letalstvu :D

Gundolf ::

Kaj vse so včasih delali in danes več ne. Leteči krožnik je pač tako beden design za letalo, da taka letala niso smiselna ne po vojaški ne po ekonomski plati.

Stepni Volk ::

Tudi prototipi vozil niso od muh, in delujejo zelo NLPjevsko:

Toyota I-Swing

Daihatsu UFE III (UFE - Ultra Fuel Economy)

Nissan Pivo

krneki0001 ::

[Off topic brisan]

Kar se tiče izpuha reaktivnih potniških letal imamo 2 vrsti
- normalen - pozna se ravna črta, tam kjer letalo obrne proti novi smeri pa se od daleč vidi, kot da bi zavijal pod ostrim kotom, čeprav vemo da tega ne počne.
- drugi je pa izpuh ki sega sicer v ravni črti a se delajo zadaj oblački namesto linije - ta izpuh je od avionov, ki letajo iz celine na celino. Od leta 1995 dodajajo v njihovo gorivo aluminijeve in barijeve sulfate. Neka amriška znanstvenika sta ugotovila(in patentirala) da to pomaga pri ohlajanju ozračja od tople grede in to sedaj delajo že 10 let - če avion leti nad morjem in če je lepo vreme brez visokih oblakov sprostijo dodaten tank v avionu in aluminijevi in barijevi sulfati gredo v zrak, ker se vežejo na neke pline in jih potegnejo s sabo v morje, kjer potem to razpade na nam neškodljive snovi.

Zgodovina sprememb…

Ramesses II ::

Od leta 1995 dodajajo v njihovo gorivo aluminijeve in barijeve sulfate. Neka amriška znanstvenika sta ugotovila(in patentirala) da to pomaga pri ohlajanju ozračja od tople grede in to sedaj delajo že 10 let - če avion leti nad morjem in če je lepo vreme brez visokih oblakov sprostijo dodaten tank v avionu in aluminijevi in barijevi sulfati gredo v zrak, ker se vežejo na neke pline in jih potegnejo s sabo v morje, kjer potem to razpade na nam neškodljive snovi.

Tako, kot delajo vse povsod, da bi zmanjšali porabo izgorevanja naftnih derivatov(goriva na splošno) in s tem deloma poskrbeli tudi za okolje in prostor. Temu se reče nova svetovna direktiva, ki zajema tudi "Zakon o blagovnih rezervah", ki je bil sprejet več ali manj po vsem svetu (leta 1995). Do takrat pa so potekale študije, kako seveda obravnavati ta problem.

Zakon o blagovnih rezervah - ZBR (Uradni list RS, št. 60/95 z dne 20. 10. 1995)

PS: Nebivedu; zato imaš ti danes katalizator v avtu.:D

1. Okolje in prostor;
::Indoor & Outdoor Air Pollution( Pollution Prevention)


2:Vir informacij: Global Warming Solutions:

a. Increasing fuel efficiency standards to 45 miles per gallon for cars and 34 miles per gallons for light trucks would cut millions of tons of CO2 pollution as well as decreasing dependence on foreign oil.

b.Putting a cap on CO2 from power plants would cut millions of tons of CO2 pollution as well as decreasing pollution that causes acid rain, smog, and respiratory illness.

c.Shifting investment from fossil fuels like coal and oil to renewable energy and energy efficiency would allow cleaner, more sustainable sources of energy to take their rightful place as market leaders.

d.Ratification of the Kyoto Protocol would be a modest but important first step toward international emissions reductions.




3: Impacts:

a.Health Risks

b.Environmental Destruction

c.Catastrophic Weather

Clean Energy Agenda itd;itd...
Ptah-Seker-Osiris

krneki0001 ::

Ramzes nimam katalizatorja. Imam 15 let starega terenca, ki je že sicer imel normo euro3 in ima zmanjšano emislijo CO v zrak, vendar ima frgazer in kot tak ne potrebuje katalizatorja.

