» »

Mnenja: Logitech Z-5500

Mnenja: Logitech Z-5500

hostar ::

Živjo

Ker nihče ma tem forumu še ni omejal teh zvočnikov sem misli jz začeti. Zanimajo me vaša mnenja, izkušnje, alternative, karkoli da se bom lažje odločil. Mislim da poleg hifi zvočnikov za domači kino pri računalniku, če sploh kdo ima tak sistem zravn compa, ni boljših. V enaa jih majo za 85.000 SIT. Skupma moč je okol 500w RMS, zravn je dts odkodirnik in mislm da se zelo splača za tak dnar. Za hifi sistem ne vem če bi s 100k pršu skoz, in se vrjetn tud nebi res tok poznal ker vrjamem da so te zvočniki dost kvalitetni za nekega povprečnega uporabnika.

Tako da če jih kdo ima pa da jih je imel možnost primerjat s kkšnim drugim sistemom me res zanimajo mnenja.

Hvala

boštjan ::

zelo podobni z-680 po moči in že z-680 so fantastično igrali.priporočam ti ,da skočiš v bof,kjer jih majo in jih poslušaj,mislim pa da je cena 89k.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

ZaFo ::

Ja, js ti jih priporočam. Z njimi nimam izkušenj, jih pa imam z z680. Ti pa so še malo izboljšani (šum, boljši bas...). Bom100% nabavil. A v BOFu mas 5500 za 89k?? Kr dobra cena :)

hostar ::

Zanima me še ali kdo ve kolk je visok sub. Ker ne vem če bo prišel pod mojo mizo. Na neki japonski logitechovi strani sem našel podatek 33.5 cm. Polica pod mizo je pa visoka 31cm. Tako da bo verjetno treba podstavljat mizo. Na neki drugi strani sem pa videl da je širok 12'. To je pa malo manj kot 31cm.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hostar ()

Cjek ::

mislim da so creative gigaworks S750 velik boljši od tega logitecha, vsaj po testih sodeč..:\

boštjan ::

stanejo pa tudi več,okol 100k
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

jRk0 ::

pa ne sanjat o 500 RMS decki...
malo pomislite kolko pride samo soliden ojacevalnik s tolko realne moci, pol pa premislite.

Ne recem pa, da niso glasni in za vsako sobo bodo dovolj. glede na to da sem z-680 poslusal v bofu in to na sredi v tako velikem prostoru so bli cist hudi:)

pa se btw, jaz mam x530 in pol v knjizici preberes podatke o moci. in kaj pise? 25rms woofer @ 10% THD popacenje... pa vi veste kaj je 10% popacenja, lol. realno ma pol ene 10rms glih ;)

ce mam v avtu ojacevalnik ki ma pr najvisji moci 0,1% THD popacenja naprimer...
You fuck up once, you loose two teeth.

hostar ::

Do zdej še z nobenim Logitechovim izdelkom nism bil nezadovoljen. Imel sm miš mx700, zdej pa mx1000 in sm več kot zadovoln. Ene pač mot teža. Pa kaj a dviguješ miško. Jz je ne, po podlagi pa zelo gladko drsi. Da se vrnem na zvočnike. Vse bo jasno nasledn tedn v sredo. Človk bi mislu da kupujem zart glsnosti, ampak ne. Res je, da se zelo glasni, ampak men je bol važna kvaliteta zvoka, še posebej me je pa zvleklo v nakup dekoder ker ga lohka na karkoli prklopš. Ker zvočniki so več kot primerni za domači kino. Sm mal geniuse gledu, sej so kr v redu, sam vrjetn prot temi zvočniki nimajo kej. Drgač pa tud če človk odlom 90k za zvočnike prčakuje saj mal kvalitete. Vrjemem da me ne bodo razočaral ker sam nism ne vem kakšn avdio maniak da bi vsako malenkostno popačenje al karkoli skritizeru kar eni delajo. Sam itak kokr sm bral po netu so ljudje zelo zadovoljni ne neki oceni so se je pritožvov na to ker niso zvožniki dvo smerni, oz. karkoli že to pomen, uglavnm k nimajo dvojnga kabla za prklopt. Kot sm reku se ne spoznam tok na te stvari in me tud ne zanima. To je stvar tistih zvočnikov k stanejo še pa še dnarja za to se pa jz ne zanimam. Na eni strani so testeral tud zvok oz. linijo po frekvencah in se lepo drži konstantno od ene 33hz pa vse do 16khz tko da so vse frevkvence lepo pokrite. Edin nekdo se je nad srednjimi toni neki prtožvov. Tko da mislm da so zame dovolj kvalitetnu in tud majo za bit za tak dnar. Pravjo da so bas še mal izboljšal, ga še mal nižji postavl, sam men je že 33hz dost nizko, če pa pride še do ene 28hz pa še tok bolš. Vrjamem da je zvok enkraten in me uni creativovi niti podrazno ne zanimajo. A si spolh jh vidu kakšni so. Mislm ok tist so ene škatle, logitech ma pa poleg kvalitete še izgled in to je zame tud pomembn, pa dekoderja tud nimaš zravn, edin če ga dokupš. Tko da mislm da za to ceno trenutno ni šans da je kje bolši sistem 5.1 z vsmi dodatki in izgledom in kvaliteto.

