» »

Velikost DivX-a z FairUse 3.0?

Velikost DivX-a z FairUse 3.0?

RudeBw ::

Ali je že kdo probal narediti DivX z novo verzijo FairUse 3.0? Meni je pri željeni končni velikosti 1390 MB naredil končno datoteko velikosti cca 750 MB. Zakaj? Poskusil sem nekoliko zmanjšati končno velikost na 999MB, končna velikost pa je bila natanko ista tisti iz prvega poskusa???
Ali je to bug v programu ali pa kaj narobe počnem. Pri starejši verziji 2.6 teh problemov ni bilo.:\

matevzm ::

Lahko da imas film, ki se zelo lepo stalci. Blade Runner, Prince of Egypt sta pri meni prisla zelo majhna.
Povr tega imas lverjetno locen zvok. Vsaj v prejsnjih verzijah se je nastavljala velikost kot avi + zvok. In je iz prostora za vse skupaj FairUse odstel zvok in to je bila ciljna velikost za avi.
Ce ni nic od tega, pa pojdi na doom9 in povprasaj na forumu.

RudeBw ::

Na žalost nič od tega. Res je da je celotna velikost filma Avi + zvok vendar je velikost zvočne (mp3) datoteke okoli 100 MB. Torej bi pri končni velikosti 1390 MB morla biti video datoteka nekje 1290 MB, tako kot je to bilo pri prejšnji verziji FairUse-a. Sicer pa sem probal tudi z nastavitvijo zvoka na 0, rezultat pa je zmeraj bila datoteka popolnoma enake velikosti ????
Bom povprašal še nd Doom forumu ...

matevzm ::

In kaj te utrjuje v mnenju, da ni to koncna in najboljsa kvaliteta? Je slika bolj slaba ali je super in je samo tebi file prekratek?

RudeBw ::

Kvaliteta je res kar v redu za film dolžine 180 min in končno velikost datoteke 750 MB. Vendar pa sem naredil le preizkus nove verzije FairUsa 3.0, saj naj bi ta imel integrirane lastnosti Nanduba. Se pravi "variable bitrate controll". Pa me je zanimalo kakšna bo razlika med Avi-jem narejenim z Nandubom. In moram priznati, da je Nandubov Avi velko boljši in tudi temu primerno večji ( toliko kot sem želel tudi pri FairUseu -1390 MB). Samo toliko pa hvala za pomoč. Kljub temu mi še vedno ni jasna tako velika razlika v velikosti.:\

matevzm ::

Hm, taka razlika med Nandubom in FairUsom pa ne bi smela biti. Potem je res nekje nekaj narobe.
Se bom mogoce oglasil fu2k, a kot kaze imajo drugi isti problem.
Jaz sem imel nekoc manjse probleme s FairUsom, pa jih je fu2k precej hitro odpravil. Tako da ce bo imel cas, bo popravil. Kot kaze mu zadnje case casa ne ostaja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri idelavi Divx-a

Oddelek: Pomoč in nasveti
71137 (923) freejack
»

Rip zvoka z DVDja + zdruzitev zvoka in slike

Oddelek: Zvok in slika
181528 (1361) zile
»

DVD ripper!

Oddelek: Programska oprema
141563 (1363) Mr.B
»

Divx Encoding: SBC vs. m4c

Oddelek: Zvok in slika
7879 (756) eraserr
»

kako narediti najbolši DivX?

Oddelek: Zvok in slika
241961 (1411) matevzm

Več podobnih tem