Ramesses II ::

lol:Nebivedu, uglavnem spustijo te v okolje, ker tvoj avto ustreza zahtevem ali takoimanovani "minimalni normi". Thanks, za asociacijo...(Standardizacija)...
--> npr: Kot Slo-tech zahteva od nas, da ustrezamo standardom.(ali srednji vrednosti oz. povprečju, ki dovoljuje določen procent odstopanja)
(v zameno pa bo moderiral ter krepil temo z informacijami) :D

@Zadnjič sem dobil vprašanje o *standardizaciji, pa sem se šele sedaj spomnil z omenjenim primerom:
Dokumentiram:
Standardizàcija oziroma poenotenje je metoda, katere bistvo je v odstranjevanju odvečne raznovrstnosti in določanju izenačenosti glede na: kakovost ali kvaliteto, obliko, mere (dimenzije), materiale, varnost, zanesljivost ter življenjsko dobo izdelka. Primer: vsa Evropa uporablja napetost 230 V/50 Hz (čeprav različne vtiče), enotno GSM telefonijo in uporablja (vsaj uradno) metrski sistem.
@Ločimo več vrst *standardov in sicer so:
1.standardi, ki obsegajo enote, formule, veličine, nazive, simbole, itd.
2.standarde kakovosti ali kvalitete, ki kažejo na lastnosti in primernosti izdelkov, objektov in vse pogosteje tudi storitev za nek namen
3.standardi za mere, ki se ozirajo samo na mere izdelkov ali objektov
4.standardi oblik, ki kažejo samo oblike
5.standardi tehnoloških postopkov, kot so vzorčenje, merjenje, izdelava tehnološkega postopka za proizvodnjo itd.
6.standardi predmetov z ozirom na industrijsko panogo, ki je izdelala predmet,(lesna, metalurgija, tekstilna, itd.)
7.organizacijski standardi, kažejo na predpise in pravila, ki urejajo neko splošno ureditev.

PS:Tako na milo in grobo rečeno vse!(podvrženi smo temu, oz.človek na splošno)
To sem zadnjič omenjal @Thomas, če se spomniš, ampak za vire informacij v enciklopedijah. Katere morajo zadovoljevat določenim *standardom. V tem primeru: povprečni človek(javnost). Zelo pomembna točka.

*------>Oz. če polemiziramo, je to najpomenbnejša točka v Topicu! Zato ker jaz, in informacije, ki sem jih predstavljal, niso ustrezale vašim osebnim kriterijem(*standardom). Po domače: Ker se razlikujem od vas, me nekateri niste sprejeli oz. hoteli sprejet. Jaz vidim, kot ene vrste "oklepaj" ali zid(več X omenjeni v mojih postih) med nami, in sicer, kar je zunaj trdnjave(omenjenega "verskega sistema"), kao ni realno. Tako tehnologija, NLP-jev, kot življenje v Vesolju, Zgodovina, vse kar ni v današnjem času in prostoru. Omenjal sem, da se spoznate, ker seveda meje samo stiskajo človeka in njegov razum(inteligenco), da pol ne vidi svet okoli sebe. Ta meja se kliče čas, ali 3dimenzija, v kateri so ljudje ukleščeni.(nekateri, ne vsi) Od kriterijev, do podzavesti, katera zbira nerazumljive informacije in jih potem doživljamo v sanjah. To bi bilo na grobo rečeno 90% podzavesti oz. nerazčiščene vsakodnevne informacije in to je "naša" naslaga, s katero "hodimo" dandanes po svetu. To pomeni, da je naš operativni razum omejen na stopnjo 10% odstotkov. Nekateri seveda, zajemamo nekaj več, ampak še vedno smo omejeni. Razum, nam omogoča sproščanje omejitev, ki so: Zakoni, standardi, materialne dobrine, socialne razlike, nesprejemanje narave in sveta okoli sebe,...Skratka fizični ali logični svet oz.takoimenovani standard. Zato, je tudi logično, kar je večjega v razvoju in tehnologiji, ne razumemo. Oz. "lažemo" sami sebi, da ne obstaja in s tem pridobivamo dodatne engrame. Še posebno, ko se posmehujemo in kritiziramo nerazuljive informacije.