Hvala za nasvete sam bom jz kr ostal pri Logitech. Za enkrat me še ni razočaru.

Switch ::

Od teh zvočnikov sem prebral en test, kjer se je stara gluha ženska pritoževala nad hrupom, ki ga povzročajo zvočniki. No pravzaprav se ni pritoževala zaradi zvoka (pač je reva gluha), ampak ker ji je subwoofer pometal vse slike s stene, na drugi strani katere je mulc nabijal muziko. No mnenje na koncu je bilo, da ti zaradi teh zvočnikov še gluhi ljudje požvinijo:D
Imej to v mislih, ko jih boš privil do konca.
Pa obilo akustičnih užitkov!!!

Matej_ ::

Tudi jaz si bom v bližnji prihodnosti omislil 5.1 sistem. Me pa zanima kako se z-5500 primerjajo s kako hi-fi alternativo, do nekoliko višjega cenovnega ranga od teh zvočnikov (do kakih 150K sit). Bi se razlika v ceni opazno poznala na kvaliteti zvoka (recimo globina basa in glasnost pri filmih)? Nisem kak audiofil, vsi moji zvočni kompleti so bili "računalniški" in z njimi nikoli nisem bil preveč zadovoljen. Ampak tile z-5500 že samo po velikosti nekajkrat presegajo vse prejšnje in na prvi pogled obetajo kar veliko.

hostar ::

Ej Switch točno istiga sm si tud jz ogledu in sm poku od smeha. Kako jih je ta človk opisvov, sam upam da niso vse buče.

jurcy ::

Evo tudi jaz sem eden izmed tistih, ki imajo/mamo izkušnje da logitech z praktično vsakim izdelkom potrjuje svoje dobro ime.Imam tipkovnco internet navigator SE od logitecha in sem zelo zadovoljen, prav tako z miško mx510(uporablja se za gamerske namene in res služi svojemu namenu),imam pa tudi te zvočnike z-5500 in morem povedat, da sm že eno šipo z njimi razbil in da imajo res izvrsten zvok.



Lp,Jure

glinik ::

Matej_: Z-5500 niso narejeni za poslušanje, ampak za efekte in špile. Seveda se lahko posluša na njih glasba. Čim boš postavil ob njih ene prave stereo zvočnike, jih boš takoj pozabil.

Sem poslušal Creativove Gigaworskse in Z-680, nobeni se ne morejo meriti s pravimi zvočniki za poslušanje glasbe. Creative in Logitech sta neredila preveč kompromisov v sredini tonskega področja. Viši in basi so dobri. Basi so za vola ubit :D . Lahko bi tudi rekel, da je takšnim zvočnikom sredina nekaj tujega.

Zdaj, da ne bo prišlo do nesporazuma, zvočniki so za igre in efekte bomba. Za muziko so tud OK, samo ne smeš jih primerjaz z polnokrvno audio opremo :D .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Wolfram ::

Koliko pa stanejo eni dobri stereo zvočniki? Taki, ki so boljši od recimo 2.1 sistemov okoli 40k, za katerimi jaz trenutno gledam (sem odprl novo temo, pa ni nihče odgovoril :P ) ?
Link do moje teme

lp
www.igralec.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Wolfram ()

hostar ::

Glinik se čist strinjam s tabo, ampak men je važn da je 5.1 kar je prvo na spisku. Zdej pa ker so te zvočniki za gledanje filma več kot preveč dobri za povprečnega uporabnika mi ni škoda dt 90k. Mene tisti srednji toni tok ne zanimajo k to je itak vsem jasn da težko pokrivajo te tone pri takih sistemih. Ampak ne bom pa spet dal pol 300k in več za en sistem k vrjetn kot navadn uporabnik sploh ne bom opazu take razlike.

Lih zart tega nism hotu tega omenjat v HI-FI forumu ker bi mi vsak odsvetval al pa karkoli, sory ampak jz tega prvič ne rabm, drugič pa dnar ne raste na drevesu. Te zvočniki so pa super razmerje med kvaliteto in ceno, saj z mojega vidika, kolk lohka odšteješ za recimo podobn domači kino oz. malenkos boljši pa tega sploh na koncu ne bi opazu. Sm šu jih dons poslušat v bigbang in morm rečt da ni bolšga.

Tko da Logitech Z-5500 1A zvočniki in če ma kdo možnost si popestrit gledanje filma mislm da sistem ni nadomestljiv. (5.1, moč, dekoder, cena)

Jurcy: no ker maš edini izkušnje me zanima ali je bas res tako močn kokr pravjo. Ker res da je 190w velik. Pa recimo kakšni so recimo občutki ob gledanju filma. Muzko pravjo da je crap sam ne vrjamem, za kkšn home party so še zmer zakon vrjetn. Sory k te mučm sam me res zanima.

