» »

Leadtek WinFast Geforce 6800 in nadležni piski

Leadtek WinFast Geforce 6800 in nadležni piski

1
2
3

Primoz78 ::

TribesMan cekiri mail...

Lp Primoz C.

Caligula ::

Cifre z benchmarkov?
Jaz mojo dobim sele drugi teden.

slovenec2 ::

mah jebeš benchmarke... rabu bi met isti sistem in različne grafe če bi hotu nardit pošteno primerjavo.

Primer: tip iz foruma prijavi da ima 13000 točk z GF6800 GT, drug model pravi da ma z ultro 11700, tretji pravi da ima z X800 Pro 12000...

tako da realne primerjave se ne da nardit, pa baje da FSB ful vpliva na izid. Torej imaš folk k navije proc na 230 FSB in ful pridobi.

Al pa to: folk da v gonilnikih na performance in se pali z dobrim rezultatom... pol K mam teh benchmarkov in pik gor al dol.

Benchmarki so dobri da vidiš če TVOJ sistem laufa kaj boljše/ slabše potem ko si kaj spremenil oz. navil.

Težko primerjaš med različnimi sistemi, saj (pod pogojem da pri rezultatu ne laže-torej ga malo poveča) čist možno da ti da različno(in ne za tako malo) cifro.

Edino kar je gotovo je to da X800pro je slabši od 6800GT, da 6800ultra je d kartica za doom3 in X800XT je d kartica za HL2.
Sicer pa z vsemi high-end karticami se da lepo špilat od dooma do HL2.

flisko ::

x800pro ni slabši od 6800gt,sem mel obe kartice.x800 se VELIKO bolje navija kot gf.zdej mam pa x800xt je pa mir za en čas.

TribesMan ::

Primoz sicer ne vem zakaj screenshote kažeš okoli, ker preprost link na Online Result Browser naredi isto kot screenshot z veliko manj problemi.

No tle je slikca:



LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: TribesMan ()

slovenec2 ::

nevem kak to da ni slabši X800pro od 6800Gt saj ima le 12 cevovodov pa tudi na testih ga je GT krepko premagal.

Zdej kak je PO navijanju pa nevem. Jaz ti verjamem, ma vseeno moreš prvo 'odklenit' tiste dodatne cevovode mar ne??

Čeprav eni uspešno navijejo GT na ultra speed, torej po tej logiki je X800pro naviti boljši celo od nenavite ultre kar pa se mi zdi zelo sumljivo (pač ne verjamem dokler ne vidim na lastne oke :))

Glede na to da je cena GTja in Proja ista(več al manj) imam rajš GTja(jaz osebno). Med XT in Ultro pa je res težka... isti šit sta mi (torej : obe sta zakon, da ne bo pomote :)) glavno da maš eno in voljno, zakaj bi se obremenjeval za par fpsjev gor al dol al kako piko v 3dmarksu :)

Dr_M ::

poglej to tema, pa preber moj prvi post.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Primoz78 ::

Tribesman txh za objavo...screenshot sem pa dal pa se zarad temperature....drgac pa sistem je:
Asus A7N8X Deluxe V2
2X256 MB corsair XMS C2
Ahtlon Barton 2500+ M @ 2,2GHZ
160gb Hitachi 7k250 8mb SATA

Lp Primoz C.

Caligula ::

Baje bo imel tanovi rivatuner opcijo odklepat se 4 pipeline na 6800. Na MSIjevih baje dela normalno vseh 16 cevovodov. Mogocebotudi pri kakem Leadteku. Pasalo bi :D
Te stvari najn bi potrdil tudi stvaritelj rivatunerja.

KLIK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

boha ::

hmm, pa bo to tudi reversible, ker baje ko enkrat odkleneš morebitne defektne cevovode, ni poti nazaj. me pa zanima kolikšna je pridobitev po odklepu.

boha ::

prebral malo več o zadevi in zaenkrat še beta testirajo. baje je uspešnost odklepa nekje 40%.