Upam, da sem vam dal vsaj za 1mm mislit. Pa zaradi mene lahko delate, kar hočete, ker je to samo vaš problem, ampak jaz si želim, lepšo prihodnost za vse nas in na splošno za človeka.

#To je bila razlaga psihologije, ki sem jo obravnaval v zadnjih 4 streh(Zato razmislite, preden komu zamerite).

EDIT:damn...in napake. StepniVolk, podčrtal sem z opravičenim razlogom.
Ptah-Seker-Osiris

Ramesses II ::

Upam, da sem vam dal vsaj za 1mm mislit. Pa zaradi mene lahko delate, kar hočete, ker je to samo vaš problem, ampak jaz si želim, lepšo prihodnost za vse nas in na splošno za človeka.

Še lepše bom skušal povedat:
Upam, da sem vam dal vsaj za 1sekundo razmaka, da stvar premislite. Zaradi mene, lahko v žviljenju delate, kar vam srce poželi , ampak jaz osebno si želim lepšo prihodnost za Človeka(pač sem idealist, zato še ne pomeni, da sem zmeden). Mislim, da sem s tem marsikaj in marsikomu razjasnil moj odnos v forumu in moj miseljni vzorec. Razumevanje mene, in mojih postov, vam bo dalo marsikateri nerazjasnjeni odgovor. Če pa ne, sem pripravljen vam vse razčlenit in podat vse asociacije, ki se vežejo, na življenske dogodke." Asociacija, pesnitev, metafora, umetnost, domišljija, razum,...".Rekel sem, da je vse v mojih(oz. NAŠIH)besedah, in vse okoli nas v vsakdanjem življenju, tako, da kar opazimo je samo naša latna izbira.

Hvala.

PS; Še malo lahko polemiziram, ali sfilozofiram.

Marsikateri razume, inteligenco kot:

@umetnost ali razum---------> norost ali nezaslišnost(neujemanje kriterijev ali izstopanje iz vsakodnevnega življenja).
To se prenaša iz generacije v generacijo, in s tem utrjuje pod kožo. IN avtomatsko nas je tega strah. Avtoriteta, pritisk, mind control, mediji samo še poslabšajo vse skupaj(Belief systems).

Primer: Terorizem ( Terrorism)---->teror(Terror)----->strah(Fear)
"Ascociacije"(MindControl-->BeliefSystems), vpliv kontrole verskega sistema.
(Več X omenil v mojih postih)

Dokumentiram:
Terorizem je vsako organizirano nasilno dejanje, ki je usmerjeno proti civilistom/civilnim ustanovam v politične ali/in gospodarske namene. Izvajajo ga nedržavne skupine ali države. Terorizem je večinoma javno dejanje, saj s tem hočejo teroristi doseči čim večje število ljudi (s pomočjo sodobnih medijev, ki pokrivajo take incidente) in tako vplivati na širše javno mnenje.

Izraz »terorizem« sicer izhaja iz francoskega obdobja Vladavine terorja v letih 1793 in 1794 (med francosko revolucijo). Uporabljali so ga vodje sistematskega odstranjevanja »izdajalcev« med revolucionarnimi odbori, z njim so namreč imenovali najboljšo možnost za obranitev svobode. Ko se je francoska revolucija izrodila, pa je beseda prevzela srdito označevanje državnega nasilja in usmrčevanja z znamenitimi giljotinami.

Sedaj si predstavljajte, da pride en človek iz drugega planeta med nas? :\Pa sej se totalno zmede.

In iz vsega tega sledi tudi univerzalni zakon; Da se ne smejo umešavati v naše Verske Sisteme ali belief systems(oz.standarde). Zato tudi, če bi se srečali z njimi, bi to bilo tolko nerazumljivo, da jih ne bi niti opazili. Ker bi imeli opravka s polno Zavestjo ali z 10% našega razuma oz. 90% nerazuma.
Ptah-Seker-Osiris

Thomas ::

To se dostikrat zgodi celo domačinom.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ramesses II ::

Točno tako, Thomas.