THX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hostar ()

jurcy ::

ja ni problema hostar....sej zato smo tu...ja seveda bas je dovolj močan....prekozadosti....tudi za homeparty in podobno....pri filmih je tudi ok....pri muzki pa tudi super....jaz sem izredno zadovoljen no

glinik ::

hostar: Saj sem rekel, da sozvočniki BOMBA, za 90k sit. Če želiš 5.1 in ti je to na 1. mesti, potem pa jih itak MORAŠ nabavit.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

trek@s ::

off topic:

Ali ti je prodajalec dolžan pokazati, kako špilajo zvočniki, če te to zanima? Sem bil v BOF-u, pa mi ni hotel pokazati, medtem ko se je v Big Bang-u lepo vzel čas in mi jih pokazal, katere sem želel.

boštjan ::

če jih hoče prodat,jih bo že pokazal
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

trek@s ::

Ja očitno jih ni hotel prodati.:\

boštjan ::

me pa prav zanima,v katerem BOFu ti jih niso hoteli priključit
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

trek@s ::

V Mariboru. Pa jih je imel lepo zunaj; samo kabel bi nekam vtaknil pa bi bilo. Pa še gužve ni bilo nobene, ker sem prišel notri minuto po odprtju trgovine.

glinik ::

Jaz bi ga že nekam poslal in mu povedal svoje! Ko sem jaz prišel tja, mi je takoj priklopil monitor, ploh ni trznil.

Ti pa lahko povem eno zanimivo izkušnjo glede prodajalcev. Če ne prideš v trgovino tip top porihtan, te gledajo kot da si padel z lune. Tudi malo arogantnosti ne škodi. Da se tako vedejo prodajalci (in tudi drugi ljudje), mi nikakor ne diši. Ampak tako je, zato se tudi reče: OBLEKA DELA ČLOVEKA, na žalost je tako.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

boštjan ::

ok,ok dovolj o prodajalcih,back to subject.nadaljni posti,ki se ne bodo nanašali na temo bodo brisani

PS:trek@s imaš eno zasebno sporočilo;)
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

hostar ::

Ja kaj naj rečem. Zvočniki so 1A. Pri muzki, filmih kjerkoli slišm zvoke k sploh nism vedu da obstajajo. Bas je že pri nizki nastavitvi zelo nizek, prehodi se slišijo fenomenalno. Do konca jih še nism obrnu in jih vrjetn še neki cajta raj ne bom zart tega ker so novi in bom postopoma privijov.

Nimam kej druzga reč kot da se je nakup 100% izplačal. Igled in masivnost vseh zvočnikov, še posebi suba te izredno preseneti. Decoder je izredno lep in paše na mizo ko ulit.

Da podam svoje mnenje: Kdor koli žel za solidno ceno dobiti perfektne zvočnike, ki bi zadovoljil vsakega uporabnika, tudi tiste, ki imajo izkušnje z dražjimi in močnejšimi sistemi, ne odlašaj z nakupom.

Nism bil sicer uporabnik z-680 samo kokr berem po netu je razlika v sistemih, mogoče ne tako velika, amapk ljudje pri Logitech so se potrudili in naredili neverjetni sistem.

Hvala ostalim za nasvete.

P.S.
glinik: Kako za vraga odstraniš sprednjo mrežo na subu. Odvil sm vijake samo še vedno noče iti stran. Ali so tisti čepi dodatno zabiti v luknje in jo je pač potrebno na silo zvlečt?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hostar ()

ZaFo ::

V nedeljo nabavil v LJ v BOFu. Super zadevce... Sam zvocna je kr integrirana na plati, pa se plata je asus a7v600... Bom nabavu enga Audigya, ker zvok se ni tak ko hocem.

glinik ::

:D hostar: Čisto možno da ne gre mreža dol. Zakaj pa bi jo dol jemal? Menda te ne moti, ali?

Lahko ti rečem za standardne zvočnike. Če mrežica ne gre lepo dol, pol pač ni snemljiva. Imam nek star stolp, pri katerem mrežice tudi ne grejo dol. Sem jih že skoraj potrgal, a sem na koncu le popustil :D .

Lp, ne se sekirat za to ... uživaj v zvoku :)
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

hostar ::

To sm zart tega vprašu ker me čist iz firbca zanima izgled zvočnika oz. zunanje membrane. Ker čez mrežo se nč ne vid. Pol pa nč, bom pa v nevednosti občudoval zvoke.

filtr ::

mene pa zj zanima ce mi kdo lohko da ksn link (test: logitech z-5500 VS gigaworks s-750 oz s-700)

hvala:)
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19626986 (14242) psytoma
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10911835 (7851) Seky
»

Z-5500 vs Gigaworks S750

Oddelek: Kaj kupiti
242542 (2249) Suli
»

Genius ali Logitech 5.1 zvočnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
666737 (5617) boštjan
»

Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?

Oddelek: Kaj kupiti
272421 (2139) Oblivion

Več podobnih tem