DjTonic ::

ker baje ko enkrat odkleneš morebitne defektne cevovode, ni poti nazaj. me pa zanima kolikšna je pridobitev po odklepu.

To je od začetka veljalo za X800 Pro radeone, če si jih flashal z XT biosem. Sedaj so tudi to porihtali z modificiranjem orodjem za flashanje in sedaj lahko flashaš v obe strani. Pri Softmodu pa itak, da lahko nazaj nastaviš, če so artefakti.

Caligula ::

Tuki ni problema z tem ,da se kaj nebi dalo povrniti v prvotno stanje, ker ne gre za flashanje biosa. Vse se dela na nivoju driverja in fizicno aliv BIOSu kartice ni nic drugace oz spremenjeno. Skratka je softmod. Tko k 9800SE na 9800

Bomo probali, ko pride. Poznat bi se mogl ful. K lih memorybremza navadno 6800.

Caligula ::

Tkole ko malo gledam sliko tega Leadteka dobivam obcutek ,da bi sekalo, ce bi odstranil mrezico pred ventom in celo sam vent in preko tulca ali cesa pocobnega notri usmeril en fajn vent, da bi resno spihal zadevo, kot se spodobi po potrebi in bi se moralo kar fajn poznat pri navijanju. Ker rebra gor so hudo dobra in tudi plasticen okvir lepo sili zrak cez rebra in z mocnim blowerjem bi se moralo dat se fajn dodatno nizat temperature.

Sicer je slika od Ultre sam ma tud navadna podobno zadevo gor.
Recmo TOLE kr klice po fajn vpihavanju zraka.

Drugac ma pa baje
Ultra od Leadteka ima ob 5 decibelih tisjem delovanju v primerjavi z referencno Nvidia 6800 kartico, 9 stopinj visjo temperaturo od referencne! Se pravi, da je pri hlajenju nekaj rezerve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Caligula ::

OK kaj je zdej-vsi ste ze dobili kartice pa nic ne komentirate!?!
No?

Kako se obnese? Kake igre igrate...? Kaki komentarji?. Jaz bojda mojo dobim jutri.

Witboy ::

Pa kero to vi vsi nabavljate?!? GT al navadno?!?

Caligula ::

Jz navadno. GT je malenkost predraga :8) pa se res dober procesor, plato pa RAMe rabis, da je ne bremzajo. Skratka ni primerna za vsakogar.

Primoz78 ::

...z kartico (6800GT)sem zadovoljen, ceprav nimam kaj prevec casa za igranje...mal me pa moti TV-out (programska zadeva) ker sem bil navajen ATI-ja in je blo simple...drgac kartica seka >:D . Temperature GPU-ja so me kar presenetile...tudi med obremenitvijo ni sla cez 56 stopinj...kaj vec testov, ko bom mel kaj casa...

Lp Primoz C.

slovenec2 ::

moja ultra ga seka. Jaz sem zelo zadovoljen, šeprav vem da ima še potencial (da se jo navit in itak rabi hud procesor da jo ne bottleneck).

Igre pa itak tečejo ko šus in jasno da kartica za 500Eurov nima (in NE SME) imet težave že ko jo kupiš mar ne?? :)

Sicer pa svetujem 6800GT saj če mate dobro hlajenje(jaz ga pač nimam) se ga da lepo navit.

Pa še benchi:
3dmarks imam 'le' 12000 (to je vse na stock frekvencah, grafa in CPU). Aja pa winXP še nisem na novo installiral, samo mislim da več kot par pik ne bi profitiral.

