» »

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

Greg-xtr ::

Mene pa neki zanima. Pred kratkim sem kupil ruter(linksys wrt54gs). Prebral sem tisti tutorial, ki je omenjen v prvem postu, ampak mi nekaj ni jasno. Imam dinamični ip, tam pa piše, da moraš imet statičnega. To pomeni, da moram na siol dat prošnjo za statični ip, da bom lahko odklepal porte?

OmegaBlue ::

Ne ne samo lokalni ip naslov tvojega računalnika ohrani isti da bo router vedel dam preusmeriti paketke - lahko imaš dinamični ip naslov in router.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Greg-xtr ::

Mi lahko prosim poveš, kako to izvedem, ker glede tega si pa nisem čisto na jasnem, kako naredit.

OmegaBlue ::

Najbolj enostavno tako da uklopiš DHCP strežnik v routerju, kar lepo preberi temo use piše :)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Greg-xtr ::

DHCP v ruterju imam že po defaultu enable. Takole zgleda:

Greg-xtr ::

A zdaj moram ta starting IP adress(192.168.1.100) vnest sem, ali se sem vnese kater drugi ip?

Kami ::

Ne, DHCP je glih za to, da si on dodeli IP, in ne, da si ga sam.

Torej tam izberi, da avtomatsko dobi IP.

Soulja ::

Pozdravljeni , naletel sem na majhen problem in sicer lastim si linsysovega ruterja wrt54g z originalnim firmwareom in mi je nekako zmanjkalo prostora za forwardirati porte za vse mašine, ki so prikloplene na net. Zdej me pa zanima al ma ta ruter sam 6 vrstic za forwardiranje al se da slučajn na kak način uporabit več brez da bi skoz spreminju nastavitve, s kakim drugim firmwareom al pa kej tazga? Se vam že vnaprej zahvaljujem za odgovor ;-)

kreker ::

kako naštimat port forward na Level one WBR-3405TX?

windsurfer ::

Živjo,

tudi sam sem se ene par ur ukvarjal s porti na level one 3405tx, ker ne moreš vnesti ranga portov, ampak samo posamezne v virutal servers. Sem ga hotu že nazaj v štacuno nest, nato pa sem se malo ustavil na UPnP funkciji routerja.
Stvar rata preprosta kot pasulj: vzameš klienta za p2p, ki podpira UPnP (npr. BitCommet) in program ti sam nastavti ruter, tako da ti stvar super dela.

Rabš torej UPnP klienta in UPnP ruter (3405tx je UPnP).

Tomi

Trancedeejay ::

HI
Imam Asus WL500g router in me zanima kaj moram popravt da bo na vseh racunalnikih, ki so na net priklopljeni HIgh ID. Za en racunalnik ni problema nastimat......da bi bli vsi normalno priklopljeni pa mi se ni ratalo(ok enkrat, samo drug dan je nekdo prckal po routerju in spet ni delal - oz. so vsi zadovoljni da je vsaj low ID). dal sem porta 4662 na TCP in 4672 na UDP v NAT settings.. Moram nujno vpisat IP kao od exposed computer?, tukaj sem dal IP routerja(ce dam katerkol IP od posameznega racunalnika ima potem tisti High ID, ostali pa low ali pa serverji na muli izpisujejo appears to be full(ja seveda))
Nekaj mi zdele ze roji po glavi kaj sem zaj****, samo zdaj nisem doma da bi sprobal, mi lahko da kaksen nasvet.Povezano je tako da gre iz modema v router in pa iz routerja v switch(nekaj racunalnikov je priklopljeno na router in nekaj na switch).
Ce se najprej jaz priklopim na mulo mi napise da sem se priklopil na 4662(High ID), ko se pa kasneje z druzga racunalnika pa izpise 4672 in pa low ID.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Tody ::

Hya, nevem če lahko več računalnikov hkrati uporabla isti port.ČE ga potem samo izključi DHCP server in določi vsem računalnikom STATIČNE NOTRANJE IP. Potem pa odpri port in povej kateri za kateri ip.Če to ne bo delovalo preklopte na kak torrent kjer lahko nastavljaš porte. Mogoče se da to naresti tudi že na muli v tem primeru pač vsakemu računalniku daj drugačen port.

karabin ::

Hi.