PS: Si prebral zadnja dva posta? Predvsem sem jih namenil tebi, Gundolfu, Azrealu, Matevu, BlackHolu,....
Pa vsem ostalim, ki se preveč obremenjujejo. Tako, da lahko sklepaš, da s tem ne mislim, nič slabega ampak nasprotno.
Lahko sem zate mulc, ampak tudi mulci včasih kako dobro zinejo. :D

Thanks.
Ptah-Seker-Osiris

Super Sonic ::

" pomeni, da je naš operativni razum omejen na stopnjo 10% odstotkov. Nekateri seveda, zajemamo nekaj več, ampak še vedno smo omejeni. "

HA HA

Počak na svojih zadnjih 20 sec.
Boš vidu kam si prlezu:D .
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Ramesses II ::

Počak na svojih zadnjih 20 sec.

Vsak, ima možnost izbire: Ego-izem ali razum. Tako, da to kar sem sebe naprej postavil, je bila samo zanka, na katero se obesi ego-ist, in ne samo-zavest-en človek. Čisto vsak človek ima možnost izbire(brez izjem).

PS; Ni panike. :D SuperSonic...misliš, na odvijanje dogodkov, v zanjih 20sec(na splošno) ali kaj podobnega?
Ptah-Seker-Osiris

Stepni Volk ::

Kako izgleda iskanje "alienov" nekaterih zanesenjakov:


Consider it a variation on the theme of looking for a needle in a haystack: Somewhere under this Kansas wheatfield, there could be a meteorite. If there is, Steve Arnold plans to find it. It wouldn't be the first time.
KLIK

Mislim, da sem na Discoveryu gledal odajo o človeku, ki je obogatel s "švercanjem" meteoritov iz različnih držav v ZDA. Seveda so bili to kar zajetni kosi. Zadeve se namreč redke in se posledično plačuje na gram.

Gremo iskat?

Ramesses II ::

To je princip, ki ga znanost predvsem uporablja kot dokaz, da na našem planetu, ni stopilo izvenzemeljsko bitje. Po omenjeni teoriji, naj bi se v puščavah in suhi zemlji, našle organske sledi "alienov" in seveda dokazi, za potrditev izvenzemeljskih obiskov.

Npr. SETV (Search for Extraterrestrial Visitation) Ena od možnosti Davida Darlinga.

Še ena medijska predstavitev CNN(Spece & Science)
Vir: Digging for life in the deadest desert
Specialized microorganisms called extremophiles thrive in nuclear waste, volcanic vents, boiling geothermal geysers and even deep inside rocks. Their unique biology allows them to feast on chemicals and radiation that would kill most organisms.

But there is a place on Earth so hostile to life that even extremophiles perish: Chile's Atacama Desert.

Here is the only place where we've really crossed a threshold where we find no life," says Chris McKay a NASA geologist studying the Atacama.

"You go to the Antarctic, the Arctic, any other deserts we've been, scoop up dirt and you find bacteria. This is the only place that you would find nothing."

Teorije kot je iskanje "alienov" v puščavi imam občutek, da so bolj zavajajoče, kot pa realne.
Kaj, ni druge, kot iskat primitivne organizme(bakterije); fosile, in meteorite? Na Marsu ne rečem nič...Specialna metoda, za odkrivanje življenja na zemlji, kar mislim, da je osnova za naprej....na Marsu, pa prisotnost vode in prav tako življenja...

PS:;Dober primer StepniVolk(Astrobiologije)... Kaj si misliš, o sporočilih SETI? Kaj so dobili kakšno ali ne?
Ptah-Seker-Osiris

Thomas ::

Stepni,

Ja, o tem sem že razmišljal. Da bi letel s helikopterjem nad puščavo, poslikal z visoko kvalitetno digitalno kamero čimveč peska, potem pa s programom iskal črne kamne. Potencialne meteorite.