Še ORB Link:
ORB link

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slovenec2 ()

Caligula ::

No daj se zresni-ja ne bos sel na novo instalirat sistema zarad grafe?

slovenec2 ::

:) sej tud ne bom... :)

PlayTheGame ::

Jaz morm tud rečt, da sem s svojo 6800 GT zadovoljen, vse igre lavfajo bp na 1280x1024 (optimalna resolucija na 17" LCD) z vključenima AA ter AF in to je bistveno! :)) Z benchmarki se pa tud jaz ne obremenjujem v tem smislu, da bi primerjal z drugim folkom, ker je score dost odvisen predvsem od tega, kako imaš naštimane opcije v driverjih za quality, AA, AF ipd. Kot je nekdo že zgoraj povedal, mi isto služijo zgolj za lastno primerjavo ko kaj spremenim v driverjih ali navijem, da vidim kaj je dobr. ;)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

WTF? ::

Dons sm si kupu Leadtek GF6800 navadno !! In mi nc ne piska !:))


Cist vse dela super :D

slovenec2 ::

ma ja jaz ne vem, kaj paničarite glede piskanja... edino en je mel pač tako smolo da je dobu čudno grafo, ki je piskala, ma ne zdej se veselit če vaša ne piska... HVALA BOGU DA NE!!! :)))) saj smo kupli grafo, ne pa piščalko :))

Witboy ::

Hm... zdej me pa res nekaj zanima... Kaj se zdej splaca nabavit 6800 navadno al GTja.... mislm, dejstvo je da je GT boljsi, sam je tut ker drazji! se splaca dati toko vec dnara zanj al ne?!?

Primoz78 ::

...se vedno nisem resil problema z Doom3, kjer mi dela crte cez sredino ekrana (LCD 17") ob premikanju (isto delalo z radeonom 9800Pro, pri GF 6800 GT se nadaljuje). Sedaj mi pa je zacelo metat ven iz igre pri Painkiller-ju, parkrat pa sem dobil celo "moder ekran"...bom probal formatirat (po dolgem casu) pa bom vidu ce je kaj boljse. Drgac pa sistem se ne pregreva, CPU cca. 52 stopinj, GPU pa na 62 stopinj med igranjem...nimam pojma kaj bi lahko bilo. Mogoce pa je tudi kaka "cudna verzija" Doom-a...konc tedna pa dobim original tako da bom videl ce bo kaj boljse...:\

Lp Primoz C.

WTF? ::

Mam pa tulkle 3Dmarkov 03 : Rezultat je zanimiv :D

Pa navit jo se morm !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WTF? ()

Primoz78 ::

Kar je dobro nej slabo...:))

Lp Primoz C.

TribesMan ::

Jah GTjka dosega okoli 11k tock nenavita in okoli 13k navita... Govorim iz prve roke.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Oblivion ::

Pri Doom 3 je meni na x800pro resil vklop VSync v igri. Probaj, mogoce pa pomaga.

Primoz78 ::

Thx Oblivion...bom popoldan probal...:))

Lp Primoz C.

Caligula ::

Bomo vidli ,ce nam bo z navadno ratalo pridt cez 10.000.
Ne da bi te pike kej pomenile sam pac tko za stos.

Primoz78 ::

Danes sem mal stestiral 3dmark03...graficna je sla BP na GPU423 mzz ram pa na 1,14ghz in ni blo nobenih artifaktov...rezultata mi ni uspelo uploadat, dobil pa sem 11.870 3dmarkov....segrela pa se na 62 stopinj. Ce koga zanima mam pa screenshot....

Lp Primoz C.

Boomer ::

No da se ne boste ustrašl ni blo nč z grafo narobe ampak je bil bios na plati.Zdj k sm ga upgradu nč ne piska.Pa piskal je iz plate k grafa nima zvočnika.:8) Grafa je bla vzrok da je plata piskala...
Upam da nism koga odvrnu od nakupa grafa ker res hudo dela.
Za tist k se da odklent še 4 cevovode.A se da stem tud uničt grafo?