Imam rutar level one in želim downloadati preko [Rožica link] Problem je v tem, da lahko downloadam, uploadati pa ne morem, oz max 3kb/s. Porte imam odprte, vendar mi javi napako : "port (TCP/xxxxx) je bil rezerviran od 192.168.0.2-prosim izberite drug port". Ta ip je naslov mojega računalnika, na katerem bi rad uploadal in si tko večal ratio. Ve kdo v čem je problem?

HVALA

LP, GoGy^

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Ta port imaš že zaseden, kaj ga zaseda pa teško reči, ker nevemo kater port je.

karabin ::

Za torrent uporabim port 50003, ki ga odprem posebej za torrente.

MedoPanda ::

Ima kdo nastavitve routerja netgear rp614 tako da bo delal dc++ in emule?

Mac Gyver ::

Za emule, za dc++ pa odpreš samo en port katerega nastaviš tudi v dc++ (tudi za emule lahko spreminjaš porte). IP naslov vneseš od tvojega pcja (start>run>vtipkaš cmd>v cmd-ju vtipkaš ipconfig)

erikaleon ::

tole zgleda full enostavno ampak nimam pojma kje najdeš UPnP funkcijo na wbr 3405tx
leon

Zgodovina sprememb…

Bllackllord ::

...

Zgodovina sprememb…

klop21 ::

pozdravljeni
Imam dlinkovo wireless mrežo, ki je sestavljena iz routerja di614+ in acsess pointov dwl900ap. zdej me pa zanima če ima kdo kakšno rešitev za nasljednji problem. Ne morem igrati igerce prek neta in sicer imam kabelski net, pa sem tudi probal z remote administratorjem priti na drug rač izven mreže pa ne gre, v mreži pa lahko pridem na katerikoli rač. a morm kej naštimat v routerju??

Cicinho ::

LP
Imam router:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Zanima me pa sledeče...
kje bi dobil kakšna navodila kako ga priklopim...kao odpiram porte...
ker zravn nism nobenih pametnih navodil dobu...

V naprej hvala....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cicinho ()

bedel ::

Kako usposobiti MIRC (6.17), da bo slo pri DCC tudi posiljat file, ne samo sprejemat?

1. V Mircu sem odprl 20 portov (range ports : 54000 : 54019)
2. V nastavitvah ruterja (ASUS RX3041) pod nastavitvami Firewala ne najdem moznosti, kjer bi odprl prej nastavljeni range. Nastavitve firewala samo zapirajo vse mogoce porte, moznosti odprtja ni...
3. Tudi pod NAT - virtual servers ne gre nastavljati rangea.

Nimam pojma kaj nardit?

NighthawkSLO ::

lep pozdrav !

priblizno 1 teden nazaj sem upil ruter netgear wpn824.
ker se na omrezje ne spoznam veliko bi rabiv pomoc.
namrec moti me program utorrent. Ko sem na neki strani z ruterjem mi napise portu utorrenta, pol dam pa test pa ugotovim da nism povezan !

s prijateljem sva se malo ugotavljana a zaman


stvar je taka ! rad bi odklenil porta a jih neznam !
spobaval sem tudi na neki internetni strani a negre.

lepo prosim ce mi kdo razlozi kako naj si stvar uredim da bo uplowdal utorrent !

Spock83 ::

@klop21: Kako delujejo 900-tke? Kot access point, repetitor ali client? Za igre odpri porte v routerju

urkoman ::

Ojla
Imam router Linksys BEFSX41, ki na vsake 2 dni zmrzne.
Zadosti je, da se logiram na router in dam shrani. Zadeva zopet deluje naslednja 2 dneva.
Resda imam prizganega torrenta ampak baje nebi smelo bit problema z omenjenim routerjem.
Če ima kdo podoben problem, oz. pozna rešitev, prosim pomagaj.

Hvala
Urko Žurko

Cokolesnik ::

Rešitve glede delovanja mIRC-a za routerjem boste mogoče našli v eni od mojih tem - klik.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

sebatronic ::

Živjo,
jaz bi imel eno vprašanje, ker mi ni nič več jasno. Imam PC in prenosnik, oba z win XP home edition. Kupil sem router level one FBR 1418TX in mi je uspelo, da sta oba računalnika na netu. Ne morem pa vzpostavit mreže, da bi lahko delil tiskalnik in prenašal datoteke med obema računalnikoma.
Prosim, če lahko nekdo pomaga z nasvetom. Poskusil sem že ćisto vse, pa ne gre.
hvala.

lp

snap111 ::