No ja, če se izkaže, da za nobeno drugo rabo nisem, potem bom. ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Ramesses II ::

Kaj pravite na to; :\

a.Nine extraterrestrial messages were received in 1995, and there is good reason to believe that they were actually received two years earlier. These messages were posted in 1995 as a game on David Levine's website. Mr. Levine was a former NASA employee, and the "game messages" were linked to his website, from the SETI website.

b.The information that I delivered to Dr. Kelleher revolved around nine ET messages that were posted as a game on David Levine's Website, and linked from the SETI Website. They said messages were received via radio telescope on the 1420 MHz frequency prior to January 31, 1995. Wes believes, based upon good information, that the messages were actually received two years earlier.

-Sporočila: išči# Alien Message Game - David Levine
# School of Exo-Science and Alien Studies
# exohomepage -->Last revision. July 15 1996
# The Contact Project
-Site Copyrigths: Copyright © 1996 - 2003 by Bradley Keyes. All rights reserved
hmm....leto po domnevnih rad.sporočilih: # Recent Developments 1995
-Igra(Welcome To Nefer's Temple), ki je bila predstavljena v medijih; dešifrirati ET sporočila v stilu igre, pomoč občinstva:(Zmagovalce igre in zaključke so reševali za zaprtimi vrati NASA institute);
# Welcome To Nefer's Temple


-To ne spada zraven, ampak je vprašanje; Should we search for extraterrestrial intelligence?

PS: Lahko, da je neutemeljeno, ampak vseeno je za pogledat, namreč to so stare internetne strani, zato ne glejte na kvaliteto(1995-1996)
Ptah-Seker-Osiris

Duke Nukem ::

gundolf:Kaj vse so včasih delali in danes več ne. Leteči krožnik je pač tako beden design za letalo, da taka letala niso smiselna ne po vojaški ne po ekonomski plati.

to ni res ,če bi naredili leteči krožnik, bi to bil najboljši in najokretnejši med vsemi letali ,letala so napram disku lesena ,vprašanje je samo, kako daleč so prišli z temi raziskavami in ali imajo že leteče krožnike v area51 8-)

cojss ::

A ni Area51 opuščena in so preselili razvoj nekam drugam?

Ramesses II ::

Leta 1999 so komaj javno priznali, da cona 51 sploh obstaja, in da v njej imajo vojaške operacije...

Space.com: Images of Top-Secret U.S. Air Base Show Growth
IMaš paveč podobnih mest, operativnih:
1.Hamilton AirForceBase
2.Groomlake Facility-Dreamland-Area51
3.Wright Patterson Air Force Base
4.Nellis AirForceBase
itd.itd....
a.Wright Patterson Air Force Base... was the headquarters for the foreign technology division of the U.S. Air Force. It later became the headquarters for the alien technology division of the U.S. Air Force. Wright Patterson, for many many years was the central repository of not only the hardware, but some of the little bodies and even some of the living crew members who had been retrieved. But it became very clear after a time that there wasn't enough room at Wright Patterson Air Force Base. We litterally filled up hangar after hangar with hardware. We're storing it now in at least three different Air Force bases and much of it is being kept underground at a place not too far from Las Vegas just beyond Nellis Air Force Base which is repeatedly refered to as Dreamland, Groom Lake, or Site 51. That, today is one of the biggest repositories of hardware."

Podjetja z upravo TopSecret info so nprimer:
-NORAD (North American Air Defense Command)
-United States Air Force Command
itd.itd...

PS; alien ali tujec, tako, da ni rečeno "nezemljan"...
Ptah-Seker-Osiris

Stepni Volk ::

Še slaba novica za male rdeče:
"Volcanism or meteorite impacts – and not standing water – could be responsible for the sulphate sediments detected on Mars by NASA's Opportunity rover, according to two separate studies."

KLIK
««
55 / 60
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25326039 (19788) Ziga Dolhar

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58441882 (32922) STASI
»

UFO nad Kuala Lumpurjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566564 (4725) Tic

Nezemljani in življenje na drugih planetih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
46434548 (28301) Stepni Volk
»

UFO ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826450 (5421) nuclear

Več podobnih tem