TribesMan ::

No da se ne boste ustrašl ni blo nč z grafo narobe ampak je bil bios na plati.Zdj k sm ga upgradu nč ne piska.Pa piskal je iz plate k grafa nima zvočnika.:8)


To pa ni res! GeForce 6800GT ima buzzer gor, in piska če je kej narobe. Recimo če ni napajalnega kabla prključenega se začne prav nemrano dret. Na leadtekovi je nameščen v desnem zgornjem kotu tik ob napajalnem konektorju. Zgleda pa tak črn valj z luknjico na vrhu. Moj je bil pokrit še z zaščitno folijo ki preprečuje da bi ob pranju kartice, ko iz nje spirajo ostanke od spajkanja, v buzzer pritekla čistilna tekočina in smeti... No toliko o kvaliteti dela in o Quality Control oddelku pri leadteku :\

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Boomer, z Riva tunerjem ne bo nobenega tveganja za grafo.

Primoz78 ::

Jaz sem OC-jal kar v forceware-ju...nevem kako je nisem prej videl te opcije...:8). Mogoce, da je rivatuner dodal to opcijo, ma res je nisem opazil prej... Pa sem dal na manual in dal dolocit idealno vrednost in mi je samo BP izbralo vrednost GPU 424mhz, RAM pa 1,14Gghz...kar ni toliko slabo za stock cooling :D

Lp Primoz C.

Caligula ::

DObil svojo 6800.
Najprej sem bil vs razpizden, ker ko se je comp zagnal je bla glasna k hudic-pa sm si reku there we go again ;((
Pol se je pa na sreco v windowsih takoj umirila in je zgledno tiha oz na nivoju Radeona 9800. Tudi med benchi ni nic kaj glasnejsa.

10.000 pik v 3Dmarku03 je ze dosezenih z AMDjem 2400 na 2200 Mhz.
Bom videl ,ce se mi bo dalo se kaj benchat, ker je to bolj zguba casa. Sam okvirno me je zanimalo.

Skratka zaenkrat vse OK.

Vsec so mi hotkeys za nastavitev svetlosti zaslona kar pri LCDjih prav pride.

DjTonic ::

boha ::

6800 mogoče res ni GT, a je še vedno turbo, tistih par pip gor ali dol. ;) v glavnem, hotel sem samo povedat, da grafa nič ne piska, mogoče vent res mal "zakurbla" po mrzlem startu, se pa čisto umiri čez nekaj sekund. presenečen sem nad tem, da je temperatura v full loadu dokaj nizka (65°C), zgleda da je tole winfastovo hlajenje ok. no, bomo videli, kako se obnese ko bomo malce privili zadevco. >:D

v glavnem zadeva leti, z xp 2600@2800 (2.1 ghz) dobim 8308 pik v 3dmark03 in 15804 pik v 3dmark01, okoli 55 fps v D3 (10x7, vse na high; 45 na 16x128-O), pri default frekvencah in forceware nastavitvah. skratka zelo zadovoljen z nakupom. GT-ja pa nisem hotel kupovat, ker imam preslab cpu, že ta je pri navadnem 6800 precej limited.

boha ::

@Caligula: fresh instal se splača. jest sem to naredil sicer šele zdej, ko sem zamenjal vse glavne sestavine (plata, proc, grafa) in doživel npr. 10% pohitritev v D3 (10x7, high: 54.5 -> 59.7) z istimi driverji in default nastavitvami. zgleda mi je navlaka od prejšnje plate in radeona bremzala zadevo.

cpu ::

:\ Kok so pa te Leadtek grafične ultre in GT glasne? Za primerjavo bi lahk reku, da je pr men najglasnejša komponenta IBM HDD 80GB 7200obr, ki daleč preglasi ventilator napajalnika fi8cm, ki porablja 1.2W energije in ocenjujem da ma nekih 3000obr.

slovenec2 ::

kar se tiče glasnosti je moj GF6800 Ultra navit, neslišen. Ampak res. Prej sem mel R9700pro, ki je bil tudi zlo tih in tale Ultra je na njegovem nivoju.
Tvoje vprašanje je pa na mestu, saj so bli FX zlasti 5800 katastrofa glede tega. Še en primer kolko je nVidia nardila dobro serijo geforcev6800.