:'( Imam ruter d-link 624 pa mam problem, ker mi skoz napiše, da je server busy pa še skoz mi ven meče včasih moram ruter večkrat resetirati da se lahko sploh povežem na internet. Uporabljam mulo, nimam pa brezžične napeljave, ker mi ne lovi (ampak to je že drugi problem). Pri muli sem odpru porte, vendar se mi zdi, da jih imam preveč odprtih, ker drgač bi mi mogl delat. Pa še to prej mi je delal normaln, ko pa sem na novo sistem postavlju pa se je to začel dogajat|O

malcek ::

upam da še ni blo vprašano:

Želim odpret en port za azureusa in najprej sem jih odprl na svojem rooterju (belkin). Vendar port še vedno ni odprt: preverjeno na https://www.grc.com/x/portprobe=12345

potem sem šel na irc od azureusa in po nekaj urah testiranja vsega možnega so mi rekli da je moj adsl modem sagem hkrati tudi rooter in zgleda da ima že on NAT.

Res... priklopil sem se direktno na modem (brez rooterja) in na 192.168.2.1 mi zahteva geslo za "sagem" modem je pa sagem f@st 3344

zdaj me pa zanima kaj lahko naredim, samo ne mi rečt da naj kličem na isp ker se bom kar zjokal... sem na perftechu in preden se zmenim med njihovimi tajnicami in telekomovimi šraufmojstri bom imel sivo brado in optiko v hiši...

gzibret ::

Eno vprašanje. Poskušam forvardirat porte (Asus RX3041 router), da bi lahko čim bolje izrabil dobrote elektronske mule.

Ko dam na muli testirat porte mi reče, da jih moram forwardirat. Sem prebral navodila itd..., in se mi zdi, da delam prav, samo vseeno nič ne pomaga. A lahko povete, če sem tukaj zadevice vnesel prav? (IP je pravilni). Predvsem me zanima, kaka je razlika med private port in public port.

Hvala.

Aja - winxp sp2, mula drugače dela, samo ne tako hitro, kot bi človek pričakoval.

Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

OmegaBlue ::

Porti so sicer pravilno nastavljeni, a bi priporočal premik v višje range (jest imam 14662, 14672), ker so izgleda določeni ISP občutljivi na te porte (če tudi pravijo, da ne blokirajo ničesar se mi je že naredilo). Seveda je nastavitev treba spremeniti tudu v muli. Razlika med private in public.. hm.. public je tisti "zunanji" port in ga router lahko usmeri na drugi "notrani" private. Torej če paketek prileti na port 80 zunaj a server v tvoji mreži laufa na 5342 lahko preusmeriš.

Glede hitrosti, mula nikoli ni letela kot kak bittorrent samo, da je HighID pa si lahko vesel.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

gzibret ::

Hvala za hiter odgovor. Bom poiskusil s tvojimi številkami in poročam, če je šlo.
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Isto je....

Tole mi napiše, ko dam "test ports":

Please wait while the ports of your eMule are being tested...

Testing IP: 84-255-252-75.dynamic.dsl.t-2.net (84.255.252.75)
Starting TCP connection test...
TCP test failed! UDPwill test not be performed.
Vse je za neki dobr!

OmegaBlue ::

Hm kateri varnostni paket imaš pri t-2?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

gzibret ::

Imam nizko varnost, statični IP. Je pa res, da so T2 zelo "šlampasti", kar sem ugotovil, ko so mi domov poslali mojo pogodbo, skupaj z neko izjavo enega čisto tretjega, da hoče obdržati svoj telekomov telefon (glih slučajno je bil to sin od enega mojega sodelavca) :D Morda so kaj zajeb** na T2. Imam sicer najpočasnejši paket, ampak vseeno mula ne pride čez 2 do 3 kb/sek.

Je pa zanimivo, da upload dela dosti hitreje (cca 10 kb/s) kot download. Mah, sicer me to ne moti, a vendar bi rad naštimal tako, da mi oni port test sporoči, da zadeva gre skozi. Če druga ne zato, da bom to znal naredit (za drugič).

edit - morda bom probal še naštimat v IP properties, ker imam trenutno obkljukano, da mi avtomatsko dodeli IP adress. A je morda tu vzrok?
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

OmegaBlue ::

Hm če imaš drugačen ip kot je naštiman v Port forward .. ja je problem :) če imaš na routerju vklopljen DHCP probaj naštimat permanent lease za tvojo MAC adreso (dodeli isti ip) ali ga pa dodeli ročno. Nizka varnost ne bi smela biti problem, če vse ostalo ne gre pokliči na T-2 če so kaj zamučkali.

