» »

Adsl povezava

Adsl povezava

kalcek16 ::

Zanima me kateri program je najboljši in najhitrejši za Adsl povezavo in kakšne so njegove nastavitve za najboljše delovanje? Imam pa dinamični IP.Vem da je bilo to že velokokrat napisano ampak nemorem najti, ker je iskanje psevdov onemogočeno, na googlu pa tud nič pametnega.

Corpse ::

ker operacijski sistem pa imas?

kalcek16 ::

Windows XP Pro

Corpse ::

a to te zanima ali nucas kakšn program za ustvariti adsl povezavo da bo najhitrejša?

kalcek16 ::

Nucam ga ja, ker sedaj imam unga iz windowsov, pa mi računalnik ob zagonu ful dolgo časa rabi, da lahko delam.

Corpse ::

ma hocm rect d mam winxp in vedno naredil navadno adsl povezavo v winxp in nikoli nism mel probleme pa 200 k/s tud velikokrat vidim...linija se mi ne prekine...strani se mi odpirajo lepo odvisno od njihove zabasanosti...uglavn nikoli nism mel problemov k sm uporabu winxp povezavo.

drgac ce je pa k prides w winxp pa potem nucas ksno minuto ali 2 da se ti okna zacnejo opirati normalno in da lahko delas je to ze znani problem mrežne kartice brez IP nastavitev v winxp. v control panel=>network connection>local area connection (adapter more bit tvoja mrežna kartica=>properties=> internet protocol TCP/IP 2x klikn pa nastav ip. (za dinamicnga so ti ga pomoje mogl dat k mas skoz stalnga) pa ga vpises ... ce je bil to problem za dolgo nefunkcionalnost v winxp potem to odpravi

upam da sm te zastopu kaj si hotel...programa za adls v winxp pa js ne rabim nobenga no in kogar poznam tud ne pa dela vse tako kot more.

muren ::

Zdravo ! Da ti pomagam malo...odpri Control Panel, pol pa Network and Internet Connections in Network Connections. POl pa klikn na mrežno kartico in izberi Properties.
Pejt na Internet protocol (TCP/IP) in klik na Properties: zdej pa vpišeš naslednje:
Use the following IP Address:
IP Address: 192.168.1.1
Subnet mask:255.255.255.0
Default gateway:192.168.1.1
pol pa še nižje:
Preffered DNS: 193.189.160.11
Alternate DNS: 193.189.160.12
tole vpišeš. pa bo deval ko urca !
LP

kalcek16 ::

Ja kakšne nastavitve naj dam pa za povezavo?
Aja pa še to, zakaj se mi ene porno strani kar same odpirajo, pa jih sploh nikol nism gledal, pa za domačo stran mam nastavljen google, pa se mi tud kr ena druga stran odpre?

Cokolesnik ::

Kalcek16: imaš smeti na računalniku. Nekoč si nekaj namestil in se je namestilo tudi to. Poskusi odstraniti smeti z Adaware ali pa na novo namesti Winse.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

nimitz ::

Muren jst mam isti problem k kalcek16. Vpisal sem vse tisto kar si reku kamor si reku ampak to ne odprav tezave. Mas se kksno idejo?

muren ::

Nimitz, a si nalagal kakšne pppoe driverje? katere windouse pa imaš? sicer pa sm najdu nekaj, kar bo mogoče koristilo... KLIK
Kar se pa tiče teh smeti - mislm da je cwshredder programcek, ki poštima npr: homepage problem (metanje na kr ene tretje strani). koristna zadeva :)
LP

Dobius ::

Kaj je s temi pppoe driverji?

Tavher ::

Da ne bom odpiral nove teme bom vprašal kar tule.

Zanime me kakšne imate pinge do recimo www.siol.net?
Meni včasih pinga nekaj nad 20, včasih pa tudi 700.

muren ::

PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet) driver je potreben za ADSL povezavo. WinXP jih že imajo, tko da je lohka problem, če jih povoziš z drugimi...:P
LP

zvitorepec ::

Poizkusi s cFos pppoe programckom. Meni je siolov nekaj nagajal, ta pa dela kot se spodobi.
HOWGH!

nimitz ::

Muren: ne nism nalagal nobenih pppoe driverjev. Saj da bi jst vedu ne. Jst mam ce grem pod Control Panel-->Network and Internet Connections-->Network Connections--> dve ikonci. Ena je Efficient Networks Enternet P.P.P.o.E Adapter druga pa NVIDIA nForce MCP Networking Adapter. Mam Win XP. In ce pod kerokoli vpisem tisto kar ste mirekl mi rac. se kr steka ob zagonu (2 min. priblizno).

muren ::

nimitz: najbolje da odstraniš LAN kartico iz sistema (ne fizično itak ;) ) zbrišeš vse, kar imaš pod network connections, pa od začetka...tole k pravš -Efficient Networks Enternet P.P.P.o.E-mi je mal sumljivo...ziher si kej nalagou, pa ne upaš povedat:D . mal heca...no, drugač pa dobr poglej, če ni kej extra instaliran (pppoe driver) v add/remove...
Če je, pol je ceelaa štala :\
LP

zvitorepec ::

Siolov pppoe program, ki ga dobis zraven adsl, je od Efficient networks - uporabi kateri drug pppoe - npr. tistega, ki sem ga napisal zgoraj.
HOWGH!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se mi resetira

Oddelek: Pomoč in nasveti
81512 (1319) Parsifalius
»

Nenavadno dolgo zaganjajne winXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
261586 (1179) Dean2
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222173 (1947) TribesMan
»

Računalnik ob zagonu 5 minut zmrzne,a je problem ADSL?

Oddelek: Pomoč in nasveti
241591 (1244) Urajmal
»

Težave z mrežno ali modemom!! pomoč

Oddelek: Strojna oprema
10861 (770) Dusko

Več podobnih tem