Zdej pa mene nekaj zanima:
za vse, ki imate 6800 GT/Ultra: kolko stopinj ima vaša grafa
1.) ko je idle (seveda poglej ko je že nakaj časa vžgan računalnik in ne takoj ob zagonu)
2.) takoj po 5x timedemo ali daljšem igranju igre poglej temperaturo grafe. Kolko je?

Zanima pa me, da vidim do kod lahko grem z navijanjem, da ne bo previsoka temperatura OB IGRANJU (ker idle je temperatura vedno od 55(nenavita) do 63C (navita).

Pa še to : moje temperature so z zračnim hlajenjem, zaprto ohišje in vroče primorsko podnebje :)
Tko da temperature v stilu Kredarica me ne zanimajo :)))

Caligula ::

Ma daj ne razmisljaj o temperaturah. Ce ni artefaktov je vse fajn. Kar se tice kriticnih temperatur-za te Nvidie je kriticna temperatura 140C !!!
Skratka tebe skrbi pri 65C :\

To ma se enkrat toliko rezerve. Pac, ce ni artefaktov in deluje, ni pregreta. Pa se 3 leta garancije mas pa se sploh ukvarjas s tem.
Ti lepo igraj, navijaj, ... pa bo. Meni moja navadna 6800 v zlo dobro prevetreni kisti navita po dolgotrajnem igranju prileze do 53C. Ce kiste nimam tako prevetrene pa 10C vec.

TribesMan ::

kar se tiče glasnosti je moj GF6800 Ultra navit, neslišen. Ampak res. Prej sem mel R9700pro, ki je bil tudi zlo tih in tale Ultra je na njegovem nivoju.


Zdej al zelo slabo slišiš, al maš pa malo napačne predstave kaj je neslišno.

Ker GF6800 je daleč od kake neslišnosti. Že v Winsih, ko je ventilator upočasnjen je krepko slišna, do o tem kako slišen je vent ko se spraviš v 3D... vse kar slišim od celega sistema je ta ušiva karta... Men je tečna k sam hudič... no sej mi je itaq vseeno, jest mam svojo sam na posoji...

Kar se pa temperatur tiče, je pa takole... GT pri nazivnih frekvencah v Winsih meni laufa na 52°C, če ene pol ure špilam igre ali benchmarkam doseže 65°C, če pa jo še navijem na 420/1150MHz pa prileze do 70°C... je pa leadtekova kartica.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Ja absolutno ji je treba nizat vrtljaje. Samo ni pa niti priblizno tko glasna kot so ble Leadtekove 5900 LX. Je pa Radeon 9800 pac tisji ni pa ta spet toliko glasnejsa. Treba bi ji blo pa snet tisto mrezico izpred venta, ker bi se takoj se malo poznalo.

Redman ::

Jst se pa odločam med GT verzijo in navadno 6800.Razlika v ceni je 20k.....Bolj se nagibam k 6800gt ker mi bo dalj časa koristla kot navadna....Kaj vi menite?

MEDENA ::

GT all the way

kupite nove SILENCERJE...baje se dobro odrežejo :)

Caligula ::

Ce mas dober racunalnik-oz mislis kmalu tudi to nadgrajevat in ti dodatnih 20 jurjev ni tezko dat vsekakor vzami GTja, ker razlika je opazna oz vredna tistega denarja. Samo, ce nimas zmogljivega compa se ti ne bo poznalo, ker bo comp ozko grlo.

Dr_M ::

nekateri bi se radi s tihim ferrarijem vozil....

to bo to ja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"High-End" graficne kartice in cena v prihodnje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
1547939 (4585) ombre
»

x800xt

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
16995 (798) Primoz78
»

6800GT ali X800Pro...katero bi izbrali?

Oddelek: Kaj kupiti
161271 (1007) Primoz78
»

R9800Pro vs. GFFX 5900

Oddelek: Kaj kupiti
441677 (1160) igor0203
»

katero graficno? geforce 6800GT? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
834932 (3220) Jeronimo

Več podobnih tem