Kaj pa če se direktno priklopiš na Vood brez routerja vmes, ti potem dela? In imaš v muli HighID ali ne?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

kuglvinkl ::

Punca ima enak problem. Če je direkt na liniji, vleče BT 115k, če je na routerju, pa ene 20k.

Porte sem odprl takole:



Gre pa za Asus 500gP.

Tudi T-2, nizka varnost.

In port 14662 je odprt, (http://www.utorrent.com/testport.php?po...

CaqKa ::

jaz imam na asusu 500g kar eno mašino ki je v dmz.
tak da so kr vsi porti odprti pa se ni treba s tem ubadat.. itak imaš softverski fw.

gzibret ::

Jahm... Malo pozen odgovor. Sem čisto pozabil.

Sem naštimal v IP Settings, da mi ne dodeljuje IP naslova avtomatično, ampak sem sam vtipkal tiste številke notri. Je res pomagalo, saj imam sedaj prenose tudi do 100 kb/s. Čeprav redko, ampak so.

Da imam low ID, to mi pa še vedno piše... Ampak ni važno, važno da laufa :D

Še enkrat hvala za pomoč!
Vse je za neki dobr!

TylerDurden ::

A se da kako siolov router skonfigurirat. Sedaj se mi neglede na nastavitve na portu 80 zunanjega IPja odpira admin routerja!!!! in na portu 21 nekakšen FTP server vgrajen v dotičnega sagema.
Let\'s make some soap ...

Lincolin ::

Pozdravljeni!
Trenutno sem na terenu zato bi prosil za čimhitrejši ter jedrnati odgovr.
Namreč z delom imam Canyonov router model cr-bn1.
Namreč stranki moram preusmeriti porte a jih ne znam ker sploh nevem če ima to funkcijo:
Prilagam sliko:


http://www3.shrani.si/o.php?erikarou805357.png

Prosim za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lincolin ()

Tody ::

Virtual server ji omogoči pa bo šlo vse skos

Pa static routing poglej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

GrimReaper ::



Statični IP sem si nastavil, nastavitve pa po kuglvinklovi sliki, pa mi ne dela.
Router je ASUS WL-500gPremium.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Previsok range?

GrimReaper ::

Jest ne vem kako in zakaj, ampak sedaj dela brez da bi bilo tam sploh kaj nastavljeno, sem pa prej dal gor 1969 Firmware.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

GrimReaper ::

Prej mi ni delalo za dolgo, potem sem diseblal DHCP server (IP Config -> DHCP Server), zdaj pa res dela.
Sam čudno se mi zdi da mi tam ni treba nič forwardirat, zdaj sem vse pobrisal in dela tako mula kot torrent, ki je delal že od začetka.

EDIT: Porte je seveda treba forwardirat, prej so bili še v spominu ali kaj jest vem, če so pod Status & Log -> Port Forwarding, eMule dela, prej pa ne.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

mpetel7 ::

Zdravo!
mam manjši problem oziroma nevem kje je fora pri temu.Ko sm na faksu mi dela bitcommet prek wirelessa brez problema ko pa pridm domov se mi pa kr vse upočasni.A sm slučajno pozabu kakšne porte odpret?Ker prek emule mi da doma in na faksu high id sam vseen mi na faksu bolš vleče.Mam pa prenos 2mb/512kb preko lj kabla?prosm pomagite mi.

Lp Miha
Miha

gregor_obi ::

Oj narod. tudi jaz imam probleme z forvardiranjem portov. Ruter Buffalo G54. Pa mi nekako ne rata forvardat portov sploh. Za en ip mi gre forwardat določen port za drug IP pa mi ne gre forwardat istega porta.
Bi mi lahko kdo pomagal prosim.
Hvala in lp

OmegaBlue ::

Istega porta ne moreš forwardat na dva različna IP naslova.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Spc ::

No Windows Server 2003, Datacenter Edition pa ima tako to narejeno:



Tako se nastavi port forwarding / routing če imate Windows Server 2003, Datacenter Edition za router.
:)
 

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548799 (990) Lonsarg
»

port forwarding dynamic IP

Oddelek: Omrežja in internet
136449 (5544) steev
»

VPN za routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
264012 (3340) trnvpeti
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951204 (22954) simone
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32963499 (27194) JoskoMacher

Več podobnih tem